Dodaj do ulubionych

Pies- Psi kaszel.

08.02.19, 13:14
Psipsiuś ma kaszel, troche kataru i lekko podwyzszona temperature. Weterynarz zbadal psa stwierdzil ze to mild version of Kennel Cough i dal antybiotyki i costam przeciwzapalnego. Psipsiuś ma wychodzic tylko na zalatwianie sie. No i teraz pytanie do doswiadczonych psiar jakie domowe metody uzyc w celu najszybszego wyleczenia psiaka
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: Pies- Psi kaszel. 08.02.19, 13:19
      moj mial kaszel (nie wiem czy kenelowy) w boze narodzenie. dostal od razu zastrzyk przeciwwymiotny, antybiotyk na tydzien. kaszel zmniejszyl sie juz drugiego dnia. po tygodniu sladu nie bylo. dostawal miekkie jedzenie by nie draznic gardla i duzo letniej wody.
    • alba27 Re: Pies- Psi kaszel. 08.02.19, 15:15
      Moj pies codziennie dostawał jakiś zastrzyk.
      • ajaksiowa Re: Pies- Psi kaszel. 08.02.19, 15:32
        Niezawodny sposób:seta z pieprzem i pod kołdrę wink
    • berdebul Re: Pies- Psi kaszel. 08.02.19, 16:11
      Lekko ciepła woda, nawilżanie powietrza, mozesz polać żarcie oliwą zeby natłuścić gardło (nie bedzie tak drapać). Inhalacje z soli fizjo jeżeli pies współpracuje.
      • princesswhitewolf Re: Pies- Psi kaszel. 08.02.19, 21:29
        No wlasnie o tym myslalam jako domowe sposoby. Wlaczylam nawilzacz/ inhalator taki.
    • jola-kotka Re: Pies- Psi kaszel. 08.02.19, 17:17
      Zadnych domowych.Rozumiem ze jutro kolejne podanie lekow u weta?bo to 3 razy powinno sie podawac.
      • princesswhitewolf Re: Pies- Psi kaszel. 08.02.19, 21:28
        A ty jak masz wirusa to chodzisz po kazda tabletke codziennie do lekarza jolus?

Oczywiscie ze nikt tak nie leczy. Tu widzisz veta raz. Zrobil zastrzyki i dal na nastepne 10 dni antybiotyk i srodek przeciwzapalny w tabletkach ktore sie podajw z jedzeniem.
        Do veta sie kolejny raz idzie jesli nie ma poprawy po tygodniu bo tak wyraznie powiedzial

Niezle w Polsce naciagaja was na codzienne wizyty lol w przypadku lekkich przypadłości

Sa i domowe sposoby stosowane w dodatku do leczenia farmakologocznego
        • thea19 Re: Pies- Psi kaszel. 08.02.19, 21:40
          nie naciagaja. u mnie tak samo leczyli psa
          • princesswhitewolf Re: Pies- Psi kaszel. 09.02.19, 18:40
            To dziwnie. Ludzie tez chodza po codzienne zastrzyki? Na kaszel? Tu daja w tabletkach
            • thea19 Re: Pies- Psi kaszel. 09.02.19, 19:42
              u mnie pies dostal zastrzyki na pierwszej wizycie i antybiotyk w tabletkach na tydzien. po tym czasie poszlismy na kontrole i tyle. kaszel nie jest az tak bardzo zarazliwy wg weterynarza. moja suka nie zlapala a spia obok siebie.
              • princesswhitewolf Re: Pies- Psi kaszel. 09.02.19, 20:53
                No to dokladnie tak jak i my plus dostal srodek przeciwzapalny tez.

Wyobrazam sobie jak weterynarze by zarabiali gdyby zamiast tabletek codziennie ludzie lataliby z psem po zastrzyk dla psa na kaszem przez 10 dni. Codziennie rachunek za wizyte
        • berdebul Re: Pies- Psi kaszel. 08.02.19, 21:58
          Kaszel kenelowy jest bardzo zakaźny, nawet lepiej nie włóczyć psa.
          • princesswhitewolf Re: Pies- Psi kaszel. 09.02.19, 18:41
            No wlasnie obawiam sie ze zarazil sie na psim treningu
    • hrabina_niczyja Re: Pies- Psi kaszel. 08.02.19, 22:13
      Normalnie jak u ludzi. Nawilżone powietrze, ciepło, niech leży pod kocem. Gardło nawilżać, podawaj na łyżeczce siemię lniane, rewelacyjnie robi.
    • diona78 Re: Pies- Psi kaszel. 08.02.19, 23:11
      Zamień suche jedzenie na pokarm z puszki o ile pies toleruje takie zmiany. Żwacze można podać zamiast probiotykow. Mój pies po antybiotyku zaczął zjadać własne odchody. Po żwaczach od razu przeszło.
      • princesswhitewolf Re: Pies- Psi kaszel. 09.02.19, 18:38
        Nie lubi puszek. Nie dziwie mu sie bo to byle co. Ja mu gotuje mieso
        • diona78 Re: Pies- Psi kaszel. 09.02.19, 21:57
          Bez znaczenia, chodzi o jedzenie miękkie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka