lioka
11.11.19, 00:29
czy to naprawdę lenie? Nie mówię o bezrobotnych, którzy tylko wyciągają łapę po kasę, wolą żyć z zasiłków itp. Chodzi mi o ludzi, którzy bardzo by chcieli podjąć pracę ale ich coś blokuje. Pisałam tu w wątku jednej z forumek jak to u mnie wygląda. Czuję, że robię wszystko źle, że tylko się ośmieszę i nie poradzę sobie w pracy. Miałam kilka prac, pracowałam w sklepie, w szpitalu przy wydawaniu posiłków i zawsze coś robiłam nie tak. Nigdy nie byli ze mnie zadowolenie, chociaż naprawdę bardzo się starałam. Nie wiem dlaczego nic mi nie wychodzi. Tzn. chyba wiem. ( pisałam o tym kiedyś ) zostałam wychowana w takiej rodzinie, gdzie od dziecka mówili, że robię źle, że zrobię źle, nigdy mnie nie chwalono a ciągle opier.... Może to wyda się wam śmieszne, ale szukając pracy jak jest jakaś oferta, chcę na nią odpowiedzieć, ale mam jakąś blokadę, boję się podjąć pracy, boję się że sobie nie poradzę, że będzie szefostwo które nie będzie ze mnie zadowolone, współpracownicy. To nie są moje nieuzasadnione obawy, tylko tak było już nie raz. Zawsze sobie myślałam, pójdę do tej pracy dam radę i się starałam ale zawsze coś było nie tak. Pomimo szczerych moich chęci. Nie wiem jak to zmienić, co zrobić żeby normalnie pracować i dobrze pracować? Macie jakieś rady?