Dodaj do ulubionych

Opadające powieki

19.03.19, 04:41
Robić? CZy nie? Rozważam lifting brwi, który „podciągnąłby” mi powieki. Boje się ingerencji operacyjnej, no i jest jesCze kwestia samoakceptacji, której teoretycznie jestem fanka. Ale przy powiekach samoakceptacja wysiada.

Powiedzcie mi coś.
Obserwuj wątek
    • czekoladazkremem Re: Opadające powieki 19.03.19, 05:12
      Zrób sobie korektę - to prosty zabieg, niezbyt drogi, szybko się goi, a wygląda się i czuje o 20 lat mniej.
    • lidek0 Re: Opadające powieki 19.03.19, 06:14
      Jeśli masz skłonności do bliznowców o czym możesz nie wiedzieć skutek skalpela może być opłakany. Ja ma właśnie takie skłonności i na opadające powieki planuję zabiegi nieinwazyjne. Sam lifting brwi raczej moim zdaniem niewiele pomoże.
    • nottymoni Re: Opadające powieki 19.03.19, 06:27
      A tarczyce zbadalas? 😉 A tak na serio mi zniknęła opadająca powieka po tym jak zaczęłam brać leki na niedoczynność
      • fifiriffi Re: Opadające powieki 31.03.21, 09:20
        nottymoni napisała:

> A tarczyce zbadalas? 😉 A tak na serio mi zniknęła opadająca powieka po tym jak
        > zaczęłam brać leki na niedoczynność

Wszystko mam w normie... a powieka opada sad
    • b-b1 Re: Opadające powieki 19.03.19, 07:33
      Nie bój się, ja żałuję że tak długo czekałam. Przez opadające powieki mam czoło zmasakrowane poziomymi zmarszczkami, bo odruchowo podnosiłam je w górę. Czyli doszedł botoks, aby opanować skutki. Teraz nie podnoszę czoła w górę, bo nie mam potrzeby.(botoks mam delikatny , potrafię ruszać brwiami bez problemuwink.
      Korygowałam powieki w sierpniu-nie mam nawet śladu, blizny są niewidoczne. Zabieg trwał godzinę, powrót do normalności 10 dni. Mogę robić kreskę na oku i cienie umiejscawiać tam gdzie chcę, a nie kombinować z powiększaniem miejsca dla nich.
      • rosapulchra-0 Re: Opadające powieki 19.03.19, 07:37
        Jaki jest koszt takiego zabiegu?
        • jola-kotka Re: Opadające powieki 19.03.19, 07:40
          Okolo 6000
          • palacinka2020 Re: Opadające powieki 31.03.21, 08:21
            Ja zaplacilam ok 2300pln.
        • b-b1 Re: Opadające powieki 19.03.19, 07:45
          rosapulchra-0 napisała:

> Jaki jest koszt takiego zabiegu?
          >

Na pewno zależy od miasta i od lekarza. Ja płaciłam 4tyś .
      • jola-kotka Re: Opadające powieki 19.03.19, 07:39
        Ale ona chce robic lifting brwi a to o czym ty piszesz to jest zupelnie inny zabieg na czym innym polegajacy smile
        • b-b1 Re: Opadające powieki 19.03.19, 07:47
          jola-kotka napisała:

> Ale ona chce robic lifting brwi a to o czym ty piszesz to jest zupelnie inny za
          > bieg na czym innym polegajacy smile

Wiem, ale to bez sensu, nie pomoże -stąd mój wpis, aby jednak korektę powiek zrobiławink
          • jola-kotka Re: Opadające powieki 19.03.19, 07:56
            Bo to zdecydowanie lepsze wyjsci niz ten lifting.
    • lunaparksw Re: Opadające powieki 19.03.19, 07:37
      Starzeć się należy z godnością.
      • jola-kotka Re: Opadające powieki 19.03.19, 07:44
        A gdzie zaczyna sie ta godnosc?
        • verydry Re: Opadające powieki 19.03.19, 10:39
          Tam, gdzie kończy się kasa wink
          • marusia.00 Re: Opadające powieki 19.03.19, 12:57
            big_grin
          • jola-kotka Re: Opadające powieki 19.03.19, 17:16
            Chyba ze tak
          • wlazkotnaplot Re: Opadające powieki 19.03.19, 17:25
            Dobre 😁
    • jola-kotka Re: Opadające powieki 19.03.19, 07:37
      Popraw to plazma zamiast robic ten lifting na to zawsze jeszcze bedziesz miala czas. Efekt plazmy utrzymuje sie dlugo . Nici tez koryguja ten problem ale to wszystko trzeba skonsultowac z chirurgiem plastykiem bo co dobre u jednego nie jest dobre u drugiego.
      • rosapulchra-0 Re: Opadające powieki 19.03.19, 07:39
        A ta plazma to na czym polega?
        • jola-kotka Re: Opadające powieki 19.03.19, 07:43
          Jezdzi ci po powiece takim urzadzeniem nie boli troche opuchlizna jest przez jeden dzien. Dziala naprawde wstajesz i widac efekt.
          • b-b1 Re: Opadające powieki 19.03.19, 07:56
            jola-kotka napisała:

> Jezdzi ci po powiece takim urzadzeniem nie boli troche opuchlizna jest przez je
            > den dzien. Dziala naprawde wstajesz i widac efekt.

O plazmie nie słyszałam/nie czytałam.
            ....ale zanim zdecydowałam się na zabieg chirurgiczny przymierzałam się do zabiegu PLEXR.
            czyli tzw przypalania powiek big_grin
            Problem był jeden- mimo, że koszt podobny - powrót do normalności dłuższy, a po kilku latach skutki zabiegu zanikają i trzeba powtarzać .
            • liberica1 Re: Opadające powieki 19.03.19, 15:57
              To jest właśnie ta plazma.
            • barbibarbi Re: Opadające powieki 19.03.19, 16:05
              Podgrzewanie kolagenu w skórze może się skończyć zanikiem tkanki tłuszczowej. Nie ma takiej siły, że skóra na dłużej się wchłonie i obkurczy, jak jest za dużo skóry na powiece to się nie zdematerializuje, może troszkę się obkurczy na kilka miesięcy, albo i nie. Skalpel bezpieczniejszy i tańszy i długotrwałe efekty.
      • marusia.00 Re: Opadające powieki 19.03.19, 13:01
        ooo no ja o tej plaźmie myślę, ogólnie laserowe zabiegi dają świetne efekty. Tylko ciągle nie mogę znaleźć 2 tygodni wolnych, bo oczy wyglądają po tym jak u misia pandy. Prawda to ?
      • memphis90 Re: Opadające powieki 19.03.19, 20:51
        A nici to jak? Jak te plasterki na opadającą powiekę- w poprzek powieki na załamaniu? Jak oglądałam plasterki to się zastanawiałam czy nie możnaby właśnie analogicznie nici pod skórą poprowadzić...
        • jola-kotka Re: Opadające powieki 20.03.19, 07:02
          No nici to sa pod skore smile
          • memphis90 Re: Opadające powieki 20.03.19, 17:29
            No wiem, ale w poprzek na załamaniu powieki od kącika do kącika (tak się przykleja plastry przeciw opadaniu) czy jakoś w pionie...?
    • bei Re: Opadające powieki 19.03.19, 07:56
      Jola, to ten PLEXR?

Moja koleżanka robiła- rewelacja, kobieta 58 lat a opadające powieki miała od ćwierćwieczu. Jeden zabieg i zdziałała cuda, ma powtórzyć jesienią. Widziałam ją na drugi dzień- miała bardzo opuchnięte górne i dolne powieki- bałam się jej😊😉
      Po tygodniu cyz to już było z 9-10 dni- SUPER!
      • bei Re: Opadające powieki 19.03.19, 07:57
        Za górne i dolne zapłaciła niecałe 4 tys
        • aankaa Re: Opadające powieki 19.03.19, 13:23
          dolne jej opadały ?
          • rosapulchra-0 Re: Opadające powieki 24.03.19, 18:27
            A worki pod oczami to z jakiego powodu się robią?
      • jola-kotka Re: Opadające powieki 19.03.19, 08:04
        Tak smile
        • b-b1 Re: Opadające powieki 19.03.19, 08:11
          Tu jest fajny opis zabiegu -nie ma opcji, aby opuchlizna trzymała 1 dzieńwink
          mumme.pl/2017/02/28/plexr-sposob-opadajace-powieki-sprawdzilam/
          • jola-kotka Re: Opadające powieki 19.03.19, 08:19
            No to faktycznie musi miec bardzo wrazliwa skore widzialam laski po tym zabiegu i zadna tak nie wygladala.
            • liberica1 Re: Opadające powieki 19.03.19, 16:03
              Miałam ten zabieg. A jestem wyjątkowo niewrazliwa na bol o skutki pozabiegowe. Nie ma się co oszukiwać. Przez kilka dni jets opuchlizna. Potem strupki w kształcie kreseczem na całej powiece ruchomej i nieruchomej. Schodzą, a pod spodem miejsca po odpadnięciu strupkow, taka inna skóra przez miesiąc. Ogólnie trzeba się pożegnać z podkładem i pudrem na ok miesiąc. Chyba, że ktoś lubi jak widać miejsca strupkow oklejone wchodzącym w nie podkładem lub bazą. W każdym razie efekt taki sobie. U mnie absolutnie nic nie pomógł. Botox średnio pomógł również. Najlepszy efekt korekcja operacyjna. Czas dochodzenia do siebie krótszy niż po plazmie i na pewno skuteczniejszy. Dodam, że zabieg miałam robiony plazmą w super hiper Klinice. Rezultat u mnie żaden. Drugi raz nie zrobiłabym bo tydzień wyjeyy z roboty.
              • liberica1 Re: Opadające powieki 19.03.19, 16:04
                Także jeżeli robić to tylko zabieg korekcji powiek operacyjny z usunięciem nadmiaru skóry. Reszta pić na wodę.
    • ykke Re: Opadające powieki 19.03.19, 08:28
      A nici nie wystarczą? Przy tym wszystkim, co opisujecie to chyba najmniej inwazyjny zabieg?
      • irisq Re: Opadające powieki 19.03.19, 13:07
        nici są niestety tymczasowe. Koszt wysoki w porównaniu do radykalnej i trwałej poprawy wyglądu powiek po skalpelu.
        • aandzia43 Re: Opadające powieki 19.03.19, 13:11
          Chodzi o podniesienie linii brwi? Dobre przy opadającym czole (i tym samym obniżonych nieco powiekach i brwiach), ale nie przy nadmiarze skóry na powiekach.
    • aandzia43 Re: Opadające powieki 19.03.19, 12:43
      Jeśli nadmiar skory jest wyraźny, szpeci i przeszkadza już w wieku nie podeszłym (ile masz lat?), to zabieg chirurgiczny proponowałabym zamiast delikatnych działań. Z czasem będzie tylko gorzej. Znam wiele kobiet po korekcie powiek (dolnych i górnych), żadna nie żałowała nawet przez chwilę, wszystkie wyglądają po prostu na kilka lat młodsze, efekt bardzo naturalny.
    • asfiksja Re: Opadające powieki 19.03.19, 13:38
      Hm, mnie się na przykład Renee Zellweger podobała duuużo bardziej z opadającymi powiekami, po operacji wygląda po prostu jak zoperowana starsza pani. Uważam w ogóle, że takie powieki (ma je też Jennifer Lawrence) mają swój urok, taki lekko orientalny.
      • barbibarbi Re: Opadające powieki 19.03.19, 16:11
        No dobrze, ale Renee Zellweger za dużo wycięli, zbyt radykalenie, teraz już wygląda naturalniej. A takie oczy ma moja córka i mam ja, o ile na młodej buzi wygląda to dobrze i ja lubię takie oczy, to potem niestety wygląda się jak zapuchnięta Azjatka, a makijażu nie ma jak zrobić.
        • ykke Re: Opadające powieki 19.03.19, 16:30
          Tak, mnie też Renee podobala się dawniej. Ale fakt, co ma urok w młodości niekoniecznie wygląda korzystnie w późniejszym wieku. Modelka Gigi Hadid chyba też ma takie powieki. Ciekawe, co z nimi zrobi kiedys.
    • barbibarbi Re: Opadające powieki 19.03.19, 16:00
      Lifting brwi może wyglądać dziwnie, możesz wyglądać na wiecznie zdziwioną. Korekta powiek łatwiejsza, troszkę skórki wycinają i po kłopocie, oko się otwiera i jest cacy, no chyba że lekarz coś spierniczy wink
    • kkalipso Re: Opadające powieki 19.03.19, 17:30
      A możecie z łaski swojej pokazać na przykładowych fotkach co dla was znaczy opadająca powieka, bo jak dla mnie to większość to ma czy to młody czy starszy, podejrzewam że też mam, ale czy na pewno (?!) skoro po raz enty oglądałam z młodą Rachel McAdams film Pamiętnik i ona ma powieki bardziej opadające niż ja, zgłupiałam.... co podchodzi pod kategorię "uroda oka" a opadająca powieka?
      • b-b1 Re: Opadające powieki 19.03.19, 20:00
        Wejdź w googla wpisz korekta powiek i zobaczysz fotki oczu/twarzy przed zabiegiem.
        • grey_delphinum Re: Opadające powieki 19.03.19, 21:04
          Miałam ten zabieg (płaciłam ok. 4500). Niestety, u mnie nie dał satysfakcjonujących rezultatów, mimo że robiłam u polecanego lekarza. Nad prawym okiem zrobił się bliznowiec (maści i masaże nie pomagają), przez co powieka wygląda dziwacznie, a lewe oko jest wyraźnie niesymetryczne (powieka jest większa) w stosunku do prawego (moim zdaniem, to źle wycięta przepuklina).
          Jak nie malowałam oczu, tak nie maluję dalej, bo muszę tuszować tę niesymetryczność, a nie mam na to ani czasu, ani ochoty.
          Poznałam też kilka dziewczyn niezadowolonych po zabiegu, więc nie zawsze jest to cud, miód i orzeszki.
          Ogólnie nie należy mieć zbyt wygórowanych oczekiwań, bo efekt końcowy zależy od wielu czynników (budowy twarzy, ręki lekarza, gojenia się blizn...) i czasami nie udaje się uzyskać takiego efektu, jaki nam się wymarzy.
          • aandzia43 Re: Opadające powieki 19.03.19, 21:28
            "Miałam ten zabieg (płaciłam ok. 4500)" Jaki zabieg miałaś, bo w tym wątku dziewczyny piszą o kilku różnych zabiegach? Swoją drogą nie myślałaś o poprawce w ramach gwarancji?
          • lidek0 Re: Opadające powieki 20.03.19, 06:07
            Ale z bliznowcem nic nie zrobisz, każda korekta spowoduje, że będzie gorzej. Niektórzy mają do nich skłonności i trzeba to wiedzieć zanim pozwolisz się pokroić. Ja bym odżałowała te pieniądze na chirurgiczną korektę ale te bliznowce skutecznie mnie zniechęcają.
    • fillona Re: Opadające powieki 20.03.19, 18:06
      Znam ten problem, nie dość, że mam opadające górne powieki to jeszcze gigantyczne worki na dolnych powiekach. Za tydzień mam konsultacje w sprawie operacyjnego załatwienia obu problemów. Za korektę górnych i dolnych powiek zapłacę ok. 4000 zł.
    • koraleznasturcji Re: Opadające powieki 31.03.21, 08:20
      Moja mama zrobiła i jest bardzo zadowolona. Efekt jest bardzo dobry, widać różnicę na korzyść, ale nie widać na czym ta różnica polega. Ludzie pytali, czy wróciła z wakacji.

Też mam opadające powieki i, póki co, takie mi się u mnie podobają. Dają efekt lekko skośnych oczu o tajemniczym wyrazie, pasuje mi to do emploi big_grin Jeżeli za 20 lat to się zmieni (a pewnie zmieni, opadająca powieka raczej brzydko się starzeje), to też sobie zoperuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka