Dodaj do ulubionych

co teraz robicie same/i?

21.03.20, 19:44
a wcześniej zlecałyście?

ja: obcięłam włosy dzieciom
mąż położył wyszczerbioną fugę
syn wyprasował mi bluzkę
dzieci sprzątają całą chatę zamiast pani sprzątającej
pedicure sama
ćwiczę w domu (korzystam z webcastów online moich ulubionych trenerów)
codziennie gotuję (wcześniej jedliśmy obiady w pracy i szkole)
do kosmetyczni i fryzjera chodziłam rzadko, włosy farbuję sama więc tu nie ma różnicy
Obserwuj wątek
    • leni6 Re: co teraz robicie same/i? 21.03.20, 19:47
      Gotujemy mniej więcej 5x w tygodniu (wcześniej 1x) i niestety będziemy musieli posprzątać.
    • mamtrzykotyidwa Re: co teraz robicie same/i? 21.03.20, 19:49
      O matko, ale się napracowaliście!
      Ale na co wam wyszczerbiona fuga??
      Nie umiał położyć prostej?
      No i jak tak można dziećmi orać!
      To skandal!
    • meduza321 Re: co teraz robicie same/i? 21.03.20, 19:52
      nic, mam odrost- mam ombre i czekam na fryzjera
      mam odrost w hybrydzie ide w przyszlym tyg
      mam zarosniete brwi jak powyzej ide w przyszlym tyg
      kupowalam jedzenie zawsze w knajpach teraz przywoza mi albo rodzice obiady albo zamawiam na tel
      brakuje mi kawy bo nie moge pic w kawiarniach i to tylko sama robię sad
      • mamtrzykotyidwa Re: co teraz robicie same/i? 21.03.20, 19:54
        O matko to straszne, że tak szybko zarastasz!
        • meduza321 Re: co teraz robicie same/i? 21.03.20, 19:57
          bylam okolo miesiac temu(hybryda 3), umowiona bylam na kilka dni temu ale niestety wszystko odwolane
          • double-facepalm Re: co teraz robicie same/i? 21.03.20, 19:59
            Ale serio masz brwi jak u Fridy Kahlo juz po tygodniu od regulacji?
            • meduza321 Re: co teraz robicie same/i? 21.03.20, 20:06
              nie, chciałabym takie brwi piękne jak Frida ja domalowuje kredką z ardeco i poprawiam brwi elynerem bobbi brown i mam mega grube piekne brwi haha smile mam nie za ladne brwi niewidoczne ale ze gdzies tam z boku cos odrasta to mi sie nie podoba
        • swiecaca Re: co teraz robicie same/i? 21.03.20, 19:57
          https://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2020/03/uTfw4oSQH9VXZ8pQ.jpg
          • meduza321 Re: co teraz robicie same/i? 21.03.20, 20:07
            haha no prawie
    • malia Re: co teraz robicie same/i? 21.03.20, 19:53
      Włosy będę musiała pofarbować. Ale gorsze jest to, że mam krótkie, co miesiąc chodziłam podcinać i ten czas już minął.
    • default Re: co teraz robicie same/i? 21.03.20, 19:56
      Gotuje jak zwykle, mąż ogarnia dom jak zwykle (łącznie z drobnymi naprawami), dzisiaj olej wymieniał w naszych autach - tez jak zwykle. Nic się nie zmieniło.
      Nie wiem tylko co z fryzjerem, ja na razie nie potrzebuje, ale on tak - ja go nie ostrzyge na pewno.
    • kaka-llina Re: co teraz robicie same/i? 21.03.20, 19:58
      Na razie nic... To mój pierwszy dzień. Pracy mieć nie będę musiałam zamknąć. Nie wiem co z kasa będzie (wiem, ze pracownikom ma rzad zapłacić 80% , dobrze bo mnie ni cholery nie byłoby stać) Na razie sie zawieszam bo normalnie to bym cały dzień dzisiaj harowała... Nie mam pojęcia co ze sobą zrobić..
    • dolcenera Re: co teraz robicie same/i? 21.03.20, 20:02
      I bez zarazy jestem Zosia Samosia, nie pompuje specjalnie kasy w usługi od czasu przejścia na własny rachunek.

Z nowości to nauczylam się piec chleb i pizzę na grubym cieście, bo kupnych się koronobrzydzę.
    • volta2 Re: co teraz robicie same/i? 21.03.20, 20:15
      mąż stracił bardzo dobrą pracę więc od jakiegoś czasu mieliśmy wdrożony pakiet antykryzysowy
      na pierwszy rzut poszedł fryzjer

na drugi rzut poszła sprzątaczka - skoro pan mąż siedzi w domu to niech łapie za szczotę, ujmy na honorze nie będzie, chociaż kontroli jakości nie przechodzi

restauracje - te poszły na odstrzał już we wrześniu, kiedy mąż dostał wypowiedzienie

kosmetyczka - przestałam chodzić, jak mi zabiegi zaczęły szkodzić zamiast pomagać, raz do roku na pedi, brwi są obecnie modne szerokie więc mam swoje naturalne i jest ok(nie mam szerokich oczywiście, ale regulacja zbyteczna

ciuchy i buty - tu nie mam czego ciąć, bo to jest zawsze na końcu, ostatnio na zakupach byłam rok temusmile
    • tt-tka Re: co teraz robicie same/i? 21.03.20, 20:26
      Pedicure.
      Placze z tesknoty za moja pania pedikiurzystka.
    • fil.lo Re: co teraz robicie same/i? 21.03.20, 21:02
      Haha. Piekę bułki (dziś wielka premiera, trzymajcie kciuki!). Inne rzeczy i tak robiliśmy zawsze sami.
    • gaskama Re: co teraz robicie same/i? 21.03.20, 21:10
      Tylko sprzątanie mieszkania, pani sprzątająca ma wolne.
      Nigdy nie chodziłam na żadne manicure, pedicure, kosmetyczek. To mnie nudzi. Powinnam pójść do fryzjera, bo mam krótkie włosy i trochę dorosły. Ala sama nie podatne i farby nie położę. Mam cienkie włosy, nie chce sobie zniszczyć. Nieczęsto gotuje, teraz też odbieram z knajp.
    • zazou1980 Re: co teraz robicie same/i? 21.03.20, 21:13
      Gotuje, to jest totalna padaka, bo nienawidze wymyslania, co zrobic danego dnia. Czasami az mi slabo jak mam cos ugotowac, choc i tak lece z polproduktow. Najgorsze jest wymyslenie zup, bo w repertuarze mam 3 na krzyz, a musze zrobic 7 na tydzien 😕
      • noi_noi Re: co teraz robicie same/i? 21.03.20, 21:33
        jp, ale widać teraz jak większość kobiet na tym forum jest niewydolna wychowawczo i wykonawczo(to tylko tydzień nie całkowitego zastoju)
        Ba, całe rodziny mają śmieszne problemy z dupy, dzieci są największą przeszkadzajką w chacie, obiady i planowanie ich na przyszły tydzień, to wyzwanie jak conajmniej wejście na mount everest hah, wszystkie pisały o super ustrojstwach w chacie, a teraz okazuje się, że jeden pc na stanie i stary ma tylko do niego dostęp, bo ho robi, a my niezwolenniczki takiego ogłupiającego gówna nie musimy miec tego w domu, i jak małolatki tipsiary, okazało się ze popierdzielamy ztelefoniku na forum, starzy rodzice biedni i ogłupiali bo starzy, ale 10 lat temu gdy już internet był normą i kompy też, to żaden z nich nie zapragnął mieć dostęp do świata? czyli ciemnota. Moi rodzice mają po 75 lat i biegają po internecie lepiej niż większość bombelkow ,które wykorzystują go tylko do insta fejsa itp, robią przelewy online itp spr, nie mają w tych czasach zadnych problemów - a przecież większość z was tak bardzo dba o rodziców, spotyka się z nimi- więc zamiast głupot i tematów ,bo ciocia powiedziała drugiej cioci od strony wujka szwagra, było godzinę poświecić od 15 lat i nauczyc, jakie to ułatwienie może być na starość, bo to też edukacja
        Jak to Mleczko podpisał kiedyś swój sławetny rysunek: "Niemniej w pracy mnie chwalą.."
        • zazou1980 Re: co teraz robicie same/i? 21.03.20, 21:59
          Rozumiem, ze to przytyk do mojej osoby - moze i mam problemy z dudy, ale przynajmniej pozostaje w normie psychicznej. Nie mam innych zmartwien, staram sie zyc jak do tej pory i bardzo sie z tego ciesze. Gotowania od zawsze nienawidzilam i na codzien mam od tego czlowieka 😁
          • gaskama Re: co teraz robicie same/i? 21.03.20, 22:45
            Myślę, że to nie było do Ciebie. Pani mundrala źle się podpiela.
          • jolie Re: co teraz robicie same/i? 22.03.20, 16:18
            Łączę się w bólu. Gotuję dla 5 osób i nieraz już pisałam na forum, że tego nienawidzę. Staram się gotować na kilka dni i odgrzewać.
      • chatgris01 Re: co teraz robicie same/i? 22.03.20, 15:24
        zazou1980 napisała:

> Najgorsze jest wymyslenie zup, bo w repertuarze mam 3 na krzyz, a musze zrobic 7 n
        > a tydzien 😕

Chmielewska (nienawidząca, a musząca, mając małe dzieci w latach 50 w PRL, gotować) rozwiązywała to w ten sposób, że dwa razy w tygodniu gotowała wielki gar kartoflanki, a w pozostałe dni na jej bazie robiła jakąś inną zupę (np. pomidorową, ogórkową), może Ci się ten patent przyda smile
        Szczegóły w jej autobiografii i "Książka poniekąd kucharska" (zacna, bo dania mało pracochłonne, a smaczne i pożywne).
    • lily_evans11 Re: co teraz robicie same/i? 21.03.20, 21:35
      To, co zawsze.
      Nie korzystam z usług, które mogę zrobić sobie sama.
      Natomiast żałuję, że nie poszłysmy z młodą do fryzjerki.
      • swiecaca Re: co teraz robicie same/i? 22.03.20, 10:17
        lily_evans11 napisała:

> To, co zawsze.
        > Nie korzystam z usług, które mogę zrobić sobie sama.

a ja korzystam - gdy ktoś zrobi to lepiej niż ja, gdy nie mam czasu albo nie chcę go poświęcać na te czynności. i przy okazji ktoś, dla kogo to jest źródło utrzymania, zarobi.
    • tol8 Re: co teraz robicie same/i? 21.03.20, 22:19
      Wczoraj wyniosłam śmieci i cotygodniowo umyłam kosze i szafkę pod zlewem. Zawsze robił to mąż.
      W tym tygodniu pomaluję przedpokój i zamontuję lampkę w kuchni. To też zrobiłby mąż.
      Poza tym nie wysługuję się innymi, więc nie odczuwam, bym miała nowe moce i musiała robić coś czego nie robię na co dzień.
    • princy-mincy Re: co teraz robicie same/i? 21.03.20, 22:29
      Więcej gotujemy w domu, sprzątamy też sami.
      Częściej pieczemy. Mąż wysprzątał garaż i ogarnął ogród.
      Dziś zrobiłam pyszne mleko kokosowe (często Kupowałam z wygody a ten nowy przepis prosty i szybki) - o wiele lepsze mi wyszło niż ostatnio.
    • beata985 Re: co teraz robicie same/i? 22.03.20, 10:47
      Leżę i nie robię nic...W końcu mam czas na to...
      Ale jutro może wezmę się za okna i balkon, bo do tej pory nie miałam czasu.
      Ale o tym pomyślę jutro...Bo może się okazać że to nie ma sensu...
    • nenia1 Re: co teraz robicie same/i? 22.03.20, 10:59
      Z wielu rzeczy korzystałam, ale też sporo mam różnych rzeczy w domu, bez fryzjera przeżyję, nie siwieję, włosy farbowałam bo ładniej wyglądają, ale też ton w ton więc odrosty wyglądają naturalnie, miałam krótsze to będę mieć długie, partner ma maszynkę, nie lubił już wcześniej jak mu "obcy" coś przy włosach robią, więc go obcinałam mam wprawę, mieszkamy w dwójkę więc gotowanie też nie jest uciążliwe, w większości gotuje partner, sprzątaliśmy sami, ja akurat lubię sprzątać, bo mam pracę siedzącą, a do tego sprzątanie jest dla mnie pewnym rodzajem medytacji, coś jak w trakcie bieganie czy szybkiego spaceru, mózg się wycisza i koncentruje na jednym, więc w tej chwili sprzątanie dodaje mi tylko energii i spokoju.
    • anika772 Re: co teraz robicie same/i? 22.03.20, 11:02
      Ćwiczę w domu, a nie w siłowni, i sama, bez trenera.
      Wszelkie kosmetyczne i fryzjerskie sprawy zdążyłam załatwić tuż przed awarią, więc na razie o tym nie myślę.
      Pani sprzątającej nigdy nie miałam.
      Gotuję jak zawsze. No, więcej piekę.
      W sumie żadnych konkretnych zmian.
    • conena Re: co teraz robicie same/i? 22.03.20, 11:22
      > mąż położył wyszczerbioną fugę

szanowny małżonek z punktu stał się podejrzany. fachowiec u siebie robi jak u siebie, a u obcego na odprdl. sprawdź może, czy mąż gdzieś indziej nie jest aby u siebie.
      • swiecaca Re: co teraz robicie same/i? 22.03.20, 15:12
        big_grin on nie jest fachowcem, zawodowo zajmuje się zupełnie czymś innym. ale źle się wyraziłam, była wyszczerbiona i naprawił.
    • arganowa Re: co teraz robicie same/i? 22.03.20, 13:11
      Wszystko umiem zrobić sama (włosy, hybryda, brwi) poza rzęsami. Mam termin na 1 kwietnia, więc raczej przepadnie. Za chwilę zaczną masowo wypadać i zostanie kilka takich długich na krzyż tongue_out Pod spodem mam bardzo, bardzo beznadziejne, taka krotka szczecina, nie do pomalowania sensownego. Dobrze, że nie muszę teraz wychodzić z domu, a za tydzień będzie można w okularach słonecznych.
    • hanusinamama Re: co teraz robicie same/i? 22.03.20, 15:29
      Niani nie mam jak na teraz. Reszte jak do tej pory: sami gotowalismy, sami sprzątaliśmy, sama sobie robie paznokcie, od dobrego roku sama sobie włosy tez robie (fryzjerka mi zrąbała, potem kolejna i juz nie miałam zaufania).
    • kotejka Re: co teraz robicie same/i? 22.03.20, 16:02
      do fryzjera zdazylam w ubiegła sobote
      wiec mam nadzieje, do konca koronowirusowego zamkniecia w domu bede piekna
      inne zabiegi robie sama
      paznokcie - zwykle - hybyd sie brzydze
      pedikiur
      i piling kawitacyjny i maske sobie poloze
      gotowalam z zasay sama - a teraz nic nie zamowie, bo strach
      codziennie dzieciom dogadzam ciasteczka, gofry, mrozony jogurt, koktajle
      dzieci sama ucze, ale mam kwalifikacje wink
      i grzadki sama obrabiam
    • stephanie.plum Re: co teraz robicie same/i? 22.03.20, 17:15
      nic. absolutnie nic.

ale ja jestem dzikus.

jak zacznę pędzić samogon, to Wam powiem... (albo i nie, po namyśle!)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka