manala 02.04.19, 22:29 Właśnie dostałam info, że w szkole dziecka na 8-9 są zaplanowane rekolekcje. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwirkle Re: Rekolekcje 02.04.19, 22:33 Jeżeli będzie strajk, to dziecko weźmie udział w rekolekcjach jeżeli doprowadzisz je do właściwego kościoła... Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: Rekolekcje 02.04.19, 22:37 Sama pójdzie, jeśli zechce - w co wątpię. Jednak skoro dostałam info, że lekcje skrócone bo rekolekcje to szkoła chyba nie strakuje? (A wiem, że referendum było i głosowali za strajkiem.) Odpowiedz Link Zgłoś
natamaj1 Re: Rekolekcje 02.04.19, 22:37 qwirkle napisał(a): > Jeżeli będzie strajk, to dziecko weźmie udział w rekolekcjach jeżeli doprowadzi > sz je do właściwego kościoła... Katecheci nie strajkują przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Rekolekcje 02.04.19, 22:45 A to, kto z reszty strajkuje będzie wiadomo w poniedziałek. To na razie podają, to co mają zaplanowane Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Rekolekcje 03.04.19, 11:28 U nas stołówka zapowiedziała, ze nie strajkuje. Ale, jeżeli będzie strajk w szkole, to dzieciaki mogą nie móc wejść do szkoly, żeby zjeść obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Rekolekcje 03.04.19, 11:29 myslisz że jak bedzie strajk i nie bedzie lekcji to uczniowie stawią się w szkole na obiad? Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Rekolekcje 03.04.19, 11:44 Pomijając fakt, że "stołówka" może zmienić zdanie do poniedziałku. I ma do tego prawo. Jej oświadczenie o niestrajkowaniu nie jest w żaden sposób wiążące Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Rekolekcje 03.04.19, 14:53 Mieszkam blisko szkoły to raz, Dwa - nie musiałabym gotować obiadu domowej młodzieży, ponadto zawsze mogę odwołać obiad zresztą, zauważyłaś może, odpowiadalam na pytanie kto z reszty będzie strajkować w poniedziałek. Stołówka zapowiedziała nrsk strajku. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Rekolekcje 03.04.19, 15:08 natamaj1 napisała: > qwirkle napisał(a): > > > Jeżeli będzie strajk, to dziecko weźmie udział w rekolekcjach jeżeli dopr > owadzi > > sz je do właściwego kościoła... > > Katecheci nie strajkują przecież. Katecheta sam jeden nie przeprowadzi nawet jednej klasy, przynajmniej z tych młodszych. Odpowiedz Link Zgłoś
jehanette Re: Rekolekcje 03.04.19, 15:28 No to rodzice jak tacy wierzący, niech pójdą. Przecież to nie jest nic szkolnego, edukacyjnego, tylko obrządek religijny. Nauczyciele i tak nie powinni na to chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Rekolekcje 03.04.19, 18:21 A po co ma przeprowadzać - rodzice zamiast do szkoły zaprowadzą prosto do kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
jehanette Re: Rekolekcje 03.04.19, 15:25 No to idziesz z dzieciakiem. Wszak skoro posyłasz na religię, znaczy że wierzysz w to wszystko i jest to dla Ciebie istotna część życia duchowego. Nie? Ojej... Odpowiedz Link Zgłoś
jehanette Re: Rekolekcje 03.04.19, 15:26 Wgl rekolekcje to nie szkoła i ze szkołą nie ma nic wspólnego. To obrządek religijny który w naszym kraju jest patologicznie zszyty ze szkołą. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladazkremem Re: Rekolekcje 03.04.19, 19:01 W szkole mojego dziecka dziś się skończyły. Wynudził się na świetlicy a dzieci w kościele. Odpowiedz Link Zgłoś