Dodaj do ulubionych

Detektyw (True Detective) sezon 3

28.01.19, 23:17
Oglądała któraś? Warto? Jest na Netfliksie?
Obserwuj wątek
    • maaria33 Re: Detektyw (True Detective) sezon 3 28.01.19, 23:46
      w kolejce po gazetę? wink big_grin

Ciekawe jakie będą następne "neutralne" wątki wink
      • mdro Re: Detektyw (True Detective) sezon 3 29.01.19, 15:57
        Swoją drogą fascynujące, że bywalca przerasta wpisanie dwóch słów z cyferką w gugla i sprawdzenie, kto emituje....
    • greenbutterfly Re: Detektyw (True Detective) sezon 3 29.01.19, 00:58
      Warto bardzo.
      • nolus Re: Detektyw (True Detective) sezon 3 29.01.19, 16:08
        greenbutterfly napisała:

> Warto bardzo.

Wierzę, ale teraz mam przez to zagwozdke, co oglądać najpierw.Bo stoję przed wyborem "True detective" a "Ostre przedmioty".
    • matacznik Re: Detektyw (True Detective) sezon 3 29.01.19, 07:24
      bywalec.hoteli napisał:

> Oglądała któraś? Warto?
      >
      Tak i na razie tak.
      > Jest na Netfliksie?
      >
      Nie, HBO.
    • marianna1960 Re: Detektyw (True Detective) sezon 3 29.01.19, 07:45
      Bardzo dobry już 4 odcinki obejrzałam leci na HBO
    • eliksir_czarodziejski Re: Detektyw (True Detective) sezon 3 29.01.19, 09:15
      Dziewczyny, które ogladaly - jak sezon 3 wypada w porównaniu z dwójką i jedynka? Jedynka mnie tak wciągnęła jak dawno, dawno nic. Teraz dwójkę oglądam powoli w kawaleczkach, z braku czasu. To nie to samo co pierwszy sezon oczywiście, ale pisano już o tym na ematce, więc nie czuje rozczarowania. To jak z ta trójka?🙂
      • emka7611 Re: Detektyw (True Detective) sezon 3 29.01.19, 12:27
        Trójka o niebo lepsza niż dwójka, ale też gorsza od jedynki moim zdaniem, jedynka wymiata
        • nolus Re: Detektyw (True Detective) sezon 3 29.01.19, 15:52
          emka7611 napisała:

> Trójka o niebo lepsza niż dwójka, ale też gorsza od jedynki moim zdaniem, jedyn
          > ka wymiata

Wiadomo.Ten klimat tak ciezki i mroczny, ze można go kroić nożem, gęsta i duszna atmosfera Luizjany (osadzenie miejsca serialu w tym właśnie miejscu od razu przyciagneli moja uwage), no i idealny duet dwóch przeciwieństw, których prywatnie nikt nie zmusilby do wypicia razem piwa - czyli Marty'iego i Rusta 😊 Nawet te rozkminki Rusta - skądinąd irytujące jak diabli, tutaj stanowią dobrą narrację dla wszystkiego wokół.
      • marianna1960 Re: Detektyw (True Detective) sezon 3 29.01.19, 12:38
        Według mnie trójka lepsza niż jedynka
        • nolus Re: Detektyw (True Detective) sezon 3 29.01.19, 15:55
          marianna1960 napisała:

> Według mnie trójka lepsza niż jedynka

Ciężko w to uwierzyć, będę się musiała przekonać 😉
    • aandzia43 Re: Detektyw (True Detective) sezon 3 29.01.19, 12:33
      O rany, już? Lecę oglądać!
      • mdro Re: Detektyw (True Detective) sezon 3 29.01.19, 15:58
        Ja cierpliwie poczekam do połowy lutego, żeby móc obejrzeć po 2-3 odcinki wink
        • nolus Re: Detektyw (True Detective) sezon 3 29.01.19, 16:03
          mdro napisała:

> Ja cierpliwie poczekam do połowy lutego, żeby móc obejrzeć po 2-3 odcinki wink
          >

Ja oglądam na HBO GO w necie - fajna sprawa.Przynajmniej mogę oglądać tak jak lubię - w podobny sposób, czyli właśnie 2-3 odcinki jednym ciągiem.
          • mdro Re: Detektyw (True Detective) sezon 3 29.01.19, 16:06
            Ale na HBO GO są dopiero cztery, a następny za prawie tydzień.
    • super-mikunia Re: Detektyw (True Detective) sezon 3 29.01.19, 15:16
      Cóż wczoraj zasnęłam.... Nie do pomyślenia w serii pierwszej i drugiej...
      • nolus Re: Detektyw (True Detective) sezon 3 29.01.19, 15:59
        super-mikunia napisała:

> Cóż wczoraj zasnęłam.... Nie do pomyślenia w serii pierwszej i drugiej...

Ja muszę nadrobić drugą jeszcze 😊 Ale masz rację - przy pierwszej trudno spać, mimo że ma taką...senna,,przytlumiona atmosferę.A z drugiej strony...tego typu rzeczy to chyba najlepiej ogląda się w nocy.
        • mdro Re: Detektyw (True Detective) sezon 3 29.01.19, 16:09
          Druga IMO duuużo gorsza, a poza tym taka, bo ja wiem? przeciętna? Taki zwykły amerykański serial. No i aktor grający głównego bohatera jakoś mnie nie przekonał do postaci wink.
          • nolus Re: Detektyw (True Detective) sezon 3 29.01.19, 16:21
            mdro napisała:

> Druga IMO duuużo gorsza, a poza tym taka, bo ja wiem? przeciętna? Taki zwykły a
            > merykański serial.
            >
            Wiem, bo czytałam trochę opinii tych co oglądali i większość była zawiedziona.Mnie się wydaje, ze ciężko jest po prostu przebić pierwszy sezon, a większość spodziewala się po kolejnym po prostu kontynuacji pierwszego - stąd zawód. Ale to są moje przypuszczenia tylko, jeszcze niesprawdzone 😉 Ta frakcja, której z kolei dwójka przypadła do gustu, uważa ja za arcydzieło - i wg nich jej przeciwnicy to po prostu nie dojrzeli drugiego dna i głębokich, ukrytych metafor w drugim sezonie, bo on nie był dla każdego wink))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka