Dodaj do ulubionych

Pytanie do męskich krawcowych

02.04.19, 08:27
Czy to prawda że męskie spodnie szyte są z uwzglednieniem miejsca na ,,walory ,,?W zamierzchlych czasach mowiło się o 2 cm z lewej strony nogawki.Zainspirował mnie wątek o tancerzach😊
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Pytanie do męskich krawcowych 02.04.19, 08:50
      Są szyte trochę inaczej niż damskie, ale w jakieś 2 cm w lewej nogawce to nie wierz smile
      • ajaksiowa Re: Pytanie do męskich krawcowych 02.04.19, 09:36
        2 cm to były w czasach gdy faceci nosili tzw ,,trykotki,,(pamiętam że tak mówiła moja Mama)dziaiaj mówi się slipy.😊
    • bywalec.hoteli Re: Pytanie do męskich krawcowych 02.04.19, 09:47
      musi być miejsce na jaja - inaczej w głowie łupie.
    • aqua48 Re: Pytanie do męskich krawcowych 02.04.19, 13:39
      Tak, to prawda, ja co prawda krawcową nie jestem, ale wiem, że dobry męski krawiec zawsze przed skrojeniem spodni pytał klienta w której nogawce nosi klejnoty smile
    • beneficia Re: Pytanie do męskich krawcowych 02.04.19, 13:55
      Wydaje się to logiczne.
      Jaki wątek o tancerzach?
      • ajaksiowa Re: Pytanie do męskich krawcowych 02.04.19, 15:26
        Wątek był o utalentowanym tanecznje synu a mimochodem się wkr€ciło o tancerzach baletowych w rajtuzach.A mnie naszła taka refleksja jak widz€ ludzi sceny z ,,uwypukleniem,,I nie,nie jestem zboczona a po prostu przeszkada mi ten drobiazg bo nie wiem czy to taka moda czy spodnie zle uszyte.Na ulicach tego nie widuj€ ale w TV ostatnio moi ulubieni kabareciarze tak mieli.😕
        • beneficia Re: Pytanie do męskich krawcowych 02.04.19, 15:32
          Teraz jest moda na obcisłe spodnie.
          Często to źle wygląda.
          • iwoniaw Re: Pytanie do męskich krawcowych 02.04.19, 16:01
            Teraz jest moda na obcisłe spodnie.

Obcisłe spodnie obcisłymi spodniami, ale to, co opisuje poprzedniczka wygląda równie źle jak tzw. camel toe prezentowany przez niektóre panie.

Często to źle wygląda

No niestety - ale wielu ludzi uważa, że im mniejszy rozmiar odzieży, tym "zgrabniej" wyglądają. Co jest czystym nonsensem, bo odzież powinna być dopasowana - zarówno pod względem rozmiaru, jak i fasonu.
    • iimpala Re: Pytanie do męskich krawcowych 02.04.19, 23:05
      mam 2 synow. I umiem szyc. Co prawda raczej nie bawie sie w krawiectwo meskie ale od zawsze poprawialam im garnitury, czy bardziej, tu - spodnie od garniturów.
      Nie, nie zauważam miejsca na "jaja" (mowiac wprost).
      ps. wlaśnie leżą kolejne spodnie syna, do poprawienia. Zesz...nikt juz nie potrafi uszyc meskich spodni....?
      Jak ja nie lubie tego robić!
    • aquella Re: Pytanie do męskich krawcowych 03.04.19, 09:06
      chodzi Ci o podkrój krocza. U każdego musi być odpowiedni nie tylko u facetów żeby "buł" nie było ani nie uciskało

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka