Dodaj do ulubionych

która ematka ma kanał na youtubie?

17.01.19, 12:56
Zainspirował mnie nasz nowy narybek a2-coś tam tworzący swoje forum.
Macie swoje kanały YT? Albo wasze dzieci?
Oczywiście rozumiem, jeśli nie chcecie zalinkować (ja też swojego nie linkuję, jeszcze mi życie miłe). Mój jest "lajfstajlowy" mówiąc górnolotnie (a dolnolotnie o zwierzętach i hobby).
A o czym są wasze?
Obserwuj wątek
    • bei Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 13:13
      Mój syn ma, o wszystkim😊
      • asfiksja Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 14:44
        Mój syn też planuje, ma 13 lat. Tak się zastanawiam, w jakim wieku można już dzieciakom pozwolić pokazywać twarz. Twój filmuje swój wizerunek czy tylko komentarz zza kadru?
        • 35wcieniu Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 14:46
          Pokazac moze w kazdym, i tak jaka do niego dotrze ze w necie nic nie ginie bedzie za pozno tongue_out
          • asfiksja Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 15:54
            Po pierwsze jak będzie miał 18 lat do zrobi dokładnie, co będzie chciał i niczego mu już nie zabronię.
            Po drugie - aktywność w sieci uczy racjonalnych zachowań, szczególnie jeśli rodzic cenzuruje prewencyjnie.
            Po trzecie - akurat w YT można filmik usunąć i on jest nie do odzyskania. Osoba trzecia nie może filmiku pobrać na swój komputer, najwyżej może swoją kamerą nagrać ekran, ale tylko wtedy, kiedy filmik jest dostępny.
            • mari.sol Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 15:57
              Oczywiście, że można pobrać film z YouTube. Trzeba tylko do tego użyć zewnętrznego narzędzia.
              • asfiksja Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 16:07
                OK, masz rację, że można pobrać, ale po usunięciu filmu przez autora nie ma już takiej możliwości. Odnoszę się do stwierdzenia, że "nic nie ginie". Ten, kto pobrał/zgrał sobie nie ma prawa już tego publikować w internecie.
                • 35wcieniu Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 17:07
                  No i? Kompromitujace rozmaite osoby screenshoty z rozmaitych filmikow lataja po necie az huczy.
                  Nie moja sprawa, publikujcie co chcecie. wink Dla mnie-glupota.
                  • asfiksja Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 17:46
                    Te kompromitujące to nie są filmiki zgrane z kanału właściciela tylko nagrane ukrytą kamerą albo co gorsza nieukrytą, przy użyciu przemocy.
                    • 35wcieniu Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 17:51
                      NApisałam że mówię o screeshotach. Zdjęcia. Z filmików, których autor dawno wolalby już nie pamietac.
        • bei Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 19:03
          Zza kadru. Nie klnie😊, recenzuje gry.
          • asfiksja Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 19:44
            Fajnie, że nie klnie. Zresztą dzieciaki raczej nie klną - może dlatego, że rodzice by im nie pozwolili publikować, a może dlatego, że rodzice innych dzieci by nie pozwolili oglądać.
    • 35wcieniu Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 13:17
      Nie no co Ty. Jest poza moim wyobrażeniem jak można je mieć.
      • asfiksja Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 15:43
        To wypowiedź serio czy sarkastyczna?
        • 35wcieniu Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 17:08
          Najzupelniej serio.
    • eat.clitoristwood Prawdziwa Matka Epolka 17.01.19, 13:25
      posiada jedynie kanaliki łzowe, którymi łzy roni wzruszenia, smutku albo. Okoliczności w stosunku odpowiednim do.
    • aguar Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 15:46
      Mój mąż ma swój kanał i publikuje nagrania gier. Robi to pod ksywką, ale pokazuje twarz. Ja mam tylko założone konto, podobnie syn.
      • asfiksja Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 15:49
        Ja też wychodzę z założenia, że moja dorosła twarz nie jest aż tak cenna i można ją pokazywać. Oczywiście też nie pod nazwiskiem. W ogóle nigdy, nawet w czasach największej mody na Naszą Klasę, a potem Facebooka, nie miałam profilu łączącego twarz z nazwiskiem, czy innymi danymi.
        • 35wcieniu Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 17:19
          Jednakze pewnie slyszalas o niedawnej aferce, kiedy twarz jednej z youtuberek (chyba malo znanej) bezprawnie wykorzystano w reklamie typu "odkryla jak schudnac 10kg w tydzien. Zobacz jak". Mialo sie skonczyc pozwem ale firma zarejestrowana oczywiscie bogowie wiedza gdzie.
          Albo moze wiesz ze setki memow z twarza dziewczyny, popularnych kilka lat temu, powstaly na bazie zdjecia bedacego kadrem z filmiku innej, wtedy stosunkowo popularnej youtuberki.

Nie moja sprawa. Ja tam wychodze z zalozenia ze jak cos jest prywatne, to nie wrzucam twgo w internet.
          • asfiksja Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 17:52
            memow z twarza dziewczyny, popularnych kilka lat temu,
            > powstaly na bazie zdjecia bedacego kadrem z filmiku innej
            W taki sposób nagrać i wrzucić do netu można każdego. Nie mają na to wpływu publikowane przez nas samych treści. Chytra baba z Radomia też nie była youtuberką.

> Nie moja sprawa. Ja tam wychodze z zalozenia ze jak cos jest prywatne, to nie w
            > rzucam twgo w internet.
            Ja też z takiego założenia wychodzę. To, co publikuję jest nagrane i zmontowane specjalnie na użytek YT.
            • 35wcieniu Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 18:18
              "W taki sposób nagrać i wrzucić do netu można każdego."
              Skoro tak twierdzisz... Wolno Ci.
              Dlatego Ty masz kanał, a dla mnie bylaby to opcja "po moim trupie". Za bardzo cenię prywatność.
              Co kto lubi.

A swoją drogą internet jest mimo wszystko malutki, juz 2 razy zupelnym przypadkiem natknęłam się na internetową twórczość znajomych ze szkoły podstawowej.
          • semihora Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 19:23
            A propos zdjęcia do reklamowania magicznego odchudzania. Zdjęcie mojej koleżanki wykorzystano w ten sam sposób, a nie jest youtuberką ani żadną instagirl. Zwykła dziewczyna, zdjęcie ukradzione z jej fejsa.

Każdego można tak załatwić.
            • 35wcieniu Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 19:25
              Dlatego też mówię: jak ma być prywatne, nie wrzucam do netu.

Swoją drogą kiedy ludzie ogarną ustawienia prywatności na fejsie?
              • ficus_carica Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 19:51
                35wcieniu napisał(a):

> Swoją drogą kiedy ludzie ogarną ustawienia prywatności na fejsie?

Odnoszę wrażenie, że większość nigdy 😃
    • majenkir Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 16:41
      Mam profil na YT, zero filmow. Moja corka ma kanal, wrzucilabym link, ale troche boje sie hejtu i dochodzenia big_grin.
      • asfiksja Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 16:49
        Całkowicie cię rozumiem. Moim zdaniem dane w internecie same w sobie nie są niczym niebezpiecznym, ale już pewne ich połączenia - owszem.
        • majenkir Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 16:55
          Prywatnosc i tak juz dawno nie istnieje. Jak wygooglam moje imie i nazwisko, to pierwsza pokazuje sie jakas dziwna strona i tam jest napisane ile mam lat, gdzie mieszkam, jaki mam dochod (??), i ze jestem katoliczka big_grinbig_grin
          • beneficia Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 17:16
            A to w ogóle Ty jesteś? smile
            • majenkir Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 18:58
              Imie i nazwisko sie zgadza, adres tez - podejrzewam wiec, ze to ja wink.
    • aniani7 Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 17:06
      Nie mam, ale tak w temacie - wczoraj wsiąkłam w taki kanał, na którym laska opowiada o wszystkim, co robi w domu. Ma typową bitch face, a wszyscy piszą jak przyjemnie się ją ogląda, jak tęsknili, zeby ją zobaczyć i to bez złoścliwości. Zaczęłam oglądać materiały o gotowaniu, ona wszystko, dosłownie wszystko robiła nie tak (śmiem twierdzić, że trochę się na kuchni znam), np. do przyszłej zupy ogórkowej dodawała jednocześnie ziemniaki, marchew i ogórki kiszone. Komentarze pod - no wszyscy zachwyceni, jeszcze dopytywali, jak coś tam ugotować. Zachwycali się, że ona taka zdolna i pomysłowa, bo oni by na to nie wpadli (akurat to nie o ogórkowej, ale np. wyłożeniu sera+winogron+kabanosów dla gości,których się nie spodziewała. No szok, szok, szok, ma sporą oglądalność. W pozostałych aktywnościach życiowych też kiepsko jej szło. Nigdy nie klikałam w tego typu nagrania i autentycznie nabiłam jej oglądalność, bo patrzyłam na to, jak na dziwowisko.
      • jola-kotka Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 17:50
        Ludzie eszystkim potrafia sie zachwycic. Jest sobie pani co z pl wyjechala do Irlandii i jej filmy pokazuja co kupila w polskiej hurtowni co kupila online oczywiscie tu polowa to reklama czegos tam, co uprala jak posprzatala . No i tez sa zachwyty smile. Ale sa kanaly typu LRM czy stylizacje tv gdzie mozna cos fajnego podpatrzec . Fit lovers 😀 Jak ktos ma dola to polecam, Takze dla kazdego cos fajnego a i Kiki swiat odkrycie moje i czasami tam zagladam dla tych co to nagrywaja mega pozytywni sa. Takze nie kazdy kanal na YT to nuda i bez tresci.
        • majenkir Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 19:11
          jola-kotka napisała:
          > Ludzie eszystkim potrafia sie zachwycic.

Lepiej zachwycic niz zmieszac z blotem. Trafilam kiedys na video, gdzie polska dziewczynka opowiadala o kroliku, czyli nic kontrowersyjnego. W komentarzach dostawala taki hate, ze glowa boli sad
        • semihora Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 19:26
          >Ale sa kanaly typu LRM czy stylizacje tv gdzie mozna cos fajnego podpatrzec .

Przecież oba te kanały to jedna wielka reklama...
          • jola-kotka Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 21:14
            Oba te kanaly sa na konkretny temat i mozna sobie podpatrzec nowosci kosmetyczne i kupic a to ze to reklama to dobrze . Dziewczyny zarabiaja i o to chodzi. A od LRM to jeszcze mozna sie duzo nauczyc jesli chodzi o triki w makijazu bo od tej Karo no to nie.
      • alpepe Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 17:53
        Nigdy nie dodawałam marchwi do ogórkowej, muszę widocznie spróbować wink
        • asia-loi Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 17:59
          alpepe napisała:

> Nigdy nie dodawałam marchwi do ogórkowej, muszę widocznie spróbować wink
          >

A ja zawsze dodaję marchew do zupy ogórkowej.
        • aniani7 Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 19:00
          Polecamsmile
    • czekoladazkremem Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 18:11
      Oj nie, nigdy. Nie cierpię tego wszechobecnego ekshibicjonizmu. Swoją prywatność cenię sobie bardzo.
      • asfiksja Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 19:56
        No ale przecież nie trzeba nagrywać ekshibicjonistycznych filmików, można instruktażowe/pokazujące przyrodę/kręcone kamerą sportową z kasku/gamingowe/cokolwiek. Ekshibicjonistyczne też trochę rozumiem - tzn. nie rozumiem, jak można mieć wewnętrzną potrzebę pokazywania, jak się myje podłogę w swoim domu albo robi sobie makijaż, ale rozumiem, że to się sprzedaje.
        • latarnia_umarlych Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 20:23
          Myślę o stworzeniu serii filmów instruktażowych (różne techniki malarskie), ale zastanawiam się, czy to jest ludziom potrzebne? Czy wniesie coś nowego? W necie jest mnóstwo tutoriali. No i nie mogę się zdecydować.
          Za to kanał "o wszystkim", czyli o niczym, z pokazywaniem swojej fizys, to dla mnie kosmos i opcja po moim trupie.
          • majenkir Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 20:33
            latarnia_umarlych napisał(a):
            > Myślę o stworzeniu serii filmów instruktażowych (różne techniki malarskie), ale
            > zastanawiam się, czy to jest ludziom potrzebne?

Jak sie odpowiednio ubierzesz do tego malowania, to pojdzie. Nawet sprzatanie robi kariere big_grin wink
            • asfiksja Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 20:39
              Całkiem poważnie - myślę, że temat ma potencjał.
            • eat.clitoristwood No właśnie, taka Kasia na przykład. 17.01.19, 20:41
            • dramatika Re: która ematka ma kanał na youtubie? 17.01.19, 21:27
              Bardzo podoba mi się ten film instruktażowy, ale nie wiem dlaczego wolałabym, aby prezenterem był facet. W końcu co za różnica kto pokazuje jak sprzątać.
            • latarnia_umarlych Re: która ematka ma kanał na youtubie? 18.01.19, 09:52
              majenkir napisała:

>
              > Jak sie odpowiednio ubierzesz do tego malowania, to pojdzie. Nawet sprzatanie r
              > obi kariere big_grin wink
              >

Litości! big_grin
              Chodzi mi właśnie o treść, a nie pokazywanie cycków dla lajków. Kamera ustawiona na sztalugi/stół i oczywiście żadnego mizdrzenia się.
              Więc nie wiem, czy to jednak takie wciągające będzie wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka