Dodaj do ulubionych

A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził?

25.12.18, 20:05
Gdzieś obozie uchodźców, w podłym namiocie, w islamskiej rodzinie.
Jak byście go przyjęły?

https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/48982677_2263651823667584_3491876959326044160_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_ht=scontent-frx5-1.xx&oh=6b45982dd1d26dd8a9515b10b466108a&oe=5C97AAEC
Obserwuj wątek
    • katja.katja Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 25.12.18, 20:12
      Maryja z Jezusem dostaje azyl, Józef dostaje możliwość jak każdy zdrowy, młody mężczyzna w pełni sił walki za swój kraj, bo kto ma walczyć za jego kraj? Może ja?
      • feel_good_inc Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 25.12.18, 21:02
        > Józef dostaje możliwość jak każdy zdrowy, młody mężczyzna w pełni sił walki za swój kraj, bo kto ma walczyć za jego kraj? Może ja?

Ja pierdzielę, kto wam takie bzdury podsuwa? Ok, bierzesz takiego misia z Syrii i do której z 40+ walczących tam frakcji go wrzucasz, żeby "walczył o swój kraj"? Czy też losowo wybierasz, czy ma zginąć w bombardowaniu tureckim, rosyjskim czy amerykańskim?
        • triss_merigold6 Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 25.12.18, 21:40
          Wszystko jedno do której, byle nie siedział w Europie.
          • kiddy Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 26.12.18, 09:52
            Przypomnij sobie swoje słowa, jak za lat 5/10/5/25 czy 30 coś na świecie walnie i będzie mowa o twoim mężu lub synu. Koniecznie sobie przypomnij.
            • katja.katja Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 26.12.18, 10:46
              Kto ma walczyć o kraj tego młodego, na oko zdrowego mężczyzny?
              Sądząc po proporcjach "uchodźców" w Europie chyba starcy, kobiety i dzieci (najwięcej wśród "uchodźców" młodych mężczyzn).
              • kiddy Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 26.12.18, 11:41
                A wiesz, że nie zawsze da się walczyć? Wiesz, jak wygląda wojna w Syrii? Czy masz w głowie tylko obraz wojny z podrecznikowdo historii, gdzie są dwie strony konfliktu odziane w mundury w różnych kolorach, żeby łatwo było odróżnić te strony? I czy masz takie same pretensje do polskiej emigracji z lat 80.? Przecież mogli zostać i walczyć.
                • katja.katja Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 26.12.18, 11:54
                  I ta polska emigracja też przeprowadzała zorganizowane zamachy na miejscową ludność?
              • lauren6 Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 26.12.18, 14:02
                Przespałeś ostatnie 100 lat rozwoju przemysłu zbrojeniowego. Zwykły cywil guano może przeciw współczesnym broniom masowego rażenia. Każdy robi co może żeby przetrwać. Na forum łatwo być mocnym w gębie. Ciekawe czy jakby na ciebie trafiło to porywał byś się z motyką na czołg.
                • katja.katja Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 26.12.18, 15:21
                  W sumie nie miałabym nic przeciwko pobieraniu zacnego zasiłku za samą swoją zacną wszak obecność oraz chodzenia z koleżankami takimi samymi jak ja na miasto by połapać za tyłki młodszych od siebie mężczyzn, a w razie większej nudy handelek jakimiś substancjami.
    • antoniakotta Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 25.12.18, 20:14
      Na świecie było [Słowo], a świat stał się przez Nie, lecz świat Go nie poznał. 11 Przyszło do swojej własności, a swoi Go nie przyjęli.

Też nie wiem czy muzułmanie by go przyjęli czy nie.
      • maaria33 Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 25.12.18, 20:16
        A katolicy?
        • antoniakotta Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 25.12.18, 20:33
          Nie wiem, zgodnie wpisem otwierającym chodziło o islamską rodzinę, a więc islamskie otoczenie.

Z żydowskim, jak wiemy, nie wyszło.

Rozwijając możemy analizować katolików, prawosławnych, metodystów, zielonoświątkowców itd itd...
          • maaria33 Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 25.12.18, 21:44
            A Ty?
            • taniarada Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 25.12.18, 21:52
              maaria33 napisała:

> A Ty?
              Ciężko coś wydusić .Jeśli się nie ma o tym zielonego pojęcia.Jestem katolikiem to pomagam i przyjmuję.A tu chciałabym a boję się.Amen.I pozdrówka.
    • princesswhitewolf Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 25.12.18, 20:37
      A moze wcale sie nie urodzil? Nie ma na to szeroko zakrojonych dowodow historycznych zas historycy znalezli wiele sfabrykowanych dopiskow sredniowiecznych
    • lady.grey Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 25.12.18, 20:42
      Znaczy reinkarnacja? To moze buddysci by się poczuli?
      • princesswhitewolf Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 25.12.18, 20:51
        buddysci nie wierza w Boga zadego a co dopiero wcielonego
    • taniarada Co roku rodzi się Bóg 25.12.18, 21:12
      Dziwne .Że tego nie wiedziałaś.
      • betty_bum Re: Co roku rodzi się Bóg 25.12.18, 21:45
        W którym katechizmie to wyczytalas?
        • antoniakotta Re: Co roku rodzi się Bóg 25.12.18, 22:00
          To nie jest "ona". To pisowski troll z forum kraj. Siedzi tam codzienne. Raz pisał, że jest ponad 20 lat w zakonie, potem coś o żonie i córce. Wpisy kończy religijnymi zawolaniami typu amen albo alleluja. Ostatnio przekonywał, że Wassermanowa wygra wybory w Krakowie. Aktywny też na forum Częstochowa.
          • livia.kalina Re: Co roku rodzi się Bóg 26.12.18, 14:55
            >Raz pisał, że jest ponad 20 lat w zakonie, potem coś o żonie i córce.
            No cóż- wszak jedno drugiego nie wyklucza.
    • bialeem Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 25.12.18, 22:07
      Genialnie! To ja chcę pojeździć na jednorożcu. Albo lepiej - pegazie!
      Sprzątać za mnie mogą krasnoludki, a elfy mi rozprostują w nocy włosy.
    • alpepe Re: A jeśli w tym roku Jezus znów się urodził? 26.12.18, 13:53
      Jak w islamskiej, to nie ma to sensu, udusiłabym pępowiną, matkę, ojczyma i dzieciątko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka