malia Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 14:44 Przekonał mnie !!! Kaczyński to jednak doskonały mówca. Do tej pory wahałam się, zastanawiałam czy strajkowanie jest etyczne i celowe. Otóż tak. Skoro jest tyle kasy na rozdawanie, to ja chcę uczciwej pensji za PRACĘ i będę strajkować nawet gdyby ten strajk miał być w najmniej dogodnym momencie dla społeczeństwa. A jeśli chodzi o pińceta, to cóż, to już przecież było Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: 500+ na każde dziecko 24.02.19, 12:53 Dokładnie. Chcę podwyżki płacy za moją uczciwą pracę, nie chcę nic za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
martaesz Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 15:02 No i fajnie, tak trzymać pis. Odpowiedz Link Zgłoś
ania739 Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 15:09 Dziewczyny , już za chwilę okaże się, że 500+ będzie od pierwszego dziecka....urodzonego po 1 lipca (sierpnia, września) 2019 r. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 16:01 O to, to! Tego się należy spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
taniax Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 16:09 jeszcze raz pytam o co w zasadzie chodzi i dlaczego wszyscy sa tacy przejęci skoro że nigdzie nie ma jasnej informacji że zniesione bedzie kryterium dochodowe na pierwsze dziecko. No gdzie jest taka informacja? Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 15:14 Dlaczego melisy potrzebujesz?Ja uważam ze to uczuciowe a co jedynak gorszy ? Jak już rozdawać to każdemu Odpowiedz Link Zgłoś
wheels.of.fire Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 15:43 PiS przynajmniej coś daje polskim rodzimym, PO z Komorowskim woleli mówić, że można przecież zmienić pracę i wziąć kredyt. Dla biedniejszej części społeczeństwa PiS jest lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 15:50 wheels.of.fire napisał: > Dla biedniejszej części społeczeństwa PiS jest lepszy. To się jeszcze okaże, gdy ci biedni będą musieli to wszystko spłacać z odsetkami Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 16:01 Biedniejsza część może iśc do pracy, a nie tylko liczyć na socjal i programy patologia+. Odpowiedz Link Zgłoś
wheels.of.fire Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 16:23 Chodzi do pracy i na niewiele z tego ma . Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 16:41 wheels.of.fire napisał: > Chodzi do pracy i na niewiele z tego ma . Tak, a gdyby nie tylko chodził do pracy, ale i pracował, nie kradł, nie kombinował, był aktywny, kształcił się, to dochód byłby dużo wyższy Odpowiedz Link Zgłoś
wheels.of.fire Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 17:00 Ktoś musi pewne prace wykonywać i tym ludziom należy się godne życie. Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 19:39 Przeciez taki robol zarabia więcej od nauczycielki to o czym ty mówisz Odpowiedz Link Zgłoś
wheels.of.fire Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 20:25 Kogo nazywasz robolem? Nie każdy jest hydraulikiem. Na produkcji niewykwalifikowani zarabiają grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 21:23 wheels.of.fire napisał: > Kogo nazywasz robolem? Nie każdy jest hydraulikiem. Na produkcji niewykwalifiko > wani zarabiają grosze. Ja jestem robolem i jestem zadowolony z pensji Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 17:25 Tak? To skąd ponad 50% niepracujących kobiet? Szara strefa i dojenie państwa jest nie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 18:10 no problem taki, że dużo osób z pracy zrezygnowało z powodu pięćset plusa. są rodziny wielodzietne, które się z 500+ utrzymują w całości, przekazując wzorzec siedzenia na garnuszku państwa swojemu licznemu potomstwu. pracują - to te matki samotne, co 500 plusa nie otrzymały. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 16:08 Lepszy? Rozdaje zapomogi z pieniędzy zabranych niskoopłacanym i ciężko pracującym ludziom, różnej maści nierobom i żerując na tym, że wielu z nich nie kojarzy prostych faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 17:11 > Dla biedniejszej części społeczeństwa PiS jest lepszy. Ta "biedniejsza część" to pewnie jakieś 85% społeczeństwa. Zresztą te 15% najbogatszych też dostanie 500 na każde dziecko i trzynastą emeryturę, pewnie nie potrzebują, ale kto ich wie, może się przyda, a jak nie, to wpłacą na WOŚP, na dzieła Rydzyka albo przekażą biedniejszej sąsiadce. Taką mam definicję bogatych ludzi: jak tylko mają za dużo pieniędzy, to oddają sąsiadce Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 16:00 Nawet jeśli dadzą, to i tak na nich nie zagłosuję. Dodatkowo nie rozumiem bólu pupy tych, którzy już i tak 500+ biorą... Co im za różnica, skoro to i tak na waciki idzie? Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 16:11 semihora napisała: > Nawet jeśli dadzą, to i tak na nich nie zagłosuję. Czekam na deklarację, że Brada Pitta też nie weźmiesz jakby dawali. > Dodatkowo nie rozumiem bólu > pupy tych, którzy już i tak 500+ biorą... Co im za różnica, skoro to i tak na w > aciki idzie? A ja jeżely Pani pozwoly, biere z przyjemnosciom! ☺ PS. Kasę od państwa każdy w Polsce weźmie. To nie Szwajcaria. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 16:23 riki_i napisał: > PS. Kasę od państwa każdy w Polsce weźmie. To nie Szwajcaria. Chyba trafiłeś w sedno, u nas dominujący typ to Homo sovieticus, a nie obywatel Szwajcarii. Myślę, że Szwajcarzy w tych samych warunkach doszliby już do dwukrotnego naszego PKB Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 17:06 To jeszcze przypomnij kiedy była ostatnia wojna na terenie Szwajcarii. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 17:23 riki_i napisał: > To jeszcze przypomnij kiedy była ostatnia wojna na terenie Szwajcarii. A co ma do tego wojna? Wiesz, ile kosztuje pilnowanie wszystkiego wokoło, żeby się nie rozeszło? To są duże pieniądze. W normalnym kraju wystarcza zwykły płot i czasami kamery, ale to też nie jest koniecznie. Wiesz, ile kosztują lewe L-4, czy wykorzystywanie samochodów służbowych do innych celów? Można by tak długo. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 16:24 Przecież zasiłki na dzieci są w Europie normalne, dlaczego potrzebujesz melisy? Dziwiło mnie raczej, że nie wprowadzono ich w Polsce dużo wcześniej. No i jeśli na każde, to chyba będzie słuszniej, niż tak jak dotąd? Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 16:36 "Na te obietnice, które składa Prawo i Sprawiedliwość pieniędzy nie ma i w ciągu czterech najbliższych lat nie będzie. Jeśli PiS je zrealizuje to doprowadzi do katastrofy - powiedział na antenie TVN24 Biznes i Świat Jacek Rostowski, były wicepremier i minister finansów. " Powyższe słowa zostały wypowiedziane w dniu 21 pażdziernika 2015. Może w takim razie zwolennicy opozycji totalnej na znak poparcia dla swojego wybitnego znawcy finansów po prostu nie korzystają z tych pieniedzy ktorych nie ma i nie będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 17:14 U tego znawcy lobbystka od optymalizacji podatkowej miała w ministerstwie własny gabinecik. A jak celnicy czy branża stalowa słali alarmistyczne listy, że wyciekają miliardy, odpowiedzią były dostojnie pracę przygotowawcze na święte nigdy. W tym samym czasie Graś sobie dworował w rozmowie z kumplem, że prawdziwy cash to tylko na vacie. Tak sobie żartował tylko z rzeczywistości, w której przecie nic nie mógł. Ani on, ani Tusk, ani Rostowski, ani pani Kopacz etc. No nic, panie dzieju, nie dało się zrobić. Poza pracami studialnymi i diagnozowaniem problemów, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 17:26 Pokaz mi kraj, w którym zasiłek na dziecko wynosi 1/3 najniższej krajowej brutto? Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 18:03 berdebul napisała: > Pokaz mi kraj, w którym zasiłek na dziecko wynosi 1/3 najniższej krajowej brutto? Dlatego ja mówię, że PiS zbliża się do koncepcji państwowego dochodu gwarantowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 20:47 Na który to dochód gwarantowany Polski nie stac. Nie mamy ani ropy, ani gazu. Jak to wszystko dupnie, to nie będzie co zbierać. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 21:14 Włoch jeszcze bardziej nie stać, a zamierzają wprowadzić. Polityka to nie matematyka, czasami trzeba dać "darmowy" obiad, albo uciekać helikopterem z pałacu prezydenckiego. Ewentualnie strzelać do ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
agata16.06 Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 17:27 Ja melisy to nie, ale mam pytanie DLACZEGO PIS, KTÓRE JEST PRZY WŁADZY JUŻ TERAZ NIE DA SUWERENOWI TEGO CO OBIECUJE? Ma przeciez doskonała okazję, zeby wszystkie obietnice socjalne spełnic juz, tu i teraz a nie w bliżej nieokreslonym czasie kupując obietnicami ( które zapewne spełni tak samo jak obietnice dane frankowiczom) . Miało juz być 500 zł ka każde dziecko ( było każde DRUGIE dziecko). No i szereg, szereg innych obiecanek cacanek. Teraz może być kakażde dziecko członka PiS-u, albo kazde dziecko matki , która urodzi po 62 roku zycia albo każde dziecko, którego rodzice przyniosą kartke, ze daja miesięcznie 600 złotych księdzu proboszczowi. Pani wicepremierka od spraw no tych....myyyyy. społecznych coś się uaktywniła. Bo takie obietnice to dobra kiełbasa wyborcza. P..S. Może PiS zapewni i obieca, ze każdemu,kto odda nań głos podaruje butelke wódki? Co miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
miruka Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 17:31 500+ wypłacają gminy, trzeba im te pieniędze przekazać, skorygować budżety, moim zdaniem lipiec to i tak szybko by było Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 18:12 przed wyborami to i na płody, koty, rybki i psy mogą obiecywać, co im zalezy.. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum no dobra. to co robić? 23.02.19, 18:43 dotąd kwestia 500+ nie była dla mnie dylematem żadnym, bom matką jedynaka. jeśli naprawdę ma być te 500 wypłacane też "na pierwsze dziecko", to dylemat będę miała. nie jestem bezkrytyczną hurraentuzjastką partii, która ów apanaż oferuje, a z tego co czytam, wiele osób tutaj jest wobec PIS-u, jego polityki, i dodatku 500+ nastawiona bardzo krytycznie. i teraz pytanie: brać te 500, czy nie, bo biorąc, przyczynię się do czegoś złego? jak Wy postępujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: no dobra. to co robić? 23.02.19, 19:08 > i teraz pytanie: brać te 500, czy nie, bo biorąc, przyczynię się do czegoś złeg > o? Na szczęście pis jest liberalny i nie zmusza ludzi do brania 500 plus. Jak masz za dużo kapusty, to możesz nie brać, ale jeśli dziecku albo w domu coś by się przydało, to warto wziąć Odpowiedz Link Zgłoś
vasaria Re: no dobra. to co robić? 23.02.19, 19:16 Ale na tak postawione pytanie odpowiem wprost - brać ! Bo co ty nie weźmiesz to rydzykowi dadzą ! Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: no dobra. to co robić? 23.02.19, 19:35 czyli to, że oni nam dają, jest dla Polski złe, ale to, że my od nich bierzemy, jest dla Polski dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
vasaria Re: no dobra. to co robić? 23.02.19, 19:46 Znaczy wolisz jak dają na tvp ? Dobre dla Polski to by było, gdyby ludzie pracujący otrzymywali godne wynagrodzenie. Bo na razie to jest tak, że niby "dają" 500 + ale ceny zastraszająco rosną. Wolałbym, żebym mogła sobie wypracować zamiast "dostać". Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: no dobra. to co robić? 23.02.19, 20:33 pytałam o branie dodatku 500+, nie o wizję idealnego zarządzania budżetem. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: no dobra. to co robić? 23.02.19, 20:23 To według ciebie pis daje ci swoje własne pieniądze i biorąc lub nie biorąc wyrażasz swój sprzeciw lub poparcie??? Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: no dobra. to co robić? 23.02.19, 20:59 Bierz, to twoje pieniądze jeśli pracujesz zarobkowo, jesli nie pracujesz to nawet nie masz takiego dylematu bo po prostu i tak jesteś na garnuszku innych i do brania żeś przyzwyczajona. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: no dobra. to co robić? 23.02.19, 21:03 jeśli to takie proste i jasne, to dlaczego niektórzy melisę parzą? Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: no dobra. to co robić? 23.02.19, 21:22 Bo moze nie każdy ma dziecko a pracuje i płaci na 500+ Bo może ktoś woli by jego praca była odpowiednio opłacana. Bo może ktoś widzi, że takie rozdawnictwo przyspiesza wariant grecki Bo może ludzie myśłą bardziej perspektywicznie Bo widzą jak wiele złego zrobił pis i ile rozpieprzył a za 500 z moich podatków bedzie sobie rozpieprzał dalej Serio nie jesteś w stanie sobie tego wytumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: no dobra. to co robić? 23.02.19, 21:25 pytam tylko, jak osoby, które mają dzieci, podchodzą do sprawy. biorą, czy nie - bo są przeciwne tej polityce. o inne rzeczy nie pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: no dobra. to co robić? 23.02.19, 21:38 stephanie.plum napisała: > pytam tylko, jak osoby, które mają dzieci, podchodzą do sprawy. > biorą, czy nie - bo są przeciwne tej polityce. Skąd to "czy"? Ludzie są świadomi, że to są ich własne pieniądze zabrane do budżetu i z łaską oddane. Jeśli nie wezmą, to tak jakby wzięli banknot z portfela i wyrzucili do pieca. Biorą i są przeciwni, bo taki głupkowaty obrót pieniędzmi to dodatkowy koszt, trzeba utrzymać maszynę do obsługi i dodatkowo dostaną z tych pieniędzy, całkiem sporą część, zwyczajni cwaniacy, którym się nie chce pracować. Żeby dać te 500, pracującym samotnym matkom zabrano 1000 zł w ramach ulgi na dziecko gdy przekraczają limit roczny. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: no dobra. to co robić? 23.02.19, 21:26 Bo skądś trzeba tę kasę wziąć. Czy ktoś potem będzie brał, czy nie będzie, to w budżecie musi być zarezerwowana na ten cel. A rząd swoich pieniędzy nie ma - to są nasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
vasaria Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 18:43 W dudzie mam to ich 500 +. Choćby mi obiecali 1000 + na każde to i tak na nich nie zagłosuję ! Wszystko czego się tykają - psują, nie jestem dziwką, żeby mogli mnie kupić za pieniądze ! Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 19:04 > nie jestem dziwką, żeby mogli mnie kupić za pieniądze ! Powiedz to Platformie, która kusiła Polaków miliardami "z Unii" i straszyła, że jak pis dojdzie do władzy, to tych pieniędzy będzie znacznie mniej Odpowiedz Link Zgłoś
martaesz Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 19:09 Z mężem postanowiliśmy założyć osobne konto i wpłacać te 500zł. Bo tyle pieniędzy jak by miało iść na roztrwonienie to nie darowała bym sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
ruscello Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 20:19 Bardzo by mnie to ucieszyło Ale jakoś nie wierzę w obietnice. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 20:44 Jednym dadzą a zabiorą innym bo im tej kołdry nie starcza do przykrycia całego łóżka. Już przecież są zmiany w odliczeniach na dzieci za 2018 rok /szczegółów nie znam bo mnie nie dotyczy/, z pitami za 2018 też przecież jazda - jak ktoś ma podatek do zwrotu to nawet jak złożył zeznanie 2.01.2019 to czas oczekiwania liczył się chyba od 15 lutego czyli od dnia kiedy ten elektroniczny system z pitami ruszył, czyli półtora miesiąca później. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 21:33 Mateusz "Miska Ryżu" Morawiecki ma rację - to nie jest TANI populizm Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 23:21 Ktoś jest na tyle naiwny, że wierzy w te bzdury? Ja nie mam żadnych wątpliwości...Pusiorom smród przy d... się robi, ludzie mają ich po mału dosyć, to opowiadają historie z mchu i paproci Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: 500+ na każde dziecko 23.02.19, 23:38 pitupitt napisał(a): > Ktoś jest na tyle naiwny, że wierzy w te bzdury? Ja nie mam żadnych wątpliwości > ...Pusiorom smród przy d... się robi, ludzie mają ich po mału dosyć, to opowiad > ają historie z mchu i paproci Tak może być, chyba dostali nowe wyniki badań, więc na forum wpadło całe dwie osoby na nastu kontach Żałośni są nawet w tym Odpowiedz Link Zgłoś
thebeat Re: 500+ na każde dziecko 24.02.19, 12:12 Słabo, powinna być też przynajmniej stówa na kota. Odpowiedz Link Zgłoś
kub-ma Re: 500+ na każde dziecko 24.02.19, 14:08 Okazuje się, że pieniądze są na wszystko. Ale żeby nauczyciel godnie zarabiał - nie ma. Ciekawe zjawisko ekonomiczne. Rany, jakie to smutne. Będziemy się zbliżać do Grecji coraz szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: 500+ na każde dziecko 24.02.19, 19:04 > Rany, jakie to smutne. Będziemy się zbliżać do Grecji coraz szybciej. Może przypomnę, że w latach 2010-14 (rząd Platformy) mieliśmy deficyt budżetowy w przedziale 7,3-3,4% PKB. Za rządów pisu deficyt wynosił 2,5%, a rok później 1,3%. Rząd Platformy zadłużał się tak, że w 2013 roku rząd Tuska musiał zawiesić obowiązywanie zapisanego w konstytucji progu ostrożnościowego, zabraniającego zwiększania zadłużenia w określonej sytuacji (gdy już jest za duże). PiS jak dotąd takich numerów nie robi. Zapraszamy opozycję do desantu lepszych trolli zamiast takich, co umieją tylko wpisać bez sensu "grecja grecja". Jak rząd Tuska zadłużał się na maksa, łamiąc konstytucję, to jakoś oburzonka nie było Dług publiczny Polski: 2010: 53% PKB 2011: 54% 2012: 54% 2013: 56% (uchylenie progów) 2014: 50% (grubo - skok na OFE, konfiskata prywatnej własności - środki w OFE były prywatną własnością i miały podlegać dziedziczeniu) 2015: 51% 2016: 54% 2017: 51% Aha, zdaje się, że za rządów Tuska nie było mega rozdawnictwa, dlatego warto spytać - co się stało z tymi pieniędzmi? Pis wiadomo, rozdaje ludziom - a co z pieniędzmi zrobiła Platforma? Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: 500+ na każde dziecko 24.02.19, 19:11 tiszantul napisała: Jeszcze raz się pytam, po co tu przyłazisz? Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: 500+ na każde dziecko 24.02.19, 19:30 tiszantul napisała: > Dług publiczny Polski: > 2010: 53% PKB > 2011: 54% > 2012: 54% > 2013: 56% (uchylenie progów) > 2014: 50% (grubo - skok na OFE, konfiskata prywatnej własności - środki w OFE b > yły prywatną własnością i miały podlegać dziedziczeniu) > 2015: 51% > 2016: 54% > 2017: 51% Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: 500+ na każde dziecko 24.02.19, 19:10 > Rany, jakie to smutne. Będziemy się zbliżać do Grecji coraz szybciej. Coraz szybciej? Wcześniej eksperci ekonomiczni Platformy obiecywali, że już w 2016 roku będziemy mieli Grecję z winy pisu. Nie było Grecji w 2016, nie było w 2017 i w 2018 też nie było? Nic dziwnego, że totalna opozycja przestała podawać daty i poprzestaje na stwierdzeniu, że "zbliżamy się coraz szybciej" Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: 500+ na każde dziecko 24.02.19, 19:31 my na to, że 500 plus przestaje być WOW. Kto by nie wygrał, wprowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: 500+ na każde dziecko 24.02.19, 19:46 > my na to, że 500 plus przestaje być WOW. Kto by nie wygrał, wprowadzi. Jeszcze tylko wytłumacz wyborcom, że Platforma pragnie wprowadzać 500+. Przecież jednym głosem wszyscy z PO mówili, że absolutnie nie ma pieniędzy i nie będzie. Ludzie kojarzą Platformę bynajmniej nie z programem 500+, a z programem "praca do śmierci". Trzeba pracować do śmierci, bo pieniędzy nie ma i nie będzie. Trzeba zrobić skok na OFE, bo nie ma pieniędzy. Trzeba wbrew konstytucji zadłużyć się na 56% PKB, bo nie ma pieniędzy. Platforma przy każdej okazji mówiła, że nie ma pieniędzy i z tym jest kojarzona, a nie z programami socjalnymi typu 500+ Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: 500+ na każde dziecko 24.02.19, 19:55 > my na to, że 500 plus przestaje być WOW Wiadomo. WOW będzie, jak Platforma skasuje 500+. Przecież podobno nie ma pieniędzy. A może już są? Platformersi są znani z tego, że codziennie mają inne zdanie na ten temat. WOW było również podniesienie kobietom wieku emerytalnego o siedem lat. Platforma będzie w kampanii wyborczej pytana o wiek emerytalny i ciekawe co powie. Będą chcieli znowu podwyższyć do 67 dla kobiet czy może popierają obniżenie wieku przez PiS? Ani z wiekiem 67, ani na popieraniu PiS Platforma daleko nie zajedzie Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: 500+ na każde dziecko 24.02.19, 20:10 tiszantul napisała: > Platforma będzie w kampanii wyborczej pytana o wiek emerytalny i cieka > we co powie. Będą chcieli znowu podwyższyć do 67 dla kobiet czy może popierają > obniżenie wieku przez PiS? Ani z wiekiem 67, ani na popieraniu PiS Platforma da > leko nie zajedzie Pisałem już, że PiS to prostaki. Proponują wczesną emeryturę i pieniądze poniżej minimum socjalnego i jeszcze są z tego zadowoleni. Tną wszystkie dodatki dla uczciwie pracujących. Samotne matki straciły odliczenie na dziecko, z powodu wprowadzenia limitu zarobków. Musi wystarczyć pieniędzy na niepracującą patologię. Odpowiedz Link Zgłoś