30.08.19, 14:40
Bardzo cieszę się, aż mi łzy poleciały z tej radości-
Pamiętacie dziewczynkę z Ukrainy, pisałam o niej, ze bardzo zdolna, pracowita, w trzy lata nauczyła się polskiego tak, ze najlepiej napisała egzamin ósmoklasisty , i angielskiego uczy się dopiero od trzech lat- i egzamin tez jej świetnie poszedł. I wysoka średnia, i świetna znajomosci 6 języków- arabski, hiszpański, rosyjski, ukraiński, polski, angielski- niestety nie dostała się do wybranego liceum...Dzięki Waszemu pomysłowi napisałam do prywatnego liceum o miejsce stypendialne do zarządu, i dzwoniłam do pani dyrektor, i dzisiaj powiadomiono mnie, ze została przyjęta 😊
Jestem cała w skowronkach, nie mogę doczekać się, kiedy powiem to jej rodzicom. Dziewczynka jest teraz w samolocie, wraca do Polski😊
Obserwuj wątek
    • iwoniaw Re: Suuuper! 30.08.19, 14:43
      Bardzo fajna wiadomość smile
    • jak_matrioszka Re: Suuuper! 30.08.19, 14:45
      Bardzo super smile
      Forum potrafi doradzić, i to jest fajne w ematkach smile
    • chlodne_dlonie Re: Suuuper! 30.08.19, 14:53
      Wspaniała wiadomość, Bei, a dla Ciebie szczególne brawa za super inicjatywę!!
      Super babeczka z Ciebie smile smile
      • bei Re: Suuuper! 30.08.19, 15:00
        Dłonie-dziękuję, ale gdyby nie ta dziewczynka, jej pracowitość i zdolności- to nie miałabym komu o niej pisać😊
        • chlodne_dlonie Re: Suuuper! 30.08.19, 15:04
          Dziewczynka na pewno fantastyczna, ale w tym konkretnym przypadku, gdyby nie wsparcie którego jej udzieliłaś, mogłaby przepaść w trybach systemu, a tak..SUKCES, Was obu smile
          Raz jeszcze - brawo kiss
    • gulcia77 Re: Suuuper! 30.08.19, 14:55
      O! I to jest naprawdę super wiadomość 😍
    • qs.ibidem Re: Suuuper! 30.08.19, 15:14
      Świetna wiadomość!
    • konsta-is-me Re: Suuuper! 30.08.19, 15:14
      Nie ze sie czepiam ale znajomosc rodzimego jezyka tez mam sobie wliczac jako niebywaly talent ?
      • bei Re: Suuuper! 30.08.19, 15:20
        Czternaście lat- to nawet „tylko” pięć- to mrowie😊
      • double-facepalm Re: Suuuper! 30.08.19, 15:22
        A Ty jako 14-15 latka w ilu j. obcych byś się dogadala? Wiedziałam że i w takim wątku ktoś zacznie macic.
      • ultimate.strike Re: Suuuper! 30.08.19, 23:10
        W Twoim przypadku jak najbardziej, wpisz w cefałkę nad nazwiskiem. smile
    • double-facepalm Re: Suuuper! 30.08.19, 15:22
      Gratulacje, wygrałas z systemem, fajną szansę dostała dziewczyna!
    • gama2003 Re: Suuuper! 30.08.19, 15:29
      Ale miło o tym czytać !
      Niech dzieciak frunie wysoko 😉
    • erzulie Re: Suuuper! 30.08.19, 15:40
      Gratulacje!
    • bei Re: Suuuper! 30.08.19, 15:52
      Nic nie zdarza się niepotrzebnie- zaczynam w to wierzyć😊
      Nie dostała się do pierwszego wyboru, a teraz będzie chodzić do liceum zawsze na pierwszą zmianę, w klasie 16 osób, rozszerzenia do wyboru, zajęcia w ramach kultury fizycznej do wyboru (basen, fitnes, gry zespołowe, siłownia, tenis po angielsku), zajęcia z nativami, szkoła dobrze wypadła po pierwszy raz pisanych maturach (szkoła istnieje 3 lata). Dzieci znajomych chodzili do tej szkoły i jednogłośnie mówili, ze to b przyjazna szkoła. Minęły już trzy godziny od telefonu ze szkoły, a ja wciąż czuję radość jak przy rozmowie😊
      • bei Re: Suuuper! 30.08.19, 16:01
        Dzieci chodziły🙂
    • wlazkotnaplot Re: Suuuper! 30.08.19, 15:56
      Super!! Należy się dziecku!
    • cauliflowerpl Re: Suuuper! 30.08.19, 16:04
      Brawo dla Ciebie, pamietam te historie smile super wiesci.
    • la_mujer75 Re: Suuuper! 30.08.19, 16:34
      Cieszę się wraz z Tobą i Dziewczynką smile
    • kosmos_pierzasty Re: Suuuper! 30.08.19, 16:39
      FANTASTYCZNIE!
      Po prostu Wam gratuluję - wszystkim dziewczynie z rodzicami i Tobie też.
      Rany, ale fajnie się zachowałaś smile smile smile
    • eliszka25 Re: Suuuper! 30.08.19, 16:42
      To jest rzeczywiście super wiadomość! A z ciebie super babka jest!
    • majenkir Re: Suuuper! 30.08.19, 16:47
      Gratulacje! A to stypendium to na wszystkie cztery lata, czy tylko na rok?
      • bei Re: Suuuper! 30.08.19, 17:43
        Na cztery!😊
        • zona_glusia Re: Suuuper! 30.08.19, 18:03
          Świetnie! Jesteś bardzo fajna, że jej to załatwiłaś/ ułatwiłaś.
    • volta2 Re: Suuuper! 30.08.19, 17:20
      nie bardzo rozumiem, jak mogła napisać egzamin z polskiego najlepiej (gdzie najlepiej? w klasie? szkole? )
      to jakoś bardzo słabo chyba świadczy o poziomie nauczania, no u nas tez sporo ukrainek napisało lepiej - ale od słabeuszy,ewentualnie średniaków ale nie od dzieciaka ze średnią 6,0 smile
      • double-facepalm Re: Suuuper! 30.08.19, 17:45
        Bez jest z jakiegościem małego miasteczka i nie ma tam raczej poziomu prywatnej warszawskiej podstawówki z "wykladowym"ang.
        • double-facepalm Re: Suuuper! 30.08.19, 17:46
          double-facepalm napisała:

> bei jest z jakiegoś małego miasteczka i na tle ogółu z rejonówki dziecko mogło dobrze wypadać.
          • bei Re: Suuuper! 30.08.19, 17:54
            Ja mieszkam w podkrakowskiej wsi, dziewczynka uczyła się w krakowskiej podstawówce. Szkoła nie jest w ogonie w rankingach, zajmuje ok 30 miejsca.
      • bei Re: Suuuper! 30.08.19, 17:50
        Najlepiej w klasie napisała.
        Jest b dobrą uczennicą, mimo, ze uczy się w Polsce dopiero trzy lata. Nigdy nie korzystała z dodatkowych lekcji. Wyobrażasz sobie, jakie by miała wyniki gdyby mieszkała w Polsce od urodzenia? Jest wyjątkowa, i wyjątkowo zdolna.
        Jestem mamą b. dobrych uczniów, i nie jest mi wstyd przyznać, ze ona jest zdolniejsza, bardziej pracowita i obowiązkowa, i jakże samodzielna. Dlatego bardzo cieszę się, ze pójdzie do szkoły by spełniać marzenia.
    • bei Re: Suuuper! 30.08.19, 17:57
      Volta, w poprzednim wątku o tej dziewczynce pisałam, ze gdy przyjechała do
      Polski znała tylko dwa czy trzy słowa . Po 8 miesiącach nauki w klasie piątej wygrała międzyszkolny konkurs polonistycz(chyba na esej). Dzieci pisały pracę na lekcji, to nie była praca pisana w domu.
      • volta2 Re: Suuuper! 30.08.19, 18:36
        Jeśli mówisz o ukraince to raczej polski nie jest trudny a wspólnych słów to chyba mamy więcej niż 3?
        • chlodne_dlonie Re: Suuuper! 30.08.19, 19:20
          Nie wiem czemu umniejszasz Młodej - języki słowiańskie, prawda, niemniej pewna jesteś, że Twoi synowie w porównywalnym czasie opanowaliby ukraiński równie biegle..? Jeśli mają na koncie podobne osiągnięcia, to oczywiście również gratuluję.
          • volta2 Re: Suuuper! 30.08.19, 19:33
            Właśnie że nam ogląd z bliska jak szło moim dzieciom w drugą stronę. Zapewniam cię że tempo nauki na tej samej lekcji rosyjskiego dla Słowian i nie Słowian było zupełnie inne i nie miało to nic wspólnego ze zdolnościami. dlatego drazę temat bo widziałam to z bliska. Ciekawi mnie to najlepiej w klasie, nie powinno?
            • segregatorwpaski Re: Suuuper! 30.08.19, 22:10
              No nie powinno. Bo i po co?
    • berdebul Re: Suuuper! 30.08.19, 18:09
      Super wiadomość! smile
    • katja.katja Re: Suuuper! 30.08.19, 18:15
      Wspaniale, może kawa?
      • bei Re: Suuuper! 30.08.19, 19:09
        Tak Katja- musimy spotkać się😊
    • jasnoklarowna Re: Suuuper! 30.08.19, 18:23
      I to jest pozytywna wiadomość. O takich warto pisać i warto takim osobom pomagać.
      Super
    • ira_08 Re: Suuuper! 30.08.19, 18:28
      Super wiadomość! Dobrze, ze są tacy ludzie jak Ty, jak dyrekcja nowej szkoły, tacy, którym się chce pomagać. Gratulacje dla dziewczynki i powodzenia!
    • chocolatemonster Re: Suuuper! 30.08.19, 19:07
      Brawo dla Dziewczynki i dla Ciebie!
    • livia.kalina Bei! 30.08.19, 20:04

Brawo! Duży szacunek i duże brawa smile Dobra robota smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka