Dodaj do ulubionych

Czy blond zawsze odmładza????

14.12.18, 11:18
Bo oglądam fotki Meli Trump i jestem załamana. Chciałam rozjaśniać, a tu widzę tego efekty ...
Obserwuj wątek
    • spanish_fly Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 11:23
      Nie ten odcień wybrała do tej opalenizny moim zdaniem.
    • janja11 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 11:26
      Nie. Przykładem jest moja teściowa, która zawsze farbowała włosy na rudo.
      Kiedyś fryzjerka namówiła ją na blond właśnie.
      Z eleganckiej i temperamentnej z wyglądu, dojrzałej kobitki, zrobiła tym blondem nudną starszą panią.
      No wyglądała jakby wyblakła.
      Blondy, wbrew pozorom, są wymagające i nie wszystkim pasują.
      Na szczęście minęły już czasy, kiedy 99% pań farbowała włosy właśnie na blond.
      • simply_z Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 11:57
        mnie akurat rudy..kojarzy sie ze starszymi babkami..tym bardziej, ze wiekszosc osob w naszej strefie geograficznej ma odcien karnacji, totalnie nie pasujacy do farbowanego rudego..
      • katja.katja Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 12:43
        Powiedziałaś to oczywiście teściowej?
        • janja11 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 13:30
          A powiedziałam, że lepiej jednak się w wersji rudej prezentowała. Zresztą ma lustro , to sama widzi.
          Też życzyłabym sobie, aby mi ktoś powiedział, że "mam liścia na głowie".
      • niennte Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 13:33
        janja11 napisał(a):

> Nie. Przykładem jest moja teściowa, która zawsze farbowała włosy na rudo.
        > Kiedyś fryzjerka namówiła ją na blond właśnie.
        > Z eleganckiej i temperamentnej z wyglądu, dojrzałej kobitki, zrobiła tym blondem nudną starszą panią.
        > No wyglądała jakby wyblakła.

Miałam dokładnie tak samo! Wyglądałam tak bezbarwnie i nijako, że czym czym prędzej wróciłam do czegoś ciemniejszego. Niby jestem naturalną blondynką, ale od czasów studenckich farbowałam na rudo bądź kasztanowo.
    • fornita111 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 11:29
      Oj nie zawsze. W dodatku, przy naprawde ciemnej karnacji, czesto daje wrazenie "bycia niedomyta". (Patrz Latynoski).
      • sofia_87 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 11:38
        Masz racje.
        Ale posiadaczkom jasnych karnacji "zazolcaja" cere, moja kolezanka od zawsze w "zlotym" blondzie z zolta cera jako "zimna" szatynka ma zdrowa lekko zarozowiona buzie.
        Ja z kolei mam naturalny platynowy blond, w ciemnych włosach wyglądam jak wampirzyca smile
        • fornita111 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 11:43
          No ja tez naturalna blondzia wink I oczywiscie zaluje, ze nie jestem brunetka o czarnych oczach big_grin
          • sofia_87 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 12:10
            A ja nie, ja lubie moja mój typ urody Krolowej Sniegu smile
    • janja11 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 11:39
      Fotka, aby było jasne o co c'mon
      https://i.wpimg.pl/623x452/f5.pudelek.pl/904ff465b7ee1e215d5cc18cfadc2844c7a3675e.jpg
      • czekoladazkremem Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 11:56
        Omatkoicórko, to Melańcia??????
      • pani_libusza Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 12:41
        Fakt wyglada dużo gorzej, może to jest peruka?? Albo zaczeska pożyczona od męża? Kobieta która całe zycie zbudowała na swojej urodzie teraz ma taka pozycje, pieniędze i sztab ludzi do dyspozycji a nikt jej nie doradził jakiodcuen blondu ma wybrać.
      • katja.katja Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 12:42
        Ta Pani powinna zagrać w filmie "Rój", charakteryzacja byłaby zbędna.
        • rosa-fira Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 13:19
          Która pani?- Melania czy mama Stiflera?
          • katja.katja Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 13:28
            Ta po prawej.
            A ta po lewej "Kobieta-Kot".
        • janja11 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 13:22
          No to prawda. Też zwróciłam uwagę, że to nie sam kolor włosów taki spektakularny efekt dał.
          Botoksik też swoje zrobił...
      • kafana Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 13:38
        No i coś zadziwiającego ze te botoksy wszystkie od razu jak na dłoni widac. Sztuczna stara baba.
        • katja.katja Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 14:12
          Nie "botoksy" tylko wypełniacze. Botoksem sobie nie na pompujesz żadnej części ciała tylko wygładzisz zmarszczki mimiczne.
          Efekt "pszczoła mnie ugryzła" to wypełniacze np. kwas hialuronowy.
          • kafana Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 23:27
            Ok dla mnie laika wszystko to botoksysmile
    • hanusinamama Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 12:02
      Ona za bardzo zjarana jest i dlatego taki efekt. Jakby miała swoj kolor skóry wygladałaby młodziej....
    • ixiq111 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 12:03
      Nie zawsze.
      Czasami u pani 60+ źle dobrany odcień (platynowy, żółty) + przekombinowany makijaż powoduje efekt emerytowanej tirówki.
      Tak samo jest z czernią na włosach.
      • aandzia43 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 13:46
        Zgadza się, bo starość to nie jest dobry czas na kontrasty i ostre kolory w urodzie, lepiej pójść w monochromatykę i brak kontrastów.
    • muchy_w_nosie Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 12:12
      Blondy słoneczne, miodowe, truskawkowe przeważnie odmładzają natomiast popiele, zielenie, szarości dodają lat.
      Dla młodej dziewczyny to nie problem bo widać, że młoda. Ja zawsze zimne blondy miałam na głowie i tak w wieku 33 lat jak zafarbowałam na popielaty blond swoje włosy to widziałam +10 lat więcej. Na drugi dzień miałam już ciepły jasny brąz i tak do tej pory.
      • kura17 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 12:48
        > Blondy słoneczne, miodowe, truskawkowe przeważnie odmładzają natomiast popiele,
        > zielenie, szarości dodają lat.

Dziewczyny, ale skad Wy to wiecie??? nie czepiam sie, pytam powaznie.
        z obserwacji? z wyczucia? macie 6 zmysl? bo ja czesto nie mam pojecia nawet przy konkretnej osobie - czy jej lepiej/gorzej niz poprzednio, a co tu dopiero mowic o uogolnieniach ... wink
        • snakelilith Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 13:11
          Sama jestem blondynką, moja mama jest blondynką, więc zwracam uwagę na blondynki. Na to, jaki mają odcień blondu, jak się do tego noszą, malują, jak wygląda przy tym ich cera, oczy itd. O brązach i innych ciemnych kolorach nawet w ułamku nie wiem tyle, co o blondynkach.
        • aandzia43 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 15:26
          kura17 napisała:

> > Blondy słoneczne, miodowe, truskawkowe przeważnie odmładzają natomiast po
          > piele,
          > > zielenie, szarości dodają lat.
          >
          > Dziewczyny, ale skad Wy to wiecie??? nie czepiam sie, pytam powaznie.
          > z obserwacji? z wyczucia? macie 6 zmysl? bo ja czesto nie mam pojecia nawet prz
          > y konkretnej osobie - czy jej lepiej/gorzej niz poprzednio, a co tu dopiero mow
          > ic o uogolnieniach ... wink

Może widzisz mniej odcieni, albo widzisz odcienie tylko nie nie masz wewnętrznej potrzeby widzieć te odcienie w akcji czyli na człowieku. Ludzie są różni, mnie np. ku....ca trafia jak widzę dziewczę rudością delikatną podszyte w szarych, czarnych czy fuksjowo różowych łachach, ze straszliwą czarną krechą na bladozielonym oku i z miodowym odrostem wyzierającym nieśmiało spod czarnej farby. Zgroza!
      • snakelilith Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 13:06
        Ja jestem z natury blondynką. W młodszym wieku byłam nawet bardzo jasna, ale zawsze z takim ciepłym, złotym odcieniem, który z wiekiem zrobił się coraz bardziej miodowo-bursztynowy. Nie nazwałabym tego jeszcze rudy, ale na zdjęciach czasem tak wychodzi. Kiedyś wpadałam na pomysł rozjaśnienia włosów o kilka odcieni, wyglądałam w tym fatalnie. Blado, strasznie, ciągle jakby zmęczona. Do tego bez makijażu ani rusz, bo moja twarz praktycznie znikała. Po tygodnu wróciłam do mojego własnego koloru. I w takim właśnie rudawym, nieco ciemniejszym blondzie wyglądam najlepiej, bo mam wystarczający kontrast do mojej jasnej cery. Dlatego, gdybym miała kiedyś siwe włosy, na co się tak szybko nie zapowiada, to będę farbować na truskawowy blond, czy coś w tym stylu, bo jasne blondy mnie postarzają. I prawdę mówiąc, nie bardzo mi się takie bardzo jasne, prawie platynowe blondy u kobiet podobają. Naturalne wyglądają ładnie tylko na młodych dziewczynach, z wiekiem ten kolor płowieje i podkreśla zmęczone, rysy twarzy, a większość jasnych blondynek jest i tak z tubki.
        • sofia_87 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 13:14
          Nie u każdego tak to działa, sa kobiety u których ze zlote odcienie "tworza" zolta cere, efekt znika po zmianie koloru wlosow
          • snakelilith Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 13:25
            Oczywiście, ale ja piszę o bardzo jasnych blondach. Jestem zdania, że taki kolor postarza każdego. Chłodny blond nie musi być aż tak jasny, są różne odcienie chłodnych perłowo-kremowych blondów, które wyglądają dobrze u kobiet z chłodną cerą. U starszych pań może być to nawet popiel, albo jak ktoś ma odwagę coś z dodatkiem różowego, ale nie zawsze ta tubkowa platyna.
            • sofia_87 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 13:32
              Ja mam naturalny platynowy blond, podobnie jak moja mama, nie postarza, bo jest naturalny. Cere tez mamy bardzo jasna, porcelanowa.
              Mama ladnie siwieje, nawet nie bardzo widać roznice smile
              Ale fakt, nie każdemu wszystko pasuje i zarówno te jasne kolory, jak i zolte odcienie mogą jedynie oszpecac.
              Ja w wieku nastu lat chciałam "cos" zmienić i nalozylam na wlosy saszetke koloryzujaca, wlasnie w odcieniu złotego blondu. Efekt godny lez,na włosach i na twarzy, nigdy więcej nie nic koloryzującego nie dotknelo moich wlosow
      • chatgris01 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 13:09
        Zalezy kogo. Mnie postarzaja wlasnie cieple blondy/odcienie, dodaja mi +10 lat, w chlodnych/popielatych zaraz wygladam duzo mlodziej.
        Jestem kolorystyczna zima, w srebrnych/popielatych blondach bardzo mi do twarzy (a najlepiej w platynie), natomiast zlote/rudawe odcienie robia mi ziemista cere i dodaja lat.
        • snakelilith Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 13:17
          Ale tak zima jest rzadkością. Widziałam w telewizji taką starszą panią, nie mogą sobie przypomnieć jej nazwiska, ale to był ktoś sławny. Ona była po prostu cała szara, z siwymi, popielatymi włosami, jasną cerą, praktycznie bez makijażu, miała na sobie karmelową bluzkę jako kontrast do tych szarości i wyglądała zjawiskowo. Nie mogłam oderwać od niej oczu.
          • aandzia43 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 13:43
            snakelilith napisała:

> Ale tak zima jest rzadkością. Widziałam w telewizji taką starszą panią, nie mog
            > ą sobie przypomnieć jej nazwiska, ale to był ktoś sławny. Ona była po prostu ca
            > ła szara, z siwymi, popielatymi włosami, jasną cerą, praktycznie bez makijażu,
            > miała na sobie karmelową bluzkę jako kontrast do tych szarości i wyglądała zja
            > wiskowo. Nie mogłam oderwać od niej oczu.

Zima w Polsce nie jest jakąś wielką rzadkością, rzadkością jest jesień i wiosna (niektóre typy wiosny właściwie). Sama jestem tzw. zimną zimą, babcia była zimną zimą, ciocia jest zimą (nie dociekalam jeszcze jaką), córka i mama to zimne lata. Kilka koleżanek to tez zimy. Zwykle Polki jesteśmy ze ściany wschodniej.
            • snakelilith Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 14:55
              Nie pisałabym aż tak kategorycznie o Polkach, że należą w większości do chłodnych typów. Moim zdaniem to pomyłka, dlatego tyle dziewczyn wygląda często szaro, bezbarwnie i blado, po prostu ubierają się w nietwarzowe kolory. Ja też kiedyś myślałam, że jestem latem, a jestem jednak wiosną, moja mama jest wiosną, a moja babcia była nawet bardzo rudawa i pochodzi z bardzo wschodniej ściany, bo urodziła się na Podolu. Moja mama też siwieje niezauważalnie, bo całe życie była bardzo jasną blondynką, ale mimo wszystko w złotym blondzie wyglądała ładniej i moim zdanie teraz, gdy wplątały się jej srebrne nitki niepotrzebnie upiera się by nic z włosami nie robić.
              • aandzia43 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 15:17
                snakelilith napisała:

> Nie pisałabym aż tak kategorycznie o Polkach, że należą w większości do chłodny
                > ch typów. Moim zdaniem to pomyłka, dlatego tyle dziewczyn wygląda często szaro,
                > bezbarwnie i blado, po prostu ubierają się w nietwarzowe kolory.

Tyle dziewczyn wygląda szaro i nietwarzowo dlatego, że noszą kolory nie z ich bajki, a nie dlatego że ja się mylę czy nie mylę kwestii kolorystyki większości Polek. Zresztą to nie moja opinia tylko stylistki, specjalistki właśnie od ustalania kolorystyki, malarki po ASP. Jasne ze i ona mogła się pomylić, chociaż akurat z jej zdaniem się liczę.
                Odchodząc od kwestii "większość Polek" - nie ma znaczenia co większość czy mniejszość, każdy powinien dobierać sobie kolory i wzory do swojego typu urody. Tymczasem baby lecą sztampą: jak był modny pomarańcz to wszystkie nosiły pomarańcz i wyglądały jak kupa jeża (jako tako w pomaranczu wyglądała co 20 Polka), jak modny szary to wszystkie w szarym (co 3-5 jeśli dobrze dobrany odcień). Nie wspomnę już o czarnym, który zabija urodę wiosen i części lat.
                • jolie Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 15:31
                  OT - moją urodę zabija czerń, pisałam zresztą nieraz, że nie noszę czerni przy twarzy. Podobnie z głębokim granatem -fatalny kolor dla mnie.
                • snakelilith Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 15:40
                  Jestem pewna, że te malarki po ASP nie prowadziły reprezentatywnych badań co do kolorystyki Polek. Akurat w Polsce ze względu na przemieszanie różnych genów mamy ogrome spektrum przeróżnych typów, od bardzo jasnych blondynek do brunetek z ciemną cerą, więc to byłoby bardzo dziwne, gdyby jakś typ byłby przy tym aż tak bardziej częstszy.
                  Prawidłowemu określeniu typu nie sprzyja też niska wiedzy na ten temat, bo to, że komuś nie jest dobrze w pomarańczowym czy brązie nie oznacza automatycznie, że jest chłodnym typem. Mnie w ciemnym beżu, brązach też źle, a jednak jestem ciepłym typem.
                  • aandzia43 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 16:10
                    Mamy przemieszanie genów i na pewno nie jesteśmy tak kolorystycznie jednorodnym (względnie) narodem jak Irlandczycy. O jakieś uogólnienia można się jednak pokusić. Co nie oznacza ze mamy się nosić identycznie czy na siłę doszukiwać w sobie wiodącego w narodzie typu.
                    Fakt, prawie każdemu typowi kolorystycznemu można dobrać prawie każdy odcień danego koloru. Ale często jest to gra niewarta świeczki. Kiedyś kochałam kolor pomarańczowy, ni cholery mi nie pasował do twarzy, w końcu znalazłam sposób żeby móc go nosić bez wstrętu przy spoglądaniu do lusterka. Było to połączenie fuksji z żywym pomarańczem, częste w ubraniach Hindusów. Nawet pasowało mi, bez kolorystycznego górnego C, ale nawet fajnie. Niemniej jednak dość karkołomne i nie warte większego zachodu.
                    Brązy. Wyglądam w nich jak rzeczona kupa jeża. Poza mocno nasyconym różem indyjskim. No, gorzka czekolada tez nie jest zła. Da się jak widać i mnie ubrać w brąz (w powszechnym odbiorze są to brązy, niech już bedzie), ale dość karkołomne.
              • aandzia43 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 16:32
                Ja też kiedy
                > ś myślałam, że jestem latem, a jestem jednak wiosną, moja mama jest wiosną, a
                > moja babcia była nawet bardzo rudawa i pochodzi z bardzo wschodniej ściany, bo
                > urodziła się na Podolu.

Tak sobie właśnie uświadomiłam, że nikt z mojej rodziny dalszej i bliższej, kobieta czy mężczyzna, przez pokolenia, nie ma ani śladu tego rudawo-miodowego cienia pod spodem, czyli pod blondem, szatynem czy czernią, pod skórą jasną czy ciemną. Dlatego jestem na niego uwrazliwiona i bardzo mnie fascynuje u innych smile
                • jolie Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 18:38
                  Wszyscy w twojej rodzinie są czarnoocy i czarnowłosi? Fajnie. Ja w dzieciństwie miałam włosy w kolorze ciemnego miodu (szybko mi ściemniały); moja matka ma/miała piękne czarne włosy, ale ojciec jest/ był rudawym blondynem. Dlatego mój kolor włosów zawsze był o 2-3 tony jaśniejszy od koloru matki i moim zdaniem geny ojca popsuły mi ten wymarzony kolor.
                  • aandzia43 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 19:40
                    jolie napisała:

> Wszyscy w twojej rodzinie są czarnoocy i czarnowłosi? Fajnie.

Nie, wszyscy jak jeden mąż mają chłodną tonację. Czarnych oczu nie miał nikt. Nawet piwnych. U nas zimy mają oczy swietlisto zielone, ciemną cerę (albo taką biało oliwkową opalającą się bardzo szybko) i czarne albo szatyn włosy. Lato (np. moja mama, brat, córka, jeden z dziadków, drugi najprawdopodobniej tez) to szaro blond, platynowe blond lub zgaszony szatyn włosy, jasno szaro-niebieskie oczy, cera jasna ale zazwyczaj bardzo ładnie i bez fazy czerwoności się opalająca.
      • aandzia43 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 13:36
        muchy_w_nosie napisał(a):

> Blondy słoneczne, miodowe, truskawkowe przeważnie odmładzają natomiast popiele,
        > zielenie, szarości dodają lat.

Zaraz się powieszę - jakim cudem ciepły miodowy blond ma przewaznie odmłodzić czyli zadziałać na korzyść urody jeśli większość Polek to przeważnie lato czyli zimna kolorystyka? Oczywiście lato dzieli się ma trzy typy i czaaaseem niektórym typom pasują cieplejsze odcienie, ale.. Każda kobieta to indywiduum urodzie i przestańcie głosić co "przewaznie" albo że jakiś kolor to coś tam coś tam.
        • snakelilith Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 15:03
          Sorry, ale nie wiem skąd te brednie, że większość Polek to lato. Ja sama też ulegałam tej dziwnej tezie i byłam przekonana, że jestem lato, które potrzebuje tylko więcej makijażu. I znam co najmniej kilka koleżanek ze szkoły, które męczyły się tak jak ja w nieładnych pastelach i przytłumionych kolorach odbierających im blask i urodę. Mnóstwo Polek to wiosny, tyle tylko, że nie odpowiadające najbardziej wyraźnemu typowi czyli warm spring, a raczej właśnie jak ja clear spring albo soft spring. Bursztynowo-miodowych blondynek w Polsce bowiem wcale nie brakuje.
          • aandzia43 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 15:33
            Napisałam wyżej skąd ta opinia. Zresztą opinia (słuszna czy nie) jaką kolorystykę ma większość nie ma najmniejszego znaczenia dla indywidualnych decyzji. Ja nie jestem lato i nie nosiłam większości* kolorów lata tylko dlatego ze moim zdaniem większość to czy owo.

* jestem zimną zimą i mogę nosić się w porywach podobnie jak korespondujący ze mną typ zimne lato. Więc faktycznie korzystałam nieco z kolorów lata, ale nie dlatego że się sugerowalam większością.
            • snakelilith Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 15:50
              Ja nie napisałam też, że wszystkie kobiety się mylą, jestem jednak pewna, że wiosna i jesień występuje równie często jak zima i lato. A indywidualny dobór kolorów to inna sprawa, mnie jako wiośnie dobrze w czystych, wyraźnych, niezbyt ciemnych kolorach, ale także w pastelowych ciepłych różach typu nude i w oliwkowej zieleni typowej dla jesieni. W latach 80-tych "moje" kolory nie były modne, królowały chłodne pinki, zimny niebieski i czarno-biały i to przypominam sobie jaki ciężkli okres dla dojrzewającej nastolatki, bo w moim żołniersko zielonym kolorze płaszcza wyglądałam wprawdzie super, ale to był starsznie niemodny ciuch. wink
              • aandzia43 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 16:15
                No nie, jesień wśród Polek nie występuje równie często jak np. lato. Inna sprawa ze odkąd mamy podział na 12 typów, to inaczej patrzymy na te podstawowe. Lato zimne koresponduje z naprzeciwległą zimą, a lato ciepłe (nie wiem czy pamiętam dobrze nazwe) z bliską mu wiosną. Typy korespondujące mogą w pewnym zakresie wymieniać się kolorami i robi się małe zamieszanie smile
                • 35wcieniu Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 18:58
                  Macie jakąś prostą w obsłudze stronę gdzie się sprawdza jakim się jest typem?
                  • pani_libusza Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 21:16
                    Nastoletnia kuzynka poleciła mi stronę blogerki macademian girl która akorat o kolorach i typach urody pisze bardzo fajnie. Tylko nie mam jej nigdzie zapisanej wiec musisz sobie wygooglac.
                • katja.katja Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 19:25
                  A mi mogłabyś coś doradzić?
        • magia Re: Czy blond zawsze odmładza???? 16.12.18, 14:56
          Dziewczyny skąd wy to wiecie jakim typem jesteście. Ja patrzę na te podziały i nie mogę się w ogóle przypasować do żadnego w 100%. Do tego im dluEj czytam i patrzę tym mniej obiektywna wobec tego w jakim kolorze mi ładnie.
          Gdzie można coś takiego sprawdzić/ zbadac? Ja chętnie pójde i zapłacę żeby ktoś mi taką rzetelna analizę zrobił.
    • edelstein Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 13:18
      Ja w blondzie wygladam duzo starzej.Blond mi nie pasuje.
      • jolie Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 13:24
        Mam podobnie. A ponieważ mam jasną cerę o żółtawym odcieniu i jasnoniebieskie oczy, to sporo fryzjerów doradza rozjaśnienie włosów przynajmniej do ciemnego miodu. A ja uważam, że w ciemniejszych mi lepiej.
        • katja.katja Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 15:15
          Gdzie chodzisz do fryzjera?
      • ruckola Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 13:51
        No zaczynam kurde myśleć ze ze mną tak samo uncertain i tak bezpłciowo się czuje w jawnych uncertain
        • edelstein Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 20:22
          Mnie o dziwo nie postarza czarny,zastanawiam sie czy nie wrocic do niego
    • aandzia43 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 13:22
      Odpowiedni do kolorytu rodzaj blondu musi być żeby nie oszpecić. Ponieważ panie w pewnym wieku (tak bliżej siedemdziesiątki niż pięćdziesiątki) powinny zejść z kontrastów i ostrych kolorów, to ODPOWIEDNI blond może być dobrym posunięciem.
    • princesswhitewolf Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 13:23
      Ale tu chodzi nie o blond tylko odmladzajacy jasniejszy odcien niz naturalny chocby tylko z przodu. Ona poszla za daleko, troche tylko jasniejszy braz powinna rzucic a nie blond. A w dodatku ona ciagle ma sztuczna opalenizne... ktora ja postarza i zle w niej wyglada do tego koloru
      • barbibarbi Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 14:10
        A tutaj? To jest dopiero kolorystyczna masakra:
        www.pudelek.pl/artykul/139525/aldona_orman_wraca_na_scianki_z_nowa_fryzura/
        • barbibarbi Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 14:12
          a kiedyś ta pani wyglądała tak:
          www.google.pl/search?q=aldona+orman&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiCgIjVsp_fAhWKk4sKHddsDmUQ_AUIDigB&biw=1600&bih=740#imgrc=SycyMqUTZX64eM:
        • princesswhitewolf Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 15:02
          takie sa skutki gdy brunetka chce byc blondynka. Odwrotnie tez to nie dziala. Chodzi o pare jasniejszych tonow a nie caly leb i to radykalnie na inny kolor
    • mary_lu Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 13:25
      Jesteś chyba naturalną blondynką? Naturalny kolor z wyczuciem poprawiony refleksami i tonerami przez fryzjera zawsze odmładza.

Te najmodniejsze od kilku lat sposoby farbowania, tzn od skóry naturalny odcień plus jaśniejsze refleksy, moim zdaniem jest wybitnie odmładzający, zagęszcza włosy, sprawia że wygląda się lekko i atrakcyjnie. Chyba od 5 lat mam kolorystykę i sposób farbowania nieco zbliżony do poprzedniej fryzury Melanii i na pewno nie zmieniłabym go na taki blond. Ale i będąc jasna blondynką nie farbowałabym się na brąz.
      • niennte Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 13:57
        mary_lu napisała:

> Jesteś chyba naturalną blondynką?
        >
        > Te najmodniejsze od kilku lat sposoby farbowania, tzn od skóry naturalny odcień
        > plus jaśniejsze refleksy, moim zdaniem jest wybitnie odmładzający, zagęszcza włosy

Ja jestem naturalną blondynką, mam sporo lat i własne obecne siwe. Blond u mnie nic nie zagęszcza, wręcz przeciwnie - wyglądam jakbym była łysa. Farbuję obecnie już nie na ostre odcienie, tylko na ciemny blond lub coś z odcieniami rudego.
        • katja.katja Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 14:11
          I bardzo Ci w tym do twarzy wink
    • wapaha Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 14:00
      Od ok 8 m-cy "robię się" na blond. Bardzo jasny, miejscami jak to określa mój fryzjer ( stare złoto, brudny zimny blond ). bardzo dużo osób mi mówi, że tak wyglądam lepiej. Wydaje mi się, że to kwestia odcienia- ten zimny pasuje do mojej cery, w złocistym wyglądałabym chyba jak złota kupa..
    • gama2003 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 14:02
      Znam co najmniej kilka osób, które w blondzie wyglądają od razu jak emerytki ze sporym stażem.
      Mnie to też dotyczy.
      Odwrotnych przykładów też kojarzę dużo.
      Za dużo zmiennych, cera, rysy, oczy, oprawa, no wsio.
      Ja w blond wyglądam teraz jak w peruce choć dwadzieścia lat temu właśnie w jasnych balejażach 😉 byłam piękniejsza.
      Teraz wolę ciemne, podkreślają mi oczy i oddają mroczność charakteru 😉
    • lalkaika Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 14:03
      ojej wyglada zle ! Naprawde jakby pomylila farbe Donalda ze swoja.
    • molik28 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 15:21
      Kolor raczej powinno się dobierać do typu urody, karnacji. Inaczej można sobie zrobić kuku. Blondów też jest wiele.
    • olena.s Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 17:02
      Ja pod wpływem jasnego blondu zaczynam wyglądać jak wesoły prosiaczek. Jakieś różowe tony nagle wychodzą i robi się okropnie. I ten prosiaczek bynajmniej nie wyglada na nastolatkę.... Załóż może najpierw perukę, czy coś?
      • katja.katja Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 18:24
        Dziwne, jakoś pasujesz mi do blondu wink
    • gem.stone Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 17:41
      Mi się Melanie Trump bardziej podoba w ciemniejszych włosach. Jaki to właściwie jest kolor?
      A ty się zastanów w jakim odcieniu blondu będzie ci najlepiej, to nie zaliczysz takiej wpadki, jak ona. Ten pomysł z peruką jest całkiem sensowny.
    • lacunalegis Re: Czy blond zawsze odmładza???? 14.12.18, 18:17
      Nie zawsze, bo "odmładza" tylko blond pasujący do karnacji. Na dodatek nie na każdych włosach da się łatwo utrzymać kolor, o który chodzi - blond się czasem ociepla, zwłaszcza jeżeli włosy są mocno rozjaśnione. No a raczej nie zdarzają się karnacje, które odmładzałby blond typu jajecznica albo taki zrudziały.

Z kolei wyraźnie ciemniejszym odcieniom skóry spokojnie może nie pasować żaden blond (efekt negatywu nie wygląda dobrze nawet na bardzo młodych dziewczynach). Wtedy też blond postarza.

• bezludnawyspa11 Re: Czy blond zawsze odmładza???? 15.12.18, 00:46
      Prócz koloru w fryzjerstwie wyróżniamy również odcienie. Blondy, brązy mają przede wszystkim różne odcienie. Nawet czerń ma też odcień np granatowy.
      Przy zmianie koloru włosów warto czasem zastanowić się czy standardowy nasz makijaż będzie nam pasował.

Poza tym są aplikacje, gdzie na podstawie zdj można trafniej ocenić co nam pasuje.
      No i włosy nie ręka - odrastają, można znów pofarbować. Czasem można się mile zaskoczyć przy eksperymentach.
    • katrinka_mala Re: Czy blond zawsze odmładza???? 17.12.18, 11:51
      U mnie blond zdziałał cuda. Zawsze miałam brązowe włosy, rozjaśniłam je i teraz farbuję cameleo omega 7.0, może nie jest to typowy blond, ale buzia co najmniej 10 lat młodsza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka