Dodaj do ulubionych

Wynajęcie mieszkania z psem

17.04.20, 16:05
Wynajęłybyście mieszkanie w bloku małżeństwu z psem? NIgdy nie wynajmowałam ludziom ze zwierzętami, jakoś się nie przytrafiło do tej pory. Pies amstaff , obok mieszkają rodziny z małymi dziećmi, boję się, że będą pretensje. Czy taki pies może zniszczyć sprzęty?
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 16:08
      każdy pies może niszczyć jeśli jest źle prowadzony
    • jola-kotka Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 16:10
      Mieszkania bym nie wynjela komus z psem akurat tej rasy. Moze zniszczyc i zrobic komus krzywde. Chyba ze panstwo maja papiery o szkoleniu psa bo to rasa ktora powinna przejsc szkolenie.
      • berdebul Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 17:47
        Każdy pies może niszczyć i każdy może zrobić krzywdę.
        • jola-kotka Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 19:05
          York nie zrobi takiej krzywdy jak amstaf prawda?
    • lumeria Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 16:12
      Myślałam, ze mieszkanie wyposażone w psa. Brałabym! smile

Musiałabym poznać psa i zobaczyć jak właściciele się z nim obchodzą. Tak jak uwielbiam zwierzaki, to w sytuacji wynajmu to może stworzyć wiele problemów (niestety). Sprawdziłabym dokładnie referencje, może nawet poprosiłabym o namiary ich weterynarza i obecnych sąsiadów.

Jeśli chodzi o możliwość zniszczenia sprzętów - wzięłabym dodatkowa kaucje.
    • 1matka-polka Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 16:12
      Do tej pory nie wynajmowałam ze zwierzętami ale czasy się zmieniają wink
    • asia.sthm Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 16:22
      Tu nie o sprzęty chodzi lecz o psa.
      Nie przyczynilabym się do trzymania amstaffa w małym mieszkaniu w bloku. Kłopoty z sasiadami murowane.
      • 1matka-polka Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 16:30
        Uprzedzenia i stereotypy, każdy pies może ześwirować.
        • prezent_urodzinowy Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 17:02
          Zapewne, tylko że zeswirowany jamnik albo kundelek przed kolano raczej nikogo nie zagryzie..
        • asia.sthm Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 17:05
          Nie o zeswirowanie mi chodzilo.
          Znam trzy amstaffy - cudowne, dobrze wychowane, dobrze ustawione lecz to zdecydowanie nie sa psy stworzone do mieszkania w bloku.
          Jesli ktos sprawia sobie amstaffa nie majac odpowiednich warunkow i jesli podchodzi do wynajecia mieszkania w bloku - taki ktos nie wzbudza mojego zaufania gdyz wiem, ze nie dba o dobro swojego zwierza.
          Bywaja typy dla ktorych amstaff to status czy inny snobizm - to tez warte nagany.
          • barbibarbi Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 17:42
            No właśnie mam podobne podejrzenia.
    • kozica111 Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 16:32
      Wynajełabym, gorzej oceniam ludzi niz zwierzeta.
      • mirelka1 Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 16:41
        Ja kiedyś wynajełam mieszkanie młodemu małżeństwu, problemów nie było, płacili w terminie, cisza spokój. Niestety potem bez mojej wiedzy sprawili sobie doga arlekina- czujecie to? Pokój z kuchnią 33m i pies wielkości cielaka. Pies zezarł wykładzinę w przedpokoju i pobrudził ściany ( wiecznie się ocierał). Na szczęscie przy wyprowadzce ci ludzie sami pomalowali mieszkanie i kupili nową wykładzinę, więc obyło się bez problemów.
    • cruella_demon Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 16:42
      Prędzej z psem, niż z dzieckiem.
      • sofia_87 Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 16:44
        To tak jak ja 😀
      • agrypina6 Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 17:10
        Ja też.
    • kropkaa Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 16:46
      Nie.
    • snajper55 Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 16:47
      barbibarbi napisała:

> Wynajęłybyście mieszkanie w bloku małżeństwu z psem? NIgdy nie wynajmowałam lud
      > ziom ze zwierzętami, jakoś się nie przytrafiło do tej pory. Pies amstaff , obok
      > mieszkają rodziny z małymi dziećmi, boję się, że będą pretensje. Czy taki pies
      > może zniszczyć sprzęty?

Raz ten błąd zrobiłem. Telefony od sąsiadów że szczeka, zniszczone meble, porysowana pazurami podłoga. Tragedia. Ze zwierząt tylko ptaszki (akwarium może się stłuc).

S.
      • barbibarbi Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 17:00
        panele porysuje? Takie mocniejsze mamy, ledwo dały się przeciąć. O kanapę się boję, o podłogę mniej, ściany można zawsze pomalować, ale nadgryzione meble to już gorzej. Jeśli są schludni, to może nie być problemu, ale jak niechluje to zaśmierdzą mieszkanie.
        • jola-kotka Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 19:06
          Zasmierdza mieszkanie bo psa maja? 😀
          • barbibarbi Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 20:22
            Tak, zasmierdzą. Mamy znajomych, maja wielkiego psa w małym mieszkaniu, zawsze czuć psią budą już na klatce. U pozostałych ze zwierzętami nic nie czuć, ale ci konkretni nie sa czysciochami i zapach psa to główny zapach w domu. Miałam też kiedyś sąsiadów z dwoma psami, waliło z mieszkania jak tylko drzwi otworzyli, zapach nie do podrobienia.
    • biala_ladecka Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 16:49
      Tak, bez problemu. Jakby nie patrzec, pies w rodzinie jest jakas oznaka stabilizacji.
    • bywalec.hoteli Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 17:30
      nie, nie lubię sierściuchów w domu
      • jola-kotka Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 19:07
        A co to ma wspolnego z wynajmem? Ty tam nie mieszkasz. Chodzi chyba o racjonalne argumenty a nie lubie/ nie lubie.
    • dr.amy.farrah.fowler Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 18:06
      Z psem w ogóle spoko (w jednym z naszych mieszkań mieszka pies, w drugim kot), z amstaffem niekoniecznie. Amstaff w bloku to idiotyzm sam w sobie, no i to niebezpieczna rasa, która może zrobić krzywdę samą masą ciała (tam, gdzie mieszkałam wcześniej, byli kretyni dający do wyprowadzania amstaffa dziesięciolatkowi).
    • basiastel Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 20:48
      Każdy pies niszczy, głównie podłogę. Nie wynajmowałabym komuś z psem ( zwłaszcza tej rasy ) mieszkania, choć sama mam 2 psy i ze zniszczeniami się liczę. Pretensje sąsiadów mogą też być. Ja mam 2 niewielkie, poczciwe kundelki i dzieci z naprzeciwka panicznie się ich boją.
    • milka_milka Re: Wynajęcie mieszkania z psem 17.04.20, 20:55
      Bez problemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka