Dodaj do ulubionych

Mili ludzie

20.12.18, 16:57
Czy tylko przed świętami?
Nie, chyba nie.
Czasem opisujemy tu różne wkurzające sytuacje, to ja chciałam napisać, że dziś w ciągu godziny spotkały mnie trzy sympatyczne zachowania.
Najpierw pani na poczcie pomogła mi zanieść paczki prawie do samego do samochodu (nikogo nie było poza mną).
Potem, jak się okazało, że pod marketem nie mam monety do wózka, to pan, który akurat widział sytuację, wyjął mi wózek bez monety (ale jak, to nie odnotowałam).
A na koniec jeszcze skomplementowano moje reniferze rogi na aucie i życzono wesołych świąt.

Sympatycznie smile Może być naprawdę miło, mimo że każdy ma jeszcze milion spraw do załatwienia przed świętami wink
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Mili ludzie 20.12.18, 17:07
      Wczoraj w nocy w taksówkę zorientowałam się, że nie mam gotówki, żeby dojechać pod dom (było po północy), poprosiłam taksówkarza, żeby się zatrzymał i mnie wysadził. Powiedział, że mnie dowiezie pod sam dom i że mam mu zapłacić tyle ile mam. Ostatecznie okazało się, że mogę zapłacić kartą, więc kęs al nie stracił. Ale liczą się intencje
      • daniela34 Re: Mili ludzie 20.12.18, 17:07
        Jezu, więc nic nie stracil ,(Nie wiem skąd ten kęs)
    • nenia1 Re: Mili ludzie 20.12.18, 17:14
      Oczywiście, że jest sporo miłych zachowań, problem w tym, że skupiamy się i opisujemy te gorsze. Szczerze, to sama dzisiaj o tym myślałam, że jest bardzo miło, zewsząd słychać "zdrowych, wesołych...", już nie mówiąc o tym, ile fajnych prezentów od klientów dostałam, wczoraj milutki biały koc w czerwone renifery, dzisiaj mus malinowy i świece z wosku pszczelego, jak nic na wieczór hygge pod kocem, przy świecach z kubkiem herbaty z musem malinowym. Plus moje dwa mruczące koty i pełnia relaksu smile
    • ruckola Re: Mili ludzie 20.12.18, 17:18
      Ja dzisiaj dostałam tyle dobrego od wszechświata, ze w zasadzie fruwam.
      • lucerka Re: Mili ludzie 20.12.18, 17:30
        Bo zaczęłaś ćwiczyć. Endorfinki się włączyły.
        • ruckola Re: Mili ludzie 20.12.18, 21:47
          big_grin to się może zgadzać smile))
    • mysiulek08 Re: Mili ludzie 20.12.18, 17:24
      to ja chyba zyje w innej rzeczywistosci, niemilych,przykrych zachowan nie odnotowuje, poprawne i owszem, milych bardzo, bardzo duzo
      • cauliflowerpl Re: Mili ludzie 20.12.18, 17:33
        Zważywszy, że piszesz z drugiej półkuli to istotnie, żyjesz w trochę innej wink
        • maaria33 Re: Mili ludzie 20.12.18, 18:28
          Sądząc po wpisach forumek z tej półkuli to jednak trochę takiej samej wink

Tak a propos zauważania miłych rzeczy poza świetami.
        • mysiulek08 Re: Mili ludzie 20.12.18, 18:52
          fakt, nie da sie ukryc smile
    • katja.katja Re: Mili ludzie 20.12.18, 21:43
      Często spotykają mnie miłe sytuacje, ktoś przytrzymuje mi drzwi, podnosi "upadniętą" puszkę z colą, daje sok "na kredyt" gdy nie można płacić kartą albo warzywa gdy nie mam gotówy, co roku dostaję komplementy mojej zimowej kolorowej kurtki (chyba się wyróżnia w czarno-szarym tłumie wink ) etc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka