ck2
01.11.19, 08:10
www.wirtualnemedia.pl/artykul/gwiazdy-tvn-hejterskie-komentarze-na-swoj-temat-akcja-whywehate-wideo
Mam mieszane uczucia. Komentarze w internecie w stosunku do znanych osób ale także współdyskutantów to często rynsztok. Polityczki i politycy rozliczane za wyglad (ja też nie lubie Pawłowicz, no ale...), komentowanie każdej zmarszczki, wulgarny sposób wyrażania niechęci, itp. Temat rzeka.
Ale tutaj mamy:
a) Pracowników stacji, która w swoich początkach miała być stacją dla inteligenta, a zaczęła gonić Polsat w rynsztokowej rozrywce, sama różne odmiany tej rozrywki promując.
c) Celebrytów i częściej celebrytki znane właściwie tylko z bywania i pokazywania tyłka, więc co się dziwić, że tyłek ten jest komentowany, to w jakiej formie to osobna kwestia. To samo jest z pokazywaniem dzieci i partnerów - ja nie wiem, jak wygladają np. mąż i dzieci Agnieszki Chylińskiej, więc widocznie można inaczej, nawet bedąc osobą popularną.
c) Pomieszanie z poplątaniem, czyli rasistowskie komentarze na temat Omeny kontra krytyka warsztatu zawodowego jakiejś chyba aktorki.
Poza tym osoby występujące w tym filmie czytają komentarze, na które łatwo teatralnie się oburzać. Ale jakoś nie czytają takich, które trudniej byłoby zdementować (pani która mówi, gdzie nie ma silikonu czy inna celebrytka, która pokazuje w portalach społecznosciowych dzieci, ale jakoś nie odnosi się do pogłosek, że wpadła ze swoim pracodawcą).
Czyli moim zdaniem zamysł i moytywacja ok, ale wykonanie słabe i pozbawione wiarygodności.