30.05.20, 16:49
Za kilka dni będzie można pójść na basen. Czynny co drugi tor, a na czynnych bedzie mogła przebywać jedna osoba.

Mają fantazję.
Obserwuj wątek
    • iwoniaw Re: Basen 30.05.20, 17:01
      thank_you napisała:

> Za kilka dni będzie można pójść na basen. Czynny co drugi tor, a na czynnych be
      > dzie mogła przebywać jedna osoba.
      >
      > Mają fantazję.

No przecież w takim reżimie żaden basen się nie otworzy, to raczej jasne.
      • mysiaapysia Re: Basen 30.05.20, 17:08
        Wg rozporządzenia RM opublikowanego wczoraj (par. 6):
        10. Do odwołania prowadzenie przez przedsiębiorców w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 6 marca 2018 r. – Prawo przedsiębiorców oraz przez inne podmioty działalności związanej ze sportem, rozrywkowej i rekreacyjnej (ujętej w Polskiej Klasyfikacji Działalności w dziale 93.0) jest dopuszczalne, pod warunkiem zapewnienia, aby:
        1) na stadionach i boiskach w zakresie organizacji współzawodnictwa sportowego seniorów w rozgrywkach prowadzonych przez polski związek sportowy w drugiej i trzeciej klasie rozgrywkowej oraz Pucharze Polski lub ligę zawodową
        działającą w najwyższej klasie rozgrywkowej w sporcie piłka nożna oraz na stadionach oraz przy wykorzystaniu infrastruktury zewnętrznej do uprawiania sportów motorowych w zakresie organizacji współzawodnictwa sportowego
        w rozgrywkach prowadzonych przez polski związek sportowy w drugiej klasie rozgrywkowej oraz przez ligę zawodową działającą w najwyższej klasie rozgrywkowej w sporcie żużlowym organizacja współzawodnictwa sportowego
        odbywała się bez udziału publiczności;
        2) w zajęciach lub wydarzeniach sportowych oraz współzawodnictwie sportowym z wyłączeniem pól golfowych, kortów
        tenisowych, stajni, stadnin i torów wyścigowych dla koni, infrastruktury do sportów wodnych i lotniczych, których nie
        dotyczą ograniczenia co do maksymalnej liczby osób, uczestniczyło nie więcej niż 150 uczestników, bez udziału publiczności;
        3) z basenów korzystało do 4 osób na tor, nie więcej niż połowa obłożenia obiektu, nie więcej niż 150 uczestników, bez udziału publiczności;

To obowiązuje od 6 czerwca.
        • thank_you Re: Basen 30.05.20, 17:12
          Dzieki, czyli przedrukowałam debilizm, ktory opublikowała Gazeta.pl
          • fibi00 Re: Basen 30.05.20, 17:26
            thank_you napisała:

> Dzieki, czyli przedrukowałam debilizm, ktory opublikowała Gazeta.pl

Ja w radiu słyszałam że ma być 1 osoba na tor.
      • schiraz Re: Basen 30.05.20, 17:08
        Nasz planuje się otworzyć ale ja sobie tego nie wyobrażam.. Ludzie mają stać z boku i czekać na wolny tor (a pieniądze lecą bo czas leci) czy raczej będą wpuszczać tyle osób ile wolnych torów (wtedy z kolei basen straci bo dla kilku osób będzie uruchomiony). A co z nieckami bez torów, będą dzielić powierzchnię przez 2 metry i wyjdzie im ilość ludzi, którzy mogą skorzystać? Jeżeli wejdzie mama z dziećmi to ich dystans nie będzie obowiązywał... Wszystko to jest chore.
      • thank_you Re: Basen 30.05.20, 17:11
        Otworzą, hotelowe. I miejskie zapewne. Idiotyzm.
    • mus_tang1 Re: Basen 30.05.20, 17:24
      Mam zajęcia grupowe, na razie brak info. Ciekawa jestem jak to zorganizują. 4os na tor to całkiem przyzwoicie w dużych nieckach. Prawie normalnie, bo na torze było od 2-7 osób. Na małych za to nawet połowa nie wejdzie. Czekam jak u mnie będzie.
    • rb_111222333 Re: Basen 30.05.20, 18:03
      Chodziłam z córeczką na zajęcia grupowe, jestem ciekawa jak tam to rozwiążą, czy w ogóle wystartują.
      • fibi00 Re: Basen 30.05.20, 18:13
        rb_111222333 napisał(a):

> Chodziłam z córeczką na zajęcia grupowe, jestem ciekawa jak tam to rozwiążą, cz
        > y w ogóle wystartują.

Myślę że nie. Moi chłopcy też chodzili na zajęcia grupowe (max 6 dzieci w grupie) i obawiam się że do wakacji nie ruszą. U nas jest tyle szkółek pływackich że na jednym torze w tym samym czasie jest ok 12 dzieci. Jest ścisk, dzieci się zderzają więc nie wyobrażam sobie że jakoś da się to rozwiązać...
    • eveeveeve Re: Basen 30.05.20, 18:12
      dziennikustaw.gov.pl/DU/2020/965

Tu aktualne rozporządzenie.
      • eveeveeve Re: Basen 30.05.20, 18:13
        Sorry zly link
        dziennikustaw.gov.pl/DU/2020/964
    • wapaha Re: Basen 30.05.20, 18:16
      U mnie w mieście basen miejski nie ruszy do lipca. Na pewno.
      Ciekawe czy w ogóle jakiś ruszy- z punktu widzenia ekonomii to tylko generowanie i tak już dużych strat
      Pływam w jeziorze..
    • joaaa83 Re: Basen 30.05.20, 18:33
      Nie wiem dlaczego takie info, któryś portal podał, ale w rozporządzeniu jest napisane, że 4 osoby na torze i nie ma nic o tym, że co drugi wolny.
      • wapaha Re: Basen 30.05.20, 19:32
        ani na jak długim torze... może w RM nie wiedzą że są baseny i 25m i 50m..
        • str8.up Re: Basen 02.06.20, 09:23
          No właśnie, 4 osoby na 25,to według mnie dużo. Ja jestem przyzwyczajona do większego luksusu wink
    • bywalec.hoteli Re: Basen 01.06.20, 00:01
      co drugi tor? Bez sensu - to przez wodę nie przepłynie??
    • hanusinamama Re: Basen 01.06.20, 12:38
      Moj basen sie nie otwiera, nie p0łąca sie odpalać całej infrastuktury dla tak małej ilości ludzi.
    • wapaha THANK YOU patrz 02.06.20, 09:11
      www.gov.pl/web/rozwoj/baseny-i-sauny?fbclid=IwAR1L9wxrfEPz93XKlCzlYWR-LuH0j0de7HeGzPBwWrAmbuEhRD2tPxZ-V5o

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka