Dodaj do ulubionych

A golasów w dżungli któraś ogląda? :P

02.06.20, 13:25
Zawsze jak na to trafiałam, to przełączałam, ale ostatnio córka na mnie spała a pilot był daleko, więc obejrzałam dwa odcinki. Pomijając już ideę ganiania na golasa po dżungli z jakimś obcym typem za kompana, to zastanawiałam się dlaczego oni sobie nie zmajstrują jakichś prowizorycznych gaci z liścia czy choćby z tej torebuni w której noszą dobytek ( a torebunię z liści) Wizja posadzenia gołego tyłka na jakimś jadowitym robalu szybko by mi dodała inwencji w tej kwestii i mogłaby to być dla mnie kwestia priorytetowa, przynajmniej na początku:p
To jak, przyzna się któraś do oglądania golasów?:p
Obserwuj wątek
    • szmytka1 Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 13:29
      Ogladalam pare x z nudow podobnie jak gole randki. No ale co do lasu. To ciagle mysle ile im musza placic zeby sie tak dali pokasac tym wszystkim komarom. I czemu zaskaniaja im miejsca intymne. Jak nago to nagob po co roMywac ten obraz tongue_out
      • mona-taran Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 13:57
        W jednym z tych odcinków facet był tak pogryziony, że wyglądał jak jeden wielki strup... Masakra. Smarował się jakimś błotem ale nic to nie dawało.
    • beata985 Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 13:29
      Gdzie to, co to?
      Nudzi mi się dzisiaj
      Też byłabym się robala w dżungli 🤪
    • gaskama Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 13:30
      Nie znoszę tego programu. To moim zdaniem program dla zbokow. Nie rozumiem intencji tego programu.
      • mona-taran Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 13:39
        Też nie rozumiem intencji.
        • szmytka1 Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 13:51
          No jak to twoja zdolnosc przetrwania wzrosla do 110% wink
    • trampki-w-kwiatki Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 13:32
      Co to takiego? surprised
      • mona-taran Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 13:34
        "Naked and afraid", nie pamiętam jaki tytuł to w PL ma.
        • heca7 Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 15:17
          Nagi instynkt przetrwania?
          • mona-taran Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 15:18
            Tak!
    • bigzaganiacz Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 13:32
      Najlepszy byl jak zrobili grupy mieszane
      3 kolesi
      3 panie
      2 kolesi jedna pani
      2 panie jeden koles

Spojler biedak ktory wyladowal z dwoma paniami uciekl
      • semihora Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 15:28
        Ej, no nie, takie szeroko reklamowane męskie marzenie się spełnia i uciekł?
        • mona-taran Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 15:29
          Niektóre marzenia powinny zostać w sferze marzeń wink
        • bigzaganiacz Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 22:41
          Holowanie dwoch nierobow nie jest niczyim marzeniem
          Ta z dwoma kolesiami tez niezla, dostala jakiegos focha i wyrzucila im maczete do wody , maczete odzyskali ja wykopali i juz mieli luz , potem wzieli tego jednego biedaka i tez spoko bez problemu doszli do konca
    • chatgris01 Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 13:34
      shock

Myślałam że chodzi o jakiś program o pierwotnych plemionach Amazonii albo Papui...
      • mona-taran Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 13:36
        😂
    • cosmetic.wipes Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 13:40
      Zawsze mnie zadziwia czemu oni są na golasa. Gdyby mieli koszulki i krótkie gatki, to byłoby równie nieprzyjemnie, ale przynajmniej bez bezsensownego epatowania gołymi dupami.
      • marusia_ogoniok_102 Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 18:14
        Ale to te gołe dupy przyciągają publikę tongue_out
        • cosmetic.wipes Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 03.06.20, 08:12
          Wiem, ale równie dobrze możnaby robić programy publicystyczne, albo koncerty muzyki poważnej na goło. Też by wzrosła oglądalność.
          • kokosowy15 Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 03.06.20, 10:53
            To już było. Co prawda, tylko prognoza pogody.
    • heca7 Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 13:47
      Oglądałam kilka odcinków i raz pan miał w tej swojej torbie sznurek i uplótł pani piękne majtki i stanik big_grin
      Innym razem była jakaś świrnięta parka, która tknęła nad brzegiem potoku. Pani wygłosiła najpierw mowę o tym, że jest czarownicą i łączy się z matką ziemią itd. I dlatego uda im się przeżyć. Po czym po kilku dniach głodówki pan dostał ostrego zatrucia, wysokiej gorączki i musiano go ewakuować śmigłowcem. Pani czarownica została, była strasznie głodna, na plaży znalazła starą, odgryzioną głowę papugi. Podpiekła ją na ognisku i zjadła. Skończyła podobnie jak pan z ostrym zatruciem i śmigłowcem big_grin
      Ale były też pary, które świetnie się dogadywały i doskonale sobie radziły, budowali szałasy, przenosili ogień z miejsca na miejsce, budowali tratwy itd.
    • szmytka1 Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 13:55
      A brytyjski program ze wybierasz sobie randkowicza ogladajac go po kawalku nago. Np teraz ogladamy cycki i eliminujesz najslabsze cycki. Za chwile ogladamy posladki i to samo. . co lieruje tymi ludzmi. Normalne zawody maja, czasem przedszkolanki, az taki brak pruderii? Inny swiat dla mnie chyba
      • mona-taran Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 13:59
        Ale oni przynajmniej w ciepełku siedzą i nie wiją im się jadowite węże i skolopendry pod nogami :p
        • eliszka25 Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 14:08
          A weź przestań z robalami. Raz dałam się namówić i poszłam z moimi dzieciakami na wystawę pająków i innych wielkich robali. Matko, co to było za przeżycie! Dzieciaki zachwycone, a ja z każdym mijanym terrarium miałam coraz większe wrażenie, że coś po mnie łazi. Zanim doszliśmy do końca ekspozycji, to chyba z 50 razy zdążyłam obtrzepać bluzkę i włosy, mam nadzieję, że wystarczająco ukradkiem. Na koniec można było wziąć na rękę pająka wielkości dłoni dorosłego człowieka i zrobić sobie z nim zdjęcie. Nie skorzystałam 🤪. Nago w dżungli chyba bym na zawał zeszła 🤦🏼‍♀️
          • mona-taran Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 14:35
            Robale na wystawach mnie nie ruszają, ale wizja robala włażącego tam, gdzie słońce nie dochodzi albo posadzenia gołego tyłka na mrowisku już tak :p
            • eliszka25 Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 14:42
              Też myślałam, że mnie nie ruszają, ale nagromadzenie wielkich tropikalnych robali było tak duże, że tym razem mnie ruszyło. No i jak sobie teraz wyobraże, że miałabym się z nimi spotkać nago, to o matkoooo!
              • aerra Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 14:54
                Mnie w terariach nie ruszają, wiem, że przez szybkę nie wylezą.
                Węża dałam sobie nawet owinąć dookoła szyi, pająka wezmę do ręki.
                Ale te takie wszelkie wije i krocionogi, o bogowie, na żywo jakby to do mnie ruszyło (bez szybki, za szybką to tylko mnie wzdryga, ale się nie boję) to albo bym padła na miejscu, albo pobiła rekord w biegu na 100m.
                • eliszka25 Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 23:10
                  Bać, to ja też się przez szybę nie bałam, ale im dłużej na tej wystawie byłam, tym bardziej miałam wrażenie, że coś po mnie łazi. Takie jakieś podświadome, bo przecież wszystkie robale były za szybką. No i o ile różne wielkie żuki czy inne dziwne chrabąszcze mnie fascynowały, o tyle pająki i te ogromne stonogi przyprawiały mnie o dreszcze. Najlepsze było, jak dotarliśmy prawie do końca ekspozycji i syn wykrzyknął „mamo patrz, precelek”! W tym momencie z precelka o grubości dwóch palców dorosłego człowieka wysunęło się tysiąc nóg i precelek zaczął się rozwijać w długiego chyba na pół metra robala. Nie chciałabym takiego spotkać bez dzielącej nas szybki 😱
      • mid.week Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 03.06.20, 08:29
        To ja juz wolę nagość w dżungli, tam to jakoś bardziej naturalnie wychodzi. I element sprowadzania czlowieka do manekina na wystawie odpada. Taki golas co po lesie hasa jest tam, przynajmniej w teorii, zeby samego siebie sprawdzic i poznac. Niektorych podziwiam za wiedze jak sobie zrobic miejsce do spania nie majac nawet patyka, jaka rosline do rany przyłożyć, jak zrobic pułapke na rybę. Tylko faktycznie ta golizna totalna jest dla mnie calkiem zbędna.
    • eliszka25 Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 14:02
      O nie, aż w takie odmęty telewizji i internetów nie dotarłam 😂
    • hanusinamama Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 14:39
      Ja czasami. Mnie tez to dziwi bo bałabym sie ze sie nabawie jakiegoś zakażenia albo mnie coś dziabnie nie tam gdzie trzeba. Pmaietam ze jest takie plemie robiące sobie taką trzymajkę w formie rurki na penisa. Tłumaczyli ze jak oby sobie tak dyndał to byłoby duze ryzyko ukąszenia przez węża np... smile
      • mona-taran Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 14:49
        Ano właśnie, niebezpiecznie tak ganiać że wszystkim na wierzchu, bez sensu zupełnie... Może oni w kontrakcie mają jakiś zakaz czy coś?:p
        • kokosowy15 Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 16:34
          Ludzie tak półtora miliona lat biegali i jest nas 7 miliardów. Wiem, współczesny Europejczyk bez prądu, samochodu i internetu nie przeżyję, ale są tacy którym to niepotrzebne.
          • mona-taran Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 16:53
            No popatrz europejczyk z gołą dupą po dżungli biega, a plemiona mieszkające tam na stałe jakieś przepaski jednak mają...
            • kokosowy15 Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 17:00
              Te przepaski mają różne funkcje w różnych miejscach. Najczęściej służą do ułatwienia noszenia jakichś przedmiotów (coś jak nóż zatkniety za pas).
              • hanusinamama Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 19:10
                Szpecjalista od przepasek...
              • mona-taran Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 20:42
                Raczej nie najczęściej a również.
          • hanusinamama Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 19:10
            Czytasz ze zrozumieniem? Pytali ludów pierwotnych po co im te tutki na siusiaka. Przede wszystkim zeby nie dyndał bo moze go coś ukąsić...przy okazji tam sobie chowają tez haczyki na ryby.
            • cosmetic.wipes Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 03.06.20, 08:10
              hanusinamama napisała:

..przy okazji tam sobi
              > e chowają tez haczyki na ryby.
              >

Ożesz, jest ryzyko, jest zabawa 😂
    • anika772 Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 14:49
      O czym Ty w ogóle opowiadasz?!
      • mona-taran Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 14:54
        O programie telewizyjnym:p
    • wapaha Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 14:50
      Ja zawsze jak trafiam to oglądam wink

A gaci nie mają bo taka jest idea. Mają być nadzy
      • mona-taran Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 14:52
        No ok, rozumiem że lądują w dżungli nadzy, bez domu, jedzenia i ognia. Ale całą resztę sobie ogarniają, tylko gaci nie:p
        • wapaha Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 15:03
          No ale przecież sobie ogarniają ( nie wszyscy ale sporo z nich )
          • mona-taran Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 15:10
            Toż napisałam, że widziałam tylko dwa odcinki, w tych odcinkach sobie nie ogarniali i wydało mi się dziwne że budują wymyślne szałasy a gaci nie:p, toż to podstawowa potrzeba ( wg. mnie :p)
            Jak ogarniają, to spoko wink
            • kokosowy15 Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 16:35
              Szałas pomaga przetrwać, gacie nie.
              • mona-taran Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 16:38
                Nie twierdzę przecież że mają konstruować gacie ZAMIAST szałasu.
                • kokosowy15 Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 17:10
                  ZAMIAST konstruowania gaci szuka się wody, jedzenia, bezpiecznego miejsca do spania. Jakby miejsc akcji było na Grenlandii to rzeczywiście najważniejsze było by wytropić białego niedźwiedzia, zagryźć go i z futra zrobić ciepłe majtki i resztę stroju. W upalnym miejscu ubranie jest ostatnim punktem na liście potrzeb. Gdzieś wyczytałem, że gdy misjonarze wymusili noszenie ubrań przez tubylców A PD, częste były choroby bo miejscowi wchodzili w nich do wody, wychodzili, wysychali. Częste zmiany temperatury im szkodziły.
                  • mona-taran Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 03.06.20, 07:51
                    Widzisz różnicę między prowizoryczną osłoną miejsc intymnych a trzyrzędowym garniturem? "Miejscowi" osłaniają a mistrze survivalu latają z dyndającą fujarą.
                    • kokosowy15 Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 03.06.20, 20:02
                      Przeczytaj przy okazji "History of nudity", jest chyba na Wiki. Ubranie pełniło funkcje ozdobna (jak np skaryfikacja), ochronna tam, gdzie to było niezbędne. Gdy ubranie było zbędne, nie noszono go. Gumofilce wśród Tuaregow do tej pory nie przyjęły się, podobnie jak majtki na wacie w Amazonii.
              • aerra Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 17:37
                Jak cię wąż dziabnie w zwisające części ciała, bo nie miałeś gaci, to możesz zmienić zdanie.
        • mrs.solis Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 16:57
          W ktoryms odcinku na jakiejs wyspie laska znalazla na plazy jakies gacie, ktore wyrzucil ocean i juz byla ubrana 😀
          • heca7 Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 17:26
            W innym gdzieś na rozlewiskach baka znalazła stary , pogięty garnek. Ponieważ było tam bardzo mokro i nie mogli znaleźć wysepki większej niż 2mx2m to zabrali w ten garnek ogień i poszli szukać gdzieś dalej. Ale to w ogóle była bardzo ogarnięta para.
            • szmytka1 Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 17:44
              a już myślałam, że zrobiła z tego garnka pancerne gacie big_grin
              • eliszka25 Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 23:14
                To raczej pas cnoty by jej wyszedł 😂
    • aerra Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 14:55
      Nie oglądam i nawet nie wiem co to, ale też bym się bała gołym tyłkiem na jakimś robalu usiąść. I nie przemawia do mnie, że robal balby się bardziej.
    • stephanie.plum Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 15:26
      jejku, otwierasz mi oczy na świat!

nie mam tele, ale może w internecie odgrzebię?
    • spanish_fly Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 15:28
      Pewnie w kontrakcie jest zakaz. Nawet nie byłam świadoma istnienia takiego show.
    • stephanie.plum Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 15:45
      znalazłam zajawkę odcinka, gdzie golasy trafiają na Alaskę...

to nie na moje nerwy.
    • mrs.solis Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 16:49
      Ja ogladalam i nawet bardzo mnie to interesowalo, moja rodzine zreszta tez, stracilismy zainteresowanie jak wszystko zaczelo sie praktycznie powtarzac.
    • beata.1968 Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 17:49
      Nie ! wielokrotnie oglądając "Odjazdowe bryki Braci Collins" natykam się podczas przerw reklamowych na fragmenty tego programu , ale nie ....FUJ .... oglądanie obcych gołych ludzi strasznie mnie brzydzi , moge tak oglądać tylko własnego partnera i nikogo więcej (dzieci nie mam )
      • znowu.to.samo Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 03.06.20, 08:21
        nie wiem co ty oglądasz ale ja oglądałam serie gdzie pomimo nagości miejsca intymne były zamazane. Nic nadzwyczajnego
        • mona-taran Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 03.06.20, 08:27
          Czasem kawałek pośladka pokazali, nic ponad to.
    • chabry.polne Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 20:53
      Kiedyś natrafiłam na to. Kamery im towarzyszą non stop a więc nie są aż tak osamotnieni w tej dżungli. Mam wrażenie, że to wyreżyserowane co do minuty smile
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 21:53
        Nie oglądam tego, ale jeśli panie mają ogolone nogi i pachy (o psiochach nie mówię, bo jak rozumiem tego nie pokazują mimo wszystko) to na 100% wyreżyserowane tongue_out
        • aerra Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 03.06.20, 14:27
          Teraz? Przy takiej powszechności depilacji laserowej?
          • mona-taran Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 03.06.20, 14:37
            Tak czy inaczej nie da się tego zweryfikować bo w miejscach strategicznych obraz jest zamazany :p
            • aerra Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 03.06.20, 16:40
              Ale meblościanka o nogach i pachach - tego chyba nie zamazują?
              • mona-taran Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 03.06.20, 18:23
                Pachy kobiece są raczej zamazane, bo blisko biustu. Zbliżeń na nogi nie widziałam, więc też ciężko stwierdzić.
                • mebloscianka_dziadka_franka Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 03.06.20, 21:24
                  Biust też zamazują? Oj, jacy pruderyjni tongue_out
                  • mona-taran Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 03.06.20, 22:20
                    Obejrzałam dziś kawałek specjalnie żeby kłaki wypatrzeć, ale nogi miała babka takie wybłocone że i tak nie było widać:p więc zagadka zostaje nierozwiązana;p
    • tryggia Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 02.06.20, 23:12
      Moje dzieci oglądały i też kilka odcinków widziałam. Zawsze im zazdroszczę, że tyle schudli 😉
      • mona-taran Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 03.06.20, 08:12
        Ale za szybko, jojo murowane :p
    • znowu.to.samo Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 03.06.20, 08:18
      Ja już lata temu oglądałam całą serie na discovery razem z synem.
      Idea jest taka że masz przetrwać w dżungli niczym rozbitek na wyspie bez niczego, nawet bez jakiegokolwiek ubioru.
      Miejsca intymne były zamazane a i tak większość kombinowała sobie majtki z liści, zarówno kobity jak i faceci
      W żadnym odcinku nie było tak, żeby ktoś był zafrapowany nagością drugiego, raczej przeważnie dochodziło do konfliktów bo wszyscy byli głodni i zajęci kombinowaniem jedzenia i ognia, żeby duda nie marzła, oraz jakiegokolwiek schronienia żeby nie lało się na łeb. Najgorzej było gdy nie udało im sie nic znaleźć i wykombinować a od kilku dni lało.

Konkluzja jest taka: mało komu udawało sie do końca programu wytrwać, część sama rezygnowała, część była ewakuowana bo zatrucia, część jakoś dotrwała ale z fochem. Może jedna- dwie pary fajnie od początku fo końca współpracowały
      • mona-taran Re: A golasów w dżungli któraś ogląda? :P 03.06.20, 08:34
        W jednym z tych odcinków które widziałam kobitka odpadła już drugiego dnia, nie dawała rady z zimna mimo, że mięli fajny szałas i ogień ( wszystko ogarnął jej kompan, ona siedziała bi się trzęsła). Facet został sam i dotrwał do końca. A to jakiegoś węża upolował, a to tłustego robala znalazł w próchniejącym pniu.. Najgorsze były komary i inne gryzące robale, był jednym wielkim strupem.
        W drugim była para która po przetrwaniu 21 dni miała dołączyć do innych uczestników i przetrwać kolejne 40... Też przetrwali, mimo że dziewczynę użarła skolopendra i dostała gorączki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka