kamien.na.dnie 15.04.19, 09:58 da się to jakoś zjeść? Doradzicie? Odchudzam się, cukier odchodzi w zapomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
unaragazza.bionda Re: Jogurt naturalny 15.04.19, 10:13 Da się. Miksuj z owocami i rób koktajle, zjadaj z owsianką albo chcą, zastąp jogurtem śmietanę. Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: Jogurt naturalny 15.04.19, 10:22 Muszę Cię zmartwić, ale nie Wiele produktów można zamienić, kombinować, ale jogurt naturalny pozostanie jogurtem naturalnym i nie da się tego przełknąć w żadnej z kombinacji Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Jogurt naturalny 15.04.19, 13:55 Serio???siedze jem i czytam ematke. Jem sam bez niczego. Lubie go ten z ziemniakami Odpowiedz Link Zgłoś
jehanette Re: Jogurt naturalny 15.04.19, 10:23 Kocham jogurty naturalne <3 Jogurt nadbużański jest pyszny, zajadam go jak śmietankę. Natomiast do odchudzania to chyba najlepszy będzie Skyr bez tłuszczu. wykorzystaj go jako bazę do owsianki, muesli etc. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Jogurt naturalny 15.04.19, 14:21 Jeśli nie lubisz, to nie jedz. My uwielbiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Jogurt naturalny 15.04.19, 18:52 jehanette napisała: > Kocham jogurty naturalne <3 Jogurt nadbużański jest pyszny, zajadam go jak > śmietankę. Nadbużański jest pyszotką najlepszą pod słońcem i ósmym cudem świata Jem go łyżkami solo i dodaję do wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Jogurt naturalny 16.04.19, 07:38 Jogurt naturalny lubię (nie każdy) . Nie moze być kwaśny, ma mieć kremowa konsystencje. Skyr jest okropny wg mnie. Próbowałam wielu i zaden mi nie podszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Jogurt naturalny 15.04.19, 17:35 Spozywam sporo, przeważnie w wersji wytrawnej -saute, z ogórkami, z miętą, z wodą mineralną, solą i kuminem i tak dalej. Dedukuję jednak, że tobie chodzi o deser. Możesz sobie do jogurtu dodać owoce- mango (ja rozcieńczam wodą mineralną i podaję do niektórych ostrrrych curry), jagodu, prózone bez cukru jabłka z cynamonem etc. Nie wiem, czy twoja dieta udźwignie odrobinę miodu, ale miodowy jogurt jest w pytkę. O- z makiem, mielonym i zaparzonym też jest super, chociaż imho wymaga dosłodzenia. Podstawa to dobry jogurt, gęsty i kremowy. Odpowiedz Link Zgłoś
robojo Re: Jogurt naturalny 15.04.19, 17:41 W lidlu jest fajny wegański na mleczko kokosowym. Rewelacja, jedyny ktory jestem w stanie zjesc bez dodatkow. Tyloo trzeba uwazac, bo sa 2 wersja i jedna zawiera cukier, a druga nie. Polecam tę bez. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Jogurt naturalny 15.04.19, 17:49 Nie rozumiem. Co jest nie tak z jogurtem naturalnym? Jak nie lubisz, to nie jedz i cześć... Odpowiedz Link Zgłoś
elle-joan Re: Jogurt naturalny 15.04.19, 17:51 Wiesz, dziwne pytanie. To kwestia co kto lubi. Ja lubię jogurt naturalny- bez dodatków, z cynamonem, z owocami albo do sałatki z pomidorem, jajkiem gotowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Jogurt naturalny 15.04.19, 17:54 Oczywiście, że da się zjeść, tylko nie daj się wrobić w pomysł jedzenia jogurtu 0% ani niskotłuszczowego, bo to zazwyczaj smakuje jak kreda rozrobiona z wodą. Dobry grecki albo skyr mają własny smak, znajdź taki, który sam w sobie ci smakuje. Nasz ulubiony grecki to po prostu łyżką z wiaderka możemy jeść, kupuję go w kilogramowych wiaderkach takich jak ser na sernik, bo mniejszej ilości się nie opłaca, za szybko znika. Ten niestety raczej nie jest dostępny w Polsce, ale przed wyjazdem bardzo lubiłam jogurt bałkański z Maluty, widzę, że teraz go też w wiaderkach robią, kiedyś były tylko te małe pudełka. Do jogurtu można dodać mnóstwo rzeczy i nie muszą to być owoce. Tzatziki to teoretycznie dodatek do innego dania, ale równie dobrze może być śniadaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Jogurt naturalny 15.04.19, 18:18 Ale taki bałkański, czy grecki jogurt ma zwykle 10% tłuszczu i nie jest dietetycznym produktem. Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Jogurt naturalny 15.04.19, 18:30 No tak, a jak wiadomo, to od tłuszczu się tyje Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Jogurt naturalny 15.04.19, 21:46 I ma dodatek śmietanki, dla mnie to podróba prawdziwego greckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Jogurt naturalny 16.04.19, 06:17 Polskie greckie jogurty. A jogurt grecki prawdziwy jednak robi się inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Jogurt naturalny 15.04.19, 18:19 Ale po co masz jeść jogurt, skoro go nie lubisz ? Jest jeszcze parę innych rzeczy do jedzenia bez cukru. Tez nie lubie jogurtu - żadnego, takiego z cukrem tez nie, ewentualnie taki "śmietankowy" ze Strzałkowa - ale z kolei jest tłusty. Odchudzając się jadłam chudy biały ser, ser lubie. Na słono (z rzodkiewkami, pomidorem, szczypiorkiem, ziołami), albo jako deser - polany owocowym gerberem dla dzieci (nie ma cukru). Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Jogurt naturalny 15.04.19, 18:41 Musisz stopniowo odzwyczajać się od slodyczy! Ja tak zrobiłam! Teraz słodkie jogurty mi w ogóle nie smakują, podobnie jak slodkie napoje i inne rzeczy. Podobnie jest z solą Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Jogurt naturalny 15.04.19, 18:43 Ja w ogóle nie mam w domu cukru Słodzę np. desery dzieciom dobrym miodem. Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: Jogurt naturalny 15.04.19, 19:37 Ja nie doradzę, bo dla mnie jogurt naturalny to jedna z podstawowych ”food groups” i spożywam ogromne ilości, głównie taki ultra kwaśny, podobny do bułgarskiego. To smakuje jak bardzo kwaśne zsiadłe mleko i lubię go bez żadnych dodatków. Poza tym służy mi jako baza do różnych sosów do sałaty (z dużą ilością czosnku, koperkiem i szczypiorkiem). Dla kogoś, kto nie lubi jogurtu, a z jakichś powodów chce się przyzwyczaić, może dobrze byłoby zacząć od gęstego greckiego - to prawie jak serek homogenizowany i można go stosować w tych samych kombinacjach co serek. Jeśli chcesz mniej tłusty, to 2% tłuszczu stanowi dobry kompromis (ja lubię nawet 0% grecki jogurt, ale to ja). Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Jogurt naturalny 16.04.19, 07:14 Kocham jogurt naturalny, grecki i skyr. Na slodko, slono, z czyms i sam. Praktycznie nie używam smietany od lat. Dzis mam mizerie z greckim. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Jogurt naturalny 16.04.19, 07:47 Jogurt naturalny, kefir i maslanke piję litrami ze smakiem, bez dodatków. Jogurt naturalny można podać na słono z natką, szczypiorkiem, ogórkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: Jogurt naturalny 16.04.19, 07:50 zjedz sobie grecki dodatkiem owoców, np z pomarańczą lub z mrożonymi jagodami. albo na słono jako tzatziki lub sos czosnkowy. u nas w domu nikt nie tknie słodzonych jogurtów. Odpowiedz Link Zgłoś