Dodaj do ulubionych

Rajstopy ile na miesiąc

29.04.19, 14:03
Kupuję gatta-sa dla mnie rozmiarowo idealnie- koszt nie mały ok 10 zl .W rajstopach chodzę glownie w niedziele, święta ,okazje.Ale gdybym chodziła częściej to 100 zl miesięcznie byłoby za mało?
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 14:05
      korniz napisała:

> koszt nie mały ok 10 zl .W rajsto
      > pach chodzę glownie w niedziele, święta ,okazje.Ale gdybym chodziła częściej to
      > 100 zl miesięcznie byłoby za mało?

Wiesz, nie trzeba ich wyrzucać po każdym włożeniu, można wyprać, wtedy służą dłużej.
      • dziennik-niecodziennik Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 14:13
        big_grin
      • kiddy Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 12:13
        Dla mnie wszystkie rajstopy są jednorazowe. Podrę każde po jednym użyciu. No tak mam. Dobrze, że noszę od wielkiego dzwonu
        • alpepe Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 17:55
          może obcinaj krócej paznokcie u stóp?
          • kiddy Re: Rajstopy ile na miesiąc 04.05.19, 16:10
            Mam krótkie, nawet bardzo, bo tak lubię. Drę na piętach, palcach, często lecą mi oczka na łydkach. Rzadko noszę rajstopy, może zwyczajnie za mało uważam gdzie i jak siadam/chodzę.
          • double-facepalm Re: Rajstopy ile na miesiąc 04.05.19, 18:07
            I kup dobrą tarkę do pięt
    • kolibeer2 Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 14:23
      na samą myśl o rajstopach mnie wszystko swędzi, więc używam tego narzędzia tortur od przypadku do przypadku i co dziwne, to wolę te grubsze, a one na szczęście są wielorazowe
    • julita165 Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 14:35
      Jak tak sięgnę pamięcią to rajstopy cienkie ostatnio miałam na sobie w Wigilię 2016, także nie jest to istotny pkt w moim budżecie. Rajstopy grube również są w użyciu może 4 razy do roku.
      • korniz Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 14:41
        to co kupujesz zamiast rajstop?
        • beneficia Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 14:55
          Chodzi w spodniach.
          • mebloscianka_dziadka_franka Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 20:06
            Wtedy trzeba wydawać na antygwałty tongue_out
            • chatgris01 Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 20:41
              Nie trzeba tongue_out
              Wystarczą skarpetki.
              • mebloscianka_dziadka_franka Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 08:41
                No, ale nie do eleganckich spodni np. a w takich się raczej chodzi do pracy, no chyba że się jest wonskom specjalistkom która pracuje zdalnie tongue_out
                • spanish_fly Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 10:50
                  Ja zimą do spodni noszę botki i mogę sobie do nich założyć normalne bawełniane skarpetki.
                  • mebloscianka_dziadka_franka Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 13:39
                    A co jak sobie złamiesz nogę na ten przykład, albo inaczej jakoś zaniemożesz i buty trzeba będzie zdjąć. I u lekarza zdejmiesz taki botek, a tam skarpeta bawełniana. Wstyd! tongue_out big_grin
                • triismegistos Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 12:26
                  Nie każdy łazi w aliganckiche spodniach 😊
      • chatgris01 Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 20:43
        Też sięgnęłam pamięcią i wychodzi, że ostatni raz miałam na sobie rajstopy w 2013 tongue_out
        (był ślub w rodzinie).
    • andaba Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 14:37
      Zwykłe z placu, za 2,50 drą się tak samo, jak te droższe, a rozmiar łatwo dopasować, bo rozciągliwe są.
      Teoretycznie noszę XL, córka wazy 40 kilo i jak jej braknie to bierze moje i też sa dobre (w drugą stronę gorzej, stopy wchodzą, tylko raj się nie mieści).

A jak się robi cieplej, to sie przerzucam na podkolanówki i wychodzi znacznie taniej. Mniej miejsc do darcia no i dwa razy tańsze.

Wiec - chodzę rajstopach codziennie, koszt na miesiąc około 10 zł. Oczka idą z reguły od stóp lub od góry, gdy sie w porę zauważy to oczko łapię, jeżeli jest w miejscu jeszcze niewidocznym. Wyrzucam głównie te, które w ordynarny sposób sie potargają od zahaczenia lub nie złapię oczka zanim wylezie spod pantofla lub spódnicy.
      • dziennik-niecodziennik Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 15:45
        > A jak się robi cieplej, to sie przerzucam na podkolanówki i wychodzi znacznie t
        > aniej. Mniej miejsc do darcia no i dwa razy tańsze.

Do spodnicy?
        • cosmetic.wipes Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 17:45
          Andaba, zdaje się, nosi spódnice do kostek.
          • andaba Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 18:42
            Owszem. Musiałabym bardzo wywijać, żeby skraj podkolanówek było widać. A jak ktoś specjalnie w tamte rejony zapuszcza żurawia, to jego problem, nie czuję sie odpowiedzialna za wrażenia estetyczne.
            • beneficia Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 20:21
              Ty serio nosisz tylko spódnice i to do ziemi? Jeśli mogę spytać, jesteś członkiem jakiejś surowej grupy religijnej?
              • nickbezznaczenia Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 20:23
                Ja też noszę tylko spódnice i sukienki. Latem zazwyczaj długie.
                Nie, nie należę do żadnej sekty.
                • simply_z Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 23:26
                  nosisz spódnice i sukienki do kostek jak w XIX w.? pytanie niezłośliwe.
                  • pyza-wedrowniczka Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 00:29
                    Ja też noszę prawie same spódnice i sukienki. Spodnie tak z raz na miesiąc. I latem lubię długie, np. Coś takiego, to wcale nie jest XIX wiek
                    images.app.goo.gl/crZd8oqG75nX6GoN6
                    • simply_z Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 10:37
                      straszna, pseudo hippie
                      • mebloscianka_dziadka_franka Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 13:46
                        Gdzie hippie taka szara? Bardzo fajna, mogłabym taką nosić.
                        • simply_z Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 14:14
                          na bazarku mozna kupic, czesto wisza na manekinach albo w dawnych indyjskich sklepach.
                      • pyza-wedrowniczka Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 15:05
                        Pseudo hippie może się niektórym podobać.
                  • nickbezznaczenia Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 06:01
                    Wiosną, jesienią i zimą noszę spódnice przed kolano, a latem do połowy łydki.
                    • simply_z Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 10:36
                      przed kolano i do tego podkolanowki? czy normlane rajstopy/ponczochy?
                      • nickbezznaczenia Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 10:40
                        A czy w którymkolwiek moim wpisie tutaj napisałam cokolwiek o podkolanówkach?
                        • andaba Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 10:49
                          Pomijając już "zimą", które do podkolanówek pasuje średnio. Ale byle przywalić smile
                          • nickbezznaczenia Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 10:54
                            smile
                          • simply_z Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 12:00
                            nie no zaraz, piszecie o podkolanowkach noszonych do spodnic, wiec pytalam jak wygladaja podkolanowki do spodnicy przed kolano. A zakladam, ze w pewnych sytuacjach jednak rajstopy/ponczochy wygladaja bardziej elegancko niz gole nogi.
                            • andaba Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 12:12
                              Nie wiem jak wyglądają, spódnicę przed kolano, miałam ostatni raz w piątej klasie.
                              Podkolanówki do spódnic nad kolano widuję wyłącznie u dziewczynek w wieku przedszkolnym i młodszoszkolnym. A należałoby powiedzieć raczej "widywałam", białe podkolanówki to raczej czasy mojego dzieciństwa, ewentualnie dzieciństwa moich dorosłych dzieci. Obecnie królują gołe giry i stopki (nawet na mrozie, do płytkich butów i portek typu "woda w piwnicy", plus szyja owinięta czymś w rodzaju koca...).
                              • simply_z Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 12:13
                                owszem ale w przypadku nastolatkow..
                                • iwoniaw Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 14:10
                                  No niekoniecznie nastolatków, widuję całkiem mocno dorosłe kobiety z gołymi nogami na mieście.

I nie wiem, co jest takiego dziwnego w tym, że ktoś nosi wyłącznie długie spódnice, żeby od razu pytać "ojoj, jak w XIX wieku?" - jeśli któraś pisze (a widziałam tu wielokrotnie takie wpisy), że nosi wyłącznie spodnie, a spódnic i sukienek nie uznaje, to też pytasz "ojoj, jak chłop chodzisz?" czy jakoś inaczej wyrażasz zdumienie? A jeśli któraś dla odmiany wyłącznie sukienki i spódnice "przed kolano", to "normalna", "dzidzia piernik", czy jaka?
                                  • simply_z Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 14:16
                                    Jak juz skonczysz nadymac sie jak indor, przeanalizuj moje pytanie. Ktos napisal, ze nosi tylko podkolanowki/skarpetki, wiec spytalam czy wspomniane suknie siegaja kostek ( jesli faktycznie nie widac podkolanowek/stopek/skarpetek do kostek) czy tez nosza podkolanowki do spodnicy do kolan.
                                    • iwoniaw Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 14:23
                                      Drogi indorze, zamiast dawać ludziom nieproszone rady, najpierw przeanalizuj treść tego, co sama piszesz, a potem się wściekaj, że ktoś się do tego odnosi:
                                      forum.gazeta.pl/forum/w,567,168025682,168025682,Rajstopy_ile_na_miesiac.html?p=168028306
                                      big_grin
                                      • simply_z Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 14:32
                                        W XIX w, mialam na mysli nie tyle stylowke, co dlugosc. Jasniej?
                            • nickbezznaczenia Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 19:52
                              Powtórzę raz jeszcze: gdzie pisałam o noszeniu podkolanówek?
                            • memphis90 Re: Rajstopy ile na miesiąc 04.07.20, 09:55
                              Tak
                              • bazia8 Re: Rajstopy ile na miesiąc 04.07.20, 10:16
                                O moj borze chcialabym miec takie piekne, dlugie nogi do noszenia podkolanowek i miniowek! Niestety mam udo łyzwiarki szybkiej uncertain
            • gryfna-frelka Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 14:20
              Andaba, jeszcze bardziej Cie lubie! Tez mysle ze w pewnych wypadkach, jezeli ludzie za bardzo gdzies patrza to ponosza odpowiedzialnosc za wrazenia jakie dany widok na nich wywiera smile smile smile
              Sama nosze spodnice do ziemi i bynajmniej nie sa starodawne - maja raczej olowkowy kroj i wykonane sa z wygodnej bawelnianej dzianiny. Na przyklad taka (choc osobiscie nosze gladkie lub w innego typu wzory) :
              images.dorothyperkins.com/i/DorothyPerkins/DP09229706_M_2.jpg?$Large$
              images.dorothyperkins.com/i/DorothyPerkins/DP09229706_M_1.jpg?$Large$
              • lilia.z.doliny Re: Rajstopy ile na miesiąc 03.07.20, 22:02
                ja tez lubie andabe
                jest spojna i autentyczna
    • beneficia Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 14:57
      Serio w każdym miesiącu chcesz kupować 10 par rajstop?
    • szara_w Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 14:59
      Ja wolę pończochy.. kupuję np 5 par w tym samym kolorze i jak na jednej nodze pójdzie oczko - to, uwaga! oto wyższość pończoch nad rajatmi wink - miksuję pary. Niestety w skali miesiaca jak sie - czy rajty, czy pończochy drą - to troche kosztuje ta przyjemność. ale jednak wyrzucajac rajty - wyrzucam "dwie nogi" a nie jedną..
      A jeszcze tak na marginesie - koleżanka zwiedziona hasłami reklamowymi i obrazkami w necie zakupiła hurtem dla paru osób rajty niedrące, niezniszczalne i opracowane przez NASA wink Para 60 zeta. Na obrazku - krojone nożem, szarpane i torturowane w różny sposób. Nieskuteczny oczywiście. A w realu - na jednej nodze przebiłam je paznokciem, a na drugiej poszło oczko po przejsciu z pokoju do łazienki. Więc nie polecam.
      • martewa11 Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 15:56
        Pozwolę sobie podpiąć się z pytaniem, gdzie w necie można kupić podwiazki. Nie chodzi mi o pas do pończoch, tylko takie gumki łączące ponczochy z gorsetem, u gory haczyk, na dole żabka, najlepiej beżowe lub kremowe.
        • alpepe Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 17:59
          szukaj luzem w pasmanteriach.
    • saskia44 Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 16:53
      Kupuje rajstopy bardzo rzadko. Nosze glownie czarne kryjace, a cienkie cieliste ponczochy jesli w ogole. Nie lubie rajstop ani ponczoch.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 16:59
      Chodzę codziennie, kupuję w biedrze, w rosmanie gatte, merlin przez ich stronę albo na allegro.jak się kupuje powyżej 5 szt. to często są promocje. Czasem szaleje i kupuje takie za 29-49zł. Na sezon idze mi z 5 stów, w lecie w rajstopach nie chodzę. Dzisiaj kupiłam 2 pary gatta cienkich w rosmanie za 7,99 każda szt. - promocja jest.
      • miruka Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 17:22
        Zero, chodzę w spodniach cały rok, rajstopy to złooo, spódnice tak samo
        • simply_z Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 23:27
          nawet przy ponad 30stopniach pocisz się w portkach? nawet sukienki niet?
          • mysiulek08 Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 00:32
            zareczam, ze nawet przy 35-40stp w lnianych, szerokich, cienkich portkach sie nie spocisz sie bardziej niz w krotkiej sukience

ostatnie rajstopy/ponczochy mialam na sobie... ponad dwadziescia lat temu smile
            • simply_z Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 10:35
              len strasznie sie mnie i wyglada nieestetycznie.
              • aqua48 Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 17:12
                simply_z napisała:

> len strasznie sie mnie i wyglada nieestetycznie.

A na dodatek okropnie ociera skórę.
                • mysiulek08 Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 17:44
                  dobrego lnu po prostu nie nosilyscie smile zreszta nie musi byc len, moze byc bawelna, wiskoza rayon
    • ms.piggy Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 17:55
      Zero, noszę gołe nogi, tak nawet zimą, do wysokich kozaków( na górę płaszcz i do auta i pod prace dojeżdżam), a ta część nogi pozostająca w bucie jest w skarpetce (ale nie takiej rajstopowej, tylko bawełna lub inny naturalny mat.)
    • daniela34 Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 18:19
      Myślę, że miesięcznie kupuję 2-3 pary rajstop z Biedronki (chyba ok.4 zł/parę a niszczą się tak samo jak te z Gatty) plus 1 parę pończoch samonośnych z Gatty (około 25 zł) - pończochy wytrzymują dłużej niż rajstopy. Nie lubię rajstop, wolę pończochy jeśli już. Niestety- dla mnie to zło konieczne, bo lubię spódnice i sukienki.
    • boo-boo Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 20:03
      10 par rajstop miesięcznie ? WOW !!! to ty zdejmujesz i wyrzucasz ?
      • double-facepalm Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 15:16
        Może nie robi pedicure i dziurawi
    • default Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 20:19
      Są osoby, które mają wyjątkowy talent do darcia rajstop smile
      Ja nie nosze w ogóle, oszalałabymod gryzienia i swędzenia po 5 minutach. Zimą spodnie, latem gołe nogi.
      • dziennik-niecodziennik Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 23:21
        Kup sobie jedwabne smile
    • aankaa Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 20:20
      10 par na miesiąc ??
      zadbaj o stopy, nie naciągaj wbijając pazury wink i powinny wytrzymać ładnych kilka tygodni
      • korniz Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 14:08
        Ja nie napisałam że kupuję 10 par.Tylko gdybym nosiła codziennie czy dziesięc par by wystarczyło.
    • nickbezznaczenia Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 20:25
      Gatta to paskudztwo, które szybko przeciera się na stopach.

Co do par rajstop miesięcznie- wszystko zależy od szczęścia, ale zazwyczaj parę par zużywam.
    • pani-nick Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 20:35
      Tylko calzedonia, tylko modelujące i tylko czarne 40-60 den.
      Kupuje w promocji typu 4 w cenie 3 - wydatek spory, ale te 4 pary mam na 3-4 mce, piorę, zdarza mi się wysuszyć w suszarce.
      Zadne inne nie maja takiego matu, idealnej gładkości no i efektu wyszczuplania i podnoszenia tylka.
      Powyżej 17 stopni, chodzę bez rajstop.
      • rosabell Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 23:18
        Potwierdzam, tez tylko Calzedonia. Online na ich stronie. 5 w cenie 4.
    • kropkaa Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 20:41
      W sukienkach chodzę rzadko, wczoraj był ten jeden z niewielu razów w roku. Złożyłam późnym popołudniem, zaledwie do wieczora przetrwały, wróciłam z oczkiem. Czarna Gatta, jednorazówki.
    • mamaafg Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 20:49
      Ostatni raz mialam na sobie kiedy bylam nastolatka czyli jakies 17 lat temu. Z ciekawosci, latem tez nosicie?
      • daniela34 Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 20:57
        Ja do pracy tak - dress code nie bardzo pozwala na gołe nogi, sandały zresztą też nie bardzo wchodzą w grę. Chyba, że akurat mam "dzień wewnętrzny", nigdzie nie wychodzę i pracuję sobie sama przy komputerze w biurze, albo mam starych, dobrze znanych klientów, wtedy - owszem, zdarza się, że mam sukienkę, gołe nogi i sandały.
    • jola-kotka Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 23:05
      No ale w czym problem?
    • asfiksja Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 23:18
      Od wiosny opalam łydki, żeby nie było tak widać braku rajstop, bojkotuję tę część garderoby, niechęć została mi z przedszkola. Nie jem też salcesonu.
    • double-facepalm Re: Rajstopy ile na miesiąc 29.04.19, 23:33
      Jakbyś miała np obrzęk limfatyczny trzeciego stopnia to i z pińcetplusów na twoje oba dzieci rocznie byłoby za mało.
    • an.16 Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 15:41
      Nie znoszę cienkich, sztucznych rajstop. Nawet jak x lat temu zdarzało mi się założyć od wielkiego dzwonu to prędko zdzierałam w najbliższej toalecie. Zimą noszę bawełniane, a latem gołe nogi. Często jestem w spodniach. Cała zimę w pracy nosiłam buty na gołą stopę. Co by bawełniane skarpety nie raziływink
    • edelstein Re: Rajstopy ile na miesiąc 30.04.19, 18:06
      Zero,nie nosze.
    • budyniowatowe Re: Rajstopy ile na miesiąc 04.05.19, 20:41
      kupilam w pazdzierniku 2 pary. chodze w rajstopach 3-4 razy w tygodniu. Jeszcze sie nie podarly.
    • a.maglac77 [...] 03.07.20, 13:17
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • memphis90 Re: Rajstopy ile na miesiąc 04.07.20, 10:07
        O, kolejna strona, na której kobiety traktuje się jak upośledzone ml umysłowo i instruuje , że powinny mieć spodniczkę, i buciczki, i rajstopki, bo wówczas "zyskujemy w oczach innych osób". Pan Arkadiusz z kolei jak nikt zna się na damskich rajstopkach i makijażu!

>W dzisiejszych czasach każda kobieta >powinna posiadać je w swojej szafie
        W dzisiejszych czasach właśnie NIE MA POTRZEBY posiadania rajstop w swojej szafie!

>W centrum zainteresowania znalazły się >rajstopy włoskie
        Czyjego zainteresowania? Mojego na pewno nie... Ale widać temat ten budzi duże emocje u pana Arkadiusza.

>Celem ich zakupu polecana jest hurtownia >rajstop włoskich
        A to w jakim języku...?

W naszych garderobach znajdziemy wiele ubrań. W szczególności dotyczy to kobiet, które zazwyczaj mają szafy pełne eleganckich sukienek. Dlatego też, każda z pań powinna zakupić także piękne włoskie rajstopy, np. w hurtowni. Bowiem tam ceny są naprawdę przystępne. Ponadto, asortyment jest bardzo duży, co jest z pewnością ogromną zaletą.

OMG, czy to nie był przypadkiem cytat z Paolo Cohelio? Ta kursywa ma nam przecież coś powiedzieć, coś ważnego, czuję to - to musi być Coehlio!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka