Dodaj do ulubionych

Mam problem z blizną

19.01.20, 07:52
Blizna jest nieduża ale położona w trudnym miejscu, cały czas narażona jest na ucisk, ruch i zginanie. Tak naprawdę to od 4 miesięcy nie ma szans na spokojne zagojenie się.
Teraz jest zgrubiała i tkliwa, ściągnięta i brzydka ( ale nie czerwona i spuchnięta,).
Znacie jakieś sprawdzone środki na takie blizny?
Obserwuj wątek
    • milka_milka Re: Mam problem z blizną 19.01.20, 08:00
      Plastry silikonowe sutricon. A jeśli nie, to contractubex do smarowania, ale to trzeba kilka razy dziennie. Natomiast plastry przyklejasz i chronią oraz zmiękczają bliznę.
    • sundace46 Re: Mam problem z blizną 19.01.20, 10:13
      Ja mam taką 2-miesięczną bliznę na kciuku i części doni. Zagojona, grubawa, wrażliwa na urażanie. Od 2 tygodni smaruję Cepanem, mega rewelacyjne opinie w sieci. Na razie widzę efekt, po smarowaniu 2-3 razy dziennie, że blizna bardziej elastyczna, mogę wyprostować palec, wcześniej był mocny przykurcz, teraz mniejszy. Z nadzieją na dalszą poprawę smaruję wytrwale.
      Poczytaj opinie w sieci. Plusem jest niska cena 35 g za 17-18zł. Cepan poleciły mi też dobre dusze z forum smile
      • tojamarusia Re: Mam problem z blizną 19.01.20, 10:32
        A cepan to ten co cebulą śmierdzi?
        Cena faktycznie fajna. Plastry silikonowe też ok ale cena już nie😟
        • scathach Re: Mam problem z blizną 19.01.20, 11:10
          Mam takà bliznę - bliznę przerostową. Jest czerwona, swędzi, czasem zakłuje. Przerobiłam wszystkie maści i kremy dostępne na rynku i wygrywają... plastry silikonowe. Tylko i wyłącznie. Po naklejeniu przynoszą ulgę i zabezpieczają od otarć - mi akurat na bliźnie wypada ramiączko stanika, wiec wiesz... plastry kupuje w rosmanie, maja takie na blizny po cc.
          • tojamarusia Re: Mam problem z blizną 19.01.20, 11:29
            Dzięki
        • sundace46 Re: Mam problem z blizną 19.01.20, 11:44
          Marusiu to delikatny zapach cebuloczosnku. Spodziewałam się Bóg wie jakiego smrodu. Czuć owszem, ale bez przesady.
          • tojamarusia Re: Mam problem z blizną 19.01.20, 12:15
            Ok, dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka