kotomama 25.12.18, 20:05 Gdzieś obozie uchodźców, w podłym namiocie, w islamskiej rodzinie. Jak byście go przyjęły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katja.katja Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 25.12.18, 20:12 Maryja z Jezusem dostaje azyl, Józef dostaje możliwość jak każdy zdrowy, młody mężczyzna w pełni sił walki za swój kraj, bo kto ma walczyć za jego kraj? Może ja? Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 25.12.18, 21:02 > Józef dostaje możliwość jak każdy zdrowy, młody mężczyzna w pełni sił walki za swój kraj, bo kto ma walczyć za jego kraj? Może ja? Ja pierdzielę, kto wam takie bzdury podsuwa? Ok, bierzesz takiego misia z Syrii i do której z 40+ walczących tam frakcji go wrzucasz, żeby "walczył o swój kraj"? Czy też losowo wybierasz, czy ma zginąć w bombardowaniu tureckim, rosyjskim czy amerykańskim? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 25.12.18, 21:40 Wszystko jedno do której, byle nie siedział w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
kiddy Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 26.12.18, 09:52 Przypomnij sobie swoje słowa, jak za lat 5/10/5/25 czy 30 coś na świecie walnie i będzie mowa o twoim mężu lub synu. Koniecznie sobie przypomnij. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 26.12.18, 10:46 Kto ma walczyć o kraj tego młodego, na oko zdrowego mężczyzny? Sądząc po proporcjach "uchodźców" w Europie chyba starcy, kobiety i dzieci (najwięcej wśród "uchodźców" młodych mężczyzn). Odpowiedz Link Zgłoś
kiddy Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 26.12.18, 11:41 A wiesz, że nie zawsze da się walczyć? Wiesz, jak wygląda wojna w Syrii? Czy masz w głowie tylko obraz wojny z podrecznikowdo historii, gdzie są dwie strony konfliktu odziane w mundury w różnych kolorach, żeby łatwo było odróżnić te strony? I czy masz takie same pretensje do polskiej emigracji z lat 80.? Przecież mogli zostać i walczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 26.12.18, 11:54 I ta polska emigracja też przeprowadzała zorganizowane zamachy na miejscową ludność? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 26.12.18, 14:02 Przespałeś ostatnie 100 lat rozwoju przemysłu zbrojeniowego. Zwykły cywil guano może przeciw współczesnym broniom masowego rażenia. Każdy robi co może żeby przetrwać. Na forum łatwo być mocnym w gębie. Ciekawe czy jakby na ciebie trafiło to porywał byś się z motyką na czołg. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 26.12.18, 15:21 W sumie nie miałabym nic przeciwko pobieraniu zacnego zasiłku za samą swoją zacną wszak obecność oraz chodzenia z koleżankami takimi samymi jak ja na miasto by połapać za tyłki młodszych od siebie mężczyzn, a w razie większej nudy handelek jakimiś substancjami. Odpowiedz Link Zgłoś
antoniakotta Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 25.12.18, 20:14 Na świecie było [Słowo], a świat stał się przez Nie, lecz świat Go nie poznał. 11 Przyszło do swojej własności, a swoi Go nie przyjęli. Też nie wiem czy muzułmanie by go przyjęli czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
maaria33 Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 25.12.18, 20:16 A katolicy? Odpowiedz Link Zgłoś
antoniakotta Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 25.12.18, 20:33 Nie wiem, zgodnie wpisem otwierającym chodziło o islamską rodzinę, a więc islamskie otoczenie. Z żydowskim, jak wiemy, nie wyszło. Rozwijając możemy analizować katolików, prawosławnych, metodystów, zielonoświątkowców itd itd... Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 25.12.18, 21:52 maaria33 napisała: > A Ty? Ciężko coś wydusić .Jeśli się nie ma o tym zielonego pojęcia.Jestem katolikiem to pomagam i przyjmuję.A tu chciałabym a boję się.Amen.I pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 25.12.18, 20:37 A moze wcale sie nie urodzil? Nie ma na to szeroko zakrojonych dowodow historycznych zas historycy znalezli wiele sfabrykowanych dopiskow sredniowiecznych Odpowiedz Link Zgłoś
lady.grey Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 25.12.18, 20:42 Znaczy reinkarnacja? To moze buddysci by się poczuli? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 25.12.18, 20:51 buddysci nie wierza w Boga zadego a co dopiero wcielonego Odpowiedz Link Zgłoś
betty_bum Re: Co roku rodzi się Bóg 25.12.18, 21:45 W którym katechizmie to wyczytalas? Odpowiedz Link Zgłoś
antoniakotta Re: Co roku rodzi się Bóg 25.12.18, 22:00 To nie jest "ona". To pisowski troll z forum kraj. Siedzi tam codzienne. Raz pisał, że jest ponad 20 lat w zakonie, potem coś o żonie i córce. Wpisy kończy religijnymi zawolaniami typu amen albo alleluja. Ostatnio przekonywał, że Wassermanowa wygra wybory w Krakowie. Aktywny też na forum Częstochowa. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Co roku rodzi się Bóg 26.12.18, 14:55 >Raz pisał, że jest ponad 20 lat w zakonie, potem coś o żonie i córce. No cóż- wszak jedno drugiego nie wyklucza. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 25.12.18, 22:07 Genialnie! To ja chcę pojeździć na jednorożcu. Albo lepiej - pegazie! Sprzątać za mnie mogą krasnoludki, a elfy mi rozprostują w nocy włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 26.12.18, 13:53 Jak w islamskiej, to nie ma to sensu, udusiłabym pępowiną, matkę, ojczyma i dzieciątko. Odpowiedz Link Zgłoś