Dodaj do ulubionych

Royal Mail

14.03.20, 22:54
Ktoś pamięta/wie z którymi firmami współpracuje w PL?

Listy zwykłe dostaję Pocztą Polską, ale pamiętam, że na ciut większe przesyłki była inna firma kurierska całkiem niedawno?

p.s. Poczta Polska ogłosiła , ze nie przyjmuje przesyłek międzynarodowych z powodu odwołania lotów, a jak czekam na przesyłkę z UK wysłaną wczoraj sad
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: Royal Mail 14.03.20, 23:01
      Raczej tylko PP; niewykluczone, że tą firmą kurierską był Pocztex, czyli także PP.
      • chococaffe Re: Royal Mail 14.03.20, 23:36
        Nie, to nie Pocztex, właśnie to zauważyłam, tylko niestety nie zarejestrowałam jako informacji wartej zapamiętania.
        • chococaffe Re: Royal Mail 14.03.20, 23:59
          Eureka! Przypomniało mi się - GLS
          • prezent_urodzinowy Re: Royal Mail 15.03.20, 00:34
            Gls, na 100%. Z tego powodu już nie wysyłam paczek Royal mail do Polski.
    • agonyaunt Re: Royal Mail 15.03.20, 00:08
      Nie przyjmuje przesyłek DO innych krajów, tzn. nie można nic nadać. O przychodzących nic nie wiadomo, ale ponoć jakiś ruch cargo ma zostać, więc pewnie dojdzie, najwyżej z opóźnieniem.
      • chococaffe Re: Royal Mail 15.03.20, 00:12
        Mam nadzieję - nie muszę dostać na cito, ale boję się, że zaginie w tym chaosie.
        • agonyaunt Re: Royal Mail 15.03.20, 00:19
          A masz rejestrowaną ze śledzeniem? Takie raczej nie giną. Nierejestrowane też raczej nie giną, ale jak masz śledzenie, to przynajmniej wiesz czy się rusza czy gdzieś utknęło.
      • patrycja.d2 Re: Royal Mail 15.03.20, 07:50
        cargo idzie rejsowymi samolotami, które są odwołane
        • chococaffe Re: Royal Mail 15.03.20, 07:57
          a co z przesyłkami już nadanymi?

p.s. są też samoloty cargo
    • prezent_urodzinowy Re: Royal Mail 15.03.20, 00:38
      Ja w czwartek wysłałam paczkę Parcelforce i też cały czas śledzę status... Niby exported, i niby żadnych ostrzeżeń na ich stronie nie ma, że są opóźnienia. Zobaczymy, w poniedziałek lub wtorek paczka powinna być w Polsce wg planu.
      • chococaffe Re: Royal Mail 15.03.20, 07:57
        Moja w piątek wieczorem była w Leeds i dalej nie ma informacji, mam nadzieję, że to tylko z powodu weekendu.
        • prezent_urodzinowy Re: Royal Mail 15.03.20, 20:55
          Ja ostatnio czekałam na paczkę z Indii do UK. 2 tygodnie leżała w magazynie w Coventry już po przejściu cła. 2 TYGODNIE. bez żadnej aktualizacji statusu.
        • prezent_urodzinowy Re: Royal Mail 16.03.20, 19:36
          No dobra, moje paczki dziś zostały doręczone w Polsce, więc najwyraźniej jakoś jeszcze to działa.
          • chococaffe Re: Royal Mail 16.03.20, 19:42
            Super, ja właśnie sprawdziłam. Są już zarejestrowane przez Pocztę Polską ale nie ma żadnych szczegołów (czyli jednak nie GLS tym razem)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka