Dodaj do ulubionych

projekt lazienki

25.03.20, 15:45
fora wnętrzarskie umieraja powoli, wiec pytanie do Was - co sadzicie o takim rozkładzie sprzetow w lazience? nie musze miec tu pralki, szafki są odsuniete od sciany, bo tam jest komin gleboki na 36 cm i szerokosc 100 cm.
Pozdrowienia!
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: projekt lazienki 25.03.20, 15:49
      Dwie umywalki? Po co?
      Dwie łazienki, a na pewno dodatkowy, osobny kibel to niezła rzecz. To drugie nawet, gdy mieszka tylko dwójka. Ale kto na przykład goli się, kiedy obok stara czyści skorodowane próchnicą, zdekompletowane uzębienie?
      • znowprzyjdziemaj Re: projekt lazienki 25.03.20, 15:58
        zamiast jednej umywalki moze byc blat. jest toaleta na dole, to jest łazienka obok sypialni.
      • simply_z Re: projekt lazienki 25.03.20, 16:02
        czemu zdekompletowane….
      • agnieszka_kak Re: projekt lazienki 25.03.20, 16:12
        Po to by kazde mialo swoja. Dla mnie umywalka to prywatna rzecz. Jestem wielka fanka oddzielnych.
        • gryzelda71 Re: projekt lazienki 25.03.20, 16:13
          A prysznice i wanny też oddzielne?
          • simply_z Re: projekt lazienki 25.03.20, 17:46
            kibel tez?
            • piataziuta Re: projekt lazienki 25.03.20, 21:40
              kibel powinien być priorytetem!
              a za nim wanna, prysznic, łóżko i pralka
              w następnej kolejności zastawa i zmywarka

umywalka???
              geniusz handlowy to wymyślił, a debil przyswoił
      • piataziuta Re: projekt lazienki 25.03.20, 20:25
        Dwie umywalki to absurd rodem z filmów Barei, zwłaszcza na małej powierzchni.
        • krwawy.lolo Re: projekt lazienki 25.03.20, 20:46
          No nie wiem, czasami wpadam na amerykańskie programy o sprzedaży nieruchomości i często (na tyle często, na ile oglądam) słyszę o dwóch umywalkach, których dwójosób jest dla wielu warunkiem decydującym o zakupie. Myślałem, że to fenomen jedynie amerykański. Myliłem się srogo.
          • piataziuta Re: projekt lazienki 25.03.20, 21:37
            No bo jest na to moda.

Absurdalna i idiotyczna.

• krwawy.lolo Re: projekt lazienki 25.03.20, 21:50
              Nam wystarczyłoby jedno źródełko skał pośród, gdzie oboje nagie ciała ekologicznym mułem pocieralibyśmy sobie nawzajem.
              • krwawy.lolo Re: projekt lazienki 25.03.20, 21:51
                Znaczy ja mułem już jestem. Ty łabędziem.
    • afro.ninja Re: projekt lazienki 25.03.20, 16:06
      W tak małej łazience dwie umywalki?
      • znowprzyjdziemaj Re: projekt lazienki 25.03.20, 16:10
        a co proponujesz? nie muszą koniecznie byc umywalki, moze byc drugi blat. chce ciąg szuflad.
        • gryzelda71 Re: projekt lazienki 25.03.20, 16:16
          zajrzyj sobie na Pinteresta tam mnóstwo pomysłów na urządzenie łazienek.
        • malgosiagosia Re: projekt lazienki 25.03.20, 16:18
          znowprzyjdziemaj napisał(a):

> a co proponujesz?

bidet
        • szara.myszka.555 Re: projekt lazienki 25.03.20, 16:24
          Ja bym wolała dodać prysznic zamiast dodatkowej umywalki, no chyba, że już gdzieś w domu masz.
          • lauren6 Re: projekt lazienki 25.03.20, 18:08
            Ja też wolałabym wannę, prysznic i umywalkę.
    • princy-mincy Re: projekt lazienki 25.03.20, 16:35
      Jestem fanka dwoch umywalek jesli sie ma dzieci- my mamy jedna umywalke na gorze (po poprzednich wlascicielach) i dwie bylyby lepsze i na pewno zmienimy to przy okazji remontu (ktorego juz nie zrobimy w tym roku).
      Ale ten rozklad wg mnie nie jest korzystny, brakuje bidetu (tak, bidet fajna sprawa) i chocby skrzydla na wanne, jesli nie da sie zrobic osobnego prysznica.
      • znowprzyjdziemaj Re: projekt lazienki 25.03.20, 17:07
        tak, wanna bedzie z parawanem
      • 3-mamuska Re: projekt lazienki 25.03.20, 21:43
        A czemu przy dzieciach 2 umywalki?
        A nie 2 pryszcze 2 kibelki?
        Uważam podwojenie rzeczy w łazience ,jak i bidet za zupełnie niepotrzebne.
        • mayaalex Re: projekt lazienki 25.03.20, 22:15
          Mamy dwie lazienki, w kazdej sa dwie umywalki wink po jednym prysznicu (ale w naszej lazience dwuosobowy w zasadzie bo ogromny), po jednym wc i osobne wc dla gosci nie przy sypialniach tylko blizej wejscia i salonu. tak tu po prostu jest, i to dziala, ja jestem zadowolona ze mam miejsce jak sie maluje bo maz sie goli nad swoja umywalka.
    • thea19 Re: projekt lazienki 25.03.20, 16:40
      dla mnie odpada. Ja bym w miejsce umywalek dała wc i bidet a z miejsce wc umywalkę
      • znowprzyjdziemaj Re: projekt lazienki 25.03.20, 17:07
        a bidetta? sprawdza się?
        • thea19 Re: projekt lazienki 25.03.20, 17:44
          nie wiem, nawet czegoś takiego nie rozważałam
        • aerra Re: projekt lazienki 25.03.20, 18:13
          Moja teściowa ma (na bidet nie ma miejsca) i sobie chwali.
        • arwena_11 Re: projekt lazienki 25.03.20, 18:46
          Bidetka. Jest świetna. Moim zdaniem lepsze niż bidet.
          • thea19 Re: projekt lazienki 25.03.20, 20:30
            a wymień te argumenty za bidettą a wady bidetu
            • arwena_11 Re: projekt lazienki 25.03.20, 20:35
              Mniej miejsca zajmuje, mniej do mycia, wygodniejsza w użyciu.
              • thea19 Re: projekt lazienki 25.03.20, 20:37
                bidet jest wielofunkcyjny a bidetta, hm... nie. Co do miejsca, to jak go nie ma to się bidetu nie montuje i tyle.
                • arwena_11 Re: projekt lazienki 25.03.20, 20:42
                  O to podaj mi wielofunkcyjność bidetu? Bo zaintrygowałaś mnie.
                  • magia Re: projekt lazienki 25.03.20, 20:46
                    Można nogi myć i włosy smile
                    • gryfna-frelka Re: projekt lazienki 25.03.20, 21:05
                      ...wlosy na nogach? big_grin Bo inaczej ciezko byloby wymyslic.
                      • magia Re: projekt lazienki 25.03.20, 22:49
                        Nie no, ma głowie smile
                        Tu sporo amatorek nachylania Sie nad wannA czy Umywalka w tym celu. Bidet byłby nawet wygodniejszy od umywalki - niżej zawieszony.

A jak się wspaniale się przydaje bidet ma wakacjach - wszystkie ciuchy z piasku pięknie się w nim wypłukują, o!
                    • mid.week Re: projekt lazienki 25.03.20, 21:19
                      i napić się z niego wody...
                  • thea19 Re: projekt lazienki 25.03.20, 21:51
                    to jest niska umywalka z korkiem- moje małe dziecko myje w nim zęby i ręce, ja myję albo moczę w nim drobne rzeczy, moczę kwiatki, myję psa, napełniam konewkę, myję latem stopy (wygodniej niż w wannie czy pod prysznicem)
                    • 3-mamuska Re: projekt lazienki 25.03.20, 21:54
                      thea19 napisała:

> to jest niska umywalka z korkiem- moje małe dziecko myje w nim zęby i ręce, ja
                      > myję albo moczę w nim drobne rzeczy, moczę kwiatki, myję psa, napełniam konewkę
                      > , myję latem stopy (wygodniej niż w wannie czy pod prysznicem)

Serio ? Ty myjesz w nim dupę ,a twoje dziecko zęby i ręce?😱
                      • thea19 Re: projekt lazienki 25.03.20, 22:24
                        wiesz, wynaleźli całkiem niezłe preparaty do mycia a myjąc zęby czy ręce dziecko bidetu nie liże tylko odkręca wodę i pluje. Moje dziecko wkłada też głowę do kibelka i sobie pawia puszcza.
            • magia Re: projekt lazienki 25.03.20, 20:45
              Bidetts może służyć jako przedłużka kranu - wody nalejesz do wiadra, kwiatek który przyciągniesz do łazienki w donicy na kółkach od razu podlejesz, spluczesz dokładnie kibelek po czyszczeniu.
        • magia Re: projekt lazienki 25.03.20, 18:48
          Bardzo się sprawdza.
    • mayaalex Re: projekt lazienki 25.03.20, 17:58
      Dwie umywalki sa fajne, w Belgii to norma, ktora na poczatku mnie dziwila, a ktora teraz bardzo doceniam. I dobrze miec sporo szafek. W poprzednim mieszkaniu mialam grzejnik na scianie nad wanna i to tez bylo fajne bo trzymalam tam recznik ktory przyjemnie sie nagrzewal podczas mojej kapieli a potem byl zaraz pod reka - wiec tu bym grzejnik przesunela nad wanne.
      Bidetu mi nie brakuje ale dodalabym od razu bidetke, to sie przydaje czasami smile
    • elenelda Re: projekt lazienki 25.03.20, 18:04
      A bidet gdzie?🙀
    • krwawy.lolo Re: projekt lazienki 25.03.20, 20:17
      Pambuk, dlaczego w łazience mają być dwie osoby na raz? Poza jakimiś okazjonalnymi przygodami motywowanymi prymitywnym instynktem prokreacji przecież to idiotyczne. wink
      • nenia1 Re: projekt lazienki 25.03.20, 20:44
        Bo np. szykują się o tej samej porze do pracy i lubię pospać?

Ja bym wannę, jeśli musi być wanna dała na tą krótszą ścianę, bo tak się robi tramwaj, jedna umywalka na długiej szafce, a po drugiej stronie obok wc można pomyśleć o bidecie, albo zrezygnować z wanny i na krótszej ścianie zrobić nowoczesnym stylu kabinę prysznicową, zabudowany szybą z odpływem liniowym w podłodze.

Może coś w tym stylu?

www.homify.pl/zdjecie/830507/dluga-lazienka-z-wanna
        • znowprzyjdziemaj Re: projekt lazienki 25.03.20, 20:53
          dziekuje! to jest jakis pomysł, tylko tam jest komin, stracimy 40 cm, trzeba by to czymś zabudować.
        • krwawy.lolo Re: projekt lazienki 25.03.20, 21:14
          nenia1 napisała:

> Bo np. szykują się o tej samej porze do pracy i lubię pospać?

To żaden argument! Wspólnej toalety dokonują więźniowie i kiedyś jeszcze szweje.
          • nenia1 Re: projekt lazienki 25.03.20, 21:29
            krwawy.lolo napisał:

>
            > To żaden argument! Wspólnej toalety dokonują więźniowie i kiedyś jeszcze szweje
            > .
            No cóż, małżeństwo to często jak dożywocie, więc by się nawet zgadzało.
        • krwawy.lolo Re: projekt lazienki 25.03.20, 21:29
          Na tej samej zasadzie mogłaby wątkotwórczyni zaprojektować dwa sedesy obok siebie. W końcu mogą o tej samej porze szykować się do pracy i chcieć sobie razem dokonać radosnej defekacji.
          • krwawy.lolo Re: projekt lazienki 25.03.20, 21:31
            Wspólne popiardywanie rankiem umacnia więzy rodzinne, jak nic innego.
    • lot_w_kosmos Re: projekt lazienki 25.03.20, 20:35
      Fora umierają.
      Ale za to grupy facebookowe wnętrzarskie po prostu strzelają rozkwitem.
      Polecam.
    • lot_w_kosmos Re: projekt lazienki 25.03.20, 20:36
      Zamiast dwóch umywalek jedna.
      W to miejsce blat a pod spodem jakieś szuflady.
    • tanebo2.0 Re: projekt lazienki 25.03.20, 20:42
      Jak to na ematce - dużo kłapania dziobem, skupienie się na nieistotnym szczególe i zero rad. Straszna kiszka ta łazienka. Wannę dałbym na krótszej ścianie. Nawet kosztem dodatkowej zabudowy mającej na celu wyrównanie tego komina, Zrobiłbym ewentualnie ozdobną wnękę z tapetą.
      • znowprzyjdziemaj Re: projekt lazienki 25.03.20, 21:08
        zrobiłam wizualizację, ale to nam zmniejsza to pomieszczenie...
        • 3-mamuska Re: projekt lazienki 25.03.20, 21:51
          A czemu wanna sporo os ściany?
          Tak lepiej to wyglada.
          większa umywalka duże lustro.

Uważam ze zamiast 2 umywalek i bidetu powinno być sporo szafek.
          Tak ,aby trzymać ręczniki kosmetyki suszarkę do włosów, jakieś środki czystości papier toaletowy.
          • znowprzyjdziemaj Re: projekt lazienki 25.03.20, 21:56
            bo na krótszej scianie jest komin - głęboki na 36 cm i szeroki na 100
        • thea19 Re: projekt lazienki 25.03.20, 22:27
          no i spoko, nie ma efektu jamnika. na reszcie wnęki kominowej robisz szafkę/półki na kosmetyki do kąpieli, ręczniki i jest lepiej niż na pierwszym planie.
        • wzosia Re: projekt lazienki 06.12.21, 11:33
          Ta wersja jest lepsza. Obok komina zrobić szafki. Jeśli chodzi o umywalkę to można kupić długie jednokomorowe ale z 2 kranami. Pod umywalką 2 szuflady ale nie do podłogi aby nie tworzyć wrażenia zbyt wielu mebli.
    • sasha_m Re: projekt lazienki 25.03.20, 21:26
      Zrobiłabym jedną umywalkę i blat z szufladami obok. Fajna jest też wysoka szafka-słupek. Bidet jest przydatny, ale dziewczyny wyżej piszą, że sprawdza się też bidetka. Ja jestem z tej opcji, że nic w łazience nie stoi na wierzchu, więc dla mnie istotne jest miejsce do przechowywania.
    • mamamisi2005 Re: projekt lazienki 06.12.21, 11:40
      Miałam parawan nawannowy i słabo to wspominam. Jak się nie da inaczej, to co zrobić, ale nie polecam. Już wolałabym sam prysznic. Bidetta jest przydatna, a nie zajmuje miejsca, warto rozważyć. Mi akurat 2 umywalki przydają się sporadycznie. Mój mąż i tak korzysta z "mojej" i mi syfi 😉
    • joaaa83 Re: projekt lazienki 06.12.21, 13:35
      Ja bym rozciągnęła blat i zostawiła dwie umywalki. No chyba, że mieszkasz sama z kotem. Ale dla pracującego małżeństwa plus jeszcze dorastające dzieci, dwie umywalki ułatwiają sprawę. Nikt mnie nie pogania jak myję zęby, tonikuję, kremuję twarz, układam włosy.
      Grzejnik nad wanną a tam szafkę/półkę wciśniesz.
      • joaaa83 Re: projekt lazienki 06.12.21, 13:36
        stary wątek. Ciekawe jak zrobiła
        • mamamisi2005 Re: projekt lazienki 06.12.21, 14:58
          Aaa, spamer wyciągnął, też się dałam nabrać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka