mama.pracujaca 12.03.20, 15:54 Najbardziej zakazone woj.Śląskie 11 potwierdzonych przypadkow. www.gov.pl/web/koronawirus/wykaz-zarazen-koronawirusem-sars-cov-2 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szafireczek Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 16:04 W stosunku do liczby przeprowadzonych testów? Bo jak nie, to nie ma się co ekscytować. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.pracujaca Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 16:12 Chciałam Was poinformować, że to sa tylko zdiagnizowane przypadki, znacznie wiecej osob zakazonych nie zostało zdiagnozowanych! Nie chcę Was martwić, ale z tego co mowili mi znajomi pracujący we włoskich szpitalach pod respiratorami leza nawet nastolatki i osoby miedzy 20-40 rokiem życia, bez wcześniejszych obciążen chorobowych. Wielu z nich jest w stanie zagrazającym życie. Szczerze, sama bagatelizowałam i smialam sie z koronawirusa. Teraz patrze na problem juz z innej syrony😐 Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 17:40 Wiem, to nie personalnie, tylko ogólnie. Dane traktuję, jako sposób ku pokrzepieniu serc. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 16:10 No i? Polska 47 przypadków na 35.000.000, Indie prawie półtora miliarda ludzi i 74 przypadki. O czym to ma świadczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
mama.pracujaca Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 16:14 mia_mia napisał(a): > No i? Polska 47 przypadków na 35.000.000, Indie prawie półtora miliarda ludzi i > 74 przypadki. O czym to ma świadczyć? W ciagu jednej doby liczba zarazonych, zdiagnozowanych w Polsce podwoiła sie! Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 16:26 O tym jak bardzo należy ufać indyjskim statystykom. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 17:09 Co nie? Poziom życia, opieki medycznej i poszanowania życia ludzkiego jest tam bliski zeru. Już tam komu jakie testy robią..... Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 17:08 O tym, że w Indiach jest zdecydowanie inny klimat niż w środkowej Europie. Włosi mają 12 tysięcy przypadków i ponad 800 zgonów - w liczbach bezwzględnych wyprzedzają ich tylko Chiny... Odpowiedz Link Zgłoś
rekreativa Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 17:59 O tym, że w tych krajach epidemia jest jeszcze w zarodku. We Włoszech też się zaczynało od kilkunastu, czy kilkudziesięciu, a teraz masz 12 tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 18:04 Nie ma szans żeby akurat w Indiach cokolwiek było w zarodku. Szleje na pewno aż miło. Po prostu nikt tego nie raportuje. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 18:10 Pytanie ile w Indiach mają seniorów? Plus myślę sobie - jeśli ktoś przeżył na ulicy, mieszkając w ścieku, spiąc z dziki i psami, pijąc na codzień brudną wodę z kałuży itd - to moze im ta korona naprawdę niestraszna? Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 18:35 To nie do końca tak działa. To jest miliardowy naród żyjący sobie na głowach i higienę mający gdzieś. Niezaleznie jaka tam będzie umieralność, to zaraźliwość będzie gigantyczna. Obserwuję te niskie liczby od kilku dni i coraz większy czołg mi jedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 17:01 Taaaa, a znasz miasta, bo to że jest tam szpital z oddziałem zakaźnym gówno daje. Masz zaznaczoną Oławę czy Myszków czy szereg innych miejsc gdzie chorzy przebywali nin trafili na oddział? Ooooooo ... nie ma ... ooooo 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 17:27 W moim mieście jest chora osoba, nie ma tego na mapie, bo szpitala zakaźnego też tu nie ma. Co mi po informacji, że on jest w szpitalu ponad 60 km dalej Odpowiedz Link Zgłoś
laaisa Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 17:35 Podlasie zdrowe. Całe choć graniczymy z terenami zakażonymi. To nie cud, to brak testów. Jak tylko władze je pozyskają to pierdyknie panika i paranoja choć te dwie już są. W sklepach brak chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 17:41 Podobnie - biała plama w Świętokrzyskim... Odpowiedz Link Zgłoś
mail-na-gazecie Re: Mapa zakażeń w Polsce 12.03.20, 18:40 A w mazowieckim mało, a tu testy raczej są. Nie wiem, co o tym myśleć... Odpowiedz Link Zgłoś