Dodaj do ulubionych

Pomysłowość 😊

01.12.18, 18:30

Na spacerze spotkałam komunikatywną i bardzo sympatyczną panią. Idziemy idziemy, pani mimo, ze głośno oddycha nie zwalnia tempa.
Odchudzam się- mówi. Przez miesiąc schudła już 4 kilogramy. Dużo!-stwierdzam i podpytuję jak sobie daje radę. Dieta?
Nieeee, jem wszystko, ale mniej. Zakładam sobie stare protezy, są już niewygodne. Jem wówczas mało, bo „ szczęki” gniotą. Zakładam je tylko do jedzenia, jak idę w gości również.
Śmiałyśmy się, podziwiam panią, bo w wieku już jest takim, ze nie przypuszczałam, ze może przejmować się niewidoczną nadwagą😊, podziwiam- ze odchudza się raczej bolesną metodą.
Przypomniałam sobie jak nosiłam aparat ortodontyczny i cierpiałam po przeklejaniu zamków. Jak patrzyłam, ze ktoś gryzie bułkę to mnie bolało😊 Waga spadała niepotrzebnie, bo ja zawsze na skraju niedowagi
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: Pomysłowość 😊 01.12.18, 19:22
      wiesz, ja mam taka znajoma - gotuje tylko takie rzeczy ktorych nie lubi...
      • jasnoklarowna Re: Pomysłowość 😊 01.12.18, 21:04
        Omg. Rozwalił mnie ta znajoma 😃
        • dziennik-niecodziennik Re: Pomysłowość 😊 02.12.18, 10:01
          Mnie tez. Tym bardziej ze to np tak:
          Robi pierogi. Lubi ruskie, ale ruskich nie zrobi, bo to kalorie itd - no to robi z soczewica. Wymienia make pszenna na zytnia. Pytam "po co tak robisz, przeciez nie lubisz?" - "bo takie sa zdrowsze". I potem takie zdrowsze je, a ze ich nie lubi i jej nie smakuja to zje dwa i wiecej nie chce. I chuda jak szczapeczka...
    • ida_listopadowa Re: Pomysłowość 😊 01.12.18, 21:13
      Strasznie to smutne. Kiedy przeczytalam ten watek, przerazenie mnie ogarnelo. Po co, dlaczego. To sa jakies tortury. Niewygodna proteza, jedzenie tylko czegos niesmacznego...dlaczego kobiety sie tak nie szanuja?
      • mrs.solis Re: Pomysłowość 😊 01.12.18, 23:26
        Jak sie ma nadwage, cukrzyce, stan przedcukrzycowy, wysoki cholesterol, wysokie cisnienie i chce sie cos z tym zrobic, zeby nie bylo gorzej to trzeba schudnac. Nie szanuja sie te , ktore nic z nadwaga nie robia.
        • taki-sobie-nick Re: Pomysłowość 😊 01.12.18, 23:33
          mrs.solis napisała:

> Jak sie ma nadwage, cukrzyce, stan przedcukrzycowy, wysoki cholesterol, wysokie
          > cisnienie i chce sie cos z tym zrobic, zeby nie bylo gorzej to trzeba schudnac
          > . Nie szanuja sie te , ktore nic z nadwaga nie robia.

Moja nadwaga i wara innym od niej!

Cholesterolu nie mierzyłam, a reszty nie mam.
        • konsta-is-me Re: Pomysłowość 😊 01.12.18, 23:52
          Serio wierzysz w mity ze cukrzyca,hiperglikemia,cholesterol itd wynikaja z nadwagi?
          Czasem wynikaja z OTYLOSCI ale niekoniecznie.
          Wszystkie powyzsze,oproczcukrzycy nadcisnienia, mialam przy prawidlowej wadze,przy niedowadze i mialam przy nadwadze.
          Cholesterol akurat kwestia kultowej tarczycy (serio,serio)
          • mrs.solis Re: Pomysłowość 😊 01.12.18, 23:58
            Oczywiscie, ze nie. Nie mam nadwagi za to podwyzszony cholesterol i cukier. No ale patrzac na starszych ludzi chyba nie powiesz mi, ze nie mogliby zrzucic paru kilogramow.
            • 35wcieniu Re: Pomysłowość 😊 02.12.18, 00:01
              Fizjologia kobiety jest taka, że na starość zwykle (nie zawsze, ale najczęściej) przybiera kilka kilogramów. Kobieta z postu startowego ma (cyt.) "niewidoczną nadwagę". Więc o co Ci w sumie chodzi? big_grin
            • konsta-is-me Re: Pomysłowość 😊 02.12.18, 00:05
              Paru czy parudziesieciu ?
              W starszym wieku korzystnie jest miec kilka kg wiecej-to przedluza zycie i zdrowie.
              Poza tym metabolizm zwalnia i to jest naturalne.
        • ida_listopadowa Re: Pomysłowość 😊 02.12.18, 00:16
          mrs.solis napisała:

> Jak sie ma nadwage, cukrzyce, stan przedcukrzycowy, wysoki cholesterol, wysokie
          > cisnienie i chce sie cos z tym zrobic, zeby nie bylo gorzej to trzeba schudnac
          > . Nie szanuja sie te , ktore nic z nadwaga nie robia.

Slucham? o czym ty mowisz?! pierwsza pani od protezy ma niewidoczna nadwage, czyli nie ma jej wcale. Druga mowi o tym, ze jest na skraju niedowagi.
          Poszaleliscie kompletnie? Zdrowe odzywianie i regularny ruch - to jest dobre, a nie glodzenie sie, wymyslanie sposobow na tortury/niejedzenie.
    • bei Re: Pomysłowość 😊 02.12.18, 00:19
      Mam nadciśnienie, nadwagi nigdy nie miałam, podobnie mój A- tez aktywny szczuplak i nadciśnienie.
      Mój szczupły i energiczny sąsiad ma cukrzycę, przyplątała się do niego razem z czterdziestymi urodzinami. A znajomy mega otyły, 62 lata , jego sport to podnoszenie butelek z piwem😊 i nie choruje ( jest kierowcą i wyniki raz na jakiś czas robi)
      Wniosek z tego taki, ze wyjątków jest bardzo duzo.

O znajomej z protezami w udręce pomyślałam-co zrobi, jak dziąsła przyzwyczają się do niewygód, podejrzewam, ze to może być jak z butami-wpierw uwierają i po czasie przestają😊
    • kachaa17 Re: Pomysłowość 😊 02.12.18, 11:01
      To ja kiedyś jako dziecko stosowalam metodę w podobnym stylu tylko w innej sytuacji. Mam siostrę o 11 lat młodszą i czasem musiałam ja odbierać z przedszkola. Żeby było szybciej to celowo nie szłam do toalety jak mi się chciało siku tylko lecialam przez to do tego przedszkola szybciej. Muszę przyznać, że dziwne to było rozumowanie.
    • katja.katja Re: Pomysłowość 😊 02.12.18, 15:26
      Ja z lenistwa mimo późno zdiagnozowanej tarczyc się nie zapasłam. Nie chciało mi się iść do sklepu po jedzenie albo gdy nawet było w domu, ale wymagało pracy zrobić.
      Dziś np. mam ochotę na frytki, ziemniaki i olej są, ale nie chce mi się smażyć.
      • konsta-is-me Re: Pomysłowość 😊 02.12.18, 21:36
        Przy "tarczycy " nie jadlam w ogole wiele dni i nie chudlam.
        Ot,perpetuum mobile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka