argentea 14.06.19, 15:47 Z powodu przewlekłego bólu w stopie zostałam skierowana na terapię falą uderzeniową. Wiem już jak przebiega zabieg, jakie mogą być efekty, ale czy któraś emama przechodziła taką terapię i czy te zabiegi są bolesne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zwyczajnamatka Re: Fala uderzeniowa 14.06.19, 15:59 Bardzo bolesne, ale jakoś ludzie wytrzymują. Kobiety lepiej, mężczyźni gorzej - czasami maleją. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Fala uderzeniowa 15.06.19, 08:41 Jestem przekonana, ze maleją również... Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Fala uderzeniowa 14.06.19, 16:31 argentea napisała: > O nie! Słabo mi się zrobiło😱 Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Fala uderzeniowa 14.06.19, 17:22 Wiesz co, pochodziłam po Googlu. Ludzie mówili, że jeżeli jest stan zapalny to owszem, boli, ale nie jakoś nieznośnie. I podobno z każdym zabiegiem coraz mniej. Tym, że mężczyźni mdleją, to bym się w ogóle nie kierowała, mogą mdleć na sam kontekst medyczny, że tak to ujmę. Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: Fala uderzeniowa 14.06.19, 17:19 Zapalenie rozcięgna?? W marcu miałam 3 zabiegi, mnie wcześniej tak bolało, że wszystko bym zniosła żeby przestało. Nie kojarzę, by ból był nie do wytrzymania. Niestety, teraz wróciło i jestem po pierwszej fali. Bolało w trakcie, ale gdy wiem, że ma potem przestać boleć stopa to dam radę. Niestety, nadal boli Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: Fala uderzeniowa 14.06.19, 17:28 thaures napisała: > Niestety, nadal boli Wtedy w marcu dostałam też zastrzyk z kwasu hialuronowego, przeszło mi od razu. Z każdą falą mniej bolało. Zamówiłam też specjalne wkładki. I przez 2-3 miesiące było ok. Martwię się tylko, że pomogło na tak krótko, a tyle kosztowało to wszystko. Teraz będę chodziła tylko na falę. Zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: Fala uderzeniowa 14.06.19, 17:28 Do przyjemnosci to ten zabieg nie nalezy, ale kazdy kolejny boli mniej. U nas zalecaja serie po 5, zazwyczaj juz przy 3 jest duuuuzo lepiej, 4 i 5 prawie nie czuc. Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: Fala uderzeniowa 14.06.19, 17:30 Za je biście bolesne. Ale trwają parę minut i u mnie były skuteczne Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Fala uderzeniowa 14.06.19, 21:44 Nie wyrażaj się i popraw błąd w sygnaturce, bo ogólnie jest niezła. Odpowiedz Link Zgłoś
tak_to_nowy_nick Re: Fala uderzeniowa 15.06.19, 08:25 Ktoś mianował cię szeryfem forum? Nie? Ano właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Fala uderzeniowa 14.06.19, 21:44 A czego to jest fala, tak swoją drogą? Odpowiedz Link Zgłoś
tak_to_nowy_nick Re: Fala uderzeniowa 15.06.19, 08:26 Fala wyszukiwania w Google. Musisz kiedyś spróbować... Odpowiedz Link Zgłoś
mrawka Re: Fala uderzeniowa 15.06.19, 07:29 Ja mialam rok temu 5 zabiegow falą, boli ale do wytrzymania, wolę to od dentysty. Po zabiegach stopa dalej bolała i myślałam że nic nie pomogło, a nagle po parunastu tygodniach od konca zabiegów stwierdziłam pewnego razu że nie czuje juz bolu. Tak wiec pomogło, ale dopiero za jakis czas po zabiegach. Odpowiedz Link Zgłoś