Dodaj do ulubionych

Czy obchodzi was

07.01.19, 00:22
że wasza instruktorka fitness lubi psy rasy buldog, a wasz nauczyciel angielskiego - narty biegowe?

To naprawdę ma zachęcać uczniów/kursantów?

Chodzi mi o opisy instruktorów na stronach szkół językowych, szkół nauki jazdy, klubów fitness i podobnych instytucji.

Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: Czy obchodzi was 07.01.19, 01:10
      akurat z nauczycielem jezyka to moze byc calkiem przydatne; przez lata nauki jezykow u roznych nauczycieli zawsze bylo tak, ze sie troche zaprzyjaznialam, bo zawsze bylo mnostwo okazji do przeroznych dyskusji na rozne tematy i nauczyciele opowiadali zawsze cos ze swojego prywatnego zycia; informacja o np. nartach moglaby byc poczatkiem jakiejs rozmowy. A w ostatniej szkole jezykowej okazji do takich prywatnych pogaduch bylo sporo.

• ajaksiowa Re: Czy obchodzi was 07.01.19, 06:13
        Tylko ze mimowolnie nasunęło by mi sie pytanie:dlaczego akurat bokaery a nie kundle?inne upodobania są mi obojętne 😊
      • taki-sobie-nick Re: Czy obchodzi was 07.01.19, 21:50
        mikams75 napisała:

> akurat z nauczycielem jezyka to moze byc calkiem przydatne; przez lata nauki je
        > zykow u roznych nauczycieli zawsze bylo tak, ze sie troche zaprzyjaznialam

Tak, ale kiedy się zaprzyjaźniasz, to hobby wychodzi tak czy inaczej. Natomiast nie rozumiem, co ma mi dać taka informacja, zanim jeszcze zobaczę osobę.
        • mikams75 Re: Czy obchodzi was 07.01.19, 22:04
          nie zawsze, szczegolnie przy pierwszej okazji, kiedy nie kazdy wie od czego zaczac rozmowe.
        • aankaa Re: Czy obchodzi was 07.01.19, 22:14
          to samo co wpisywanie zainteresowań w CV
    • cauliflowerpl Re: Czy obchodzi was 07.01.19, 09:36
      Ani nie zachęca ani nie odstrasza, ale takie info czyni dla mnie tę osobę bardziej... ludzką?
      A nuż mamy zbieżne zainteresowania.

Pewnego dnia wpadłam na genialny pomysł ustawienia sobie, na poczcie służbowej, zdjęcia na rowerze, z jakiegoś wyścigu.
      Natychmiast zauważyłam zmianę w postrzeganiu mnie przez wiele osób. Tam, gdzie wcześniej nasze interakcje ograniczały się do spraw stricte służbowych, zaczęło się koleżeństwo, wspólna kawa i w ogóle zaczęli mnie traktować jak człowieka, który może mieć coś ciekawego do powiedzenia poza tematem zawodowym.
    • princy-mincy Re: Czy obchodzi was 07.01.19, 21:18
      Mnie to ani nie zachęca ani nie zniechęca.
      Jedyne co mnie odstrasza to błędy w takich opisach.
      Jedna instruktorka fitness miała nażyczonego, na innej stronie znalazłam opis, że pan jest hipoterapełtą (aż mnie oczy kłują). Widziałam też panią, która kocha podrurze (tu zajęło mi chwilę, by fonetycznie to sobie wyobrazić i odgadnąć hasło).
      • cauliflowerpl Re: Czy obchodzi was 07.01.19, 21:23
        Terapełta 😍😍😍
      • daniela34 Re: Czy obchodzi was 07.01.19, 21:29
        Czytajac Twój wpis przez chwilę zastanawiałam się czy "podrurze"to jakaś forma tańca na rurze 🤣🤣🤣. Nie skojarzyłam, serio
        • mikams75 Re: Czy obchodzi was 07.01.19, 21:45
          mnie tez zajelo to dluzsza chwile big_grin
      • taki-sobie-nick Ale ten "hipoterapełta" 07.01.19, 21:48
        był nim chyba z zawodu, nie było to uboczne hobby?
      • angazetka Re: Czy obchodzi was 08.01.19, 09:46
        Podrurze to takie coś pod rurą, nie?
    • kocynder Re: Czy obchodzi was 08.01.19, 00:23
      Obchodzić niespecjalnie mnie obchodzi, ale...
      Myślę, że to coś jak z zainteresowaniami w CV. Ma pokazać "bardziej Ludzką twarz" niż bezduszne info o kursach i edukacji oraz ścieżce kariery. Z drugiej strony niesie ze sobą pewne ryzyko... Moja znajoma poszukiwała pracownika, na stanowisko biurowe. Z iluś tam podań wybrała kilka najbardziej ją interesujących i zaprosiła na rozmowy. Jedna z pań, zasadniczo "na oko" najlepsza, napisała, że jej pasją jest kino Bollywood. No, ok, tylko że moja znajoma jest od x lat pasjonatką Indii jako takich, kilkakroć była tamże i to nieszczęsne kino Bollywoodzkie zna całkiem dobrze! No i podczas rozmowy moja znajoma zapytała a to jaki film ostatnio oglądała, a to jaka jest jej ulubiona aktorka... Pani posypała się już na pierwszej wzmiance! Pracy, oczywiście, nie dostała, pomimo kwalifikacji! Bo znajoma - potencjalny pracodawca - uznała, że skoro pani kłamie w żywe oczy o hobby to licho wie o czym jeszcze...
      • taki-sobie-nick Re: Czy obchodzi was 08.01.19, 00:26
        kocynder napisała:

> Obchodzić niespecjalnie mnie obchodzi, ale...
        > Myślę, że to coś jak z zainteresowaniami w CV. Ma pokazać "bardziej ludzką twar
        > z" niż bezduszne info o kursach i edukacji oraz ścieżce kariery.

W CV podobno wcale nie chodzi o bardziej ludzką twarz, tylko o wyróżnienie się. tongue_out

Ja doskonale wiem, o co chodzi, i dlatego pytam, czy na was to działa, bo ja odbieram to negatywnie. Co mnie obchodzi, czy babka taka i owaka lubi łyżwy czy narty? I tak w praniu wyjdzie, więc po co skracać dystans na siłę?
      • taki-sobie-nick Re: Czy obchodzi was 08.01.19, 00:27
        kocynder

Fajny nick i takaż sygnaturka.
        • kocynder Re: Czy obchodzi was 08.01.19, 02:11
          smile Dziękuję. smile
      • folivora Re: Czy obchodzi was 08.01.19, 13:03
        Podobną historię jak z panią od Bollywood miał mój tata szukając pracownika. Pani miała napisane, że interesuje się literaturą, to zapytał, jaką książkę ostatnio czytała. Pani oprócz "eeeeee no ostaaatnio to eeeee nie miałam czasu" nie powiedziała nic. Cóż zrobić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka