Dodaj do ulubionych

co na taką figurę?

30.05.20, 11:48
w kwarantannie przytyłam 4kg, odchudzać mi się na razie nie chce. nie mam jeszcze nadwagi, ale moje dopasowane ołówkowe spódniczki i sukienki niedobrze wyglądają. zanikła mi talia, biodra mam względnie wąskie więc jestem w tej chwili średnio grubym walcem. jestem niska, nogi dość krótkie, ramiona szerokie. na plus nieco większy cyc, ale seksownego rowka dalej nie zrobię. poradźcie jak się zamaskować do pracy bez inwestowania kupy kasy w nową garderobę (bo jednak liczę że w końcu zbiorę siły by zrzucić nadmiar)
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: co na taką figurę? 30.05.20, 12:07
      Konwertuj na islam i dżelabija/galabija, jak zwał, tak zwał, załatwi wszystkie problemy ubraniowe. Albo w ogóle burka, wtedy odpadnie też makijaż.
      • swiecaca Re: co na taką figurę? 30.05.20, 14:26
        nie o taki sposób mi chodziło...
      • auksencja15 Re: co na taką figurę? 30.05.20, 14:47
        To chyba męskie odzienie. Proponuję abaje albo dzilbab big_grin
        • fitfood1664 Re: co na taką figurę? 31.05.20, 11:30
          a kto się tam u nas zorientuje?
          • auksencja15 Re: co na taką figurę? 31.05.20, 11:32
            Ja na pewno big_grin
    • snakelilith Re: co na taką figurę? 30.05.20, 14:45
      Wyrzuć ołówkowe spódnice. Nie dosyć, że niewygodne, to podkreślają wszelkie "niedoskonałości". I przy krótkich nogach rzadko wyglądają dobrze. Ubierz się luźniej, co nie oznacza oversize, ale tak by ciuchy nie przylegały ciasno do ciała. A talię można skonstruować odpowiednio odciętą bluzką, czy luźnym wiązaniem. Fasonów spódnic jest też mnóstwo, trzeba sprawdzić, w czym wygląda się dobrze. Może trochę tulipanowata podkreślająca bardziej biodra, może linia A, a może od razu spodnie z lejąc się tuniką?
      • nuta15 Re: co na taką figurę? 30.05.20, 16:01
        Lubisz sukienki, idź w sukienki.Trapezowe, lekko rozszerzane w literę A zrównoważą szerokie ramiona i dodadzą trochę objętości w biodrach. Dekolt w V, kopertowe założenie, rękaw do łokcia lub 3/4 wysmuklą górę. W koszulowych sukienkach z cienkim, sznurkowym paseczkiem luźno zawiązanym w talii też możesz wyglądać dobrze. Warunek powodzenia to miękki, lejący materiał, cienka dzianina, wiskoza, nic sztywnego i opinającego.Każda spódnica czy spodnie z bluzką podzielą sylwetkę na pół, podkreślą brak talii i krótkie nogi.Sukienki będą najlepsze dla twojej figury.
        • lumeria Re: co na taką figurę? 30.05.20, 16:05
          Potwierdzam. Plus jest taki, ze jak pozniej schudniesz, to dodasz pasek (do sukienki trapezowej) lub bardziej zawiazesz kimonowa i nadal bedziesz mogla je nosic. smile
    • lumeria Re: co na taką figurę? 30.05.20, 16:07
      Albo na troszke-za-ciasna olowkowa spodnice ubierz dluzsza bluzke koszulowa, tak, zeby dol byl troche ponizej 'parowkowatych' czesci.
      • snakelilith Re: co na taką figurę? 30.05.20, 16:36
        To już lepiej wiskozową bluzkę- tunikę, lejącą się, z wycięciem, albo ładnym wiązaniem na górze. Koszulowa może odstawać brzydko na brzuchu. Tyle tylko, że przedłużenie góry, może skrócić dół i nogi będą wyglądać na jeszcze krótsze.
        • lumeria Re: co na taką figurę? 30.05.20, 16:54
          Trzeba po prostu dobrać. Ja mam parę koszulowych z cieciem trapezowym, ktore akurat ładnie wyglądają. Ale fakt, trzeba uwazac, by nie wygladaly na ciazowe smile

U mnie tez sprawdza sie odwrocony ksztalt kielichowy w miekkim materiale - gora lekko dopasowana, a dol rozkloszowany.

I wazne tez, by kolory byly dobrane odpowiednio by nie podzielic ciala tak, ze wizualnie je skraca.

https://cdn.shoplightspeed.com/shops/607563/files/15893078/800x1000x2/tulips-ronnie-tunic-dress-in-static-stripe.jpg

https://www.polishedpersonalstyle.com/image/cache/catalog/19/tunic-tops/gray-floral-tunic-top-251217250394-11-2-500x800.jpg
          • memphis90 Re: co na taką figurę? 31.05.20, 12:13
            Ta pierwsza do akurat niespecjalnie się sprawdza... Brak szyi, gigantyczny, monolitowy gors, szerokie bary, szeroki pas z monnstualną kokardą robi brak talii, brzydko sztywno sterczy na biodrach.

Druga jest cudna, poproszę taką 😍
            • lumeria Re: co na taką figurę? 31.05.20, 14:23
              Tą pierwszą mam w leciutkich niebieskich paseczkach (akurat zdjecia nie bylo) i sprawdza sie pieknie. Kokarde można zawiązać z przodu lub tylu. Z przodu po prostu odwraca uwage od brzucha.

Ale fakt, trzeba przymierzyc i zobaczyc, czy sie sprawdza na danej figurze. Ja akurat mam bary i dosyc dluga szyje, wiec mnie pasuje. Do opadajacych ramion i krotkiej szyi by sie nie nadawala.
    • pulcino3 Re: co na taką figurę? 30.05.20, 22:04
      Bluzka ze ściagaczem u dołu idealnie maskuje brzuch. Obojętnie, czy będziesz mieć spodnie czy spódnice, brzucha wypchanego nie bedziw widać 😉
      • lumeria Re: co na taką figurę? 31.05.20, 01:29
        Nieeee... to wygląda jak jabłko na patyku
    • piataziuta Re: co na taką figurę? 30.05.20, 22:29
      "seksowny rowek" można zrobić nawet przy maleńkim biuście, pod warunkiem, że biustonosz jest porządny
      • cauliflowerpl Re: co na taką figurę? 30.05.20, 22:49
        Przyjedz do mnie i zrob mi rowek a oplace Ci bilet w obie strony i dwa tygodnie pobytu.
        Mam tylko jeden warunek: krzyzowanie ramion a'la kaftan bezpieczenstwa sie nie liczy.
        Jak chcesz zobaczyc "rozmiar" wyzwania, wygooglaj Ariane Luthi.
        • katiemorag Re: co na taką figurę? 31.05.20, 11:47
          Z wiekiem mały biust robi się coraz bardziej cenny. Zawsze dobrze wyglada, nie dodaje kilogramów.
          • cauliflowerpl Re: co na taką figurę? 31.05.20, 13:41
            Doceniam odkąd zaczęlam uprawiac mocno "skaczący" sport wink
      • waleria_s Re: co na taką figurę? 31.05.20, 00:17
        Bzdura, nie zrobisz rowka, jak biust jest w rozmiarze mikro, a w dodatku szeroko rozstawiony.
      • kermicia Re: co na taką figurę? 31.05.20, 00:34
        Rowek w ogóle nie jest seksowny, zwłaszcza na cycu dużym i po karmieniu. Seksowne są dwie jędrne górki rozdzielone, a nie jakiś rów mariański po pępek. Wiem co mówię, chcę górki, bo odkąd mam +5 mam właśnie rowek.
        • barbibarbi Re: co na taką figurę? 31.05.20, 20:25
          Zgadzam się, rowek postarza, dwie oddzielne, jędrne górki są seksowne.
    • katiemorag Re: co na taką figurę? 30.05.20, 22:42
      Marie zelie
    • katiemorag Re: co na taką figurę? 30.05.20, 22:44
      To sukienkie idealne. Maja tak widoczne wzory i fasony, ze nikt nie będzie patrzał na dodatkowe kilogramy.
      • aandzia43 Re: co na taką figurę? 31.05.20, 01:51
        Buhaha, gdyby ktoś jeszcze miał wątpliwości co do twojego trolstwa big_grin
        • katiemorag Re: co na taką figurę? 31.05.20, 11:44
          Nie mogłam się powstrzymać. Od kiedy usłyszałam o tej firmie tutaj na forum chodzi mi ona po głowie. Ja rozumiem mały internetowy sklepik dla koneserów. Ale jaki taka firma może przynosić zysk? Kto kupuje te suknie? Mam dwie oazowiczki studentki i normalnie się ubierają, chodzę do kościoła i nigdy nie widziałam kobiety w takich sukniach. Te suknie dla przeciętnej kobiety sa drogie, szczególnie jak ma się dzieci to wydatek 500 zł na suknie czy 150 na bluzkę jest dużym wydatkiem. A samotna singielka nie kupi takiej sukni na imprezy. Strasze kościelne pani tez tego nie założą. Nawet jak ktoś kupi taka suknie to nie 7 na każdy dzień tygodnia.
          • katiemorag Re: co na taką figurę? 31.05.20, 11:46
            A te wzory to podobne do ciążowej kreacji Kim Kardashian, gdzie wszyscy się śmiali, ze wyglada jak kanapa.
            • georgia.guidestones Re: co na taką figurę? 31.05.20, 17:31
              Tych sukienek to nawet na przecenie 70% nikt kijem nie tnie, chyba że w pakiecie do niskiego wzrostu ma rozmiar 32/34.

Kopertowych z dzianiny nie mają.
              • daniela34 Re: co na taką figurę? 31.05.20, 17:41
                A, tu się zdziwisz-moja znajoma je kupuje. Jest akurat targetem firmy -bardzo wierząca, bardzo konserwatywna (nie uznaje spodni u kobiet), zamożna. Ma duży biust i rozmiar na oko 40 i jakieś tam modele sobie znajduje. Nie pytaj, które, bo nie mam pojęcia, zaledwie, że gorąco reklamuje firmę na Fb.
                • daniela34 Re: co na taką figurę? 31.05.20, 17:43
                  Zaledwie = ale wiem
    • solejrolia Re: co na taką figurę? 31.05.20, 11:56
      Spódnice ołówkowe, czy w typie, i sukienki,
      po prostu musisz mieć większy rozmiar, skoro te, które masz, przestały leżeć. Ciasno sie zrobiło, no to nie leżą.uncertain

Moje sposobiki na ukrycie + 2-4 kg
      -Dobry żakiet, albo kurteczka w typie ramoneska, czy z jeansu .
      Oczywiscie rozpiete.
      Ja na tym bazujętongue_out na maksa można ukryć różne niedoskonałości (brak talii, czy wystający brzuch)
      - Dobry stanik! przy wahaniach wagi niezbędna jest wizyta w sklepie uncertain
      - Luźny top, bluzka z wiskozy (czy sweterek lekko luźnawy)
      może z wiązaniem z bok,
      asymetryczny zawsze się sprawdzi
      albo dłuższa koszula, która zakryje pół bioder,
      - Jeśli gładka góra, to jakaś wzorzysta apaszka, puszczona luźno,
      czy kolorowa torebka (ja uwielbiam kolorowe, zwlaszcza listonoszki)
      A dół to już obojętne, byle niezbyt obcisłe,
      cygaretki, jeansy klasyczne, ja lubię chinosy latem, bo są przewiewne,
      • lumeria Re: co na taką figurę? 31.05.20, 14:42
        Mnie olowkowa sie sprawdza, ale uwazam, zeby nie 'pociela' wizualnie dolu - czyli np. ubieram ciemna i ciemne ponczoczy, jub bezowa z gołymi nogami

Apaszki i zakiety odciagajace uwage !!! Swietna rada!
        • nuta15 Re: co na taką figurę? 31.05.20, 15:52
          U mnie dla optycznego wydłużenia sylwetki sprawdzają się zestawienia monochromatyczne czyli dół i góra w gamie jednego koloru, różniące się odcieniami, fakturą materiałów, wzorem.
    • m_incubo Re: co na taką figurę? 31.05.20, 12:29
      Nie odbierz tego źle, choć i tak pewnie odbierzesz, ale pozbądź się ołówkowych spódnic, bo przy tego typu figurze nigdy nie są dobrym wyborem.
      • lumeria Re: co na taką figurę? 31.05.20, 16:03
        Taka Dorota Wellman ciągle w ołówkowych chodzi i jest git. Gruby ołówek ale jednak....

• swiecaca Re: co na taką figurę? 31.05.20, 17:16
          do Doroty W. mi jeszcze trochę brakuje smile
          • lumeria Re: co na taką figurę? 31.05.20, 17:39
            big_grin czyli nie masz czym sie przejmować. Poluzuj pasek, kup rozmiar większe i nie przejmuj się. Na pewno fajnie wyglądasz.
            • lumeria Re: co na taką figurę? 31.05.20, 17:42
              https://i.pinimg.com/originals/aa/d5/d4/aad5d417722408c4b31b5f4af4052b5d.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka