Dodaj do ulubionych

dobry smartfon

29.09.19, 08:34

Poleccie mi prosze dobry smartfon.

Moje doswiadczenia:
iPhone 6 - swietny performance ale bateria slabiusienka.
Samsung Galaxy J4 aktualnie - wolny jak cholera, bateria lepsza niz w iPhonie ale i tak slaba.

Potrzebuje telefon szybki i z bateria, ktora w miare trzyma (nie bede jezdzila z power bankiem)

Tak z Waszego doswiadczenia a nie z internetow.

Ach, i jeszcze zeby nie byl drogi... smile
Obserwuj wątek
    • tojamarusia Re: dobry smartfon 29.09.19, 08:41
      Każdy ci napisze, że jego jest najlepszy.
      Ja używam samsunga A7 i jestem zadowolona choć przy wyświetlaczy 6 calowym bateria mogłaby być większa. Ale cały dzień trzyma bez problemu.
      Najwięcej dobrego słyszałam o telefonach huawei powyżej 20 ale nie lubię tej marki więc się nie przekonam.
      • lucerka Re: dobry smartfon 29.09.19, 08:50
        tojamarusia napisała:

> Każdy ci napisze, że jego jest najlepszy.

I bardzo dobrze smile Jak ktos jest zadowolony, to chetnie sie dowiem z jakiego telefonu.

> Ja używam samsunga A7 i jestem zadowolona choć przy wyświetlaczy 6 calowym bate
        > ria mogłaby być większa. Ale cały dzień trzyma bez problemu.

A szybki jest? U mnie trzeba czekac kilka sekund z kazdym kliknieciem...

> Najwięcej dobrego słyszałam o telefonach huawei powyżej 20 ale nie lubię tej ma
        > rki więc się nie przekonam.

Powyzej 20 czego?
        • tojamarusia Re: dobry smartfon 29.09.19, 08:53
          Powyżej 20 czyli model- huawei P20, P30.
          Mój jest szybki bardzo. Przesiadłam się na niego z A5 i byłam mile zaskoczona.
          • tojamarusia Re: dobry smartfon 29.09.19, 08:54
            Zresztą poczytaj sobie opinie na mgsm.
            • lucerka Re: dobry smartfon 29.09.19, 09:02
              Dzieki ale wole Wasze opinie smile
        • bistian Re: dobry smartfon 29.09.19, 09:25
          lucerka napisała:

> A szybki jest? U mnie trzeba czekac kilka sekund z kazdym kliknieciem...

To bardzo dziwne, widocznie masz zaśmiecony różnymi aplikacjami.
          Ja mam Nokię 3.1, czy telefon bardzo ekonomiczny, bo niszczą mi się w pracy, ale nic mi się nie wiesza i nie muszę czekać.
          • lucerka Re: dobry smartfon 29.09.19, 09:49
            Przyjze sie temu...Nie mam wielu dodatkowych aplikacji. Samsung Health ciagle sie melduje z jakimis wiadomosciami. Moze powinnam rzucic okiem na to.
            • double-facepalm Re: dobry smartfon 29.09.19, 16:49
              Pogrzeb w ustawieniach.
              • lucerka Re: dobry smartfon 29.09.19, 17:31
                Gdzie ten pogrzeb? *double facepalm* smile
    • mamolka1 Re: dobry smartfon 29.09.19, 09:08
      Od kilku lat jestem wierna Xiaomi mi max ( lubię duże telefony a on ma 6,4").
      Mimo wielkości dobrze leży w ręce, śmiga jak złoto, nie gubi zasięgu nawet na zadupiewach
      • lucerka Re: dobry smartfon 29.09.19, 09:41
        Ale Xiaomi max ile? Znalazlam max 3 za okolo 350 Euro...
        • mamolka1 Re: dobry smartfon 29.09.19, 10:05
          Miałam 1 teraz mam 3 tyle, że ja od majfrendów kupowałam to i taniej było
          • mamolka1 Re: dobry smartfon 29.09.19, 10:09
            A młodej kupiłam umidigi A5 pro w przedsprzedaży - dałam jakieś 380 zł i też jest bardzo zadowolona.
      • princesswhitewolf Re: dobry smartfon 29.09.19, 17:45
        ja tez przerzucilam sie z samsungow na Mi Max 3 wlasnie ze wzgledu na wielkosc ekranu. Za duzo robie w telefonie abym sie meczyla. Uwielbiam wielkosc Mi maxy
        • mamolka1 Re: dobry smartfon 29.09.19, 18:47
          Też mi max kocham za rozmiar. Robię na nim wszystko, przestałam korzystać z laptoka.
          • princesswhitewolf Re: dobry smartfon 29.09.19, 22:34
            dokladnie to samo tu. Nawet chcialabym 7'' bo do torebki i tak sie miesci i w lapie...
            • bywalec.hoteli Re: dobry smartfon 30.09.19, 16:06
              Masz duze dłonie księżniczko? smile
    • jasinnka Re: dobry smartfon 29.09.19, 09:14
      Polecam Xiaomi. Tanie i dobre. Bateria świetna, 4000 trzyma całkiem długo.
    • nota_bene0 Re: dobry smartfon 29.09.19, 09:17
      Ja mam Sony Xperię od 2 lat. Kolejny juz. Bateria trzyma dwa dni bez korzystania z internetu. U mnie uzytkowanie bez zastrzeżeń. Kolejne modele też juz oglądam, lecz jakies dłuższe są. Jeszcze nie zdecydowałam.
    • sea.sea Re: dobry smartfon 29.09.19, 09:42
      Czy on był wolny od początku?
      Jeśli nie, skopiuj sobie z niego wszystkie dane, przywróć go do ustawień fabrycznych, następnie zaktualizuj i wgraj apki jeszcze raz, ale tylko te niezbędne.
      Aktualizacje na Androidzie dodają się (a nie nadpisują), więc ilość miejsca zajmowana przez apkę z każdą aktualizacją rośnie (a apka muli). Jak wykonałam ostatnio ten numer, to się okazało, że mam o 1/3 więcej miejsca na telefonie i wszystko śmiga (większość apek, która miała już po 600 MB, po tej akcji ma mniej niż 200).
      • lucerka Re: dobry smartfon 29.09.19, 10:09
        Nie byl wolny. To moj prywatno-sluzbowy telefon dual sim. szef mi go ustawial...outlooka z pracy itd. Moze jakiegos szpiega wgral smile Ale jak to sprawdzic...
    • sasha_m Re: dobry smartfon 29.09.19, 10:04
      Miałam Xiaomi Redmi Note 4 przez dwa lata, od kilku miesięcy mam 7. Wymieniłam tylko z powodu zapchanej pamięci. Bateria 4000 mAh wytrzymuje cały dzień korzystania z internetu, w tym gry. To moje centrum dowodzenia, nie mam kompa ani tabletu, notebook leży w kącie, bo wszystko ogarniam z tel. Zdjęcia robi przyzwoite. Bardzo przyjazny smartfon. I śmieszna cena za taką jakość. Syn ma Redmi Note 5 i też zadowolony.
      • jolcix Re: dobry smartfon 29.09.19, 13:58
        ja i mąż też mamy note 7 , a syn też note 5 smile wszyscy jesteśmy bardzo zadowoleni, bateria trzyma bardzo długo, telefony bardzo szybkie, intuicyjne, jedynie aparat bez szału, ale ja zdjęcia robię lustrzanką, wiec to nie jest dla mnie ważne w smartfonie, gorąco polecam, u mnie to już drugi xiaomi, chłopaki mają pierwszy raz, mąż przeszedł własnie z huaweia, jakość podobna, cena połowę mniejsza
    • cherry_lady007 Re: dobry smartfon 29.09.19, 10:19
      Córka ma Xiaomi mi a2 lite 64 GB, jest szybki i z duża bateria 4000 mAh kosztował ok 700 zł. Zastanawiała się nad Xiaomi redmi note 7 z podobnymi parametrami, ale wtedy trzeba było na niego czekać ok miesiąca więc wybrała dostępny od ręki.
      Ja mam IPhone XS i też jestem zadowolona, ale to już inna półka cenowa.
      • lucerka Re: dobry smartfon 29.09.19, 10:24
        Zrazilam sie do iphonow ze wzgledu na baterie...
    • marianna1960 Re: dobry smartfon 29.09.19, 11:11
      Xiaomi MI A1 telefon szybki i z bateria, która w miarę trzyma beż badziewnych nakładek i z czystym androidem poniżej tysiąca i podstawowa zaleta nie jest Samsungiem ani Apple.
    • pastuszka1 Re: dobry smartfon 29.09.19, 15:34
      Od niedawna mam xiaomi honor 8 x.
      W promocji kosztował 900 zł.
      Dla mnie super.
      • karme-lowa Re: dobry smartfon 29.09.19, 15:37
        Ja mam LG Q60 i jestem zadowolona.
        • szmytka1 Re: dobry smartfon 01.10.19, 15:56
          to ten z 3 aparatami z tyłu? Jestem nim zainteresowana, ale te 3 aparaty mnie odstraszają trochę. Jak to działa, jak chcesz robić zdjęcie, to musisz jakos tam wybierać ktory będzie działał, czy to samo się ustawia, czy o co chodzi z nimi? A powiedz nie grzeje się? Moj obecny lg czasami się grzeje mocno przez obudowę.
          • karme-lowa Re: dobry smartfon 02.10.19, 20:11
            szmytka1 napisała:

> to ten z 3 aparatami z tyłu? Jestem nim zainteresowana, ale te 3 aparaty mnie o
            > dstraszają trochę. Jak to działa, jak chcesz robić zdjęcie, to musisz jakos tam
            > wybierać ktory będzie działał, czy to samo się ustawia, czy o co chodzi z nimi
            > ? A powiedz nie grzeje się? Moj obecny lg czasami się grzeje mocno przez obudow
            > ę.
            Nic nie ustawiasz. Robię zdjęcia tak jak w starym LG. Nie wybierasz aparatu.
            Ten model mi się nie grzeje. Poprzedni tak.
            W sumie Q60 nie różni się bardzo od poprzedniego modelu.
            Ja polecam.
            • szmytka1 Re: dobry smartfon 02.10.19, 20:40
              dzięki za info. A takie silikonowe pokrowce na tył są na niego, bo jednak te 3 aparaty mogą komplikowac sprawę? nigdy nic nie miałam w ramach ochrony telefonu i zawsze mam szybko zniszczone, adziecko pierwszy telefon jaki dostało, taki ma bez zniszczenia i ma ten silikon z tyłu.
            • szmytka1 Re: dobry smartfon 02.10.19, 20:41
              jeszcze jedno a pamietasz jaki to był model ten grzejący się, bo oprocz q60 rozważam jeszcze jeden lg i nie chciałabym trafić znowu z tym felerem.
              • karme-lowa Re: dobry smartfon 02.10.19, 20:53
                szmytka1 napisała:

> jeszcze jedno a pamietasz jaki to był model ten grzejący się, bo oprocz q60 roz
                > ważam jeszcze jeden lg i nie chciałabym trafić znowu z tym felerem.
                Mam bezbarwny silikonowy pokrowiec. Bez problemu kupisz. Zawsze takie kupuję.
                Poprzedni model to był K10. I też bylam z niego zadowolona. On się grzał tak raz w miesiącu. I szybko się schładzał.
                • szmytka1 Re: dobry smartfon 02.10.19, 21:30
                  dziękuję bardzo
                  • karme-lowa Re: dobry smartfon 02.10.19, 21:34
                    szmytka1 napisała:

> dziękuję bardzo
                    Proszę🙂.
      • pastuszka1 Re: dobry smartfon 29.09.19, 15:40
        pastuszka1 napisała:

> Od niedawna mam xiaomi honor 8 x.
        > W promocji kosztował 900 zł.
        > Dla mnie super.

Źle napisałam. Mam honor 8 x.
        W każdym razie jestem bardzo zadowolona. Dobra cena i telefon super
    • milka_milka Re: dobry smartfon 29.09.19, 15:49
      Byle nie IPhone.
      • lucerka Re: dobry smartfon 29.09.19, 17:33
        Alez iPhone jest cudowny. Ma software przyjazny dla uzytkownika. Jedyne co mnie odstrasza to zywotnosc baterii...
        • milka_milka Re: dobry smartfon 29.09.19, 17:42
          Absolutnie nie. Jest nieintuicyjny, zamknięty i odwrotny niż Android.
    • elle_du_jour Re: dobry smartfon 29.09.19, 16:20
      tylko iPhone.
      • bistian Re: dobry smartfon 29.09.19, 17:48
        elle_du_jour napisała:

> tylko iPhone.

milka_milka napisała:

> Byle nie IPhone.

To ustalcie jakąś wspólną wersję? wink
        • double-facepalm Re: dobry smartfon 29.09.19, 17:59
          Telefon jak dooooda, każdy ma swój.
    • zbyfauch Zanim kupisz nowy, zresetuj, 29.09.19, 16:40
      znaczy przywróć ustawienia fabryczne. Oczywiście przedtem zachowawszy dane.
      Ja mam J5 (dual sim), już trzy lata i nie rozglądam się za nowym.
    • joanna266 Re: dobry smartfon 30.09.19, 09:35
      Mam już któryś raz z kolei Samsunga. obecnie model Galaxy s 8. szczerze polecam. Robi super zdjęcia, nie zawiesza się,jest na androidzie no i nigdy mi się żaden nie zepsuł. Następny też napewno będzie Samsung.
    • magia Re: dobry smartfon 02.10.19, 21:57
      Cała rodzina ma Motorole. Szybkie, Gorilla glass, tanie ( mój kosztował 600zl) i wytrzymałe. Syn ma 3 rok, mój kończy 2 lata, reszty rodziny podobne wiekowo
      • magia Re: dobry smartfon 03.10.19, 09:54
        Mam mam model Moto G5S, chyba jeden z najmniejszych tej marki, reszta rodziny ma modele z większym wyświetlaczem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka