Dodaj do ulubionych

Czy ktoś sam strzyże psa?

02.04.20, 14:48
Da się? 😁
Jaką maszynkę ew. kupić?
Obserwuj wątek
    • tiszantul Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 14:50
      Chcesz, żeby psi fryzjer zbankrutował?
      • janja11 Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 14:55
        tiszantul napisała:

> Chcesz, żeby psi fryzjer zbankrutował?

Co tam pisi towarzyszu? martwicie się, że koryto z podatków wyschnie ?
      • morekac Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 15:09
        tiszantul napisała:

> Chcesz, żeby psi fryzjer zbankrutował?

Przecież świadczenie usług fryzjerskich jest teraz nielegalne.
    • janja11 Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 14:53
      Tak. Zwykle z usług groomera korzystamy, ale w czerwcu, była kolejka kosmiczna i kupiliśmy maszynkę adlera.
      Kiepsko mi wychodzi, ale lepiej tak niż wcale.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 14:57
      Ja, ścinałam sznaucera miniaturę maszynką Philips męża ;P
      Jak należy to robić:
      Ciełam z włosem, bo tylko tak dawała radę. Zajmowało mi to wieki, zamykałam się w łazience, najpierw ciełam potem, kąpałam psa, łapy, grzywka, broda były cięte moimi nożyczkami fryzjerskimi.
      Ścięcie mojego psiego synka zajmowało mi ze 3h włącznie z posprzątaniem łazienki z sierści i wykąpaniem siebie (uwaga wcześniej wytrzep ciuchy) sierść miałam nawet w staniku i majtkach.
      Psa ciełam tylko, gdy termin do fryzjera był na za 3 tygodnie a zrobilo się nagle +30 st. C, albo jak był chory i mi go szkoda było wozić. Czasem kosmetyczne podcięcie i u kresu jego dni też go sama ścinałam.
      W sumie przez 14 lat z 20 razy był ścinany przez mnie.

• kryzys_wieku_sredniego Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 14:58
        Ps, maszynka żyje nadal ;P.
        • sofia_87 Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 15:00
          Ja podziwiam Twojego psa, mój już po godzinie byłby słyszalny w całym bloku, a potem foch na tydzień
    • kanna Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 15:04
      Ja planuje ostrzyc męża big_grin
      Maszynkę mam, tyle, ze on czasem do pracy chodzi, a wystawy dla psów chyba odwołane wink

Moja mama regularnie weścika strzygła, córka przycina włosy na uszach naszemu psu.
      Więc da się wink
    • gama2003 Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 15:05
      Ja morduję nożyczkami.
      Codzienna fryzura wychodzi ok, na wystawy się już nie wybieramy od lat.
      Teraz wygląda durnowato, bo łapy wydydoliłam na krótkowłoso żeby mi wirusa nie przyzamiatała do domu. I takie łapy łatwiej mi myć.
      Pies cierpliwy, ale za darmo tego nie robi 😉
    • morekac Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 15:07
      Ja. Strzygę nożyczkami, bo maszynką bym się bała (że skaleczę) I zawsze potem moje dziecko mówi do psa: biedactwo ty moje, co ta matka z tobą zrobiła.
      Więc się da, tylko efekty mogą być... różne.

BTW: stąd wiem również, że do bycia fryzjerem nie wystarczą tylko ćwiczenia.
    • thea19 Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 15:07
      pewnie się da. Moje wymagają trymowania, udało się wszystkie ogarnąć dzień przed wybuchem szaleństwa. Starcza im to na 3mce, od biedy mam trymer dla nich ale brak stołu z linką utrudnia zadanie przy suczce, pies stoi grzecznie.
    • jolie Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 15:11
      Ja obcięłam dwóch synów maszynką. Wyszło nieźle, nawet u syna z trudnymi kręconymi włosami, ale ja mam chyba dryg do fryzjerstwa. Nie wiem, czy w przypadku psa ten dryg by się też ujawnił.
      • aqua48 Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 15:47
        Ja właśnie ostrzygłam męża, syna (maszynką) i dwulatkę (nożyczkami), psa też mogę jakby co.
      • afro.ninja Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 17:20
        Ja dwa razy syna, ale za trzecim razem poleglam. Chyba im wieksza glowa, tym wieksza odpowiedzialnosc wink
    • majenkir Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 17:11
      Ja od zawsze sama strzyge takiego niby-maltanczyka, ale to nozyczkami przycinam, nie na golasa.
      A na takie strzyzenie domowe kazda maszynka sie nada.
    • kanga_roo Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 17:42
      strzygłam sama sznaucery olbrzymy smile
      psa nożyczkami, bo maszynka dla psów nie dawała rady, dla suczki kupiłam potem maszynkę z Lidla, zdała egzamin. jeśli to szorściak, polecam najpierw ogarnąć trymerem hakowym, potem tam, gdzie ma być krótko - maszynką, a tam, gdzie włosy dłuższe - nożyczkami.
      dla siebie zorganizuj od razu rolki do czyszczenia ubrań, bo sierść jest wszędzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka