Dodaj do ulubionych

wolny koło 40ki

09.05.19, 18:31
Poznałam mężczyznę ma 39lat, ja mam 32lata i spoko różnica wieku. Tylko zastanawia mnie jak to możliwe, że 39latek nadal jest sam, bez rodziny, rozwodów na koncie czy to normalne? ja rok temu zakonczylam dość dlugi związek. Wiem, ze on kobiety miał ale jak długo był w związkach tego nie wiem. Jedno jest pewne jest pracoholikiem, bardzo skoncentrowany na pracy, może dlatego wcześniej nie miał czasu zalozyc rodziny a może dziwi się dlaczego ja jestem jeszcze wolna tak jak i ja się dziwie tongue_out
Obserwuj wątek
    • nena20 Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 18:35
      Jeśli nigdy nikogo nie miał to uciekaj od niego bo taki jakiś dziwak.
      • makadamia32 Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 18:36
        Miał właśnie, że miał kobiety ale jak dugie związki to nie wiem
        • saskia44 Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 18:42
          A jak dlugi zwiazek jest dla ciebie dlugi?
          • makadamia32 Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 18:44
            no > 2lat to juz dluzszy
        • lauren6 Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 18:44
          Czyli monogamista seryjny, który unika zobowiązań.
    • cauliflowerpl Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 18:52
      Ojej, no skoro 38 lat dla kobiety to wcale nie jest za późno na dziecko, nawet pierwsze, to po prostu był z kimś bez ślubu i ta kobieta była młodsza od niego co najmniej o rok, więc to nic dziwnego, że nie ma dzieci. No i się rozstali i teraz jest wolny.

Może zamierzali się pobrać dopiero jak dziecko będzie w drodze albo nawet i na świecie. Albo w ogóle nie zamierzali, żeby 500 plus było.

Mój ex stał się nagle wolny i bez zobowiązań w wieku lat 42. Dla mnie wprawdzie całą normalność stracił, ale może dla innej byłby w sam raz.
      • makadamia32 Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 18:55
        uff to dobrze, na razie się bardzo fajny wydaje smile
        • damartyn Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 19:00
          Jak fajny to badaj sprawe😉 reszta nic nie znaczy.
          • kosmos_pierzasty Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 19:31
            Mój mąż był po dłuższym nieformalnym związku w tym wieku, no ciut młodszy może.
    • zazou1980 Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 19:03
      Mam w okolicy kulku takich, sa i porzadni bez szczescia w milosci, i po rozstaniach po kilkuletnich zwiazkach, ale tez i weekendowe pijaczyny, ktore na codzien sa cenionymi pracownikami...
      • bywalec.hoteli Re: wolny koło 40ki 11.05.19, 13:34
        Czyli nie można skreślać bo może być fajny mąż i ojciec - tylko ze ten pracoholizm
    • gama2003 Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 19:06
      Znam wolnego 47 latka. Bez zobowiązań. Po związkach kilku,w tym jednym dziesięcioletnim.
      Tak mu wyszło. Albo tak nie wyszło.
      Znamy się od bardzo dawna i nie widzę by był większym dziwakiem niż znajomi żonaci. Raczej wyrabia męską 😚 normę. Chociaż nie wiem, co zyskuje czy traci przy wspólnym zamieszkaniu. I to długotrwałym. Tego to się niestety nigdy nie wiem.
      Znam też innego, w wieku podobnym i nie wiem czemu w nim widzę starego kawalera z klasyki. Choć niby podobnie obu się życie układało.
      W sumie paradoks. A może nie, nie potrafię powiedzieć.
      • saskia44 Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 20:01
        Po związkach kilku,w tym jednym dziesięcioletnim.

No wlasnie, ktos mogl byc w dlugim zwiazku ale bycie w krotszych czy dluzszych zwiazkach niczego nie gwarantuje. Musisz autorko watku sprobowac zeby sie przekonac, czesto widac juz na poczatku.
    • pani-nick Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 19:18
      uciekaj!!!
      • tanebo2.0 Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 19:48
        Racja! Szkoda go dla takiej...
      • katja.katja Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 20:53
        Dobrze tym razem radzisz sad
    • czarniejszaalineczka Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 19:35
      >Wiem, ze on kobiety miał ale jak długo był w związkach tego nie wiem.

zapytaj
    • tanebo2.0 Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 19:47
      Phi! Ja mam 44 lata i też nie miałem baby...
      • nolus Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 21:07
        tanebo2.0 napisał:

> Phi! Ja mam 44 lata i też nie miałem baby...
        >

"Bo najlepsza baba to własna graba" 😂
        • tanebo2.0 Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 21:13
          Dawno zmieniłem zdanie.
          • beneficia Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 21:51
            Nie odpisałeś mi co byś wolał w kwestii sponsoringu.
            • tanebo2.0 Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 22:16
              Bo sam nie wiem.
              • beneficia Re: wolny koło 40ki 10.05.19, 22:19
                Ciekawa odpowiedź.
        • anatewka11 Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 23:39
          nolus napisała:

> tanebo2.0 napisał:
          >
          > > Phi! Ja mam 44 lata i też nie miałem baby...
          > >
          >
          > "Bo najlepsza baba to własna graba" 😂
      • gryfna-frelka Re: wolny koło 40ki 26.05.19, 22:35
        Tanebo, a ja myslalam ze masz z 20pare lat... o.O Co za szok!
    • princesswhitewolf Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 20:04
      No jesli niedajboze prawiczek to wiac....
    • fawiarina Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 20:52
      Mój chłopak ma 38 i też nie miał żony ani dzieci. Znam go od dwóch lat, wszystko z nim spoko. Jedną dziewczynę miał naście lat, więc prawie jak małżeństwo. Ale nie wyszło.
      Tak bywa,nie ma się czego bać. Mój został sam pewnie dlatego, że nie bardzo mu się spieszyło, żeby mieć dzieci, więc laski od niego uciekały do takich, z którymi w rok robiły sobie dzidziusia.
      • kryzys_wieku_sredniego Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 21:16
        Mój chłopak w wieku 38 lat ... mój boszeee ... powiedz że masz 16 lat.
        W tym wielu to już konkubent, towarzysz życia, pan do ruchania ale litości nie chłopak ;P
        • katja.katja Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 21:20
          Może ona ma 70 lat, wtedy 38-latek faktycznie dla takiej osoby jest "chłopakiem".
        • saskia44 Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 21:26
          kryzys_wieku_sredniego napisał(a):

> Mój chłopak w wieku 38 lat ... mój boszeee ... powiedz że masz 16 lat.
          > W tym wielu to już konkubent, towarzysz życia, pan do ruchania ale litości nie
          > chłopak ;P

A jakie ma znaczenie jak go nazywa? Czujesz kamien w gaciach przez to?
        • fawiarina Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 22:31
          Nie martw się, żartobliwie go tak nazywam smile
          Pamiętam jak mój promotor, pan lat nieomal 60, mówił o swojej partnerce "moja dziewczyna". Strasznie nas to wtedy bawiło. Teraz też mnie bawi, że jestem stara baba a znowu mam chłopaka wink
      • heavy_metal_thunder Re: wolny koło 40ki 11.05.19, 10:07
        Dlaczego nazywasz go chłopakiem?
        • fawiarina Re: wolny koło 40ki 13.05.19, 01:05
          Bo ma siusiaka. Gdyby miał pipkę nazywałabym go dziewczyną.
          • cauliflowerpl Re: wolny koło 40ki 13.05.19, 06:33
            big_grin
    • boogiecat Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 22:05
      Dzisiaj 39 lat to jest mlody facet i tez dzieci sie robi coraz pozniej, oraz coraz mniej zawiera zwiazki malzenskie, nie widze zupelnie nic dziwnego a priori w takim okazie, bralabym😉
      • double-facepalm Re: wolny koło 40ki 10.05.19, 22:22
        Był wątek gloszący, że rok młodsza kobieta jest "za stara" na pierwsze dziecko.
        • boogiecat Re: wolny koło 40ki 11.05.19, 12:39
          Moze ktos tak mysli, ma prawo dopoki nie miesza sie w decyzje innych
    • boogiecat Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 22:08
      Dzisiaj 39 lat to jest mlody facet i tez dzieci sie robi coraz pozniej, oraz coraz mniej zawiera zwiazki malzenskie, nie widze zupelnie nic dziwnego a priori w takim okazie, bralabym😉
      Sama mam kilku jak najbardziej normalnych znajomych tuz przed 40 lub tuz po, bez zadnych slubow i dzieci, zyjacych w normalnych zwiazkach, zazwyczaj taczej juz dlugich, ale to tez zalezy
    • ethlin Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 22:24
      Mam kilku w otoczeniu. Świetni jako koledzy ale nigdy w życiu jako partnerzy. Jeden to moim zdaniem kryptogej a drugi w chorym układzie z mamą. Nie ma opcji by ktoś ciekawy i sensowny (bez różnicy czy kobieta czy facet) w tym wieku nie miał jakiejś przeszłości w związkach.
      • grru Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 22:32
        Przecież pisze, że on ma przeszłość w związkach
        • ck2 Re: wolny koło 40ki 11.05.19, 13:48
          Prawda? Ale dla nowoczesnego forum emama, jeśli ktoś nie pognał do ołtarza, to znaczy, że nie miał związków ani żadnych relacji damsko-męskich. wink
          • fawiarina Re: wolny koło 40ki 13.05.19, 01:07
            Bo nie ma tego na piśmie wink
      • heavy_metal_thunder Re: wolny koło 40ki 12.05.19, 01:54
        A jak ma np. głupi wyraz twarzy i z tego powodu wiecznie kosza dostaje?
    • grru Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 22:30
      Jeśli nie był w żadnym dłuższym związku to trochę dziwne, jak był i się rozpadło - nic zaskakującego. Co to za różnica, czy jest po rozstaniu po konkubinacie czy po rozwodzie?
      • fawiarina Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 22:33
        Wiadomo, rozwodnika wstyd rodzinie pokazać, bardzo możliwe, że się z takim kościelnego ślubu nie zawrze wink
        Ja sobie pokpiwam, ale są środowiska, w których to jest istotny argument.
        • cauliflowerpl Re: wolny koło 40ki 10.05.19, 06:41
          No ale z drugiej strony: jak to? 40 lat i sie NIE OŻENIŁ????
          O, swoja droga, zawsze mam polewke jak czytam Braci Samcow, oni chyba nie wiedza, ze istnieja sluby cywilne, zawsze jak mowia o slubie to jest kosciół i jedyna sluszna tresc ślubowania.
          • fawiarina Re: wolny koło 40ki 10.05.19, 22:00
            Jedyna słuszna treść ich ślubowania, to "i że cię nie dopuszczę do swojego majątku nawet po śmierci" wink
        • 35wcieniu Re: wolny koło 40ki 11.05.19, 12:52
          Ale niekoniecznie musi o to chodzić. Można po prostu nie chcieć babrać się w ewentualnych alimentach na żonę, podziałach majątków, tego typu rzeczach, które się ciągną bóg wie ile czasami.
          Nie miałabym problemu z tym żeby "rozwodnika rodzinie pokazać", ślub kościelny jest dla mnie opcją poza zakresem percepcji, a jednak rozwodnik od zawsze byl dla mnie opcją "po moim trupie". No tak mają niektórzy i tyle, po co do tego dorabiać od razu prześmiewcze bzdury? Nie każdy chce się wiązać z rozwodnikiem i tyle.
          • fawiarina Re: wolny koło 40ki 13.05.19, 01:12
            Alimenty w grę wchodzą zwykle wtedy, gdy w związku są dzieci, w mniejszym stopniu zależą od tego czy był ślub czy nie.
            Żeby nie było, doskonale rozumiem twój punkt widzenia, nie ma w tym nic dziwnego.
    • andaba Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 23:13
      Ja się nie znam, ale nie lepszy taki, który żadnej nie miał, niż taki, który już kilka kantem puścił?
      • fawiarina Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 23:29
        Z mojego punktu widzenia nie.
        Ktoś z historią związkową jest osobą, która już z doświadczenia wie, czym pachnie związek. Ogarnia kwestie komunikacji, tego, że bywa różnie, bo kobiety mają na przykład pms, wie co to podział obowiązków i takie tam bzdety, które są jednak ważne w codziennym życiu.
        Oczywiście, może być tak, że miał w życiu siedemdziesiąt związków i się niczego nie nauczył. Ale jak miał choćby jeden długi, to znaczy, że jakaś kobieta z nim wytrzymała. A to ważna informacja. Do tego ważne jest dla mnie to, jak się z tymi partnerami rozstał. Jak widzę, że ma życzliwe stosunki z byłą, to dobrze o nim świadczy w moim odczuciu.
        • andaba Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 23:46
          A jak spędził 20 lat z babą, która nie miała PMS-a?

Śmieszna argumentacja jak dla mnie.

Ja bym się raczej skupiła na tym, dlaczego z z panią X , i Y i Z mu nie wyszło, niż dlaczego żadnej nie miał, może wybredny był.
          • fawiarina Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 23:54
            Ten pms to przykład. Będąc z kimś w związku nabywamy pewnych istotnych kompetencji, jak choćby umiejętność rozbrajania konfliktów.
            To dlaczego z kimś nie wyszło też jest bardzo istotne.
            Ale argument, że ktoś był wybredny powoduje, że uciekam na sygnale. To całe "wybredny" w moim doświadczeniu zawsze było synonimem słów : egoista, zakompleksiony, narcyz lub zaburzony.
            • andaba Re: wolny koło 40ki 10.05.19, 00:54
              Nie mój problem na szczęście, ale dla mnie dziwne.
            • saskia44 Re: wolny koło 40ki 10.05.19, 05:54
              fawiarina napisała:

> To dlaczego z kimś nie wyszło też jest bardzo istotne.

A tego nie sposob sie powiedziec inaczej niz poznajac dosc dobrze wersje ex takiej osoby i nowego partnera.
              • fawiarina Re: wolny koło 40ki 10.05.19, 22:01
                No ale tego to się raczej nie da zrobić zazwyczaj.
                Cóż, ryzyk fizyk.
            • heavy_metal_thunder Re: wolny koło 40ki 12.05.19, 01:51
              A wybredny może oznaczać, że po prostu nie tracił czasu na nieokrzesane, proste, "wiejskie" dziewuchy, tylko szukał wyrafinowanej. Ja taką miałem. Wyrafinowaną i do dziś pod wieloma względami będącą dla mnie ideałem kobiety.
              • fawiarina Re: wolny koło 40ki 13.05.19, 01:16
                Jasne. Ideał. Zaburzona dziewucha, która cię zdradzała. Okeeeej.
                • heavy_metal_thunder Re: wolny koło 40ki 13.05.19, 07:34
                  Ale miała wyjątkowy światły umysł i czułem po prostu tą chemię.
            • afro.ninja Re: wolny koło 40ki 12.05.19, 07:53
              A co w tym zaburzonego, ze nie ma sie partnera, partnerki? Ludzie przez lata moga byc sami, potem moga sie zakochac, wejsc w zwiazek. Czy facet po rozwodzie jest pewniejszy, niz facet, ktory nie mial partnerki? Paradne.
        • heavy_metal_thunder Re: wolny koło 40ki 12.05.19, 01:49
          A dlaczego ma mieć życzliwe stosunki z byłą, która mu rogi doprawiła? Dodatkowo ktoś mógł w krótkich związkach, które kończyły się rogami dla niego, z powodu złych charakterów partnerek. A jak mu się podobała jakaś wartościowa, to go nie chciała. Serio, nie każdy jest facetem który podoba się kobietom i nie każdemu chce się stawać na głowie i robić z siebie pewnego siebie pozera.
          • fawiarina Re: wolny koło 40ki 13.05.19, 01:15
            O Jezu, wiadomo, że każdą sytuację rozpatruje się indywidualnie. Ja tylko mówię za co kandydat miałby u mnie plusa. To nie jest tak, że jak tego kryterium nie spełnia, to jest to wada i go skreślam.
            • heavy_metal_thunder Re: wolny koło 40ki 13.05.19, 19:37
              Za to pewnie za prawicowe poglądy już skreślasz.
              • bywalec.hoteli Re: wolny koło 40ki 25.05.19, 17:05
                Nie ma takich ?
    • no_easy_way_out Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 23:18
      A gdyby do pracy sie nie garnal, pol zycia byl bezrobotnym, mial 4 dzieci, ktore mu sie myla bo z trzech roznych lon sie wylonily- to odetchnelabys z ulga ? wink
    • 71tosia Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 23:21
      Wolałabyś by byl po rozwodzie uwikłany skomplikowaną sytuacją z dziećmi, alimentami, kredytami?
    • koralik37 Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 23:29
      Nie wiem czemu nikt nie zwrócił uwagi : "jest pracoholikiem"... Przecież to z jednej strony wiele tłumaczy w kwestii braku standardowej rodziny i równocześnie jest dzwonkiem alarmowym. Ja bym się w związek z pracoholikiem nie pchala. Uwierz mi, to mocno utrudnia życie.
      • fawiarina Re: wolny koło 40ki 09.05.19, 23:31
        Ja zwróciłam uwagę. Pytanie co jest tu przyczyną a co skutkiem. Czy jest pracoholikiem, bo nie ma rodziny, czy może nie ma rodziny bo jest pracoholikiem.
    • jematkajakichmalo Re: wolny koło 40ki 10.05.19, 06:59
      Znam takiego, beznadziejny przypadek. Koleś ma obecnie 43 lata. Teoretycznie bardzo fajny facet, super inteligentny, wykształcony, obecnie z fajną pozycja zawodowa, odpowiedzialny, do tego naprawdę dobrze wyglądający. No po prostu ideal wink
      Od wyjazdu na studia (czyli od ponad 20 lat) mieszka sam, żadnej rodziny w pobliżu czy coś. Pomimo tego szokujące dla mnie było (i nadal jest) to, jaki wpływ ma na niego jego matka uncertain Tzn ot tak, w życiu codziennym nie, ale jeśli chodzi o wybranki.... Wiem, że on miał jakieś tam partnerki, nawet jakaś narzeczoną, ale i tak nic z tego nie wyszło, bo nie podobała się mamusi. Tzn. ona tego (podobno) nie powiedziała wprost, ale "no tak jakoś patrzyła"... Masakra. No i jasne było, że się to wszystko potem rozpadło, bo on wierzyl w przeczucia mamusi i to, że potem zawsze ona ma rację...
      Ja oczywiście długo myślałam, że teraz to się musi udać, kładłam mu do głowy różności, że to jego życie i wybór, ale coś pękło, jak po roku znajomości i spotykania się rozmawiał raz przy mnie z mamusia i ona go zapytała jak spędza jakaś tam imprezę, a on: że z kolegami. Okazało się, że ona nawet nie miała bladego pojęcia, że on się z kimś spotyka.
      Tu panu podziękowałam.
      W sumie to nawet nie wiem jak go podsumować, ale chłop nie wróży i już. Tak więc bywają takie dziwadła.
      • heavy_metal_thunder Re: wolny koło 40ki 11.05.19, 12:09
        Chore, że wszystko z mamusią konsultuje.
    • ck2 Re: wolny koło 40ki 11.05.19, 13:43
      A wolalabyś, żeby był po rozwodzie i miał dwójkę dzieci? Lepsze to niż facet wolny, bez obciążeń? I naprawdę w dzisiejszych czasach kogoś jeszcze dziwi, że ktoś się nie ohajtał i nie rozmnożył? Ojp...
      • afro.ninja Re: wolny koło 40ki 12.05.19, 07:56
        Dla mnie tez dziwne i takie wybrzydzanie, konczy sie pozniej jeczeniem, ze tylko mlode moga wyrwac meza.
    • boo-boo Re: wolny koło 40ki 11.05.19, 14:03
      Napiszę tak- mam szwagra- dużo starszego i singiel. Unika związków bo wystarcza mu rodzina i dzieci w rodzinie, którymi się intensywnie zajmuje z doskoku jak ma czas. Też nie wiem czemu sam- bo jest super zarąbistym facetem jeśli o charakter chodzi i podejście do życia. Ale tak- jest pracoholikiem do kwadratu. Non stop w pracy. Równie dobrze mógłby nie mieć swojego mieszkania i mieszkać z nami- nie wiem czy bym jego obecność zauważyła. Co do niego podskoczę to go w domu nie ma.
      • afro.ninja Re: wolny koło 40ki 12.05.19, 08:07
        Ceni sobie niezaleznosc i wygode. Widzi jak jest z tymi dziecmi, ma czasowa rozrywke, a pozniej hop do swojego cichego mieszkania. Dlaczego ludzi dziwi to, ze jest tylu samotnych mezczyzn bez zobowiazan? Kobiet, zreszta tez, przeciez tu na forum tez sporo jest singielek, tylko tutaj zazwyczaj albo, chlopa szukaja, albo swiezo po rozstaniu. Nie dziwie sie ludzom samotnym, ze nie szukaja na sile partnera, tylko zyja sobie spokojnie. A czas szybko leci, i nagle masz 40 i zero zwiazkow na koncie. A tylko krowa nie zmienia zdania i moze byc tak, ze nagle ktos chce wejsc w zwiazek.
    • arabelax Re: wolny koło 40ki 12.05.19, 12:37
      zapytaj, w jak długich związkach był, jak były jakieś dłuższe, to bierz.
      to już nie te czasy, że 25 lat ślub, dzieciaki etc. w bardziej rozwiniętych krajach to normalne, ale oczywiście nie w zapyzialej Polsce. tam też normalne, że kobiety koło 40 zakładają rodziny. u nas często wciąż zasciankowe myślenie.
      Facet jest pracoholikiem, to też wiele tłumaczy. zobacz też, czy w tej pracy będzie mieć czas.dla Ciebie i ile tego czasu. to Ci pewnie też pomoże podjąć decyzję.
      Jak na forum jesteś, to też widzisz ile "super" mężów jest opisywanych, no i żyją z nimi, ale.wiesz przed 40 soe pobrali to inaczej :p a Tobie pisać będą, że nie nie 39 lat singiel to out.
      Wolny facet przed 40, bez byłych żon na karku, dzieci, zobowiązań to na plus. działaj i sama zobaczysz, czy jako osoba Ci pasuje, czy ma czas i czy motyle w brzuchu będą smile
    • chicarica Re: wolny koło 40ki 12.05.19, 12:50
      Ale nie był w ogóle w związkach czy po prostu nie ożenił się i nie miał dzieci?
      Poza polskim grajdołem nie wszyscy żenią się i mają dzieci do 30-tki. Ba, niektórzy nawet nigdy się nie żenią i nie mają dzieci. To mityczne "założenie rodziny" w ogóle dla niektórych nie jest celem. Może to zatem być całkiem normalny facet.
      Z kolei jeśli faktycznie nie był w żadnej dłuższej relacji, to trochę dziwne i już wtedy zastanawiałabym się co z nim nie tak.
    • kagrami Re: wolny koło 40ki 12.05.19, 13:24
      Mam takich kolegów w pracy, fajni chlopcy ale samotni. Tez mnie to dziwi.
      • kagrami Re: wolny koło 40ki 12.05.19, 13:25
        Tzn. bycie singlem jest ok Ale oni chcieliby akurat byc w zwiazkach...
    • mae224 Re: wolny koło 40ki 12.05.19, 13:29
      niestety z mojego doświadczenia wynika, że coś ukrywa, znam takich dwóch, jeden był długo ... w więzieniu, a drugi był ... księdzem. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka