Dodaj do ulubionych

Kupiłam chyba podróbkę

04.05.19, 10:07
Chanel Coco Mademoiselle w znanej perfumerii internetowej, wcale nie jakoś bardzo tanio, tak się przyglądam i coś mi nie pasuje, kolor płynu jakiś za bardzo mi się wydaje różowy, wcześniejsze porównuję, to bardziej kolor koniaku. Ale zapach mocny i bardzo trwały, psiknęłam rękaw swetra 2 dni temu i jeszcze wyraźnie czuć, nie jestem w stanie określić na 100% czy zapach jest identyczny, bo one pachną tak wielowymiarowo, że już zgłupiałam. Czy może być podróbka z tak trwałym i wyrazistym zapachem? Zawsze myślałam, że podróbki ulatniają się po 30 minutach.
Obserwuj wątek
    • mokka39 Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 10:14
      jaka to perfumeria? Wiem, które nie sprzedają podróbek.
      • memphis90 Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 13:16
        Które?
    • zlota.ptaszyna Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 10:24
      perfumy to duzy wydatek, po co oszczedzac i zastanawiac sie potem czy podrobka czy nie, jak mozna kupic w znanych sieciowkach i miec pewnosc
      • barbibarbi Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 10:54
        Zawsze tam kupowałam różne perfumy i była zawsze OK. Pewnie odeślę i kupię stacjonarnie, różnica w cenie niewielka.
        • kalina_lin Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 11:08
          Odeślesz rozpakowane i użyte perfumy?
          • barbibarbi Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 11:32
            Oczywiście, że odeślę! Upewnię się najpierw, że to podróbki, kolor płynu jest inny, ale nie jestem pewna na 100%. To nie jest mój problem, że ktoś sprzedaje podróbki, to oni mają się martwić. Nie są używane tygodniami tylko psiknięte kilka razy, i mam prawo odesłać, jak każdą inną rzecz kupioną wysyłkowo.
            • 35wcieniu Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 11:41
              Ale one są różowawe, przynajmniej moje takie były. Ciemnieją w zależności od tego gdzie stoją (światło).
              • 35wcieniu Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 11:43
                Z oficjalnej strony Chanel:

https://www.chanel.com/fnbv3/image/full/chanel__com_type1/skus_full/coco-mademoiselle-eau-de-parfum-intense-w-sprayu-35ml.3145891166309.jpg
                • barbibarbi Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 11:49
                  No właśnie w starej odlewce mam coś takiego, a te co przyszły to jest chłodnawy róż idący nawet w fiolet. Nie mam pełnowymiarowej butelki żeby porównać, idę z flachą do koleżanki która ma i sobie porównamy. Najbardziej mnie zastanawia trwałość tego zapachu, żeby podróbka taka trwała była? Dziwne.
                  • 35wcieniu Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 11:55
                    Może być trwała, nawet bardzo. Porównywanie koloru ma sens jeżeli koleżanka też ma całkiem nowe, a i wtedy mogą się trochę różnić. One się przebarwiają w takcie uzytkowania. Ekspertem nie jestem ale moim zdaniem niepotrzebnie się przejmujesz.
                  • vasaria Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 12:27
                    Perfumy podlegają reformulacjom. Może tamte to była stara wersja, a te to nowa ? Poza tym perfumy z czasem zmieniają kolor. Która to perfumeria ?
                  • memphis90 Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 13:15
                    Czyli porownujesz perfumy z perfumerii z jakąs starą "odlewką" czyli w sumie bogwieczym? I nowe z perfumerii są podrobką bo mają inny kolor i pachną dłużej niż "odlewka" czyli bogwieco?
                • mdro Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 16:14
                  Ale to, co pokazujesz, to EDP Intense (popatrz na napis na dole). EDP ma bardziej różowy i mniej intensywny kolor (i inną naklejkę).
            • bigzaganiacz Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 14:34
              martwić. Nie są używane tygodniami tylko psiknięte kilka razy, i mam prawo odesłać, jak każdą inną rzecz kupioną wysyłkowo

Nie nie masz takiego prawa
              • zonda-m Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 17:27
                Może. Najwyżej nie zwrócą jej pełnej ceny, które zapłaciła.
            • kalina_lin Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 17:10
              Można odesłać każdą rzecz kupioną wysyłkowo, podvwarunkiwm, że jest nieużywana.
              • black.emma Re: Kupiłam chyba podróbkę 06.05.19, 13:48
                Można reklamować. Mój mąż reklamował perfumy i mu zwrócili pieniądze. Psiknięte raz.
      • iwi.k1 Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 12:00
        Kupiłam ostatnio w znanej sieciówce - tester tak trwały, że czuć było po kąpieli, a oryginalnie zapakowane, kupione po wypróbowaniu testera, ulatniają się po 2 godzinach. To już bardziej trwałe były te perfumy, które kupiłam rok wcześniej w perfumerii internetowej.
        • summerland Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 16:21
          Testery robia mocniejsze widocznie.
          • fuzja-jadrowa Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 21:14
            Tia, na pewno.
    • snakelilith Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 13:23
      Chciałam jedynie przypomnieć, że Coco Mademoiselle występuje w wersji eau de parfum intense, tylko eau de parfum, a także eau de toilette, a każda wersja może różnić się zapachem i kolorem. Wiesz więc co z czym w ogóle porównujesz?
      • alpepe Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 13:37
        hahaha, to teraz jej zabiłaś ćwieka smile
        • barbibarbi Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 13:55
          No haha, faktycznie ćwiek! Ktoś nie wie, że są EDP i EDT? Serio?
      • barbibarbi Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 13:53
        no wiem, że są intense i Edp i Edt, to oczywiście wiem. Porównuję EDP z EDP
    • mdro Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 14:40
      Pamiętaj jeszcze, że inny kolor będzie w dużej butelce z grubszymi ściankami, a inny w małej fiolce (i oczywiście nie ma co porównywać koloru ze zdjęciami na monitorze, bo ten ostatni w dużej części zależy od ustawień i jakości monitora wink.
    • chicarica Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 14:41
      Jeśli to perfumeria na i, to raczej obstawiam że są po prostu stare.
      • barbibarbi Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 15:23
        pewnie masz rację
        • de_sueno Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 17:41
          Może kupiłaś inny zapach. Pamiętam, że dostałam dwa różne flakony Coco Chanel Mademoiselle - w sensie flakony identyczne, ale dwa różne zapachy. Jeden był żółty, a drugi różowy. Oba zapachy bardzo długo się utrzymywały. Ten żółty mi się już skończył, więc nie wiem, czym się różniły etykiety.
        • fuzja-jadrowa Re: Kupiłam chyba podróbkę 04.05.19, 21:19
          Date produkcji powinno dac sie sprawdzic. Jaki masz numer seryjny na spodzie butelki?
      • katja.katja Re: Kupiłam chyba podróbkę 06.05.19, 13:41
        Też nie polecam. Ceny tam nie są drastycznie niższe by opłacało się dziadować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka