Dodaj do ulubionych

Odczyńcie urok!

02.09.19, 21:42
No to w ostatnich dniach tak: prawie potrąciłam staruszkę; prawie ukradłam zakupy w markecie; utopiłam 2-miesięcznego smartfona; zniszczyłam w praniu odświętną sukienkę córki (nową, raz założoną); otrzymałam pismo o prawie półrocznych zaległościach czynszowych (już wyjaśniłam, ale to średnia przyjemność tak czy owak); pół niedzieli spędziłam szukając polisy na dom, bo wszystko wskazywało na to, że ona nie istnieje, choć powinna - znalazłam, istniała; pensję otrzymałam z kilkudniowym poślizgiem; popsuł nam się samochód, być może skutecznie i docelowo, nie wiemy, bo mechanik od trzech dni ma go zdiagnozować i od trzech dni nie ma czasu, przez co musiałam odwołać stomatologa i ginekologa.
Zaczynam się bać kolejnych dni!
Odczarujcie, wiedźmy smile Ładnie proszę smile
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Odczyńcie urok! 02.09.19, 21:50
      Jestem czarownicą, więc spluwam trzy razy przez lewe ramię i odczyniam.
    • ga-ti Re: Odczyńcie urok! 02.09.19, 21:50
      O, dziś moje dziecko oglądało 'Egzorcystę', więc zapytam, może pomoże wink
    • bukietlisci Re: Odczyńcie urok! 02.09.19, 21:55
      nie opiszę, bo już nie mogę o tym gadać. ale uwierz: mam gorzej. zamierzam przelewać jajko, czy okadzać.cztery miesiące temu odwiedziła mnie krewna, co nam bardzo źle życzy. i od tamtej pory jest armageddon.
      • kosmos_pierzasty Re: Odczyńcie urok! 02.09.19, 21:58
        Ja wiem, że to nie są jakieś wielkie katastrofy, ale takie upierdliwości, noooo... uncertain

Życzę Ci, żeby się skończyły problemy!
        A o co chodzi z tym jajkiem? Może też powinnam spróbować? smile
        • bukietlisci Re: Odczyńcie urok! 02.09.19, 22:06
          za chole...ę nie wiem. ale uwierz, zamierzam się dowiedzieć i zastosować. podobno sąsiadka matki męża praktykowała z sukcesem. sąsiadka już świętej pamięci, wiec nie dowiem się u źródła - ale ... kurła, dowiem się i zapraktykuję.
          albowiem mam już dość.
          • bukietlisci Re: Odczyńcie urok! 02.09.19, 22:08
            ale, oczywiście: ażeby Twój urok zdechł i zwiądł pod koślawym płotem! niech się skończy złe i nie wraca.
    • stephanie.plum Re: Odczyńcie urok! 02.09.19, 22:04
      weź zaprzestań!

mam babcię po udarze (a było tak pięknie...), moje życie to teraz nocnik, wózek i śliniaczek.

no ale tego odczynić się chyba nie da, więc spróbuję coś zrobić z Twoim urokiem: a kysz! a kysz!
      • kosmos_pierzasty Re: Odczyńcie urok! 02.09.19, 22:10
        Gdyby się tak dało poczarować i wyleczyć... sad Bardzo Wam współczuję.
        • stephanie.plum Re: Odczyńcie urok! 02.09.19, 22:12
          dzięki.
          może będzie lepiej, u nas wszystkich.
    • mary_lu Re: Odczyńcie urok! 02.09.19, 22:07
      Potrzebujesz spódnicy teściowej. O północy „przepuść się przez nią”, czyli przełóż ją od głowy do stop jakbyś przepływala przez obręcz.
      • stephanie.plum Re: Odczyńcie urok! 02.09.19, 22:10
        Chryste, może i ja spróbuję... to chyba musi być skuteczne
      • kosmos_pierzasty Re: Odczyńcie urok! 02.09.19, 22:12
        Ukradnę, będąc na niedzielnym obiedzie! No dobrze, pożyczę.
      • mary_lu Re: Odczyńcie urok! 02.09.19, 22:16
        Śmiechy śmiechami, ale jak mnie pech prześladował, to jedna moja ciotka, która sama miała ciotkę szeptuchę, która ją lubiła i uczyła, kazała mi kupić czarcie ziele i się w nim wykąpać (spódnica teściowej była dla mnie niedostępna). Dwa lata się z tego śmiałam, ale jak miałam w całym ciągu nieszczęść stłuczkę przed sklepem zielarskim, to weszłam do niego i ziele zakupiłam. Zaparzyłam cały gar, wlałam do wanny, trochę też do ozdobnego kielicha. Nazapalalam świec, wlazlam do wanny, wypiłam kielich duszkiem i zanurzyłam się cała na tak długo, jak mogłam wytrzymać pod wodą. I tak latami pielęgnowany racjonalny umysł poszedł się kąpać. Pomogło smile
        • kosmos_pierzasty Re: Odczyńcie urok! 02.09.19, 22:24
          Cudowne smile
        • pani-nick Re: Odczyńcie urok! 02.09.19, 22:39
          😂👍 jutro jadę do zielarskiego
        • effka454 Re: Odczyńcie urok! 03.09.19, 10:24
          Ja kilka lat temu, w przypływie desperacji, kupiłam białą szałwię i okadziłam dom oraz posypałam rogi solą.
          Też pomogło smile
          • cosmetic.wipes Re: Odczyńcie urok! 03.09.19, 18:32
            Też miałam epizod okadzania i solenia, ale nie zadziałał. Być może dlatego, że w trakcie cały czas kwiczłam ze śmiechu.
      • kebabbathehutt Re: Odczyńcie urok! 02.09.19, 22:45
        A co trzeba/mozna zrobic jak sie nie ma tesciowej??
      • jak_matrioszka Re: Odczyńcie urok! 03.09.19, 07:14
        No to ja jestem w... kropce, niech bedzie że w kropce jestem wink Moja teściowa jest prawzorem ematki: przy 175cm waży 45kg i rozmiar 32 na niej powiewa. A ja nie, i nawet przy długotrwałych nieszcześciach na taki wiór jak ona nie wyschne, wiec na spódnice jako koło ratunkowe nie mam co liczyć tongue_out
        • gryfna-frelka Re: Odczyńcie urok! 03.09.19, 20:51
          A no to musisz posluzyc sie inna metoda : "pozyczyc" dwie spodnice tesciowej, rozpruc na szwach i zeszyc razem w jedna. O!
    • black.emma Re: Odczyńcie urok! 02.09.19, 22:17
      Wystarczy! wink
    • lumeria Re: Odczyńcie urok! 02.09.19, 23:26
      Bardzo sympatycznie możesz sama odczarować. Bardzo mila zabawa smile

urbanmagia.com/2019/01/25/zadanice-magiczne-lalki-spelniajace-zyczenia/

domczarow.blogspot.com/search/label/motanki

domczarow.blogspot.com/2014/02/sowianskie-amulety-magiczne-lalki.html
    • alpepe Re: Odczyńcie urok! 03.09.19, 00:48
      Karmę należy przetrwać, ewentualnie dać psu lub kotu.
    • mysiulek08 Re: Odczyńcie urok! 03.09.19, 04:43
      wg Kossakowien : szklany ladny sloiczek, buteleczka, odkrecasz, chodzisz po domu, obejsciu i zgarniasz 'tego, ktorego nazwy sie nie wypowiada", solidnie zakrecasz i chowasz w niedostepne miejsce, zakopujesz, w kazdym razie nie dopuszczasz do stluczenia, dziala, sprawdzone, musi byc szklo!
    • kosmos_pierzasty Re: Odczyńcie urok! 03.09.19, 10:17
      Dzięki za wszystkie rady smile
      Nie wiedziałam, że jesteście aż takimi specjalistkami smile Słowo daję, że wypróbuję.
    • piataziuta Re: Odczyńcie urok! 03.09.19, 10:39
      Odczyniam: skoncentruj się Kosmosa!

Z wymienionych sytuacji, tylko na trzy nie miałaś wpływu. PIęć pozostałych to kwestia Twojego zdekoncentrowania.
      • kosmos_pierzasty Re: Odczyńcie urok! 03.09.19, 17:33
        Ha! Faktycznie smile
        • m.y.q.2 Re: Odczyńcie urok! 03.09.19, 18:23
          W Pamiętniku jasnowidza autor (Akhara Jussuf Mustafa - Józef Marcinkowski), jako kilkuletni chłopiec zwichnął kręgosłup. Żadne domowe sposoby nie skutkowały, baby bańki stawiały i, jak bańki nie pomogły, uradziły wezwać wiejską "babcię". Bali się tej cholery wszyscy, ale ona zawsze chętnie służyła radą i pomocą.
          Przyszła i zażądała gromnicy, czystej szklanki i świeżego jajka kurzego. Jajka w biednym domu nie było, sąsiadka przyniosła wprost spod swojej kury, jeszcze ciepłe.
          Babcia wetknęła płonącą gromnicę dziecku do ręki, zsunęła mu koszulę pod szyję a majtki w dół, wzięła jajko do ręki i zaczęła kręcić nim po całym ciele chorego. "Pięć razy mnie obtoczyła tym jajkiem. Potem rozbiła je i zawartość wlała do szklanki. Jajko w szklance było całe czarne, znak to nieomylny, że całą niemoc babcia ze mnie wyciągnęła".

Kosmos, masz świeże jajko w domu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka