Dodaj do ulubionych

taka fobia..

18.02.20, 18:31
ojciec nie zje niczego czego nie przygotowała mama lub on sam....Brzydzi się.Znacie takich? To tak a propos knajp...
Obserwuj wątek
    • kryzys_wieku_sredniego Re: taka fobia.. 18.02.20, 18:38
      A robi coś więcej niż kanapki z masłem, i to codziennie? Jeśli tak to nie ma problemu lubię jak mi ktoś gotuje.
      Bo też znam takich co jedzą tylko, co żoneczka zrobi z oczczędności, sami sobie herbatę i kanapkę zrobią a lubią napchać brzuszek obiadkiem - dla mnie to pasożyt do odstrzału.
    • kozica111 Re: taka fobia.. 18.02.20, 18:41
      Robi, umie. Od obcych sie brzydzi.
    • tanebo2.0 Re: taka fobia.. 18.02.20, 18:43
      A ja mam caligynephobię, trypofobię i triskaidekafobię
    • default Re: taka fobia.. 18.02.20, 18:47
      Mój mąż ma różne fobie jedzeniowe i fakt, ze najbardziej lubi zjeść w domu. Ale w restauracjach jada, w gościach tez - z wyjątkiem swojej rodziny na wsi - tam nie jada nigdy i niczego. No, kawy się napije smile
      Jego fobie polegają raczej na strachu przed nowymi potrawami i przed zobaczeniem jedzenia w trakcie przyrządzania.
    • nenia1 Re: taka fobia.. 18.02.20, 18:49
      Znam takich, którzy boją się iść do restauracji, nie zjedzą poza domem, tak, to pewnie rodzaj fobii choć najczęściej racjonalizowanej np. oparciu o programy kulinarne typu Kuchenne Rewolucja gdzie pokazuje się np. brudne zaplecza. Znam też takiego pana, któremu żona jak wyjeżdża robi i mrozi porcje jedzeniowe na każdy dzień bo on sam nic nie zrobi, cud że rozmrozi przed jedzeniem, rodzaj kalectwa jak dla mnie, ale z drugiej strony kto nie ma żadnych dziwactw.
    • mae224 Re: taka fobia.. 18.02.20, 19:01
      Oj znamy.
    • triss_merigold6 Re: taka fobia.. 18.02.20, 19:05
      Bardzo wygodne.
    • lumeria Re: taka fobia.. 18.02.20, 19:15
      Tak, to dosyc pospolita fobia.

Przyczyny mogą być rożne - od fobii zarazkowej, strachu, ze ktoś obcy napluje do jedzenia, nie umyje rak, itp., aż po oszczędność lub 'ja ziemniaki gotuje najlepiej'.

Znam osobę, która do Toskanii czy Burgundii jechała z własną patelnią. smile
    • 12gram Re: taka fobia.. 18.02.20, 19:19
      myślę, że mama by odetchnęła gdyby brzydził się też jej potraw. pewnie zapiernicza ja głupia by nakarmić wybrzydzacza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka