Dodaj do ulubionych

Veturilo 馃毑

01.03.20, 09:00
Nie wiem jak w innych miastach, ale u nas dzis startuje veturilo 馃榾 Wlasnie sciagnelam sobie apke, bo zmienialam tel w miedzyczasie i wywalilam zamiast przeniesc i zaktualizowalam sporttrackera. Dzis chce z dzieciakami i konkubinem zrobic inauguracje sezonu, sprawdzalam pod moim bloksem stoi 19 rowerow.
Plany na ten sezon mam ambitne, w zeszlym roku mialam zamiar codziennie spod przedszkola do fabryki i z fabryki na kwadrat popylac, ale srednio wyszlo moze z raz na tygiel w ta i z powrotem. Stacje mam rozlokowane idealnie, wszedzie gdzie potrzebuje sa, zobaczymy na ile starczy zapalu...
Obserwuj w膮tek
    • berdebul Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 09:23
      Znowu zacznie si臋 chamstwo na chodnikach. uncertain
      • zazou1980 Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 10:05
        Nie mierz wszystkich swoja miara, chamy sa wszedzie i na chodnikach i na ulicach, ale to moze z 5% wszystkich uzytkownikow. Akutat na mojej trasie mam 100% sciezek rowerowych, w Warszawie jest duzy progres w km sciezek w stosunku do kilku lat wstecz. Cieszy mnie to, nie ukrywam...
        • bobbiedraper Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 11:10
          Mo偶esz pisa膰 po polsku?
          • zazou1980 Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 11:19
            No juz bardziej nie potrafie, sorry ze cierpisz jak czytasz 馃槀
            • bobbiedraper Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 11:45
              P艂aczesz ze 艣miechu?
            • simply_z Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 13:21
              "moze z raz na tygiel w ta i z powrotem" mo偶esz przet艂umaczy膰 z warszawskiego?
        • lauren6 Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 13:41
          Co z tego, 偶e s膮 艣cie偶ki rowerowe skoro buractwo nimi nie je藕dzi, bo np 艣cie偶ka jest po drugiej stronie ulicy.
        • berdebul Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 20:24
          Co z tego, ze jest wi臋cej 艣cie偶ek jak ba艂wany na veturilo je偶d偶膮 chodnikami?
          • droch Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 22:32
            I vice versa, piesi, a osobliwe mamy z w贸zkami, pasjami spaceruj膮 DDR.
    • feiticeira Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 10:04
      Nie wiem jak b臋dzie u was, ale w wawie te rowery to dramat. Takie nadzieje mia艂am, 偶e b臋d臋 je藕dzi膰, do pracy, z pracy , po pracy, zawsze i wsz臋dzie.
      Po pierwsze: rano nie ma rower贸w pod domem. Musia艂abym je藕dzic na 7 rano. Po drugie-po po艂udniu nie ma rower贸w na 偶adnej z trzech stacji pod praca. Uda艂o mi si臋 pojecha膰 do pracy mo偶e trzy razy, po kt贸rych zaprzestalam pr贸b, poniewa偶 a to siode艂ko nie chcia艂o si臋 utrzyma膰 w ustawionej pozycji, a to mia艂 sprawna tylko jedna przerzutk臋, te, na kt贸rej si臋 kr臋ci du偶o, a jedzie wolno i inne takie. Da艂am sobie wi臋c spok贸j.
      • zazou1980 Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 10:20
        Konto mam od poczatku fukcjonowania veturilo, jestem wrecz weteranem 馃榿
        Akurat pod przedszkolem zawsze sa rowery, ale pod robota czesto nie mam gdzie zostawic i musze dopinac do poprzedniego, a jak chce wrocic to nie ma. Troche sa ofiarami wlasnej popularnosci, co robic.
        Jesli chodzi o zepsute rowery, to sami uzytkownicy je psuja, firma wystawia sprawne. Ja akurat staram sie zglaszac te niedzialajace lub niedajace sie wypozyczyc, bo skad niby maja wiedziec, ze sa zepsute?
      • mia_mia Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 11:06
        A w takiej sytuacji nie pro艣ciej kupi膰 sobie rower?
        • zazou1980 Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 11:30
          Nie mam miejsca na skladowanie, niestety. Na balkonie stoja juz 2 rowery dzieci, a w mieszkaniu dodatkowo 2 hulajnogi i 4pary rolek 馃檨 Co prawda mamy tez strych, ale musialabym wjezdzac z rowerem winda na 5te pietro i potem targac go jeszcze pol pietra na gore, otworzyc z klucza drzwi i dopiero dojsc do naszego boxa, ktory jest na klodke. Za duza logistyka, to juz wole wypozyczyc jak jest dostepny, jak nie to nie. Rydzyk fizyk...
    • barattolina Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 10:23
      Wspaniale !
      Id藕cie, wypr贸bujcie i dajcie zna膰.

U nas od zesz艂ego sezonu lataj膮 skutery, ale jeszcze nie zd膮偶y艂am si臋 nam nich karn膮膰.
      Hulajnogi mnie nie nawil偶aj膮, aczkowiek my艣le ze to dlatego ze robi臋 si臋 stara 馃
      • zazou1980 Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 10:47
        Stara i nie jara, niestety 馃槀
    • lot_w_kosmos Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 10:23
      Ja sobie kupi艂am nowy licznik i w tym roku zamierzam duuuuzo poje藕dzi膰.

Mam tak膮 potrzeb臋 je偶d偶enia, 偶e szok.
      Mam ju偶 pe艂no muzyki na telefonie i zamierzam ods艂uchiwa膰. Dla zaniepokojenych matek info: tylko w jednym uchu s艂uchawka i jazda 艣cie偶k膮 rowerow膮 wa艂em nadwi艣la艅skim.
      • lot_w_kosmos Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 10:24
        No i w艂asnym rowerem ofkors. U mbie na "wsi" miejskich nie ma.
        • zazou1980 Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 10:51
          Niestety nie mam miejsca na wlasny rower, bo na balkonie stoja juz 2 dzieci, a drugi balkon mam na pranie, dlatego posulkuje sie miejskimi...
          • lot_w_kosmos Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 13:38
            Super, fajnie, 偶e s膮!
    • czekoladazkremem Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 10:47
      A mnie jako艣 rower przesta艂 kr臋ci膰. Kiedy艣 bardzo du偶o je藕dzi艂am, w sezonie w weekendy wyrusza艂am po pi膮tej rano i je藕dzi艂am do dziesi膮tej, czasem troch臋 d艂u偶ej. Teraz wol臋 zrobi膰 solidny trening w domowej si艂owni i poje藕dzi膰 na stacjonarnym.
      • zazou1980 Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 10:54
        Czasami w weekendy jezdze z corka po Warszawie. Jest tyle miejsc, ktore chce jej pokazac, bo nigdy tam nie byla, a ja od lat...
    • mikams75 Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 11:48
      jak masz ambitne plany, to nie lepiej kupic sobie rower? Z ciekawosci - ile bedzie kosztowac takie regularne korzystanie?
      • zazou1980 Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 12:31
        Mnie 0 na codzien, ok 1-2 pln w weekendy. Do pracy mam 13 min. a do domu 10, wiec wyrabiam sie w darmowym limicie. W zeszlym sezonie poszlo mi ze 20-25pln...
      • te_de_ka Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 14:15
        przeczytalam w raporcie z wypo偶ycze艅 w ubieg艂ym sezonie, 偶e 77% wypo偶ycze艅 by艂o za 0 z艂, a kolejnych 18 % za 1z艂. Mi si臋 nie chce bawi膰 w przepinanie co 15 min, wi臋c zazwyczaj je偶d偶臋 za 1 do 4 z艂. Je偶d偶enie do pracy za bardzo by mnie stresowa艂o, b臋dzie rower do wypo偶yczenia albo nie b臋dzie, czasami trzeba dzwoni膰 na serwis, bo sie nie wypina albo inne kwiatki wyskakuj膮. Ale mam swoje trasy na rekreacyjno-wyczynowe przejazdy i od teraz b臋dzie mo偶na korzysta膰. Rano b臋dzie szybciej widno, d艂ugie wieczory, no i w weekendy zwiedzanie na rowerach to rzeczywi艣cie mega frajda. W pi膮tek na fajrant je藕dzili艣my sobie w duecie na ma艂e przeja偶d偶ki. Lubi臋 te偶 z samego rana zaliczy膰 ma艂y wyczyn.
        Je偶d偶enie na swoim rowerze te偶 jest ok szczeg贸lnie tam, gdzie nie ma stacji a chce sie zrobi膰 d艂u偶sz膮 wycieczk臋, natomiast w mie艣cie tylko miejski, bo si臋 go odstawia i zapomina o nim, o swoim cz艂owiek ci膮gle my艣li, gdzie przypi膮膰 i czy go zastan臋 jak wr贸c臋 - smutne.
        • mikams75 Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 20:27
          to jak zarabiaja na tych rowerach?
          • te_de_ka Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 22:11
            To proste - operator ma umow臋 z miastem, czytalam ze w 2017 to by艂o ok. 70% wp艂yw贸w a tylko 2% od u偶ytkownik贸w. Reszta to reklamodawcy albo partnerzy strategiczni. P艂ac膮 im galerie czy biura, kt贸re chc膮 mie膰 blisko stacje, 偶eby przyci膮ga膰 klient贸w.
            • mikams75 Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 23:22
              ok, dzieki za wyjasnienie.
              Nie mieszkalm w pl, u mnie te miejskie rowery to tak darmo nie sa. Tzn. sa tez inne darmowe od miasta, ale to raptem pare punktow i trzeba oddac w tym samym miejscu.
    • panna_lila Re: Veturilo 馃毑 01.03.20, 16:48
      a ja nie przepadam za tymi miejskimi rowerami, kilka razy wraca艂am do domu i za ka偶dym razem ba艂am si臋 o w艂asne 偶ycie, bo zawsze takie jakie艣 trudne do prowadzenia mi si臋 trafia艂y. Jeden dwa przystanki podjecha膰 ok, ale na d艂u偶sze trasy ja dzi臋kuj臋.
      Rano na dojazd do pracy si臋 nie zdecyduj臋, bo nie mam za bardzo gdzie si臋 od艣wie偶y膰sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj si臋

Nakarm Pajacyka