Dodaj do ulubionych

Nacjonalizacja

22.03.20, 18:04

Już przebierają nogami i nie mogą się doczekać!
Obserwuj wątek
    • cosmetic.wipes Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 18:07
      Bożesztymój, to ma być ta rewolucja, co się Józiowi marzy...
      • tanebo2.0 Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 18:08
        I jeszcze może kobietę dla niego?
      • i_m.norwood.3 Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 18:11
        Popieram Jana Śpiewaka.
        • lauren6 Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 18:27
          Wiemy
          • i_m.norwood.3 Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 18:43
            A Ty Lauren6 sama kiedyś popierałaś kręgi związane z Razem, a Śpiewak jest z nimi powiązany.
        • cosmetic.wipes Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 18:27
          Wiedziałam, idioto.
    • tanebo2.0 Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 18:08
      Nacjonalizacja czego?
      • dyzurny_troll_forum Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 18:09
        tanebo2.0 napisał:

> Nacjonalizacja czego?

Myślę, że wszystkiego co ma jakaś wartość i uda się zagrabić.

Wystarczy sobie przypomnieć jak nakładali podatki na słuszne cele poprzednio, prawda?
      • ichi51e Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 18:26
        Majatku BilLa Gatesa chyba...
      • snajper55 Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 19:40
        tanebo2.0 napisał:

> Nacjonalizacja czego?

Wszystkiego?

S.
        • ichi51e Re: Nacjonalizacja 23.03.20, 07:43
          Bo moje zycie to Bialystok... umcy... umcy... m.youtube.com/watch?v=v7kIOkSTpeQ
    • i_m.norwood.3 Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 18:12
      To Śpiewak jest przyszłością, a nie Twoi kapitaliści.
      • cosmetic.wipes Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 18:29
        Śpiewak będzie sam zasilał budżet państwa, czy mu pomożesz?
        • i_m.norwood.3 Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 18:45
          Po prostu sprawi, że dobra będą bardziej godziwie dzielone, a bogaczom zostanie śruba przekręcona.
          • olena.s Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 18:58
            Jak doświadczenie wskazuje, po prostu sprawi, że dóbr będzie mniej, będą bardziej zawodne, a dostęp do nich będa mieli krewni i znajomi królika.
          • cosmetic.wipes Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 19:06
            Jakie dobra matole?
          • sofia_87 Re: Nacjonalizacja 23.03.20, 20:10
            Przecież to już było, w czasach słusznie minionych
        • bywszy Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 19:42
          cosmetic.wipes napisała:
          > Śpiewak będzie sam zasilał budżet państwa, czy mu pomożesz?

Śpiewak zawsze był sam. tongue_out

big_grin
          • ichi51e Re: Nacjonalizacja 23.03.20, 07:44
            big_grinbig_grinbig_grin
    • angazetka Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 18:15
      A może najpierw sprawdź, co to jest nacjonalizacja?
      • i_m.norwood.3 Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 18:19
        Dla niego każdy podatek, z którym się nie zgadza, to kradzież i nacjonalizacja. Typowy kuc, który wierzy że jakby od zysku ze sprzedaży parówek nie byłoby podatku, to wielkie fortuny by z tego powstawały.
    • ichi51e Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 18:24
      Boze zawsze wiedzialam ze to swir ale zeby az taki?
      • i_m.norwood.3 Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 18:46
        Naprawdę Ci nie przeszkadza, jak ktoś Cię okrada transferując kasę do rajów podatkowych?
        • tanebo2.0 Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 18:52
          Mi przeszkadza. Ale skończy się tym że zapłacą ci przeciętni
        • dyzurny_troll_forum Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 18:58
          i_m.norwood.3 napisał:

> Naprawdę Ci nie przeszkadza, jak ktoś Cię okrada transferując kasę do rajów pod
          > atkowych?

A tobie nie przeszkadza blamaż publicznej służby zdrowia za którą co miesiąc płacisz?
        • ichi51e Re: Nacjonalizacja 23.03.20, 07:40
          Nie przeszkadza mi tak samo jak mi nie przeszkadza ze sa tacy co placa 50% podatek. Ktos kto mnie rzekomo okrada transefujac kase tworzy miejsca pracy i dzieki niemu ludzie maja co do garka wlozyc. Jak dla mnie sam zysk
          • ichi51e Re: Nacjonalizacja 23.03.20, 07:40
            *garnka
          • tanebo2.0 Re: Nacjonalizacja 23.03.20, 07:45
            Nie do końca. Sporo ludzi tych naprawdę bogatych żyje z odsetek od odsetek. A majątek odziedziczyli. Znasz jakiś koncern, może poza Teslą, którym zarządza jego twórca w pierwszym pokoleniu?
            • alicia033 Re: Nacjonalizacja 23.03.20, 08:14
              ale łapiesz, że te odsetki od odsetek nie biorą się z samego leżenia kapitału w bankowym sejfie, tylko z tego, że ów kapitał i odsetki od niego jest inwestowany w działalność przynoszącą zyski?
              Czy tego nie łapiesz, tanebo?
              • tanebo2.0 Re: Nacjonalizacja 23.03.20, 08:23
                Chyba ty czegoś nie łapiesz. Ten kapitał jest inwestowany w obligacje i blue chipy. To czysta spekulacja nie mająca nic wspólnego z realną gospodarką. Wiem bo sam tym siedzę.
                • ichi51e Re: Nacjonalizacja 23.03.20, 08:49
                  Chyba kursy prowadzisz jak zarobic na forexie i tyle sie na tym znasz big_grinbig_grinbig_grin
                • alicia033 Re: Nacjonalizacja 23.03.20, 08:55
                  czyli jednak jesteś ekonomicznym palantem.
                  • tanebo2.0 Re: Nacjonalizacja 23.03.20, 20:32
                    Nie jestem. Podatki mają jedną zaletę - obniżają ceny. Większość tego nie wie ale już tłumaczę. Pamiętam taki program "idealny sprzedawca" - jakiś gościu na środkowym zachodzie prowadzi wielki sklep z mydłem i powidłem. W jednym z odcinków przyjeżdża stały dostawca i mówi że sprzeda mu meble warte 100 tys sztuka. Gościu proponuje mu 100 dolców. Po długim i melodramatycznym targowaniu staje na 125 dolcach. Dostawca odjeżdża a sprzedawca dzwoni go jakiegoś gościa i sprzedaje mu te fotele za 150 dolców. Potem odwraca się do kamery i odpowiada na pytanie kogoś zza kamery dlaczego sprzedał je tak tanio zamiast poczekać i zarobić te 100 tys. I odpowiada tak: im coś droższe tym dłużej się sprzedaje bo jest mniej chętnych. A raz w roku odwiedza go mało przyjemny gościu. Nazywa się poborca podatkowy. I nie przyjmie mebli w rozliczeniu. Bierze tylko gotówkę. Lepiej więc sprzedać taniej i mieć tą gotówkę w garści.
            • olena.s Re: Nacjonalizacja 23.03.20, 12:44
              virgin
              uber
              ali
              baidu
    • olena.s Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 18:59
      Czy to prawda, że po nacjonalizacji mają zakazać wszystkich zbędnych procedur medycznych, w tym przeszczepów włosów?
      • i_m.norwood.3 Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 19:07
        Czy Śpiewak mówi o nacjonalizacji? Dyżurny Troll celowo go tu szkaluje.
        • bobbiedraper Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 19:30
          A co na to twój chłopak, józiu?
          • i_m.norwood.3 [...] 22.03.20, 19:41
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • olena.s Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 19:39
          Niemniej, jeżeli ideologia wdaje się w rynek, to zakaz (lub obłożenie morderczym podatkiem) różnych burżujskich kaprysów wydaje mi się jak najsłuszniejsze. Pomyśl, zamiast zagęszczać czaszki idiotów, ileż to dóbr mogłoby zostać cudownie redystrybuowanych!
          • i_m.norwood.3 Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 19:45
            Nikt nie mówi o zabieranie komuś majątku, a jedynie o sprawiedliwym opodatkowaniu wielkiego kapitału. Nawet w cywilizacji zachodniej są tzw. pracujący biedni.
            • olena.s Re: Nacjonalizacja 22.03.20, 20:10
              Ależ oczywiście. I kto ma pomóc tym pracującym biednym jeżeli nie próżny burżuj co sobie chce zagęszczać (pusty) łeb? Niech zapłaci pięć razy więcej, a biedni ucieszą się jak dzieci! Na pewno dzięki temu lepiej będzie się żyło rodzinom z dziećmi, moim zdaniem.
              • i_m.norwood.3 Re: Nacjonalizacja 23.03.20, 20:05
                Pracujący i płacący podatki ma prawo pieniądze na co chce. Wiem, że próbujesz mnie parodiować. Jednak nie porównuj mnie, pracującego najemnie za marne grosze i płacącego ZUS i podatki od całego wynagrodzenia do jakiegoś bogacza. Właśnie po to zwykły pracownik powinien być godziwie wynagradzany i mieć dostęp do publicznej opieki zdrowotnej, by ciężko zarobione pieniądze mógł wydać na przeszczep włosów.
                • bobbiedraper Re: Nacjonalizacja 23.03.20, 20:11
                  Chłopak ci nie dołoży?
                  • i_m.norwood.3 Re: Nacjonalizacja 23.03.20, 20:17
                    Dołożyć to można Tobie dawkę antybiotyku na kiłę, męska prostytutko.
    • zosia_1 Re: Nacjonalizacja 23.03.20, 08:21
      wg. mnie panu chodzi o KK. No przeczytajcie jeszcze raz
      • asia.sthm Re: Nacjonalizacja 23.03.20, 12:36
        zosia_1 napisała:

> wg. mnie panu chodzi o KK. No przeczytajcie jeszcze raz

albo sobie strzelil w kolano jesli co innego mial na mysli. Mozliwe ze dwa razy nie pomysli zanim trzepie w klawiature.
    • woman_in_love Re: Nacjonalizacja 23.03.20, 08:35
      Zgadzam się!
      Znacjonalizować majątki KK.
    • teraz.banderas Re: Nacjonalizacja 23.03.20, 08:57
      Mam wśród znajomych tzw. kawiarnianą lewicę. Zdumiewa mnie ich nieświadomość, że jakby przyszło co do czego, to ci, nad ktorycktorych losem tak sie pochylają, wywieźliby na taczkach ich (kawiarnianych) jako drugich. Bo pierwsi byliby oczywiście tzw. bogacze.
    • aandzia43 Re: Nacjonalizacja 23.03.20, 11:56
      Naiwny idiota, to czas (jak każdy kryzys) by nachapali się ci co zawsze plus kilku świeżych, już teraz w kolejce nóżkami przebierających. Przed rewolucjami chroń nas Panie.
      • dyzurny_troll_forum Re: Nacjonalizacja 23.03.20, 12:53
        aandzia43 napisała:

> Naiwny idiota, to czas (jak każdy kryzys) by nachapali się ci co zawsze plus ki
        > lku świeżych,

Przecież o to właśnie chodzi, żeby świeżaki typu Śpiewaki, Zandbergi, Marceliny Jakjejtam nakradły ile się da. Nie mogli razem z towarzyszami Kwaśniewskim, Millerem, Zemke czy Oleksym kraść podczas poprzednich okien transferowych to może chociaż teraz.

Los tym kalekom nie da już zapewne drugiej szansy.
        • alicia033 Re: Nacjonalizacja 23.03.20, 13:11
          dyzurny_troll_forum napisała:

> Przecież o to właśnie chodzi, żeby świeżaki typu Śpiewaki, Zandbergi, Marceliny Jakjejtam nakradły ile się da.

niezły odlot!
          Zawsze uważałam, żeś poszkodowany na umyśle, nie sądziłam tylko, że aż tak głęboko.

Ale skoro tak, to gratulacje! Zdobyłeś miejsce w mojej sygnaturce.
          • dyzurny_troll_forum Re: Nacjonalizacja 23.03.20, 14:10
            alicia033 napisała:

> niezły odlot!
            > Zawsze uważałam, żeś poszkodowany na umyśle, nie sądziłam tylko, że aż tak głęb
            > oko.
            >
            > Ale skoro tak, to gratulacje! Zdobyłeś miejsce w mojej sygnaturce.

Rozumiem, że ty wierzysz, że wszelcy "działacze społeczni" oraz "aktywiści miejscy" to próbują dokonać tych grabieży, żeby tobie zrobić dobrze?
    • matacznik Re: Nacjonalizacja 23.03.20, 12:09
      dyzurny_troll_forum napisała:

> Już przebierają nogami i nie mogą się doczekać!
      >
      Widzę, że szabrownictwo ma wiele twarzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka