Dodaj do ulubionych

Jak pokonać leniwca

17.01.19, 13:45
Mój nastolatek to okropny leń. Potrafi zrobić wszystko (ugotować, posprzątać, ogarnąć pranie, zakupy), ale wiecznie mu się nie chce. O każdą rzecz muszę wielokrotnie prosić. Łazić za nim i powtarzać. Pewnie czeka na to, aż zrobię to za niego, ale nie ma takiej opcji. W końcu i tak to zrobi sam, więc nie wiem o co mu chodzi. Nie szkoda mu czasu na jojczenie? Tak samo z odrabianiem zadań domowych. Zrobiłeś? Nie. To idź! I tak po pięć razy. Jak przestałam go gonić, to zebrał dwie jedynki. Nie zrobiło to na nim większego wrażenia, bo przecież ze sprawdzianu będzie miał dobrą ocenę i średnia się będzie zgadzała.

I co? Macie jakiś pomysł?
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Jak pokonać leniwca 17.01.19, 13:54
      Nie mam, on pewnie myśli to samo o Tobie - "nie szkoda jej czasu na wieczne labiedzenie?"
      Typowy nastolatek. Nie rób za niego, to w końcu się ruszy. Albo zaproś jego kolegów jak ma akurat w pokoju syf tongue_out
      • jakasik0 Re: Jak pokonać leniwca 17.01.19, 14:02
        Nie robię nic za niego. Jak mają przyjść koledzy pokój posprzątany w 5 min. smile
        • 35wcieniu Re: Jak pokonać leniwca 17.01.19, 15:14
          Czyli sobie radzi. I git. big_grin
    • bei Re: Jak pokonać leniwca 17.01.19, 15:45
      Myślałam, ze tego w sobie. Mam takiego wielkiego, ze mnie przerasta.
    • katriel Re: Jak pokonać leniwca 17.01.19, 16:02
      > Nie zrobiło to na nim większego wrażenia, bo przecież ze sprawdzianu będzie miał dobrą ocenę i średnia się będzie zgadzała.

A faktycznie tak będzie?
      A jeśli tak, to po kij ma robić te zadania domowe?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka