21mada 19.07.19, 16:47 Czy któraś z was płynęła może statkiem wycieczkowym po Wiśle lub po jakimś jeziorze w Polsce? Czy miałyście na sobie kapoki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szafireczek Re: Rejs statkiem 19.07.19, 19:37 Ja raz miałam futerko że sztucznego misia. Jako dziecko. Myślę, że dałoby radę i podczas rejsu po Wiśle, jak i "po jakimś jeziorze ". Wszystko zależy od kapitana i od statku oczywiście. Chociaż nie wiem, czy na Odrze dałoby radę. - nie będę się mądrzyć, niech dziewczyny z zachodniej Polski Ci tu doradzą, chyba że preferujesz wyraźnie Wisłę i jakieś jeziora... Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Rejs statkiem 19.07.19, 19:52 Założyłam ten wątek "na fali" wątku o tragedii na jeziorze. Najwyraźniej jednak nikt nie traktuje tego tematu poważnie. Po co jakiś kapok, przecież nic się nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Rejs statkiem 19.07.19, 21:04 Właśnie i dlatego zatonął Titanic, brak przezornosci. Ot co! O zgrozo niektórzy nawet nie umieli pływać, a poleźli na statek wycieczkowy... Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Rejs statkiem 20.07.19, 08:50 Titanic by zatonął i czort z nim. Ale ludzie by się uratowali gdyby było dość szalup ratunkowych dla wszystkich, a tego nie było. Na każdym statku czy łodzi trzeba brać pod uwagę że może zatonąć, nawet ten niezatapialny, jak uczy historia. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Rejs statkiem 19.07.19, 19:49 Ależ skąd. W kapoku trudno wyglądać szykowne i zalotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Rejs statkiem 19.07.19, 19:55 Po Wrocławiu bez. Po Atlantyku i Morzu Śródziemnym też bez. Kapok ubieram na małe łódki, ja jaki i rower wodny. Odpowiedz Link Zgłoś
alaveda Re: Rejs statkiem 19.07.19, 20:07 A samolot spaść, dlatego trzeba mieć na sobie spadochron. Jesteś taka głupia sama z siebie, czy się na taką kreujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
alaveda Re: Rejs statkiem 19.07.19, 21:00 Dzisiaj nie masz nocnej zmiany w przetwórni? Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Rejs statkiem 19.07.19, 22:44 Skąd się urwałaś? Serio same idiotki dzisiaj na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Rejs statkiem 20.07.19, 08:51 Uważasz że noszenie kapoka to trollowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
ajrisz.ka Re: Rejs statkiem 19.07.19, 23:00 Wątek skojarzył mi się z tym filmem, "Ocean strachu2". Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Rejs statkiem 19.07.19, 23:05 Płynęłam zarówno statkiem, jak i motorówką po Wiśle oraz żaglówką po zalewnie wiślanym. Kapoki są potrzebne gdy płyniesz motorówką, lub żaglówką. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Rejs statkiem 19.07.19, 23:13 A na statku wycieczkowym nie? Każda jednostka pływająca musi mieć kapoki dla pasażerów. Sprawdzacie czy sa? Bierzecie je choćby dla dzieci? Serio dziwi mnie wasza beztroska, zwłaszcza obok wątku o tragedii na Gardnie. Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Rejs statkiem 19.07.19, 23:39 W sobotę płynęłam statkiem po porcie w Gdyni i nikt kapoków nie miał .widziałaś kiedyś na statutu turystycznym ludzi w kapokach? Nie wiem co trzeba by było zrobić aby wypaść ze statu turystycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Rejs statkiem 19.07.19, 23:44 Mada, a odpytujesz siebie przed wyjściem na ulicę z przepisów o ruchu drogowym? bo wiesz, że w obliczu wypadków to nonszalancja Tak na marginesie, to w tamtym wypadku zaczęło się od przeciążenia lodzi rybackiej (to nie był statek wycieczkowy). Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Rejs statkiem 20.07.19, 08:46 W samochodzie zapinam pasy. Dziwne ze ematka wozi bombelka w foteliku do 18 roku życia, a kapok na wodzie uważa za zbyteczną fanaberie i w ogóle o co kaman. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Rejs statkiem 20.07.19, 08:55 > Tak na marginesie, to w tamtym wypadku zaczęło się od przeciążenia lodzi ryback > iej (to nie był statek wycieczkowy). A statek wycieczkowy nie może być przeciążony? Nie może na nim wybuchnąć pożar? Harcerki tez by się uratowały gdyby miały kapoki. Serio nie widzicie różnicy miedzy samolotem a statkiem? Różnica jest taka że z katastrofy wodnej można wyjść cało - o ile ma się kapok. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Rejs statkiem 20.07.19, 10:21 Jeszcze trzeba wiedzieć jak go używać. A kilka lat temu na Sniardwach jeden facet nie wiedział i dzięki kapokom utopil żonę i dwoje wnuków. Odpowiedz Link Zgłoś
pelissa81 Re: Rejs statkiem 19.07.19, 23:40 Tak, po Wiśle. Obowiązkowo w kapokach Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: Rejs statkiem 20.07.19, 00:12 Nie mam na sobie.Jednak gdy pływałam po Bałtyku, po wejściu na statek poprosiłam o pokazanie gdzie znajdują się kapoki. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Rejs statkiem 20.07.19, 08:44 Jedna mądra. Dzięki bo Traciłam już wiarę w ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Rejs statkiem 20.07.19, 09:57 No ale w pierwszym poscie pytalas, czy kapok mamy na sobie, a nie czy wiemy, gdzie jest, na wypadek godziny W. Odpowiedz Link Zgłoś