Dodaj do ulubionych

Deskorolka

29.05.20, 15:19
Starsza (8lat) by chciała. Dobrze jeździ na rolkach teraz na deskorolce chce. Jeździła trochę u koleżanki. Nie wiem czemu mam wdrukowane, ze deskorolka jest bardzo kontuzjogenna. Sąsiadka się ze mnie śmieje, ze nie miałam nic do jazdy konnej a boje się deskorolki. Nie trzęsę się nad córką, jakoś bez strachu puściłam na rower, rolki, łyżwy, narty czy basen i konia. A tu mam serio stracha ze sobie połamie obie ręce i nogi. Głupio się boję?
Obserwuj wątek
    • mayaalex Re: Deskorolka 29.05.20, 15:29
      Moj osmiolatek ma deskorolke od okolo miesiaca, na poczatku byl bardzo napalony ale dosc szybko mu sie znudzila (moze dlatego ze sam na niej jezdzi, pewnie z kolegami by bylo lepiej, plus zaraz po deskorolce dotarl wreszcie jego nowy rower). Zaklada takie same ochraniacze jak na rolki (kolana/lokcie/dlonie) plus kask. upadkow chyba jednak bylo mniej niz na rolkach smile urazy moga byc jak zacznie skakac/zjezdzac po schodach/szalec - ale to, jak widze, to juz raczej u nastolatkow wink
      • hanusinamama Re: Deskorolka 29.05.20, 15:47
        My mamy niedaleko mały skatepark. Teraz zamkniety. Ale młoda tam na rolkach troche ćwiczyła, teraz chce tam z deskorolką.
    • kotejka Re: Deskorolka 29.05.20, 15:31
      hanusinamama napisała:

A tu mam serio stracha ze so
      > bie połamie obie ręce i nogi. Głupio się boję?
      >
      >
      ty znasz swoje dziecko, to wiesz, czemu sie boisz
      moje jezdza i ja sie nie boje
      • hanusinamama Re: Deskorolka 29.05.20, 15:44
        Ja mam dziwną świadomość, ze ten strach jest irracjonalny smile A jednoczesnie zadnego sportu w jej wykonaniu tak sie nie bałam. Mam przed oczami połamane ręce
        • berdebul Re: Deskorolka 29.05.20, 15:55
          Uczyłam się jeździć na longoboardzie jako stara baba (po zmroku i na pustych uliczkach) i nic nie połamałam. wink
          • afro.ninja Re: Deskorolka 29.05.20, 21:01
            Przeciez to zupelnie cos innego.
            • berdebul Re: Deskorolka 29.05.20, 21:44
              Tak, dzieci trudniej się łamią, są bardziej gibkie i mają lepsze poczucie równowagi niż stara baba, z siedzącą pracą i zaburzeniami SI.
              • afro.ninja Re: Deskorolka 31.05.20, 10:24
                Deskorolka to nie longboard. O wiele trudniej byłoby ci opanować deskorolkę, niz longboard. Pierwsza z brzegu fiszka jest o wiele trudniejsza, niz metrowa, szeroka decha.
    • berdebul Re: Deskorolka 29.05.20, 15:53
      Głupio. Deska jest świetna, ale w kasku i ochraniaczach (łokcie, nadgarstki). Waveboard tez jest fajny.
      • hanusinamama Re: Deskorolka 29.05.20, 15:59
        W kasku jeździ od czasów biegówki. Nie wazne czy rower, czy rolki czy łyżwy. Ochraniacze ma do rolek, no chyba jednak przesadzam ze strachem.
    • trampki-w-kwiatki Re: Deskorolka 29.05.20, 15:54
      Daj jej spróbować 😎
      Ja kupiłam trzylatce, bo chciała. Cuda wyczynia na kolanach, ale niech sobie próbuje.
    • mikams75 Re: Deskorolka 29.05.20, 21:06
      ryzyko takie samo jak przy innych, moja ma, troche pojezdzi jak sie jej zachce, ale bez szalu. Akrobacji jakis nie uskutecznia.
      • wtop.ek Re: Deskorolka 29.05.20, 21:08
        Siostrzeniec złamał 2 przedramiona naraz. Bez akrobacji, zwykły switch. kask i ochraniacze miał.
        • mikams75 Re: Deskorolka 29.05.20, 22:53
          a kto inny sie zabil jadac samochodem.
    • lot_w_kosmos Re: Deskorolka 29.05.20, 21:26
      Pewnie, że nie dygaj, tylko jej kup.
      Fajna zabawa, poskacze, pojeździ, nauczy się obracać deskę.
      A od zabawy na desce do prawdziwej jazdy wyczynowej droga daleka.
    • lukrecja46 Re: Deskorolka 31.05.20, 10:31
      Mojej kupiłam fiszkę, mimo zaburzeń si świetnie sobie radziła dopóki w ostatni dzień wakacji nie upadła i nie złamała ręki. Teraz już nie chce jeździć choć ja się nie boję.
    • hanusinamama Re: Deskorolka 31.05.20, 12:12
      Dzięki. Kupie jej zeby sie cieszyła. Ja powalcze z fobią smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka