Dodaj do ulubionych

Pytanie. Szczególnie do Memphis 90

01.04.20, 23:31
Moja kuzynka lat 52 zmarła dziś w południe. Dwa lata temu wykryli u niej raka piersi. I to takiego że potrzebna była chemia czerwona, potem ta lżejsza. Potem ampurowali jej pierś. Po roku walki była zdrowa. W styczniu zaczęła mieć zaburzenia równowagi, potem przestała logicznie odpowiadać na pytania. Robili jej wszystkie badania i mówili że ok. W lutym sikala w majtki i trzeba było ja karmić bo wkladala cała kanapkę na raz do ust . Nigdzie jej do szpitala nie chcieli przyjąć bo wirus . Trafiła w końcu po znajomości do szpitala w jej mieście. Tam po badaniach ustalono chorobe paranowotworowa. Coś tam podawali ale mówili, że na to leku nie ma. Trzy dni temu lekarz z innego miasta który operowal i leczył nowotwór rozpisal jej leki i powiedział, że jak się jej trochę polepszy i epidemia pozwoli weźmie ja do siebie do szpitala . I mam pytanie czy ta choroba tak działa czy jakby nie epidemia to by miała szansę? I mam pytanie. Ona mieszkała 350 km ode mnie ale ja muszę tam pojechać i się wszystkim zająć. Ona ma matka 80 plus i córke w ciąży. Nie wyjdą. Moi rodzice też nie. Czy mogę pojechać? Czy mnie zwrócą ?
Obserwuj wątek
    • bei Re: Pytanie. Szczególnie do Memphis 90 01.04.20, 23:35
      Nie zawrócą. U nas nie wymagają zaświadczeń , jeszcze jest po ludzku, wystarczy wytłumaczyć.
    • bei Re: Pytanie. Szczególnie do Memphis 90 01.04.20, 23:36
      Wyrazy współczucia.
      • korag100 Re: Pytanie. Szczególnie do Memphis 90 01.04.20, 23:38
        Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Nie mogę spać a o 5.00 muszę wyjechać
        • aguar Re: Pytanie. Szczególnie do Memphis 90 02.04.20, 18:55
          Nie jedź.
    • malgosiagosia Re: Pytanie. Szczególnie do Memphis 90 01.04.20, 23:54
      Nie mam pojecia czy Cie zawroca., ale jestes dobrym dzielnym czlowiekiem. Uwazaj bardzo na siebie.
      Czym jedziesz?
    • aurinko Re: Pytanie. Szczególnie do Memphis 90 01.04.20, 23:56
      Niestety nie potrafię Ci odpowiedzieć ale przytulam i współczuję. Trzymaj się.
    • 3-mamuska Re: Pytanie. Szczególnie do Memphis 90 02.04.20, 00:07
      Nie wiem jak w przypadku kuzynki.

Ale napewno sporo będzie ofiar wirusa właśnie takich.
      Którzy będą mieli odwleczony operacje, później dostaną się do lekarza z dolegliwościami , później zrobią badania i dostaną diagnozę.
      Za jakiś okres czasu będzie fala takich „ofiar” wirusa.
    • h_albicilla Re: Pytanie. Szczególnie do Memphis 90 02.04.20, 06:48
      Jeśli mówisz o Polsce to Cię nie mogą zawrócić. Póki nie został wprowadzony jeden z stanów nadzwyczajnych ( stan wojenny, stan wyjątkowy lub stan klęski żywiołowej) nikt nie ma prawa zabronić Ci przemieszczania się po kraju bo to jest niezgodne z konstytucją. Jak jakiś nadgorliwiec będzie próbował Ci wystawić mandat to nie przyjmuj. Niech idzie do sądu.
    • chococaffe Re: Pytanie. Szczególnie do Memphis 90 02.04.20, 08:19
      off top - usługi pogrzebowe mogą się wszystkim zająć. Twoja obecność nie jest niezbędna - możesz chcieć jechać ale nie musisz.
      • 3-mamuska Re: Pytanie. Szczególnie do Memphis 90 02.04.20, 17:12
        chococaffe napisała:

> off top - usługi pogrzebowe mogą się wszystkim zająć. Twoja obecność nie jest n
        > iezbędna - możesz chcieć jechać ale nie musisz.

Przecież pisała ze rodzina nie jest w stanie ogarnąć.
        Musi ktoś się zająć.
        Firma Może się zająć, ale ktoś musi zlecić.
        • chococaffe Re: Pytanie. Szczególnie do Memphis 90 02.04.20, 18:28
          Ona może zlecić.
          • aguar Re: Pytanie. Szczególnie do Memphis 90 02.04.20, 18:56
            Córka w ciąży może zlecić.
            • chococaffe Re: Pytanie. Szczególnie do Memphis 90 02.04.20, 19:32
              Ktokolwiek uprawniony/upoważniony może zlecić podpisując jeden papierek i byc może nawet przesłać mailem.
    • agrypina6 Re: Pytanie. Szczególnie do Memphis 90 02.04.20, 09:09
      Wyrazy współczucia. Co do objawów to wygląda z opisu na przerzuty do mózgu, częste przy raku piersi. Jakie to te wszystkie badania, które jej robli?? Czy miała szanse, trudno powiedzieć. Pewnie na wydłużenie życia tak, ile by to trwało? Nie wiadomo.
    • princy-mincy Re: Pytanie. Szczególnie do Memphis 90 02.04.20, 18:23
      Współczuję Ci ogromnie.
      Nie wiem jakie badania robili kuzynce, ale z opisu brzmi jak przerzuty do mózgu.
      Czy miałaby szanse gdyby nie covid? Nie wiadomo, wszystko zależałoby od tego, co jej naprawdę dolegało.
    • aguar Re: Pytanie. Szczególnie do Memphis 90 02.04.20, 18:58
      Korag100, współczuję, ale nie jedź. Kuzynce już jest wszystko jedno. A Ty jesteś potrzebna własnemu dziecku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka