stephanie.plum 14.11.18, 21:22 właśnie rodzi pokibicujecie jej ze mną? można trzymać kciuki, wysyłać dobrą energię, pomodlić się też nie zaszkodzi... niestety, porody smarkula ma ciężkie. oby tym razem poszło szybciej, lżej i szczęśliwie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lily_evans11 Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 21:25 Trzymam! Który to dzidziuś będzie? Dziewuszka czy chłopiec? Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 21:35 trzeci... płeć póki co nieznana (podczas wszystkich usg płodziak był dyskretnie odwrócony...) ale jest już dwóch zbójów na stanie, więc może jakaś odmiana nastąpi. oby tajemnica rozwiała się prędzej, niż po kilkunastu godzinach walki o życie! Odpowiedz Link Zgłoś
katie3001 Re: moja młodsza siostra 15.11.18, 06:42 To ile było tych USG? 3 tylko jak zaleca NFZ? Ja na kazdej wizycie co miesiąc miałam usg. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 21:31 Wszystkiego dobrego, dużo siły dla mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 21:32 Trzymam kciuki, to jest ogromne przeżycie nawet dla osoby postronnej, a co dopiero dla siostry! Byłam w tym roku przy rodzącej -prawie do samego końca. Potem czułam się jak na haju Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 21:39 trochę zazdroszczę. sama nigdy nie rodziłam i raczej to się nie zmieni, chciałabym chociaż móc przeżyć to z bliska. no ale jest z nią mąż, tłumu robić nie wypada... Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: moja młodsza siostra 15.11.18, 15:30 Ja nie zalecam niedoświadczonym w temacie kobietom towarzyszyć przy porodzie. Można sie zrazić🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: moja młodsza siostra 16.11.18, 16:16 Stephanie.plum ma już dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
grrru Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 21:36 Jako ciężarna mogę sobie pozwolić - weszło to i wyjdzie Powodzenia, oby jak najszybciej się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 21:39 Powodzenia i trzymam kciuki❤❤❤❤. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 21:45 ocie florek, ale fajnie! twoja córa będzie starszą siostrą! Odpowiedz Link Zgłoś
grrru Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 21:58 W dodatku nawet nie będzie pamiętała nic z okresu, kiedy była najmłodsza. Dwie dziewczyny, różnica wieku 21 miesięcy, girl power Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 22:03 no to niech żyje ten wasz babski gang! Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: moja młodsza siostra 16.11.18, 10:43 Jesu moja młoda skończy w listopadzie 20 miesiecy. Jakbym miała mieć teraz jeszcze noworodka to bym chyba oszalała. 😲 Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: moja młodsza siostra 16.11.18, 16:18 U mnie też małe różnice wieku. Między najstarszą i średnią 14 miesięcy, między średnią i najmłodszą 18 miesięcy różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: moja młodsza siostra 15.11.18, 10:23 Ehem, jednak chciałabym zauważyć, że jak wchodziło, to było mniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: moja młodsza siostra 15.11.18, 15:32 Wchodzi jak banan a wychodzi jak ananas 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
anberte1 Re: moja młodsza siostra 15.11.18, 22:22 znowu.to.samo napisała: > Wchodzi jak banan a wychodzi jak ananas 🤣 Ananas wazy ok.720g...takze porownanie zle. Raczej wychodzi mala dynia. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 21:39 Powodzenia! Wklejam, bo mi sie przypomnialo Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: moja młodsza siostra 15.11.18, 08:08 Słabo mi. Ale wszystko się zgadza, zadowoleni ojciec i lekarz i przewalcowana porodem młoda (choć po kartoflu ciężko poznać) mama. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: moja młodsza siostra 15.11.18, 08:16 katja.katja napisała: > Słabo mi. > Ale wszystko się zgadza, zadowoleni ojciec i lekarz i przewalcowana porodem mło > da (choć po kartoflu ciężko poznać) mama. > To jest fistaszek😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladazkremem Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 21:47 Wszystkiego dobrego no i córeczki życzę! Ale jak będzie chłopak to też bardzo ok. U mnie sytuacja jest odwrotna - ja mam dziecko, moja młodsza siostra bezdzietna z wyboru. Żałuję, że tak nam się ułożyło, jak byłyśmy małe marzyłyśmy o dużych rodzinach. Siostrze przeszło, ja nie mogłam mieć więcej niż jedno. Zazdroszczę dużych rodzin. W każdym razie gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 22:00 och, ja też chciałam co najmniej trójkę, ale, cóż, plany planami. długo byłam bezdzietna, zupełnie nie z wyboru. mam synka, adoptowanego. i nauczyłam się cieszyć tym, co mam\(bo i jest czym!), choć marzyłam o dużej rodzinie... Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka100 Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 22:22 Gratuluję synka. Trzymam kciuki za siostrę i nowe maleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: moja młodsza siostra 15.11.18, 08:00 stephanie.plum napisała: > och, ja też chciałam co najmniej trójkę, ale, cóż, plany planami. długo byłam b > ezdzietna, zupełnie nie z wyboru. > mam synka, adoptowanego. > i nauczyłam się cieszyć tym, co mam\(bo i jest czym!), choć marzyłam o dużej ro > dzinie... Stephanie, oczywiście nie odpowiadaj jak temat za trudny, ale nie myślałaś o tym, żeby jeszcze dziecko adoptować? Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: moja młodsza siostra 15.11.18, 09:24 myślałam... nawet staraliśmy się, już prawie było, i w końcu nic z tego nie wyszło (przyczyny skomplikowane). potem jakoś nie miałam siły psychicznej na dalsze podejścia, a i w latach się posunęłam, więc o niemowlęciu mogłam zapomnieć. a ja starszego chyba bym nie umiała. jestem dość tchórzliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: moja młodsza siostra 15.11.18, 09:29 Szkoda, że zasady są takie beznadziejne. Skoro 48-latka (znam taki przykład, bez in vitro) jest w stanie naturalnie zajść w ciążę i urodzić, czemu matce adopcyjnej odmawia się takiego prawa? Skoro wychowywanie niemowlaka przez 45-48-latka jest takim złem to czemu nie odbierają wszystkich dzieci urodzonych przez kobiety w tym wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: moja młodsza siostra 15.11.18, 09:55 stephanie.plum napisała: > myślałam... > nawet staraliśmy się, już prawie było, i w końcu nic z tego nie wyszło (przyczy > ny skomplikowane). > > potem jakoś nie miałam siły psychicznej na dalsze podejścia, a i w latach się p > osunęłam, więc o niemowlęciu mogłam zapomnieć. > a ja starszego chyba bym nie umiała. jestem dość tchórzliwa. > Rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 21:55 Trzymam kciuki, żeby dziecko było zdrowe, a mamę nie bolało aż tak bardzo i żeby nie męczyła się przez całą noc. Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 21:55 Zadam ulubione oytanie rodzących ;P Urodziła już? Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 22:06 a gdzie tam, ślamazarnie się guzdrze, melepeta z niej taka... :~/ Odpowiedz Link Zgłoś
monia.i Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 22:06 Trzymam i wysyłam, oby szybko, bezproblemowo i zdrowo Skojarzyło mi się na widok tytułu wątku - jest bardzo fajny film "Nasza młodsza siostra". Japoński, akcja mało wartka ale bardzo ciepły i klimatyczny, jeśli ktoś takie lubi to serdecznie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 22:08 Bardzo fajny film, ja lubię takie, długie o życiu bez nagłych zwrotów akcji takie filmy "rzeka", piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
monia.i Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 22:49 muchy_w_nosie napisał(a): > Bardzo fajny film, ja lubię takie, długie o życiu bez nagłych zwrotów akcji tak > ie filmy "rzeka", piękne. Ano Bardzo żałuję, że nie wyszedł na dvd. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 22:23 Jestem i trzymam, będę tu zaglądać Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 22:44 Trzymam kciuki, żeby poszło szybko i bezproblemowo!!! ✊🏻✊🏻 Odpowiedz Link Zgłoś
anberte1 Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 23:03 Trzymam kciuki !! (ja rodzilam sn , 14 godzin, bez znieczulenia. to bylo ponad 9 lat temu i nigdy, nigdy w zyciu sobie czegos takiego powtornie nie zrobie.tym bardziej podziwiam skoro to trzecie!) Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: moja młodsza siostra 15.11.18, 15:36 Ja drugi poród miałam taki, że co miesiąc mogłabym tak rodzić. Wszystkiego 3 godz, a ból jak przy mocniejszym okresie 😁 Każdej rodzącej takiego życzę😊 Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: moja młodsza siostra 15.11.18, 16:14 Kolejny poród to najczęściej "pryszcz" bo już jesteś "rozjechana" po pierwszym. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: moja młodsza siostra 16.11.18, 16:22 Ginekolog specjalista się odezwał Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 23:04 Niech jej szybko i bezbolesnie pojdzie. Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 23:04 Trzymam kciuki za siostrę, jeszcze się nie urodziło, a już nocka zarwana Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 23:12 ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻 Mocno trzymam oby szybko i sprawnie 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻 Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 23:14 Not to szybkiego Woman gives birth prematurely because of chips lover Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: moja młodsza siostra 14.11.18, 23:19 hahaha znam te reklame tez lubie trzymam kciuki i robie zaklad - dziewczynka! Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: moja młodsza siostra 15.11.18, 00:16 Kibicuję! Życzę siostrze by ten raz miała tak jak ja! Poród może być niezwykłym, fajnym przeżyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: moja młodsza siostra 15.11.18, 07:23 Zazdroszczę emocji i trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś