Dodaj do ulubionych

Zasmucanie pana Jezusa

25.05.20, 14:08
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,25971897,nie-rozdmuchiwac-pan-bedzie-mial-niebo-za-to-siostra-zakonna.html#s=BoxOpImg4
Zagotowalam sie. Oby ten ich Pan Bog istnial.
Obserwuj wątek
    • aerra Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 14:13
      Nie, ten ich, to lepiej żeby nie istniał. Jeśli istniałby bóg, który nagradza za milczenie w takich sprawach, to jestem całkowicie pewna, że lepiej byłoby nie.
      • snajper55 Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 14:31
        aerra napisał(a):

> Nie, ten ich, to lepiej żeby nie istniał. Jeśli istniałby bóg, który nagradza z
        > a milczenie w takich sprawach, to jestem całkowicie pewna, że lepiej byłoby nie.

Księża to jego ludzie. Kto kabluje na jego ludzi - idzie do piekła. Kto współpracuje, ten ma dobrze. Bóg ojciec. Ojciec chrzestny.

S.
    • daniela34 Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 14:17
      Nie, nie mam słów!!!!
    • anoreska Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 14:17
      Czytałam.. Trudno się nawet do tego odnieść. Wycieranie sobie gęby Bogiem pokazuje zepsucie tego układu.
    • margot28 Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 16:33
      czytałam. Nóż się w kieszeni otwiera!
    • ira_08 Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 16:42
      Obrzydliwe uncertain Nie dość, że broni zboczeńców, to jeszcze widocznie nie rozumie czym wg Biblii jest niebo i za co się tam trafia. Bynajmniej nie za ukrywanie pedofilów.
      • ola5488 Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 16:53
        ira_08 napisała:

> Obrzydliwe uncertain Nie dość, że broni zboczeńców, to jeszcze widocznie nie rozumie c
        > zym wg Biblii jest niebo i za co się tam trafia. Bynajmniej nie za ukrywanie pe
        > dofilów.

Obrzydliwe. Zawiodła formacja.
        • z_lasu Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 18:10
          > Zawiodła formacja.

??? Chyba raczej okazała się zadziwiająco skuteczna.
    • sabat4 Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 16:47
      ichi51e napisała:
      > Oby ten ich Pan Bog istnial.

Jest to skrajnie nieprawdopodobne.
      Ale... tak sobie mysle - o ile dzis maja miejsce takie rzeczy, gdy jednak reka sprawiedliwosci moze ich dopasc, a wplywy kleru sa wzglednie niewielkie, to co musialo sie dziac w sredniowieczu?
      • szeptucha.z.malucha Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 23:17
        Co tam w średniowieczu.. Nie trzeba sięgać w tak odległe czasy. Wystarczy międzywojnie, czasy powojenne, lata 60-, 70- te, czy te które wyraźnie pamiętam jak 80- te i 90- te.
    • bib24 Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 16:49
      genialne uzasadnienie dla krycia zboków i przestępców. genialne.
    • 123zielona123 Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 16:53
      Ona jet po prostu głupia. (w sensie poziomu inteligencji) Nie widzę tu nic obrzydliwego. Ksiądz jej powiedział, ze nie wolno osądzać, od tego jest Pan Bóg. (kto jest bez winy...) Księdza wybiera Bóg, więc trzeba go słuchać.
      Nie sądzę aby siostra była w stanie zrozimieć, ona jest pewna,że postępuje właściwie i pójdzie za to do nieba.
      • bib24 Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 16:59
        obawiam się że głupota nie zwalnia z odpowiedzialności. tak jak nieznajomość przepisów nie zwalnia od kary.
        • 123zielona123 Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 17:10
          Ale niedorozwój umysłowy już tak. Nie jest w staniezrozumieć i pokierować swoim postępowaniem
          • triss_merigold6 Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 17:16
            Zdaje się, że do nowicjatu nie przyjmują osób upośledzonych umysłowo. W sumie tłumaczyłoby to spadek powołań.
          • aandzia43 Re: Zasmucanie pana Jezusa 26.05.20, 00:39
            123zielona123 napisała:

> Ale niedorozwój umysłowy już tak. Nie jest w staniezrozumieć i pokierować swoim
            > postępowaniem

Trollujesz? Ta baba nie jest nieinteligentna, jest głupia (sprany beret, niedojrzałość emocjonalna, podły charakter, inne).
      • ichi51e Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 17:19
        Dla mnie to jest gadanie kogos kto albo uposledzony albo sam z takiego srodowiska ze trzeba bylo siedziec cicho ze dziadek ze wujek... Od malenkosci tresowany zeby brudow nie wynosic.
        • kebabbathehutt Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 17:43
          Mi niestety tez...
        • aandzia43 Re: Zasmucanie pana Jezusa 26.05.20, 00:43
          Jasne, upośledzona zakonnica pracująca w kancelarii. Ciekawe co tam robi, kwiatki pewnie tylko podlewa. Do zakonu nie przyjmuje się upośledzonych kobiet. Ta baba intelekt ma przynajmniej w normie, za to jest zdeprawowana przez przynależność do przestępczej organizacji.
      • agaagaaga123 Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 18:49
        Ja wiem, czy głupia? Zamachowcy Bin Ladena niekoniecznie byli głupi, po prostu mieli wyprane mózgi. Nie takie rzeczy religia uzasadniała i usprawiedliwiała (katolicka czy inna)
    • triss_merigold6 Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 16:59
      Biorąc pod uwagę pochodzenie i poziom intelektualny kadr w polskiej wersji Kościoła katolickiego, ten bezmyślny infantylizm siostrzyczki zupełnie mnie nie dziwi.
    • konsta-is-me Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 17:14
      Patologia umyslowa...
      Szkoda tylko ze Boga w to mieszaja , no ale co zrobic.
      • pani_tau Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 17:23
        Mają pewność, że Bóg się temu nie sprzeciwi.
      • taniarada Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 17:24
        konsta-is-me napisała:

> Patologia umyslowa...
        > Szkoda tylko ze Boga w to mieszaja , no ale co zrobic.
        Jak to łatwo zmanipulować i już wierzysz .W Boga nie .
    • taniarada [...] 25.05.20, 17:23
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • kebabbathehutt Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 17:43
      Ojp. Religia niektórym naprawde mozgi wyprala... Szkoda slow.
    • semihora Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 17:50
      Zgroza ogarnia, chociaż właściwie nie powinna, bo urzędnicy pana B. tak właśnie postępują. Uważają się za równych swemu przełożonemu...
    • saszanasza Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 18:07
      O, widzę że KK przyjął nowe standardy „wejścia do nieba”. Niebywałe, jak niewiele potrzeba😏
      • agaagaaga123 Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 18:51
        > O, widzę że KK przyjął nowe standardy „wejścia do nieba”. Niebywałe, jak niewie
        > le potrzeba😏
        >

następnym krokiem będą dziewice do użytku dla wiernych w niebie
    • z_lasu Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 18:16
      Powiem szczerze - po obejrzeniu "Zabawy w chowanego" ta kobieta już na mnie wrażenia nie zrobiła. Uderza dokładnie w te same tony co Hajdasz. Po obejrzeniu filmu aż sprawdziłam czy coś może zmieniło w KK w kwestii tzw. warunków dobrej spowiedzi. Wygląda na to, że nie i nadal obowiązuje 5. Zadośćuczynienie Panu Bogu i bliźniemu. Najwyraźniej księżom i zakonnicom nikt o tym nie powiedział.
    • memphis90 Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 19:33
      Zakonnica NIE jest od tego, żeby myśleć, osądzac, wartościować. Zakonnica ma być cicha, posłuszna i słuchać, co jej ksiądz mówi. Nije podważać. Nie kontestować. Krzyż swój pokornie nieść.

Kilkadziesiąt lat prania mózgu zrobiło swoje. Taka zakonnica jest ofiarą "systemu". I nawet nie dostanie tej swojej obiecanej nagrody za 60 lat mycia brudnych kibli gołymi rękami i znoszenia upokorzeń.
      • ylgu Re: Zasmucanie pana Jezusa 26.05.20, 01:12
        Jak to nie dostanie? Ona po śmierci pójdzie prosto do nieba, a ty nie, bo nie myłaś gołymi rękami kibli i pewnie posłuszna też nie byłaś.
    • znowu.to.samo Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 19:53
      Zwykłe gadanie zmanipulowanej baby, która nie jest już w stanie użyć własnego mózgu. To się zdarza w każdej religii, ale tak naprawdę to nie ma nic wspólnego z Bogiem.
      Kościół cały jest taki, od góry do samego dołu. Dlatego praktycznie od zawsze był rajem dla pedofili. Dopiero w czasach internetów szambo wybiło i już dłużej nie da się udawać, że smrodu nie ma
      • 123zielona123 Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 22:39
        Zgadzam się, ale odczuwam dysonans poznawczy jak słyszę,że kośció nie ma nic wspólnego z Bogiem. Dla mnie to brzmi jak "socjalizm tak, wypaczenia nie"
        Powinnaś doceniać fachowców. Jak jesteś chora, to pewnie wybierasz lekarza a nie znachora.
        Więc co Ty możesz wiedzieć o Bogu? masz chociaż magistra z teologii, albo doktorat z demonologii? Studiowałaś pod okiem najlepszych w Rzymie, albo chociaż KULu?
        Po latach nauki, modlitwy na pewno najlepeij wiedzą jaki jest Bóg i czego oczekuje.
        • asia.sthm Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 22:59
          > Studiowałaś pod okiem najlepszych w Rzymie, albo chociaż KULu?
          > Po latach nauki, modlitwy na pewno najlepeij wiedzą jaki jest Bóg i czego oczekuje.

Niesmaczne zarty.
          Tez masz wyprany mozg, Zielona.
          • 123zielona123 Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 23:24
            Nie, ja po prostu wiem, że bóg nie istnieje. a sadząc po ich zachowaniu oni też smile
    • tanebo001 Re: Zasmucanie pana Jezusa 25.05.20, 22:52
      Zaprawdę, powiadam wam: Jeśli się nie odmienicie i nie staniecie jak dzieci, nie wejdziecie do królestwa niebieskiego. 4 Kto się więc uniży jak to dziecko, ten jest największy w królestwie niebieskim. 5 I kto by przyjął jedno takie dziecko w imię moje, Mnie przyjmuje.

Zgorszenie2

6 Lecz kto by się stał powodem grzechu dla jednego z tych małych, którzy wierzą we Mnie, temu byłoby lepiej kamień młyński zawiesić u szyi i utopić go w głębi morza. 7 Biada światu z powodu zgorszeń!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka