elenelda 04.05.20, 18:48 Czy orientujecie się, ile wynosi czesne w tej szkole? Interesuje mnie szkoła podstawowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kammik Re: International American School 04.05.20, 18:57 ias.edu.pl/en/tution-fees/?gclid=Cj0KCQjw-r71BRDuARIsAB7i_QNg9mY59qinvhJBAVYqrKNCAIeXldeg2jw8t39uXSARhcQME0RPurkaAtTJEALw_wcB Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: International American School 04.05.20, 19:12 Znam te kwoty, ale nie mogę znaleźć informacji czy to opłaty miesięczne czy roczne. Odpowiedz Link Zgłoś
stavros2002 Re: International American School 04.05.20, 19:28 Roczne, tanio jak barszcz. Dochodzi coroczne wpisowe 4k PLN,. Wychodzi skromne 4k miesięcznie, to taniej niż na waciki. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: International American School 04.05.20, 19:37 Śmiej się ale to jedna z tańszych szkół międzynarodowych o których słyszałam. Niech Ci shumari napisze ile wynosi fee w British school w Pekinie. A standard na świecie to ok 2 tys USD miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
shumari Re: International American School 05.05.20, 05:19 U nas dwójka dzieci free a trzecie z 50% rabatem. Za Early childchood miesięcznie płacimy ok 800 dolarów. Po przedłużeniu kontraktu trzecie dziecko tez jest za free 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: International American School 05.05.20, 07:55 No Wy tak, bo domyślam się że tam pracujecie. Jednak jak zobaczyłam na stronie fee roczne jakieś 35 tys EUR to przysiadłam. Mój pracodawca z tego zwraca 20 k i w większości miejsc na swiecie 20k wystarcza. Nawet bym miała ochotę na Chiny ale 35k to jednak przegięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.forum Re: International American School 12.08.23, 14:43 Dzień dobry, szukam osób, których dzieci uczą się w prywatnej szkole zagranicznej np. American School of Warsaw, International School of Warsaw, Thames British School, Akademeia High School, International School of Kraków lub podobnej? Chciałabym zapytać o wydatki na dzieci, bo piszę na ten temat reportaż. Odpowiedzi mogą być anonimowe. Byłabym bardzo wdzięczna za kontakt. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: International American School 05.05.20, 09:17 Francuska jest tansza - przynajmniej była. I chyba niemiecka. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: International American School 04.05.20, 19:39 Poza tym przecież nikt z własnej kieszeni za to nie płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
nikki30 Re: International American School 04.05.20, 22:32 W Warszawie British School to koszt ponad 8 tys. miesięcznie. Są tez droższe szkoły w Warszawie. 4 tys to taka średnia półka cenowa... Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: International American School 04.05.20, 22:46 Dlatego zapytałam czy to opłata roczna czy miesięczna. Wydawało mi się, że kiedyś było drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
quilte Re: International American School 05.05.20, 08:36 Nikki, wydawało mi się, że droższa od British School jest tylko Akademeia. Jest coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
nikki30 Re: International American School 05.05.20, 13:00 Nie wiem jak jest teraz ale razem z Akademeią na tym samym pułapie cenowym była szkoła z Gdyni! Zabij mnie ale nie wiem, która? W Wawie na pewno Akademeia. Odpowiedz Link Zgłoś
quilte Re: International American School 05.05.20, 16:10 A, to ja źle zrozumiałam Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
mikawi Re: International American School 05.05.20, 18:00 W Gdyni koszt miesięczny w Szkole Amerykańskiej to ok 2000zl wiec nie jest to jakaś bardzo wysoka kwota czesnego. Niestety za tą kasą nie idzie równa wysoka jakość, dlatego po analizie i spotkaniu w szkole, odrzuciliśmy ją. Innej szkoły międzynarodowej w Gdyni nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: International American School 05.05.20, 01:07 jak to nikt? my płaciliśmy sami, za dwójkę dzieci i całkiem sporo naszych znajomych też więc nie pisz bzdur i rzeczywiście w porównaniu warszawska szkoła nie wychodzi najdrożej, Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: International American School 05.05.20, 07:39 sporo osob placi z wlasnej kieszeni - zaley jaki masz kontrakt. i tak jak np zaplaca ci miedzynarodowa na Ukrainie, w PL, Chinach etc to juz we Francji, Niemczech itd niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: International American School 05.05.20, 07:57 Kto płaci za m narodowa w CN? Przecież tam szkoły są jedne z droższych na świecie! FR z kolei ma najtańsza edukację na świecie więc kompletnie nie kumam tego zestawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: International American School 05.05.20, 08:29 Oplata za szkole jest forma bonusa dla pracownika wieksza jest szansa ze pracodawca ci oplaci szkole jesli - miejscowe szkoly darmowe sa do bani (powiedzmy Ukraina czy Polska chodz to nieprawda) - miejscowe szkoly sa w jezyku trudnym i niepotrzebnym dzieciakowi (powiedzmy Chiny Ukraina i Polska) Za to bedzie mniej chetny oplacac miedzynarodowa szkole jesli dla pracownika to zaden bonus bo dobre szkoly sa panstwowe i darmowe (Francja czy Niemcy) Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: International American School 05.05.20, 09:01 No widzisz. U mnie dopłaca na całym świecie ale jedynie ryczałt 19k EUR na rok. I w ten sposób szkoły na Sri Lance w Tajlandii etc się spokojnie w tym mieszczą ale już w Pekinie trza z własnej kieszeni prawie drugie tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: International American School 05.05.20, 09:13 Zalezy pewnie od firmy i tego co sobie czlowiek wynegocjuje Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: International American School 05.05.20, 16:16 berber_rock napisał(a): > No widzisz. > > U mnie dopłaca na całym świecie ale jedynie ryczałt 19k EUR na rok. I w ten spo > sób szkoły na Sri Lance w Tajlandii etc się spokojnie w tym mieszczą ale już w > Pekinie trza z własnej kieszeni prawie drugie tyle. W Wlk. Brytanii czy Francji tez? Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: International American School 05.05.20, 19:59 GB i FR jest w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: International American School 05.05.20, 22:16 Napisalas, ze na calym swiecie, wie myslalam, ze tam tez. Jak moznaby wywnioskowac z tego postu, ze masz na mysli nie-Europe? Odpowiedz Link Zgłoś
nikki30 Re: International American School 05.05.20, 13:13 >sporo osob placi z wlasnej kieszeni - zaley jaki masz kontrakt Dokładnie!Do szkół międzynarodowych chodzi wiele dzieci nie expatów. W naszej szkole expaci w roczniku syna to było tylko 40 % wszystkich dzieci. Za resztę dzieci płacili rodzice z własnej kieszeni. Jeśli chodzi o moje doświadczenia ze szkołą międzynarodową to warto jeśli Twoje dziecko jest expatem albo planuje naukę za granicą i Ciebie na nią stać. W innym przypadku nie warto płacić za taką formę edukacji. Mam syna w szkole brytyjskiej, więc mogę porównać. Co ciekawe najstarszy syn uczy się teraz w Singapurze i chodził przez cały okres swojej edukacji do dobrych państwowych placówekNajwięcej dało mu świetne państwowe gimnazjum. Szkoły prywatne nawet się o ten poziom nie ocierają szczególnie jeśli twoje dziecko ma zainteresowania nie humanistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: International American School 05.05.20, 13:18 Po moim liceum było kilkanaście osob na studiach za granica, m.in. właśnie w Singapurze. Mnie do szkoł międzynarodowych zniechęciła rotacja uczniów, dzieci mojego eks chodziły D brytyjskiej i to było jedno z doświadczeń, które miały wpływ na decyzje i wyborze szkoły młodego. A w Wawie do matury międzynarodowej - od pierwszej klasy SP - przygotowuje szkoła Nazaretanek, za ułamek kwoty tych międzynarodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: International American School 05.05.20, 07:27 ale to jest ta szkola o ktora ona pyta? Ta slynna to jest w Konstancinie a ta ktora podajesz to ta na Kabatach Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: International American School 05.05.20, 07:29 www.aswarsaw.org/admissions/school-fees Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: International American School 04.05.20, 22:50 Pomyliłam szkoły. Chodziło mi o American School of Warsaw. Opłaty są jednak bardzo podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: International American School 05.05.20, 01:11 tak, różnicy za bardzo nie ma, też mnie to dziwi, no ale taki lajf, niedawno sprawdzałam cenę dla koleżanki, bo rozważała przeniesienie z jednej do drugiej. i nie przeniosla w końcu, bo cenowo się nijak nie różniło a jeszcze dochodzi dowóz i zmiana czyli koszty niewymierne w dolcach a istotne Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.forum Re: International American School 12.08.23, 14:35 Dzień dobry, czy ktoś z Państwa zna osoby, których dzieci uczą się w prywatnej szkole zagranicznej np. American School of Warsaw, International School of Warsaw, Thames British School, Akademeia High School, International School of Kraków lub podobnej? Jeśli tak, to bardzo proszę o kontakt. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
alessa28 Re: International American School 05.05.20, 18:23 elenelda napisała: > Czy orientujecie się, ile wynosi czesne w tej szkole? Interesuje mnie szkoła po > dstawowa. Jeśli chodzi o American School of.., to w moim mieście to gunwo, które bierze kasę za robienie w trąbe naiwniakow. Opinie w necie mówią same za siebie. British bierze ok 5 tysięcy za miesiąc ale szczerze, uważam to za przerost formy nad treścią, jeśli chodzi o edukację w wydaniu polskim. Moja córka, przeszła rekrutacje do szkoły prywatnej, za którą będę płacić ok 1300 miesięcznie plus 900 wpisowego. Uważam, że na chwilę obecną wystarczy. Co dalej, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś