triismegistos 12.11.19, 21:42 Czy ematka może już widziała. Albo czeka na ten film? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leanne_paul_piper Re: Lighthouse 12.11.19, 21:48 Czekam. Zwiastun wygląda bardzo creepy. Oczekuję też na Irlandczyka. Może nasze emigrantki już widziały? Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Lighthouse 13.11.19, 04:48 Ja już miałam okazję na festiwalu. Irlandczyka też, ale nie ma co porównywać. Niesamowita rzecz, inna sprawa, czy spodoba się ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Lighthouse 13.11.19, 00:34 U nas leci to w kinie. Wlasnie zobaczylam trailer i wolalabym poprasowac skarpety niz to ogladac. Przypomina mi to Noz w wodzie i Kustyczke czyli jedne z najgorszych filmow jakie widzialam. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Lighthouse 13.11.19, 03:02 Widzialam. Superb. Aczkolwiek faktycznie depressing koncertowo. No ale ja kocham/wielbie Willem Defoe wiec nawet gdyby gral Czerwonego Kapturka to poszlabym zobaczyc a coz dopiero w takim majstersztyk! Lubiacym creepy babranie sie w ludzkich schozach polecam serdecznie. Cheers. PS. Poczatkowo myslalam, ze to takie "teatralne kino" i ze moze lepiej byloby toto ogladac w teatrze ale jednak nie, definitely nie - zdjecia, natura stanowia equal part calego odbioru - super film od poczatku do konca ze wszystkimi details! Odpowiedz Link Zgłoś
owmordke Re: Lighthouse 13.11.19, 08:24 Ja czekam. W uk bedzie w styczniu. Witch byla swietna (szczegolnie brawurowe zakonczenie) wiec mam nadzieje na podobnie pozytywne doswiadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Lighthouse 29.11.19, 13:53 Jako, że dzisiaj premiera podnoszę wąteczek. Wiem, że film jest dość trudno dostępny, ale we Wrocławiu i w Warszawie na pewno będzie wyświetlany Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Lighthouse 29.11.19, 14:38 U mnie będzie pod koniec grudnia, yess! A już się martwiłam, że w dziurze nie zagrają. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Lighthouse 29.11.19, 14:46 Cieszę się Film jest dość... dziwny i niestety może przejść bez echa, a byłaby to wielka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Lighthouse 12.01.20, 12:57 Obejrzałam w końcu, nie bez przygód, bo pierwszy seans odwołano i trzeba było wracać z niczym. Obiektywnie, film wybitny: świetne kreacje aktorskie, przyznam, że bardzo na plus zaskoczył Pattinson (bo Willem, wiadomo ♥) Zdjęcia, muzyka- rewelacja. Subiektywnie, wyszłam zmordowana jak niewolnik po dniówce na plantacji, moja klaustrofobia zareagowała koncertowo Plus umęczył mnie zdecydowany nadmiar męskiej energii, co potrafię sprecyzować dopiero po obejrzeniu "Portretu kobiety w ogniu"( Polecam!!!). Niemniej cieszy, że sztuka kinowa powraca do inspiracji mitologią, prawdziwymi korzeniami europejskiej kultury, konotacje biblijne wychodziły mi już nosem;-P Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Lighthouse 29.11.19, 14:30 Nie widziała, nie wiedziała, ale teraz już czeka Odpowiedz Link Zgłoś