Dodaj do ulubionych

Przybysze z Matplanety :)

01.04.20, 12:12
Ha. Znalazłam na Yutubie...tylko nie wszystkie odcinki chybą są. Pusciłam i kazałam męzowi zgadywac co puściłam. Po 2 sekundach muzyki odgadłsmile
Swoja droga oni jakoś dziwnie podobnie do Teletubisiów ...sprawdziłam premiera Matplanety 1987, Teletubisie 1997 smile
Obserwuj wątek
    • hanusinamama Re: Przybysze z Matplanety :) 01.04.20, 12:14
      To mozna dzieciom puszczać jako lekcje matematyki połączone z lekcją "historia techniki"...w odcinku 1 pokazane pięknie polonezy i fiaty smile
    • gruba_bambaryla Re: Przybysze z Matplanety :) 01.04.20, 12:28
      no to slabo ja odgaduje po jednej nutce
    • triismegistos Re: Przybysze z Matplanety :) 01.04.20, 12:34
      Moja ulubiona bajka z dzieciństwa smile
      • hanusinamama Re: Przybysze z Matplanety :) 01.04.20, 12:53
        MOje dziecko "a co te samochody takie...kanciate?" smile Oraz "Takie polskie Teletubisie" (a nie mówiłam...plagiat normalnie)
    • profes79 Re: Przybysze z Matplanety :) 01.04.20, 13:31
      Generalnie stare programy edukacyjne i wczesnoedukacyjne mogą mieć sporą wartość. Domowe Przedszkole; Przybysze z Matplanety ale także dla starszych - Sonda, Morze - tego jest cała masa i sporo z tego jest do znalezienia na YT. Pieprz i Wanilia czy Z Kamerą wśród Zwierząt...
      • bigzaganiacz Re: Przybysze z Matplanety :) 01.04.20, 16:01
        Akurat szczerze mowiac nie rozumiem zachwytu nad sonda , widzialem ostatnio odcinek z plyta cd i marne to bylo cos jak przeklad zachodniego pisma popularnonaukowego
        • bywszy Re: Przybysze z Matplanety :) 01.04.20, 16:15
          bigzaganiacz napisał(a):

> Akurat szczerze mowiac nie rozumiem zachwytu nad sonda , widzialem ostatnio odc
          > inek z plyta cd i marne to bylo cos jak przeklad zachodniego pisma popularnona
          > ukowego

Efekt niskiej bazy.
    • mama-ola Re: Przybysze z Matplanety :) 01.04.20, 13:36
      Znajoma matematyczka dała psu na imię Sigma wink
      • hamerykanka Re: Przybysze z Matplanety :) 01.04.20, 15:55
        Brzmi lepiej niz Pismile
        • bywszy Re: Przybysze z Matplanety :) 02.04.20, 10:35
          hamerykanka napisała:

> Brzmi lepiej niz Pismile

Ale nie lepiej niż Ψ. tongue_out
          ('naczy psi)
    • rozwiane_marzenie Re: Przybysze z Matplanety :) 01.04.20, 17:35
      Jak ja uwielbiałem Sigmę i Pi smile. Chociaż byłam ciut starsza na te zagadki, to i tak lubiłam to oglądać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka