m.y.q.2 06.01.20, 18:31 Dzisiaj Wigilia prawosławnych. Czy któraś e - matka obchodzi? Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ga-ti Re: Wigilia 06.01.20, 18:42 My nie, ale nasi bliscy znajomi tak. Wpadłam dziś do nich na chwilkę po coś, a tu pani domu pierogi lepi No więc wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
m.y.q.2 Re: Wigilia 06.01.20, 22:33 Nie mogłam sobie przypomnieć tych rosyjskich życzeń, fajnie że Ty pamiętasz. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Wigilia 07.01.20, 07:59 jest kilka wersji, okolice Białego w stronę Gródka - tak właśnie życzenia się składa ale już Bobrowniki czy też Królowy Most - ten od "U Pana Boga..." jeszcze inaczej, także ten tego... Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Wigilia 06.01.20, 22:31 Nie obchodzę, ale życzę wesołych świąt! Obchodziłam w tym roku i Boże Narodzenia i żydowską Chanuke to w duchu ekumenicznym życzę wszystkiego dobrego prawosławnym ematkom. Odpowiedz Link Zgłoś
madeinmaroko Re: Wigilia 07.01.20, 08:14 Wsiocho nalepszocho z Rozdzestwom Chrystowym ( mam nadzieje ze tak sie to pisze ) Ja sie wybieram na swieta w gosci Wszystkim Prawoslawnym zycze spokojnych radosnych swiat Odpowiedz Link Zgłoś