Dodaj do ulubionych

Bolsena gula pod pachą

14.12.18, 13:18
Zrobiło mi się coś takiego, boląca gula pod skórą pachy. Mogę ją w palce złapać. Co za dziadostwo? Do lekarza w poniedziałek, więc pytam was, o wszechwiedząca ematko, czym toto potraktować do tego czasu? Czymś obłożyć, posmarować?
Obserwuj wątek
    • 45rtg Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 13:19
      same-old_mona napisał(a):

> Zrobiło mi się coś takiego, boląca gula pod skórą pachy. Mogę ją w palce złapać
      > . Co za dziadostwo? Do lekarza w poniedziałek, więc pytam was, o wszechwiedząc
      > a ematko, czym toto potraktować do tego czasu? Czymś obłożyć, posmarować?

Dżuma dymienicza, nic wielkiego.
      • same-old_mona Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 13:21
        A to spoko.
    • heca7 Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 13:23
      Zapalenie mieszka wlosowego. Koniecznie do lekarza. Kiedyś jakaś forumka na zamkniętym forum pisała, że z czymś takim na wardze sromowej trafiła na operację do szpitala.
      • princesswhitewolf Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 13:27
        pare razy w roku w wyniku golenia sie pod pachami i pocenia sie w fitness clubie 5 razy w tygodniu mam ta przypadlosc. Uzywam masc antybiotykwa i przechodzi. Oczywiscie mowimy o mallej infekcji. Gdybym za kazdym razem miala latac do lekarza...
      • katja.katja Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 13:36
        Ciekawe, ja też znam tę forumkę, na otwartym forum i to kilku różnych (kafateria, wizaz, majsterkowicz, kobiety, e-nastolatki).
        Depilowała myszkę i z czasem urosła jej ta gula do wielkości małego jajka i potem był wstyd u lekarza big_grin
        Takie samo urban legends jak to od ludzi wycinających nerki w centrach handlowych big_grin
        • mama.nygusa Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 13:39
          Niestety sama to przezylam.Mialam zapalenie mieszka wlosowego na sromie, bylam wowczas nastolatka.Obylo sie bz lekarza, jakies nasiadowki itp.wrzod pekl i ropa wylala.
        • heca7 Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 14:01
          To było z 10 lat temu jak nie więcej i nie mieszkała w Polsce.
          • katja.katja Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 14:33
            Czyli to międzynarodowe urban legends?
        • princesswhitewolf Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 15:28
          >Depilowała myszkę i z czasem urosła jej ta gula do wielkości małego jajka

nie no ja tam sie nie depiluje. Mowie pod pachami i nie rosnie nic do wielkosci jajka, raczej wielkosc paru mm.
    • 1matka-polka Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 13:24
      Skrofuły?
      • same-old_mona Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 13:27
        Przeczytałam opis w wiki, to raczej nie skrofuły :p
    • kozica111 Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 13:25
      Do poniedziałku zniknie.
      • same-old_mona Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 13:29
        Mówisz, żeby się spieszyć? :😁
    • panna.w.paski Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 13:42
      A mam pytanie, czy karmisz piersią nadal? Bo kojarzę że masz małe dziecko?
      • same-old_mona Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 13:44
        Tak. Mało, ale coś tam jeszcze karmię.
        • kragina Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 13:46
          To możesz mieć od karmienia właśnie.
          Gruczoły, kanaliki mleczne itd mogą sięgać do pachy a nawet dalej.
          • same-old_mona Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 13:50
            I by się pokazało po 10 miesiącach w postaci gulki na 1 cm?
            • panna.w.paski Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 13:55
              Wiesz, nie jestem ekspertką, ale gdybym, że taki zatkany kanalik może się przydarzyć zawsze, nie tylko na początku laktacji.. Może właśnie przestajesz karmić regularnie i zrobił się jakiś zastój? To tylko trop 😊
              • same-old_mona Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 14:00
                Hmm kto wie, niezbadane są ścieżki ludzkiego mleka :p to kapustą obłożę, nie zaszkodzi nawet jak nie pomoże :p
                • panna.w.paski Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 14:03
                  Obłóż, matki karmiącej nikt od fetyszystek kapuścianych nie wyzwie 😀
                • milva24 Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 14:14
                  Jeśli np. fiszbiny od biustonosza uciskały na kanalik mleczny to mogło się zrobić.
            • sfornarina Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 14:51
              Tak, ja tak miałam. Weź tę gulkę pod goracy prysznic i rozmasuj. Karm też młoda z tej strony, najlepiej w kilku różnych pozycjach, żeby kanalik odblokować. Jak za kilka dni nie zejdzie, do lekarza wtedy smile
              • same-old_mona Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 14:53
                Spróbuję, dzięki!
    • same-old_mona Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 14:44
      Doedukuj się gazet.
    • q_fla Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 15:16
      Pomagają okłady z Rivanolu, po dwóch - trzech dniach problem znika.
    • thea19 Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 15:23
      czyrak. absolutnie nie wolno wycisnac. samo zniknie. jak sie rozmnozy albo bedzie ciagle nawracac, to wtedy lekarz.
      • same-old_mona Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 15:59
        Jak to czyrak 😨😨 nie mam zamiaru tego wyciskać, ale jakoś milej myśleć o tym jak o gruczole mlecznym :p
        • thea19 Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 16:06
          od czyraka sie nie umiera, sama ostatnio mialam na skroni - wygladalo to tragicznie. tribiotic zalatwil sprawe, nie wiem czy mozna go w czasie laktacji. na piersi tez mialam kiedys zatkany kanalik - przy samej brodawce. ten akurat trzeba odetkac bo sie bedzie robic tylko wieksze zapalenie. oproznianie zaczelo sie od przebicia igla i wycisnieciu zawartosci. czyrak jednak przyjemniejszy.
          cywilizowane metody:
          www.hafija.pl/2013/10/zatkany-kanalik-domowe-sposoby.html
          • same-old_mona Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 16:10
            Mam na twarzy bliznę po czyraku, więc jestem uprzedzona :p tzn. Nie wiem czy to był faktycznie czyrak, czy coś innego co moi rodzice tak nazywali, ale blizna jest .
            • thea19 Re: Bolsena gula pod pachą 15.12.18, 21:18
              u mnie blizny nie ma ale dosc dlugo byl inny kolor skory w tym miejscu.
    • rosa-fira Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 15:25
      Przytkanie gruczołu potowego. Odstaw antyperspirant / dezodorant, przemywaj roztworem sody i przejdzie.
    • bei Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 15:41
      Jejku, a ja wpisałam w Google guzy Bolsena, Bolsen 😂🤣😂- bo nie znałam. Wyskoczyło forum i Twój post
      • same-old_mona Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 15:53
        Hahaha 😂😂😂 też nie znam, dlatego pytam 😂😂
      • jak_matrioszka Re: Bolsena gula pod pachą 16.12.18, 12:26
        Mi dwa dni zajeło zrozumienie o co biega. Też myślałam że to jednostka chorobowa, gula Bolsena, i oświeciło mnie jak teraz to znów zobaczyłam, że to literówka jest 😂
    • mikams75 Re: Bolsena gula pod pachą 14.12.18, 16:37
      mialam cos takiego, podejrzewam, ze to byl zatkany jakis tam kanalik; uzywasz moze antyperspirantow?
      ja wowczas odstawialam na jakis czas a gula sama znikala.
    • pani_tau Re: Bolsena gula pod pachą 15.12.18, 23:24
      Posmaruj antybiotykem, bo ci się gruczołek zapchał. A bolsena brzmi dużo poważniej niż bolesna. Aż mi ciary polataly po plecach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka