Dodaj do ulubionych

Czy tylko ja jestem opozniona...

22.10.19, 11:25
Dwa tygodnie temu odkrylam Taco Hemingwaya...Co jeszcze mnie ominelo w pedzie praca-dom-proba ogarniecia sie?
Obserwuj wątek
    • chocolatemonster Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 11:27
      A w sypialni sterta ksiazek zerka z wyrzutem...('Sonka' np).
      • lucky80 Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 11:31
        Ja Taco odkryłam także niedawno.. a że 40 bliska, to jednak czuję, że na pewno nie jest głosem mojego pokolenia. Byłam na narodowym na wspólnym z Podsiadłą koncercie, i mnie nie urzekł. Sepleni (Muniek S. to przy nim mistrz polskiej mowy) i charyzmy ma niewiele..Ale teksty fajne.
        Wiele rzeczy nas omija, trzeba się z tym pogodzić, i doceniać to co się ma.
        Ja np. kindla zostawiłam w pt w pracy i bardzo cierpiałam przez weekend. Ale "Książki" za to przeczytałam! To już cośsmile
        • chocolatemonster Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 11:45
          Heh😁 Ja tez mam 40 (41) i takie same odczucia (choc mam brata trzydziestoletniego i 'czuje klimat'). To nie moj glos ale fajnie gra w tle gdy jade sobie na rowerze przez moja miescine z rozwianym wlosem i zakupami w koszyku😁
    • simply_z Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 11:34
      nie czytasz pudlatongue_out
      ladny chlopak i ma piekne wlosy. Niestety ta wada wymowy.. nie rozumiem czemu logopedzi/rodzice nie wychwyca takich problemow. Mam wrazenie, ze coraz wiecej ludzi ma jakies wady wymowy
      • lucky80 Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 11:37
        ładny fakt, i włosy też ładne. Zawsze to cośsmile
      • chocolatemonster Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 11:47
        Kurcze...nie slysze tej wady...Moj brat ma takie wlosy,jak ja bym chciala (zerka z zaloscia na swoje cienkie popielatobondmysiepipki).
        • lucky80 Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 11:59
          Bo tego aż tak nie słychać w nagraniach. Pooglądaj jakieś wykonania live i sama usłyszysz. Mój mąż ma piękne włosy, a ja też 5 na krzyżsmile
      • aandzia43 Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 11:59
        simply_z napisała:

> nie czytasz pudlatongue_out
        > ladny chlopak i ma piekne wlosy. Niestety ta wada wymowy.. nie rozumiem czemu l
        > ogopedzi/rodzice nie wychwyca takich problemow. Mam wrazenie, ze coraz wiecej l
        > udzi ma jakies wady wymowy

Nie, raczej jest większe przyzwolenie na niedoskonałości wymowy, dykcji, gramatyki, akcentu w przestrzeni publicznej. Nie wiem czy np. 30 lat temu taki koszmarek logopedyczny jak np. Kaja byłby dopuszczony do śpiewania. Muniek przynajmniej ma coś do powiedzenia (zaśpiewania), jemu mogę darować seplenienie smile
        • alicia033 Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 12:04
          jaka Kaja?
          Bo jeśli miałaś na myśli Kayah to ona 30-lecie działalności scenicznej obchodziła już czas jakiś temu.
          • aandzia43 Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 12:15
            Masz rację, lata mi umknęły smile Nie jestem w stanie słuchać tej pani w niczym poza piosenkami Bregovica.
      • aandzia43 Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 12:05
        To może nawet nie wada tylko ta koszmarna maniera młodego pokolenia, spieszczanie głosek, dzidziusiowanie. Wkurzające.
        • rozalia_olaboga Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 15:35
          Dzidziusiowanie... Piękne określenie!!! Przez te wady wymowy nie jestem w stanie słuchać też Korteza na przyklad. Głos przyjemny, muzyka ok, melodia fajna, ale ta wymowa sad Ale ja stara już jestem, to na pewno dlatego wink
    • alpepe Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 11:46
      Jesteś, ja go wielbię za Marmur. ale obecnie nieco mi przeszła fascynacja, najnowszych utworów nie słyszałam.
      • chocolatemonster Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 11:47
        Nadrabiam😁
      • alpepe Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 11:48
        I jak go odkryłam, a potem na na YT widziałam jego występy na żywo, smarkacza wtedy, lekko nalanego, to miałam oczy jak spodki.
        • chocolatemonster Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 12:00
          Calkiem.niezle teksty. Sluchalam troche hip hopu bo mam w najblizszej rodzinie producenta jednej z lepszych plyt ale o Taco slyszalam, cos tam nawet slyszalam ale mi nie podchodzil a teraz slucham do gotowania, malowania (sie) i lazenia/jezdzenia po miescie.
          • alpepe Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 12:13
            Marmur to dla mnie jak Thelma and Louise, film drogi, ta płyta jest dla mnie niesamowita, aczkolwiek Trójkąt Warszawski był fajny, ale Marmur kocham, uwielbiam, zawsze będzie w moim sercu.
            • chocolatemonster Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 12:16
              Jestem caly na spotify wiec na 100% poslucham.
        • samawsnach Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 12:03
          Ale Taco chyba nastolatki "odkrywają"? Kojarzę Taco dzięki 14 latkowi, ale to nie są klimaty, do których mi blisko.
          • chocolatemonster Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 12:07
            I nastolatki i -dziestolatki i 40stki jak widac.
            • alpepe Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 12:09
              Ja odkryłam ze trzy lata temu... a tu masz blend, uwielbiam te blendy Szustego
              www.youtube.com/watch?v=3IQBjSn96wY&list=RDMMDAMM8JVbr8g&index=3
              • alpepe Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 12:10
                I trochę się dziwnie czułam, jak moja córka zaczęła tego słuchać po mnie, niezależnie ode mnie, poznała kiedyś polskiego nastolatka, on jej wysyłał Taco... wtedy ona miała 14 lat.
                • chocolatemonster Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 12:18
                  Dzieki! Moja 7 latka slucha teraz Queen, Fleetwood Mac i Pink Floyd i Arethe Franklin. A rok temu uwielbiala Ariane Grande...
                  • alpepe Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 12:22
                    Jak posłuchałam piosenki Ariany o tym, że tak się pie.rzyła, że aż chodzi z tego wszystkiego bokiem, to mnie zemdliło.
                    • chocolatemonster Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 12:28
                      O raju...to tej chyba Mloda nie sluchala...
                      • alpepe Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 12:31
                        Oby... Wrzuć na YT Mery Spolsky, może też się pośmiejesz z tekstów, ona jest inna, aczkolwiek Taco do mnie bardziej przemawia, mimo klimatów, które muszą mi być obce.
                        • chocolatemonster Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 12:36
                          Wlasnie sluchal Marmuru- swietne!
                          • alpepe Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 12:41
                            Nio big_grin Chcę mieć dom pełen cudzych żon big_grin
    • thea19 Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 12:40
      ja tylko gdzieś przeczytałam, że ten Taco to chłopak Lisówny. Nie wiem czym się zajmuje i nie wiem czy to prawdziwe nazwisko.
      • alpepe Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 12:41
        Prawdziwe nazwisko to Filip Szcześniak, jakbyś bracie nie wiedział...
        • chocolatemonster Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 12:53
          Znany jako fifi😁
        • simply_z Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 17:11
          z tych szczesniakow moze?
          • chocolatemonster Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 19:14
            Tez sie zastanawialam ale chyba nie.
    • alpepe Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 13:20
      I tu następny blend, oryginał pewnie już słyszałaś.
      www.youtube.com/watch?v=zZzSev-1UmQ
      • lokalna77 Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 13:25
        Jakoś te chłopaczki, Taco, Davidem itp. do mnie nie trafiają.

Z młodych Kortez, Organek i wystarczy...
        • alpepe Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 13:29
          Organek? Dla mnie on wygląda, jakby miał sto lat, a Kortez dla mnie wygląda jak józek forumowy...
          • chocolatemonster Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 14:58
            Nieee...Organka uslyszalam raz i starczy. A a Taco zrobie sobie liste do biegania😁
        • clio_yaga Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 15:10
          lokalna77 napisała:

> Jakoś te chłopaczki, Taco, Davidem itp. do mnie nie trafiają.
          >
          > Z młodych Kortez, Organek i wystarczy...

Organek jest dobrze po 40 smile Też go bardzo lubię.
          Co do Taco to nie jestem w stanie niestety wysłuchać nawet fragmentu piosenki, nie ten gatunek muzyki niestety sad
      • thea19 Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 20:24
        absolutnie nie kojarzę
    • snowdust Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 16:48
      Podekscytowana rzucilam sie na yt bo szukam nowych inspiracji muzycznych ale zdecydowanie NIE z mojej strony. Totalnie nie moja bajka.

Ale fajny pomysl na watek ematkowy mi podsunelas smile Wrzuce to co lubie i zapytam o inspiracje!
      • chocolatemonster Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 16:57
        O! Wlasnie! Moze stworz watek zeby byly muzo,ksiazko i filmowo/serialowe fascynacje. Milion juz tego tu bylo ale te sa najlepsze.
    • joanna266 Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 17:30
      Taco znam od czasu jego zacnego w swej wymowie korporacyjnejwink przeboju Tamagotchi, który wykonywał razem z podobnym sobie artystą Qebo.Lubię też jeden z nowszych kawałków "W piątki leżę w wannie".Fajne ma teksty i charakterystyczny styl jak Podsiadło. Żałuję że nie byłam na koncercie. Jedno czego nie do końca rozumiem to jego związek z młodą Lisówną. dziewczyna robi wrażenie zarozumiałej i wrednej. Ale może to tylko takie paskudne wrażenie i po prostu ma taki wyraz twarzy ...od.lat mam 41. żeby nie było wink
      • chocolatemonster Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 19:15
        Az ja wyguglalam. Ladna, taka troche 'krolowa lodu' . Moze (oby) to tylko wrazenie.
    • segregatorwpaski Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 19:40
      No jesteś wink
      Posłuchaj Schafter'a, na przykład: ridin' round the town w czyimś bel air, ale inne oczywiście też. To jest moje odkrycie, chłopak ma 16 lat!!! i wow, świeższy i lepszy od Taco.
      Innym też polecam smile
      Cała ta scena obecna to nie jest wprawdzie kaliber czy pakto, ale są nawet całkiem całkiem smile
    • lot_w_kosmos Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 19:47
      To polecam jeszcze wszystkim, które nie odkryły:
      Zespół Kwiat Jabłoni.
      Pierwsza z brzegu piosenka: Dziś późno pójdę spać.
      • ga-ti Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 19:53
        O, ładne to, lubię gdy nie ma natłoku instrumentów (i zmodyfikowanych elektronicznie dźwięków, jeśli ktoś wie, o co mi chodzi wink ) i głosy przyjemne, bez wydziwianej maniery.
      • lot_w_kosmos Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 19:57
        Jeszcze polecam:
        LIMBOSKI, ostatni jak dla mnie hit : Na statku.
        Trochę w stylu Maleńczuka.
      • joanna266 Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 20:48
        Znam i lubię. Ale z młodych,kreatywnych polecam Wojtka Szumańskiego i jego np."zegarek",.Rewelacyjny jest ten chłopak moim zdaniem. I ta dykcja.
        • lot_w_kosmos Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 21:04
          Posłucham, dzięki!
    • thaures Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 19:48
      Ominęło? Dziś słuchałam radia, a ponieważ umarł jakiś znany raper puszczali jego utwory i innych. Próbowałam się wsłuchać, bardzo się starałam, ale nie dałam rady. Nie mam wrażenia, że mnie ominęło. Raczej, że już za stara jestem. Niestety
    • crea.tura Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 19:53
      Słucham (i kupuję!) każdej płyty od wydania Trójkątu Warszawskiego, mam swoje bardziej i mniej ulubione, bo artysta młody i wyjątkowo płodny smile ale trójkąt jednak pozostaje moją bardzo ulubioną płytą. Jest idealna do auta i do ćwiczeń.
    • afro.ninja Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 20:00
      Little simz- boss.
    • chocolatemonster Re: Czy tylko ja jestem opozniona... 22.10.19, 20:34
      Dzieki dziewczyny! W wolnej chwili wezme sie za nadrabianie😚

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka