Dodaj do ulubionych

Całowanie w dłoń

10.01.20, 20:58
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,25584888,duchowny-zacheca-do-calowania-ksiezy-po-dloniach-tak-na-prawde.html#s=BoxOpImg4
Czyżby wracalibyśmy do średniowiecza? A jak zaproponowałem sekularyzację kościołów to wszystkie ematki były na nie...
Obserwuj wątek
    • nickbezznaczenia Re: Całowanie w dłoń 10.01.20, 21:07
      Masz błąd w pytaniu;

I nie pisz,że wszystkie ematki, bo to nieprawda.
      A bohater artykuł to idiota.
      • agrypina6 Re: Całowanie w dłoń 11.01.20, 10:39
        Skoro osoba duchowna głosi że jego ręce, tudzież inne części ciała, to jak Boga, to już tłumy wiernych i niewiernych biorą się do całowania. Niektorzy chyba mają poważne zaburzenia psychiczne. Albo im się wydaje, że oni i Bóg to jedno. Co też uważam za odchylenie psychiczne.
    • bobbiedraper Re: Całowanie w dłoń 10.01.20, 21:07
      To stanowisko Kościoła, czy też jeden egzotyczny duchowny?
      • ajaksiowa Re: Całowanie w dłoń 11.01.20, 06:26
        A przy całowaniu trzeba przyklęknąć czy tylko schylić czoło?😌😌
      • morekac Re: Całowanie w dłoń 11.01.20, 06:44
        Nie wiem, czy to pojedyńczy duchowny. Ostatnio znajome dziecko było oburzone, gdy usłyszało, że jakiś tam ksiądz bzdety gada na kazaniach. Bo jak można takie rzeczy o księdzu mówić. Bo to ksiądz i szacunek należy mu z definicji.
      • jowita771 Re: Całowanie w dłoń 11.01.20, 21:08
        Nie tylko jeden. Lata temu usłyszałam podobną opowiastkę od kleryka po pierwszym roku. Było to dość zaskakujące, bo chłopak z natury był bardzo skromny, ale w seminarium ich faszerują takimi mądrościami, żeby taką skromność zwalczyć, żeby się poczuli lepsi od owieczek.
    • mia_mia Re: Całowanie w dłoń 11.01.20, 06:32
      Kolana też są konsekrowane, a seks z księdzem to tak jak z Jezusem?
    • kadfael Re: Całowanie w dłoń 11.01.20, 10:15
      Sądząc z tego, że on ciągle wraca do tego tematu, księżulo ma jakąś fobię.
      • alpepe Re: Całowanie w dłoń 11.01.20, 10:25
        bardziej feblik.
      • mia_mia Re: Całowanie w dłoń 11.01.20, 11:01
        Raczej fetysz, a nie fobięwink
    • attiya Re: Całowanie w dłoń 11.01.20, 11:31
      Już dawno temu doszłam do wniosku, że ateizm daje więcej możliwości i ma więcej zalet niż katolicyzm - jak widać na załączonym obrazku
      • fitfood1664 Re: Całowanie w dłoń 11.01.20, 11:35
        Z całą pewnością, przynajmniej w kwestii całowania big_grin
    • fitfood1664 Re: Całowanie w dłoń 11.01.20, 11:37
      Chciałabym wiedzieć jaki odsetek tych wszystkich kontestatorów gania do kościółka. Co z tego, że rączek nie chcą całować, kiedy na tacę dają big_grin
      • nickbezznaczenia Re: Całowanie w dłoń 11.01.20, 12:29
        Mogę piwiedziec tylko o sobie i najblizszych..
        My nie chadzamy.

• azja001 Re: Całowanie w dłoń 11.01.20, 12:34
          Mnie za bardzo wyobraźnia ponosi na temat tego co oni czynią tymi dłońmi Chrystusa już od czasu gdy jako młode 20 letnie byczki trafiają do seminarium. Także ten.. Jak lubią to niech się całują nawzajem
      • edelstein Re: Całowanie w dłoń 11.01.20, 13:06
        Nie daje na tace,nie chodze do kosciola,z wyjatkiem slubow i pogrzebow,ale wtedy tez nie daje kasy.
        • m.y.q.2 Re: Całowanie w dłoń 11.01.20, 16:26
          Od jednego księżula się zaczyna. Jeżeli parafianie zaczną gorliwie obcałowywać ich po tych "boskich" dłoniach, to stanie się to obowiązkiem prostaczków.
          A niejedna starsza baba podkochuje się w księdzu, to będzie okazja jak znalazł do fizycznego kontaktu, hihi. wink
    • iza232 Re: Całowanie w dłoń 11.01.20, 20:55
      Ręce opadają. Włos się jeży na głowie. Kiedyś jak Jezus zasugerował przywódcą żydowskim, że jest Bogiem, to się wściekli i ukrzyżowali. Teraz nie ma kary śmierci, ale chyba trzeba by skierować tego psychola na badania psychiatryczne, bo wyraźnie ma zryty beret.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka