Dodaj do ulubionych

wiadomość z Librusa

05.04.19, 14:51

W związku z planowaną od 8 kwietnia 2019 r. akcją strajkową, dyrektor Szkoły Podstawowej nr X we Wrocławiu zatrudni nauczycieli lub osoby z uprawnieniami pedagogicznymi do Komisji nadzorujących egzaminy gimnazjalne oraz ósmoklasisty wg następującego zapotrzebowania: (brakuje minimum 10 osób, by mieć komplet). Nauczyciele powinni posiadać odpowiednie kwalifikacje, zaświadczenie o niekaralności, ważne badania okresowe, szkolenie BHP oraz wszystkie wymagane oświadczenia.
Obserwuj wątek
    • mamaaspiama Re: wiadomość z Librusa 05.04.19, 15:02
      brawo big_grin kto chętny. Arwenka, może Ty się pofatygujesz... aaa czekaj, Ty nie możesz big_grin
      • malia Re: wiadomość z Librusa 05.04.19, 15:33
        Ale jak nie może? Ona? Arwenka wszystko może. Albo jej znajomi. Albo znajomi znajomych
      • kalina_lin Re: wiadomość z Librusa 05.04.19, 15:33
        Ja bym się chętnie zgłosiła, tylko miasto mi nie pasuje. Wykształcenie mam, zarobki dla mnie ok, godzin pracy mniej niż mam obecnie, praca na pewno łatwiejsza. Nawet ostatnio przeglądałam strony kuratorium, ale jakoś nie widzę wolnych fuch.
        • mamaaspiama Re: wiadomość z Librusa 05.04.19, 16:07
          "Nawet ostatnio przeglądałam strony kuratorium, ale jakoś nie widzę wolnych fuch."

Dziwne... Na wszystkich stronach w całym kraju są wakaty. Jeśli nie w tym momencie, od września. W moim kierunku w moim województwie mam 3 szkoły do wyboru, w każdej od 10 do 25 godzin.
          A nie jest to przedmiot, którego uczą w każdej szkole.
          Z tego,co widziałam do wyboru do koloru. Szukają polonistów, matematyków, fizyków, biologów, przedszkolanek (chyba najwięcej), itd.
        • aaa-aaa-pl Re: wiadomość z Librusa 05.04.19, 16:11
          Kuratorium w Warszawie ( obejmuje całe województwo) - " tylko" : 1279 ofert.
          Do wyboru, do koloru....
    • frey.a86 Re: wiadomość z Librusa 05.04.19, 16:21
      Życzę powodzenia. Już widzę jak ktokolwiek leci załatwiać zaświadczenie o niekaralności, badania okresowe i odbywa szkolenie BHP, żeby popracować kilka dni w komisji egzaminacyjnej.
      • gryzelda71 Re: wiadomość z Librusa 05.04.19, 16:26
        Są osoby które maję te wszystkie kwity i takie się zgłaszają. W gimnazjum u syna tak się dzieje.
        • frey.a86 Re: wiadomość z Librusa 05.04.19, 16:30
          Serio? Wydawało mi się, że jak ktoś ma te dokumenty, to już pracuje gdzieś na etat i żeby siedzieć w komisji musiałby brać wolne. Bo chyba nie zgłaszają się strajkujący nauczyciele.
          • triss_merigold6 Re: wiadomość z Librusa 05.04.19, 16:31
            Może pracuje ale niekoniecznie w szkole.
            • frey.a86 Re: wiadomość z Librusa 05.04.19, 16:33
              Egzaminy są w tygodniu w godzinach pracy większości ludzi pracujących na etat.
              • aankaa Re: wiadomość z Librusa 05.04.19, 18:14
                to sobie weźmie urlop i dorobi w tym czasie :p
    • maslova Re: wiadomość z Librusa 05.04.19, 21:02
      Co za bzdury. Nie można mieć "ważnego" szkolenia BHP przed przyjęciem do pracy. Zatrudnienie pracownika wiąże się z obowiązkiem przeszkolenia go z tego zakresu. Jeśli chodzi o nauczycieli, szkolenie takie trwa minimum 3 h i 45 min.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka