Dodaj do ulubionych

Rekolekcje

02.04.19, 22:29
Właśnie dostałam info, że w szkole dziecka na 8-9 są zaplanowane rekolekcje. Amen.
Obserwuj wątek
    • qwirkle Re: Rekolekcje 02.04.19, 22:33
      Jeżeli będzie strajk, to dziecko weźmie udział w rekolekcjach jeżeli doprowadzisz je do właściwego kościoła...
      • manala Re: Rekolekcje 02.04.19, 22:37
        Sama pójdzie, jeśli zechce - w co wątpię. Jednak skoro dostałam info, że lekcje skrócone bo rekolekcje to szkoła chyba nie strakuje? (A wiem, że referendum było i głosowali za strajkiem.)
      • natamaj1 Re: Rekolekcje 02.04.19, 22:37
        qwirkle napisał(a):

> Jeżeli będzie strajk, to dziecko weźmie udział w rekolekcjach jeżeli doprowadzi
        > sz je do właściwego kościoła...

Katecheci nie strajkują przecież.
        • little_fish Re: Rekolekcje 02.04.19, 22:45
          A to, kto z reszty strajkuje będzie wiadomo w poniedziałek. To na razie podają, to co mają zaplanowane
          • qwirkle Re: Rekolekcje 03.04.19, 11:28
            U nas stołówka zapowiedziała, ze nie strajkuje. Ale, jeżeli będzie strajk w szkole, to dzieciaki mogą nie móc wejść do szkoly, żeby zjeść obiad.
            • joanna_poz Re: Rekolekcje 03.04.19, 11:29
              myslisz że jak bedzie strajk i nie bedzie lekcji to uczniowie stawią się w szkole na obiadwink?
              • little_fish Re: Rekolekcje 03.04.19, 11:44
                Pomijając fakt, że "stołówka" może zmienić zdanie do poniedziałku. I ma do tego prawo. Jej oświadczenie o niestrajkowaniu nie jest w żaden sposób wiążące
              • qwirkle Re: Rekolekcje 03.04.19, 14:53
                Mieszkam blisko szkoły to raz,
                Dwa - nie musiałabym gotować obiadu domowej młodzieży, ponadto zawsze mogę odwołać obiad smile zresztą, zauważyłaś może, odpowiadalam na pytanie kto z reszty będzie strajkować w poniedziałek. Stołówka zapowiedziała nrsk strajku.
                • qwirkle Re: Rekolekcje 03.04.19, 14:54
                  *brak strajku
        • 45rtg Re: Rekolekcje 03.04.19, 15:08
          natamaj1 napisała:

> qwirkle napisał(a):
          >
          > > Jeżeli będzie strajk, to dziecko weźmie udział w rekolekcjach jeżeli dopr
          > owadzi
          > > sz je do właściwego kościoła...
          >
          > Katecheci nie strajkują przecież.

Katecheta sam jeden nie przeprowadzi nawet jednej klasy, przynajmniej z tych młodszych.
          • jehanette Re: Rekolekcje 03.04.19, 15:28
            No to rodzice jak tacy wierzący, niech pójdą. Przecież to nie jest nic szkolnego, edukacyjnego, tylko obrządek religijny. Nauczyciele i tak nie powinni na to chodzić.
          • little_fish Re: Rekolekcje 03.04.19, 18:21
            A po co ma przeprowadzać - rodzice zamiast do szkoły zaprowadzą prosto do kościoła
    • jehanette Re: Rekolekcje 03.04.19, 15:25
      No to idziesz z dzieciakiem. Wszak skoro posyłasz na religię, znaczy że wierzysz w to wszystko i jest to dla Ciebie istotna część życia duchowego. Nie? Ojej... wink tongue_out
    • jehanette Re: Rekolekcje 03.04.19, 15:26
      Wgl rekolekcje to nie szkoła i ze szkołą nie ma nic wspólnego. To obrządek religijny który w naszym kraju jest patologicznie zszyty ze szkołą.
    • czekoladazkremem Re: Rekolekcje 03.04.19, 19:01
      W szkole mojego dziecka dziś się skończyły. Wynudził się na świetlicy a dzieci w kościele. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka