13.06.19, 00:33
Obeszłam dziś z 15 sklepów z obuwiem szukając butów na zbliżające się wesele. Szukałam sandałów raczej płaskich lub na niziutkim obcasie - w szpilkach nie chodzę nawet na imprezy wink sukienkę mam raczej boho niż formalną wiec ładniejsze sandałki by dały radę.
I okazało się ze nie ma butów na moją stopę - mam rozmiar 41 (czasem 40 dają radę) i dość szeroką stopę. W większość sandałków stopy nie wsadzę wcale albo wyglada na ściśnietą sad
Jedyne buty letnie w których mogę chodzić to sportowe sandały z ecco lub crocsy isabelle.
Polećcie mi, gdzie się ratować, gdzie kupić buty na szeroką dużą stopę?sad
Obserwuj wątek
    • bei Re: Buty buty 13.06.19, 00:38
      Vagabond i Venezia
    • sacea Re: Buty buty 13.06.19, 00:42
      Rieker, mają w CCC do rozm 42
      • komorka25 Re: Buty buty 13.06.19, 19:44
        No, owszem, rozmiarówkę Rieker ma OK, ale ostatnio bardzo zjechał z jakości.
    • hanusinamama Re: Buty buty 13.06.19, 00:52
      Ryłko?? MOja tesciowa tam kupuje. Ma 42 i szeroką stopę.
      Ja przeciwienstwo 37 i bardzo wąska...z wiekszosci sandałek wypadam. MUsze sobie kupić na szpilce, takie paseczki...zmiesciłabym 2 stopy w wiekszosc modeli.
      • nightdream Re: Buty buty 13.06.19, 06:47
        Kiedyś nosiłam ryłko relax, przymierzałam sandały u nich i za wąskie są...
    • annpierle Re: Buty buty 13.06.19, 06:24
      Buty Sholla, Ary, gabor, clarks proponuja roene szerokosci. Mozna wybrac ( dobrze sie sklada, ze nie zalezy Ci na delikatnch na szpilce)
      • nightdream Re: Buty buty 13.06.19, 12:37
        Ha! Zapomniałam o clarks - oni faktycznie kiedyś mieli buty w różnych szerokościach. Poszperam w neciesmile
        • iberka Re: Buty buty 13.06.19, 22:36
          To jeszcze Caprice smile
    • afro.ninja Re: Buty buty 13.06.19, 06:50
      Warszawa?
      • nightdream Re: Buty buty 13.06.19, 12:32
        Nie. Poznan
    • ida_listopadowa Re: Buty buty 13.06.19, 07:42
      Ryłko i clarks mają duże rozmiary i dwie szerokości obuwia. Ryłko ma też kolekcję rozmiarów do 43. Niestety w sklepach stacjonarnych słabo dostępne. Może zobacz w sklepie i zamów do sklepu przez internet? Zalando ma tez kolekcje dla szerokiej stopy.
      Wiem o czym mówisz, z jakiegoś powodu akurat sandałki robią bardzo wąskiesad
      • nightdream Re: Buty buty 13.06.19, 12:33
        W rylko mi pani powiedziała ze te modele które mi się podobały to maja akurat to 40 tylko. I wszystko za małe, nawet rylko relax, które nosiłam w poprzednich sezonach sad
    • mawikt Re: Buty buty 13.06.19, 08:08
      Normanie czytam i zastanawiam się czy nie jestem lunatykiem i nieświadomie sama nie napisałam tego posta dziś w nocy! Zgadza się prawie wszystko - wesele, wczorajszy rajd po sklepach, szeroka stopa i tylko rozmiar 42. Szpilek też nie noszę. Wynik poszukiwań = 0. Dziś mam pomysł przejrzeć ten sklep: www.elitabut.pl/ , mają rozmiary do 43, cos może znajdę, choć cykam się kupować bez mierzenia.
      • ajrisz.ka Re: Buty buty 13.06.19, 10:16
        Wiesz, z tym czytaniem forum należy uważać. Ja to już prawie urojeń ksobnych się nabawiłam, a więc... wink
      • nightdream Re: Buty buty 13.06.19, 12:35
        Może jeszcze na to samo wesele idziemy big_grin
        Jak na razie poważnie zastanawiam się nad pójściem w crocsach - mam białe isabelle i spod długiej sukienki nie będzie ich widać za bardzo big_grin
    • iberka Re: Buty buty 13.06.19, 08:16
      No jakbym o sobie czytała....nawet rozmiar się zgadza 😉. Inne niż crocs'y (bo w tych biegam do pracy na co dzień) kupuję w Ryłko. Polecam również Vero moda, Steve madden (jedne i drugie poluję na answear)
      • nightdream Re: Buty buty 13.06.19, 12:35
        Steve madden mam koło mnie chyba, zajrzę tam dziś!
        • iberka Re: Buty buty 13.06.19, 22:35
          O! Zapomniałam o 7 mil smile))))). Uratowały mnie już nie jeden raz. Nie są tanie,ale warte każdej złotówki.
          Dumam teraz nad Akardo.
    • dziennik-niecodziennik Re: Buty buty 13.06.19, 08:18
      A gdzie w ogole mozna teraz kupic online ladne i NIEDROGIE buty letnie? Espadryle, sandalki, klapki? Nie sportowe, tylko wlasnie bardziej kobiece?...
      • zabka141 Re: Buty buty 13.06.19, 10:20
        Polecam Zalando. Jest duzy wybor, rowniez cenowy. Kupilam fajne espadrile Vidoretto do sukienki i niedrogie sandaly na codzien Dorothy Perkins.

• magia Re: Buty buty 13.06.19, 09:47
      Clarks, Rieker
    • zabka141 Re: Buty buty 13.06.19, 10:18
      Na Zalando jest duzo marek na szeroka stope. Od tanich Dorothy Perkins (wersja wide) po drozsze.
      • nightdream Re: Buty buty 13.06.19, 12:37
        Kurczę, nigdy przenigdy nie udało mi się kupić dobrych butów online sad większość butów mnie obciera wiec bez solidnej przymiarki nie da rady chyba...
        • zabka141 Re: Buty buty 13.06.19, 17:51
          Ale przeciez mozesz solidnie przymierzyc w domu. I jesli nie pasuja to odeslac. Przeciez to nawet lepiej bo w domu mozna w nich dluzej pochodzic/ poprzymierzac.
        • iberka Re: Buty buty 13.06.19, 22:33
          Przy mierzeniu obcierają? Na mnie ok a przy noszeniu.....dramat. Nie miałam jeszcze butów, które mnie nie obtarły do krwi sad....nawet crocs i Converse dały radę
    • argentea Re: Buty buty 13.06.19, 14:35
      W Deichmann są buty damskie do rozmiaru 44
    • danaide Re: Buty buty 13.06.19, 22:19
      Dziwię się trochę, przy stopach 41 pozostała mi trauma wink z dzieciństwa i zawsze, ale to zawsze mam więcej butów niż potrzebuję. Lepiej kupić fajne na zapas niż potem bezskutecznie szukać. Z markami raczej nie pomogę, mam buty różnych, czasem niszowych marek, w tym rzeczy wyszperane w podróży. Z obecnych w Polsce - może Camper?
      • nightdream Re: Buty buty 14.06.19, 17:17
        Przy mierzeniu już wiem jeśli coś mnie obetrze tak ze a tu ciekawostka - nosiłam zawsze 40 i dopiero po drugiej ciąży mi się stopy zmutowały do szerokiego 41 uncertain
    • sirella Re: Buty buty 14.06.19, 11:15
      też szukam na wesele, rozmiar mam mniejszy, wybór teoretycznie duży, w praktyce kupiałm 2 tygodnie temu śliczne szpilki idealnie leżące, dobrałam już dodatki pod kolor i miał być gotowy komplet do sukienki, a dziś nie jestem w stanie do butów zmieścić stóp bo przy tych upałach najwyraźniej są napuchnięte. Inne buty które mam nie pasuja kolorem. Więc muszę jakimś cudem dziś zdażyć kupić kolejne w takich samych odcieniach szpilki bez palców lub bez pięt do tego trzymajace stopę by się dało tańczyć..w pełnych szpilkach w tych upałach moja noga nie wytrzyma. albo pójdę w sportowych sandałach tongue_out
    • bo_gna Re: Buty buty 14.06.19, 21:56
      Może coś takiego? nescior.com/sandaly-klapki/737-czarne-skorzane-sandaly-na-ozdobnym-obcasie-268b.html Kupuję czasem ich buty i jestem zadowolona, miękka skórka więc się dostosowują (chociaż nie wiem jak ten model).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka